Jump to content

Posibil impozit suplimentar pentru bugetarii cu peste 4.500 lei lunar


dcp100168

Recommended Posts

Posibil impozit suplimentar pentru bugetarii cu peste 4.500 lei lunar

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a amintit că Guvernul USL intenţionează să aplice de anul viitor cote diferenţiate de impozit, în funcţie de nivelul salariilor.

"În plus faţă de acest sistem fiscal, dacă va fi cazul şi dacă se va dovedi o idee bună, în special în zona bugetară, pentru că nu vreau să dăm semnale negative în zona privată care deja a suferit destul de multe în urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe lună, acolo poate fi vorba de o taxă de solidaritate. O taxă de 16 plus încă 16 peste ceea ce depăşeşte 1.000 de euro pe lună", a spus Ponta.

În noul sistem, bugetarii ar fi impozitaţi cu 16% pentru întregul venit şi ar plăti şi un impozit suplimentar, tot de 16%, aplicat la suma ce depăşeşte 4.500 lei.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Sunt 97.000 de bugetari cu venituri peste 1.000 de euro

România are 97.000 de bugetari cu venituri de peste 1.000 de euro pe lună, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, care a lansat ideea de a taxa suplimentar din anul 2013 bugetarii cu venituri de peste 4.500 de lei pe lună. "Sunt 97.000 de bugetari care primesc din diverse surse bugetare peste 1.000 de euro. Eu nu cred că 1.000 de euro este o sumă uriaşă, dar 1.000 de euro îţi asigură un trai decent. În acelaşi timp, avem 1,2 milioane de alţi bugetari, plus 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Şi am spus în zona bugetară, pentru că în zona privată nu vreau să mă ating, să ai venituri atât de mari trebuie să existe o posibilitate legală prin care să îndrepţi asemenea lucruri anormale", a spus Ponta, la Realitatea TV. El a arătat că datele privind veniturile bugetarilor le are de la Ministerul Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a explicat anterior că se gândeşte la o taxă suplimentară pentru bugetarii şi pensionarii cu venituri mari, de 16% aplicată sumei din venit peste pragul de 4.500 de lei.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Pai cum asa? Nu mai sunt bani? Doar ati marit inflatia ! ... Acum taiati de la pensionari si bugetari?

Parca altul era discursul inainte de a fi la guvernare. Mai sa fie...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.