Jump to content

Gălăţeni la şefia Gărzii Naţionale de Mediu


dcp100168

Recommended Posts

Mărioara Gătej este noul şef interimar al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu

Fosta şefă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Mărioara Gătej, care a continuat să activeze în cadrul instituţiei după ce şi-a pierdut funcţia de conducere în iunie 2010, a fost numită prim-comisar al Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM). Numirea s-a produs marţi şi este temporară. "Sunt detaşată şi promovată temporar", a confirmat, miercuri, Mărioara Gătej.

Ea a preluat frâiele Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu de la Liliana Cornea, care la rândul ei a asigurat interimatul timp de două săptămâni, după ieşirea la pensie a lui Mihai Turcu. Acesta din urmă a condus instituţia timp de trei ani, după alţi patru ani petrecuţi la vârful Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, având susţinerea fostei guvernări portocalii.

Mărioara Gătej va conduce Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu până când GNM va desemna un titular pe post, în urma concursului pe care trebuie să îl organizeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Marioara Gătej, înlocuită de Iulian Cozma. Schimbare la şefia Comisariatului de Mediu

Începutul lunii august a adus o schimbare în fruntea Comisariatului Judeţean de Mediu Galaţi. Marioara Gătej a fost înlocuită cu Iulian Cozma, care a fost numit cu delegaţie în funcţia de comisar-şef al Gărzii de Mediu. Potrivit surselor noastre, schimbarea nu este definitivă, ci doar provizorie, dar acest lucru rămâne de văzut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Iulian Cozma, noul şef al Gărzii de Mediu Galaţi

Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi, prin delegaţie. Schimbarea este provizorie, până la desemnarea unui titular pe post, prin concurs.

Noul comisar şef are 33 de ani şi o vechime de nouă ani în instituţia de mediu, în perioada 2005 - 2009 lucrând la Comisariatul Regional Brăila, pentru ca apoi să se mute la Galaţi. „Este un pas înainte. Chiar şi temporar, este o onoare să ocupi o astfel de funcţie”, ne-a declarat noul şef al Comisariatului Judeţean Galaţi.

Fostul comisar şef, Mărioara Gătej, care a stat în funcţia de conducere timp de doi ani, va rămâne în continuare în cadrul instituţiei în funcţia de simplu comisar. Cel mai probabil, schimbarea a fost efectuată pe criterii politice, Cozma fiind social-democrat, iar Mărioara Gătej liberală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Gălăţeanca Mărioara Gătej, propusă pentru funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu

Gălăţeanca Mărioara Gătej este foarte aproape să devină comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Propunerea de numire în această funcţie a fost făcută de ministrul Mediului, Costel Alexe, şi trebuie aprobată de prim-ministrul Ludovic Orban, pentru a deveni oficială. Conform surselor noastre, aprobarea numirii Mărioarei Gătej ca şefă a Gărzii Naţionale de Mediu este o chestiune de ore. 

Mărioara Gătej este, din 2012, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu, unde a fost, pentru o perioadă de doi ani, şef interimar. Anterior, din 1990 şi până în 2012, a lucrat în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, instituție pe care a și condus-o 12 ani.

viata-libera.ro

Ludovic Orban a semnat ordinul de numire în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu, a Mărioarei Artemis Gătej, fosta șefă de Mediu din Galați. Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

g4media.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gălățeanca Mărioara Gătej pleacă de la şefia Gărzii Naționale de Mediu

Gălățeanca Mărioara Gătej, actualul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, va fi schimbată, în curând, din această funcție, în locul său urmând să fie numit Octavian Berceanu, propus de USR. "Este un post politic, nominalizarea a fost făcută acum vreo trei săptămâni, probabil că schimbarea în funcție se va face în următoarele zile. Mă voi întoarce în Galați, dar nu voi mai activa în sistem", a declarat Mărioara Gătej, pentru "Viața liberă".

Gălățeanca a fost numită la șefia Gărzii Naționale de Mediu în februarie 2020. Anterior, din 2012, a fost comisar în cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu, unde a fost, pentru o perioadă de doi ani, şef interimar. Din 1990 şi până în 2012, Mărioara Gătej a lucrat în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, instituție pe care a și condus-o timp de 12 ani.

Înlocuitorul său la șefia Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, inginer silvic, a fost consilier general în Consiliul General al Muncipiului București și consilier pe probleme de Mediu în Senat, fiind cunoscut pentru campaniile publice împotriva depozitelor ilegale de deșeuri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Marioara-Artemis Gătej - numită în funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu

Marioara-Artemis Gătej a fost numită în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului interimar Florin Cîţu. Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. AGERPRES

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Rocadă între gălățeni, la șefia Gărzii Naționale de Mediu

Surse guvernamentale dau ca sigură numirea în funcția de comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu a actualului secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Aurelian Păduraru. Numirea ar urma să se producă săptămâna viitoare, conform surselor citate.
Această mutare ar reprezenta o rocadă între gălățeni la șefia Gărzii Naționale de Mediu, Aurelian Păduraru urmând să îi ia locul Mărioarei Gătej. Contactat de "Viața liberă", Aurelian Păduraru a confirmat că i s-a făcut această propunere, dar că mai multe va putea spune săptămâna viitoare, când "va apărea și ceva scris".
Colonel în rezervă, Aurelian Păduraru este licențiat în Științe juridice în cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București și a condus activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gălățeanul Aurelian Păduraru, noul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu

Gălățeanul Aurelian Păduraru a fost numit, începând de luni, 30 mai, în funcția de comisar general, având rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu.

Decizia de numire este semnată de premierul Nicolae Ciucă și a fost anunțată de „Viața liberă” încă din 5 mai.

Fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, colonelul în rezervă Aurelian Păduraru, licențiat în Științe juridice în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza din București, a mai condus activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Galați.

Prin numirea sa în funcție, Aurelian Păduraru îi ia locul fostului comisar general, Mărioara Gătej, și ea tot gălățeancă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Aurelian Păduraru a demisionat de la Garda de Mediu

Comisarul-șef gălățean al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), Aurelian Păduraru, și-a înaintat joi, 18 mai, demisia din funcție, invocând motive personale.

Practic, acest act unilateral ar urma să își facă efect cu începere de la sfârșitul săptămânii viitoare, mai exact de vineri, 26 mai. În acest fel, mandatul său la conducerea GNM a acoperit aproape un an de zile.

Numit în funcție cu sprijinul PNL Galați, Aurelian Păduraru spune că se va dedica activității politice, mai ales că, la ultimele alegeri locale, a candidat, din partea liberalilor, pentru funcția de primar al comunei Foltești.

Contactat telefonic de cotidianul nostru, Aurelian Păduraru a arătat că ”orice început are și un sfârșit” și a dezmințitit eventuale neînțelegeri la nivelul filialei gălățene a PNL pe acest subiect.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.