Jump to content

Un oraş din România trece la iluminatul cu soare


toto

Recommended Posts

La... Mizil. @-)

Oraşul Mizil va avea în 2015 o centrală fotovoltaică care va asigura iluminatul clădirilor publice şi cel stradal. Costurile sunt de 3 milioane de euro, bani din fonduri europene nerambursabile

panouri_solare_15315900.jpg

Primăria Mizil începe în acest an construcţia unei centrale fotovoltaice care urmează să alimenteze cu energie electrică toate clădirile administrative din localitate şi va asigura şi iluminatul public. Proiectul are ca termen de finalizare anul 2015 şi are un cost de 11 milioane de euro. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Primăriei, finanţarea va fi asigurată în totalitate din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a primit deja avizul Agenţiei de Reglementare în Energie.

„Centrala fotovoltaică va avea o producţie de energie de 2660 MWh/an şi va asigura aprovizionarea cu electricitate a tuturor clădirilor municipalităţii, a instituţiilor şcolare, a instituţiilor sanitare, precum şi iluminatul public de la nivelul oraşului...Conform proiectului tehnic, centrala fotovoltaică va asigura reducerea emisiilor de CO2 cu 1192 tone/an. Perioada de implementare a acestei acţiuni este 2012 – 2015”, se arată în prezentarea oficială a proiectului.

Centrala fotovoltaică este doar unul din proiectele pe care municipalitatea le are în derulare într-un demers de a transforma Mizilul într-un oraş mai verde. Astfel, toate becurile care asigură iluminatul public vor fi schimbate cu unele economice. Emisiile de CO2 vor fi astfel diminuate cu 1190 de tone/an.

Tot în încercarea de a scădea emisiile de carbon toate clădirile municipale vor fi prevăzute cu pompe de căldură şi cu panouri solare. Proiectul va demara în 2015 fără a fi precizat termenul lui de finalizare şi va costa circa 3 milioane de euro. Banii vor proveni de la bugetul local.

În afară de Mizil mai există un oraş care va fi iluminat cu electricitate de la soare. Primăria Năvodari caută bani la bănci pentru a începe montarea de panouri fotovoltaice pe toţi stâlpii de iluminat public. Proiectul a fost aprobat anul trecut şi costă 6 milioane de euro.

http://economica.rtv.net/mizilul-se-va-ilumina-de-la-soare-in-trei-ani_23308.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.