Jump to content

Oţelul, penalizată cu două puncte şi interdicţie la transferuri


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul, penalizată cu două puncte şi interdicţie la transferuri

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, penalizarea echipei Oţelul Galaţi cu două puncte în viitorul sezon, pentru datorii de 1,25 milioane de euro către un impresar, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul forului fotbalistic.

Totodată, Oţelul a primit interdicţie la efectuarea de transferuri, până la achitarea datoriei.

Gălăţenii au avut ca ultim termen de plată data de 25 mai. Oţelul poate contesta decizia în cinci zile.

viata-libera.ro

Update 18.30

Directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a declarat că se aştepta ca FRF să depuncteze gruparea pe care o conduce, deoarece acţionarii clubului au refuzat cu bună ştiinţă să plătească datoriile, fiind convins că vor urma şi la alte hotărâri similare.

"Anticipam acest lucru. Este voinţa acţionarilor care refuză cu bună ştiinţă să plătească datoriile către impresari, alţi oameni de afaceri care ne-au creditat sau furnizori. Vor mai veni tăvălug peste noi astfel de decizii. Din păcate, personal nu am ce face. Aceşti acţionari vor să distrugă clubul şi încet, încet reuşesc acest să facă asta. Sunt datorii recunoscute de noi, pe care acţionarii refuză să le plătească deşi banii sunt în cont", a spus Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

sunt mâhnit de toată mascarada asta. dacă până acum faptele au fost doar vorbe, acum se și materializează.

SĂ VĂ FIE RUȘINE, OAMENI CARE VĂ LEGAȚI NUMELE DE UN SIMBOL DAR VĂ URMĂRIȚI DOAR INTERESELE!

Link to comment
Share on other sites

sunt mâhnit de toată mascarada asta. dacă până acum faptele au fost doar vorbe, acum se și materializează.

SĂ VĂ FIE RUȘINE, OAMENI CARE VĂ LEGAȚI NUMELE DE UN SIMBOL DAR VĂ URMĂRIȚI DOAR INTERESELE!

pai....nu le e rusine - candideaza la primarie :YMPARTY:

Link to comment
Share on other sites

da, unii direct, alții indirect. niciunul nu e imaculat, niciunul nu e diabolic, doar că interesele lor pot distruge un club; azi o entitate comercială, mâine, poimâine un oraș.

Link to comment
Share on other sites

Ce transferuri s-au facut, Dumnezeule, incat sa fie comisioanele de 1,25 mil euro?

Pana acum nu a stiut nimeni de o asemenea datorie???

"Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, penalizarea echipei Oţelul Galaţi cu două puncte în viitorul sezon, pentru datorii de 1,25 milioane de euro către un impresar, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul forului fotbalistic."

dacă citești cu subiect și predicat nu se spune ce a impresariat acel intermediar: jucători, puncte sau influență.

Link to comment
Share on other sites

Dorinel nu vrea să fie martor la scufundarea unei alte campioane! Antrenorul ia în calcul plecarea de la Galaţi: "Evitarea retrogradării nu mă motivează"

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, s-a declarat uluit de faptul că echipa sa va fi depunctată cu două puncte la startul sezonului viitor pentru o datorie de 1,25 milioane de euro către un impresar şi lasă să se înţeleagă faptul că ia în calcul o despărţire de fosta campioană. "Sunt şocat de ceea ce aud. Nu mă interesează despre ce sumă este vorbă, pe mine mă deranjează faptul că vom porni cu handicap sezonul viitor şi în condiţiile în care ne pierdem jucătorii şi nu mai putem face transferuri, nu ştiu dacă la reunirea din 11 iunie vom strânge zece jucători. E mare păcat că dintr-o campioană, Oţelul ajunge o echipă care să se bată la evitarea retrogradării, pentru că un alt obiectiv nu văd în astfel de condiţii. Un asemenea obiectiv pe mine nu mă motivează", a spus Munteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Ionel Borş: "Nu am auzit nimic despre această problemă"

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Oţelului, Ionel Borş a fost surprins de decizia luată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF. Aceştia au decis penalizarea echipei Oţelul Galaţi cu două puncte în viitorul sezon, pentru datorii de 1,25 milioane de euro către un impresar.

Sunat de cei de la Radio GSP, Ionel Borş nu este convins că această decizie va rămîne în picioare, mai ales pentru că auditul nu este încă terminat.

- Aţi aflat că Oţelul a fost depunctată?

- Nu!

- Cînd credeţi că se va rezolva situaţia?

- Nu ştiu acum.

- Cînd ieşiti cu un comunicat?

- Deocamdată nu avem nimic de spus. Problema noastră este mai mult de managment, nu de presă. Auditul nu este terminat.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

dacă citești cu subiect și predicat nu se spune ce a impresariat acel intermediar: jucători, puncte sau influență

Chiar as vrea sa vad o factura in care sa apara la denumirea serviciulul prestat/produsului etc. "Trafic de influenta".

Oare TVA e tot de 24%? :d

Revenind la normal - chiar e necesara o explicatie. Si inca una credibila.

Link to comment
Share on other sites

Bla, bla, bla... gargara cu Stan si B... Bors! O sa faca un bors! Zeama lunga.

Istoria se repeta pana la identificare cu cea a Urziceniului ? Macar acolo era un investitor. A investit, si-a scos banii. O echipa fara traditie, dar la noi?? Ce au investit "stimabilii" ? Nimic! S-au trezit cu bani in conturi!

Link to comment
Share on other sites

explicaţii vor fi, dar fiecare parte va expune ce doreşte.

de exemplu, unii vor spune că au investit în dezvoltare (vezi terenul de la gară, plus sala de fotbal), ceilalţi vor spune că acel teren a fost renovat fără a avea acceptul conducerii. ei sunt legaţi ca doi siamezi, împărţind acelaşi corp dar având idei diferite, fiecare cu propia viziune şi cu propriul adevăr, şi, mai mult, se pare, fiecare cu propriul audit momentan nefinalizat.

deschid pagina asta şi văd sus: "noul stadion". sper să nu văd în curând "fostul club de fotbal oţelul".

Link to comment
Share on other sites

Cordoban dă vina pe Borş

Comisia de Disciplină a FRF a decis ieri ca Oţelul Galaţi să plece în sezonul viitor cu un handicap de două puncte din pricina unei datorii. Suma din pricina căreia gălăţenii au fost depunctaţi este de 1,25 milioane, bani pe care Oţelul ar fi trebuit să-i plătească lui Ionel Cordoban, unul dintre impresarii cu care echipa dunăreană a colaborat, precum şi unui grup de jucători. De asemenea, Oţelul nu va avea voie să efectueze niciun transfer până când nu va fi achitată această sumă.

Ionel Cordoban dă vina pe preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oţelul Galaţi, Ionel Borş, care deşi ştia de această datorie a refuzat constant să plătească. Cordoban afirmă că se ştia de aproximativ 50 de zile de decizia luată de Comisia de Disciplină, dar nimeni de la Oţelul nu a făcut nimic pentru a împiedica sancţionarea clubului. "Principalul vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns este preşedintele CA, Ionel Borş. Omul acesta a semnat o hârtie prin care se angajează că-mi va plăti banii. Sunt sume acumulate în ultimii cinci ani de zile. M-au tot dus cu vorba, i-am păsuit. Ei mi-au oferit tot felul de motive, dar acum nu am mai putut să-i cred. Înainte îi înţelegeam că nu erau bani în club, dar acum ştie toată lumea că au câştigat bani din Liga Campionilor. Domnul Borş ştie sigur că este o hotărâre irevocabilă, dar el refuză în continuare să plătească. Probabil nu e conştient de gravitatea situaţiei. Marius Stan nu are nicio vină, deoarece este legat de mâini şi de picioare. Cel care semnează actele şi are cea mai mare putere de decizie este Borş. Hotărârea este dată de vreo 50 de zile, dar abia acum s-a aflat de ea. Îmi pare rău de Oţelul, dar asta e situaţia", a declarat pentru ProSport Ionel Codoban.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Declaraţie de presă ArcelorMittal Galaţi

Galaţi, 1 iunie - “ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă poziţia conform căreia sponsorizarea fotbalului profesionist nu mai este o prioritate în lista de proiecte susţinute prin politica noastră de responsabilitate socială. Vom continua să ne concentrăm resursele pe sănătate publică şi educaţie.

Aşa după cum am declarat încă de anul trecut, nu vom mai încheia niciun contract de publicitate cu Oţelul. În consecinţă, Consiliul de Administraţie al Clubului trebuie să găsească soluţii pentru finanţarea activităţii sportive în interesul echipei, al comunităţii şi al fanilor.

Credem că deciziile legate de activitatea Clubului Oţelul vor fi luate de către persoanele autorizate într-o manieră obiectivă, pe baza faptelor relevante şi nu pe una personală.

Compania noastră este un producător de oţel care, în prezent, se concentrează pe asigurarea viitorului său şi al slujbelor angajaţilor. Suntem pe o poziţe de totală echidistanţă şi neutralitate în mediul politic local actual. Aşadar, considerăm că ArcelorMittal Galaţi nu trebuie să fie atras în nicio polemică fără legătură cu activitatea sa de bază.”

Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal Galaţi

Link to comment
Share on other sites

în limbaj de relații publice sună așa:

Declaraţie de presă ArcelorMittal Galaţi

Galaţi, 1 iunie - “ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă poziţia conform căreia ...

în limbaj colocvial, traducerea sună cam așa:

"lăsați-ne naibii cu oțelul vostru, că noi de ocupăm de-al nostru. spălați-vă pe cap cu echipa asta de fotbal".

se deduce că războiul ăsta e o doar o afacere între actori locali.

Link to comment
Share on other sites

Acţionarii clubului Oţelul contraatacă

Ziua de vineri a fost una destul de bogată în comunicate de presă care vizau situaţia clubului Oţelul Galaţi, care este departe de a fi una liniştitoare ţinând cont de faptul că ne aflăm în plină campanie electorală, iar atât directorul Marius Stan cât şi unul din acţionarii clubului, Ion Ungureanu, sunt implicaţi în campanie electorală, dar în tabere diferite.

Ceea ce se poate remarca este faptul că nici în comunicatul transmis de cei de la Combinat, şi nici în declaraţia de presă în care Ion Ungureanu îi dă replică lui Marius Stan nu se suflă nici cel mai mic cuvânt legat de rezultatele auditului făcut asupra situaţie clubului de o prestigioasă firmă internaţională, subiect atins de Marius Stan în conferinţa de presă fulger susţinută acum câteva zile. Faptul că reprezentanţii conducerii Combinatului nu doresc nici să confirme, dar nici să infirme veridicitatea declaraţiei făcute de Stan, şi anume că auditul comandat de cei de la ArcelorMittal Galaţi nu ar fi scos la iveală nereguli, motiv pentru care el poate dormi liniştit noaptea, spune multe lucruri.

În mod paradoxal, la timp foarte scurt după comunicatul celor de la Combinat, care susţin din nou că nu mai sponsorozează echipa de fotbal şi că este treaba celor din CA să se ocupe de clubul de fotbal şi că sunt echidistanţi din punct de vedere politic, a venit rândul lui Ion Ungureanu să remită un comunicat de presă în care să răspundă acuzaţiilor aduse de Marius Stan. Asta în timp ce preşedintele CA al Oţelul, Ionel Borş, nu are nimic de declarat deşi şi el a fost vizat de criticile lui Stan, iar unii suporteri anunţă pe tot felul de site-uri că ar dori să se întâlnească sâmbătă, la ora 16, în faţa stadionului Oţelul, pentru a merge într-un marş de protest faţă de ceea ce fac acţionarii clubului.

Contrareplica lui Ion Ungureanu

„În mai multe rânduri, în această săptămână au fost făcute la adresa mea afirmaţii neadevărate de către Marius Stan, directorul general al clubului Oţelul Galaţi. Afirmaţiile, adesea într-un limbaj care nu onorează o funcţie de conducere, vizau calitatea mea de acţionar al clubului.

1.Astfel, în data de 28 mai, pe pagina oficială a clubului erau anunţaţi «Investitori noi la Oţelul» iar Marius Stan susţinea următoarele: «Trebuie să le transmit persoanelor care formează Consiliul de Administraţie al FC Oţelul Galaţi că acest club va fi privatizat cu adevărat, că va fi preluat de investitori hotărâţi să dezvolte clubul, nu să-i pună piedici, aşa cum au făcut ei în ultimul an! Date fiind condiţiile în care au ajuns în fruntea acestui bun al Galaţiului, un simbol bine ancorat în patrimoniul spiritual al oraşului, nu-şi pot permite să facă declaraţii de acest gen. Cu alte cuvinte, vrabia mălai visează!»

Am ajuns acţionar al acesui club în urmă cu 7 ani, în momentul în care s-a pus problema formării unui acţionariat în care Lakshmi Mittal să aibă încredere, astfel încât să finanţeze în continuare gruparea sportivă. Lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, Oţelul având asiguraţi anual banii pentru a evolua în prima ligă din sponsorizările primite de la combinatul ArcelorMittal Galaţi. Până în 2011, aceşti bani au ţinut echipa pe linia de plutire, deoarece directorul general Marius Stan nu a reuşit nici până în prezent să aducă la club un sponsor de calibru.

Cât priveşte privatizarea «cu adevărat», acest club este deja unul privat. În cei 7 ani, NU am încasat niciun leu şi nu am avut parte de vreo facilitate. Nici măcar nu am mers cu echipa în deplasările din Champions League, la Bassel, Manchester şi Lisabona, ajungând în schimb un număr mare de consilieri locali, nu se ştie pe ce criterii.

2. «FC Oţelul Galaţi, câştigătoarea a două trofee extrem de importante, merită să se dezvolte, nu să activeze la cote de avarie, cu frâna trasă, cum s-a întâmplat în sezonul 2011-2012! Când nu participi şi nu ai niciun merit la performanţa unei societăţi, bunul simţ ar trebui să-ţi cenzureze dreptul la opinie. Aşa ar fi demn, domnilor! Oţelul merită altă soartă şi o va avea, vă promit!»

Am fost dintotdeauna de acord că FC Oţelul Galaţi trebuie să se dezvolte. Motiv pentru care NU am luat niciodată vreun leu de la club. Meritul nostru, al acţionarilor, la această performanţă este unul simplu: fără noi, clubul nu ar fi primit, probabil, sponsorizarea anuală din partea combinatului. Am avut, în toţi cei şapte ani, decenţa de a sta deoparte, de a nu interveni în activitatea clubului şi de a NU lua vreun leu. Lucru pe care intenţionez să-l fac şi în continuare. Nu văd de ce nu ar trebui să am drept la opinie, mai ales că nu eu m-am îmbogăţit de pe urma clubului.

3. În legătură cu depunctarea clubului pentru o datorie de 1,25 de milioane de euro, neplătită impresarului Ionel Codoban, Marius Stan a declarat: «Anticipam acest lucru. Este voinţa acţionarilor care refuză cu bună ştiinţă să plătească datoriile către impresari, alţi oameni de afaceri care ne-au creditat sau furnizori. Vor mai veni tăvălug peste noi astfel de decizii. Din păcate, personal nu am ce face. Aceşti acţionari vor să distrugă clubul şi încet, încet reuşesc să facă asta. Sunt datorii recunoscute de noi, pe care acţionarii refuză să le plătească deşi banii sunt în cont».

Personal, nu m-am opus vreodată achitării unei datorii legitime. «Acţionarii vor să distrugă clubul» este o acuzaţie nefondată, menită doar să aprindă spiritele. Cât priveşte banii care ar mai fi în cont, conform ultimelor extrase puse mie la dispoziţie este vorba de 127.000 de lei şi 4,4 milioane de euro, în condiţiile în care ar fi deja datorii restante de aproximativ 3 milioane. Problema achitării datoriilor şi alte probleme puteau fi discutate în şedinţa Consiliului de Administraţie convocată pentru luni, 28 mai. Şedinţă la care Marius Stan a refuzat să vină, preferând să-şi ia concediu medical. Cu această ocazie ne putea spune şi cum s-a ajuns la datoria de 1,25 de milioane de euro către impresarul Codoban, mai ales că nu ştiu ca în ultimul an să fi fost făcute transferuri scumpe la Oţelul Galaţi. Şi ne putea spune şi pe ce anume au fost cheltuiţi aproape toţi banii din Liga Campionilor.

4. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 29 mai, Marius Stan transmitea acţionarilor: «Să-şi ia labele de pe echipa aceasta, nu este a lor, este un bun al oraşului. Eu sunt mândru de munca mea, i-am făcut pe toţi gălăţenii să se mândrească cu această echipă chiar dacă nu toţi sunt microbişti. Iar ei au făcut doar nenorociri, nici un bine acestui oraş».

Nu am pus niciodată «labele» pe echipă. Nici când aduceam, an de an, milioanele de euro din sponsorizări, din partea combinatului. Nici după câştigarea campionatului şi participarea în Liga Campionilor nu am avut vreo pretenţie financiară şi nu am nici în continuare. Cât priveşte acţiunile mele, am declarat deja public faptul că sunt dispus oricând să le cedez GRATUIT municipalităţii, în cazul în care primarul Galaţiului mi-ar cere acest lucru. Ar trebui întrebaţi însă şi gălăţenii dacă sunt dispuşi să plătească, în fiecare an, câte 4 milioane de euro, din bugetul local.

Ioan Ungureanu, acţionar Oţelul Galaţi

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Punctele de la TAS, pe 14 martie?
La Oţelul s-au reluat în sfârşit conferinţele de presă de dinaintea meciurilor. Directorul general Narcis Răducan a avansat o dată pentru judecata TAS referitoare la cele două puncte cu care este penalizată echipa noastră încă de la începutul campionatului. Deşi iniţial declarase că o decizie se va lua în luna noiembrie a anului 2012, Narcis Răducan a anunţat acum că verdictul în acest caz va fi dat la Tribunalul din Lausanne pe data de 14 martie, adică joia viitoare!

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Niciun răspuns de la TAS pentru Oţelul

Deşi au fost declaraţii din partea conducătorilor de la FC Oţelul că aşteaptă un răspuns de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pe data de 14 martie în cazul penalizării cu două puncte a clubului gălăţean, verdictul a întârziat să apară. Reamintim că gruparea roş-alb-albastră a fost sancţionată cu minus două puncte în clasamentul Ligii I încă dinaintea startului de sezon din cauza unei datorii neachitate pe care Oţelul o avea către impresarul Ionel Codoban. Formaţia gălăţeană a obţinut 28 de puncte pe teren, dar figurează în clasamentul oficial de pe siteul Ligii Profesioniste de Fotbal cu doar 26, după sancţiunea primită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Decizie amânată în cazul punctelor

Cazul celor două puncte cu care clubul gălăţean a fost penalizat înaintea startului de sezon a fost amânat, iar un răspuns oficial din partea Tribunalului Sportiv de Arbitraj de la Lausanne este aşteptat la finalul sezonului. „Avem speranţe că se va rezolva problema celor două puncte la TAS. Suntem în permanentă comunicare cu cei de acolo, le-am oferit toate documentele necesare şi aşteptăm un răspuns. Iniţial am primit o hârtie că se va judeca în primăvară, dar cel mai probabil vom afla decizia la finalul campionatului”, a declarat Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.
Oţelul a fost penalizat cu două puncte din cauza unor datorii către impresarul Ionel Codoban. Gălăţenii au acumulat 29 de puncte pe teren, dar figurează doar cu 27 în clasamentul oficial afişat pe siteul Ligii Profesioniste de Fotbal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

TAS a confirmat depunctarea clubului Oţelul Galaţi

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF în cazul clubului Oţelul Galaţi, penalizarea cu două puncte, ca urmare a unor datorii către un impresar, informează frf.ro.

"Clubul Oţelul Galaţi a fost sancţionat, la 30 mai 2012, de Comisia de Disciplină a FRF cu scăderea a două puncte din cele acumulate în campionat de echipa de cel mai înalt nivel (echipa din Liga I) pentru neplata în termenul regulamentar a sumelor datorate agentului de jucători Codoban Tătar Ionel. În 3 iulie 2012, Comisia de Recurs a FRF a respins recursul formulat de club şi a decis menţinerea sancţiunii dispuse de Comisia de Disciplină", se arată în comunicatul FRF.

Sancţiunea a fost aplicată în sezonul precedent al Ligii I. Astfel, Oţelul rămâne cu 41 de puncte, dar ocupă tot locul 11.

Conform deciziei TAS, gruparea gălăţeană va trebui să achite şi cheltuielile de judecată.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.