Sari la conținut

300 de gălăţeni, înşelaţi de Florin Piersic!


dcp100168

Postare recomandata

300 de gălăţeni, înşelaţi de Florin Piersic!

Iubitorii de teatru din Galaţi au mai luat o ţeapă culturală, miercuri seară, după ce au venit să vadă o piesă de teatru celebră şi au primit doar un monolog actoricesc. Supăraţi că li s-a promis salată de fructe şi au primit doar piersici, mulţi dintre cei peste 300 de spectatori care veniseră să vadă piesa "Străini în noapte", de Eric Assous, în regia lui Radu Beligan, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, spun că vor face plângere la Protecţia Consumatorului.

Şi asta pentru că, din tot ceea ce promova afişul care i-a îndemnat să plătească 80 de lei pentru un bilet, nu au avut parte decât de prezenţa lui Florin Piersic. Medeea Marinescu nu a venit, piesa "Străini în noapte" nu s-a jucat, iar cei prezenţi spun că s-au ales doar cu zâmbete amare la glumele lui Florin Piersic, pe care, de altfel, le pot vedea, gratis, la televizor. Nu este prima dată când publicul din Galaţi e luat la preţ de matineu de promotorii "marilor spectacole" de la Bucureşti sau din străinătate. Pe lista şuşelor se mai află o promisă reprezentaţie a balerinilor din Kiev şi o piesă cu afişe mincinoase marca Claudiu Bleonţ.

"Am fost păcăliţi"

"Vă spun, ne-am simţit prost, nedreptăţiţi. Atât de rău ne-a părut pentru ceea ce s-a întâmplat... Eu sunt o mare iubitoare de teatru şi chiar voiam să văd piesa asta. Nu a fost niciun anunţ, niciun afiş, nimic", ne-a declarat una dintre spectatoarele de miercuri seară, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Alţi plătitori de bilete au fost atât de supăraţi încât spun că vor face plângere la Protecţia Consumatorului.

"Urmează să fac astăzi (ieri, n.r.) o plângere la Protecţia Consumatorului pentru că am plătit ceva şi am primit altceva. Şi nici nu am fost anunţaţi. Nu e normal aşa ceva. Dacă aş fi ştiut că va fi un monolog cu Florin Piersic şi asta ar fi fost alegerea mea, OK, dar eu am plătit să văd o piesă. Chiar aş fi vrut să o văd pe Medeea Marinescu. Momentele lui Piersic le ştiam de la TV, mai văzusem povestirile lui, mai auzisem bancurile lui. E un actor excepţional, am tot respectul pentru dumnealui, dar nu despre asta e vorba, ci despre faptul că am fost păcăliţi, în calitate de consumatori", ne-a declarat Nona Păcuraru. "Dacă am fi ştiut, probabil că unii am fi părăsit sala în semn de respect faţă de noi. Este inadmisibil aşa ceva, chiar dacă se mai întâmplă şi situaţii neprevăzute", ne-a spus şi Gheorghe Copil.

"Nu a fost o şuşă, a fost o măgărie"

Directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Vlad Vasiliu, a fost foarte dur în declaraţii. "Nu a fost o şuşă, a fost o măgărie. Am înţeles că lui Florin Piersic nu i-a convenit că nu s-au vândut toate biletele şi nu a mai venit cu tot spectacolul. Nu a ştiut nimeni până când deja lumea era în sală. Mie mi-a spus înainte de a urca pe scenă şi m-a rugat să nu anunţăm lumea, că o să anunţe el. Nu ştiu cât e de corect, pentru că atunci când a spus-o, spectacolul deja începuse de vreo zece minute. Iar spectatorii au luat-o ca pe o glumă. Noi nu avem niciun amestec, noi doar am închiriat sala", a declarat Vlad Vasiliu.

Acesta a mai punctat şi faptul că multe dintre spectacolele din Bucureşti şunt, de fapt, nişte şuşe. "Unele sunt mult mai slabe decât ce avem noi în stagiune, chiar dacă vin NUME. Se vine cu spectacole de duzină, ca să le ia oamenilor banii", a mai spus directorul "Dramaticului".

"Ne pare şi nouă rău"

Promotorii spectacolului se apără, spunând că, de fapt, nu a mai putut veni Medeea Marinescu. "Spectatorii au fost informaţi de domnul Florin Piersic, iar cine a vrut să plece putea să îşi primească banii înapoi. Nu am putut anunţa dinainte pentru că atunci s-a întâmplat", a declarat Mihai Pufulete, care s-a recomandat drept "colaborator" al impresarilor spectacolului. Întrebat cum îşi explică totuşi că Florin Piersic a venit totuşi pregătit pentru propriile amintiri, Pufulete a întors-o ca la Bucureşti. "Au ştiut de la Bucureşti, aşa a venit cu prezentarea de dinainte. Oricum, ne pare şi nouă rău, asta e", a mai spus Mihai Pufulete.

Spectacole pentru "provinciali"

Nu e pentru prima dată când spectatorii gălăţeni sunt luaţi la mişto de marile nume ale scenei. În urmă cu doi ani, sute de gălăţeni au plătit să vadă reprezentaţia „Frumoasa din pădurea adormită”, a balerinilor de la Teatrul din Kiev. Spectacolul nu s-a mai ţinut, iar directorul de atunci de la "Muzical", Florin Melinte, declara că a fost victima unei escrocherii: plătise 4.000 de euro unor impresari care, la rândul lor, nu-şi respectaseră angajamentele faţă de balerinii din Kiev.

Cu un an înainte, Claudiu Bleonţ s-a prezentat în faţa publicului din Galaţi cu un spectacol plin de pornografie lingvistică neanunţată pe niciunul dintre afişe. Mai mult, spectacolul era ba regizat de Marcel Ţop, ba de un anume Horaţiu, ba era după o piesă de Mimi Brănescu, ba după un scenariu de Claud & Del, ba era o reprezentaţie a Teatrului de Comedie, ba era o producţie independentă, în funcţie de afişul pe care aveai norocul să îl întâlneşti. Mai mult, pe unul dintre afişe, organizatorii au dat dovadă de o gravă incultură teatrală, susţinând că locul reprezentaţiei este Teatrul "Tani Fardini" (!!!), în loc de Fani Tardini.

Curat comedie!

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Piersic raspunde la amenintarile cu reclamatia la OPC

Actorul Florin Piersic a reactionat la acuzatiile ce i-au fost aduse ca a prezentat, la Galati, un alt spectacol in locul celui anuntat. Amenintat cu reclamatii la OPC, maestrul a declarat in exlusivitate la Romania TV ca piesa "Straini in Noapte" nu s-a mai jucat pentru ca biletele vandute nu acopereau cheltuielile spectacolului. Asa ca a prezentat de unul singur un alt spectacol, la rugamintea organizatorilor.

Florin Piersic a declarat la Romania TV ca spectacolul anuntat nu s-a mai jucat la Galati pentru ca nu s-au vandut biletele necesare acoperirii cheltuielilor. "Noi stiam de doua zile ca piesa nu se va reprezenta pentru ca nu s-au vandut biletele care sa poata sa acopere cheltuielile. (...) Eu am fost chemat acolo de organizatorul Gheorghe Vlad. Mi-a propus sa prezint daca vreau, daca pot, recitalul meu numit "Florin pur simplu", anuntat fiind publicul ca piesa nu poate fi prezentata. Repet, din cauza bugetului unui asemenea spectacol care nu acopera cheltuielile", a precizat Florin Piersic.

"Trebuie sa intelegeti ca eu nu am niciun fel de indatorire fata de treaba asta, pentru ca eu sunt artistul care se prezinta pe scena, care vine sa-si faca treaba, prestatia. Trebuia organizatorul sa anunte ca nu se joaca spectacolul "Straini in noapte". S-a spus la intrare "care doriti dintre dvs. sa primiti banii inapoi, vi-i dam in momentul asta, daca nu, ramaneti la recitalul pe care vi-l prezinta Florin", a relatat Piersic.

Actorul a criticat dur faptul ca Medeea Marinescu a fost acuzata ca nu s-a jucat spectacolul din cauza ei. "Asta este o minciuna ingrozitoare! Asta ma supara cel mai tare. Cand eu am spus clar: Nu se joaca, dragii mei. Nu putem juca aceasta piesa pentru ca prea putine bilete au fost vandute", a spus Piersic.

"Eu recunosc ca am facut o prostie. Am acceptat sa fac acest recital care a fost primit extraordinar. Au lacrimat, au ras impreuna cu mine pentru ca acest recital nu este un monolog (...). Si eu am facut-o cu toata credinta. (...) Acest recital de doua ore si ceva nu e o jucarie. (...) Cum sa ies eu pe scena sau sa spun cuiva ca Medeea n-a venit. Dar e posibil asa ceva? Eu care sunt laudat pentru ca in viata mea nu am aruncat pe umerii unui actor ceva ce nu este adevarat. N-as indrazni vreodata! Medeea stia cu doua, trei zile inainte ca nu jucam piesa", a adaugat artistul.

Piersic s-a aratat indignat si de modul in care un jurnalist de la un cotidian local din Galati l-a acuzat ca le-a dat "teapa" galatenilor. "Ce porcarie! Ce mizerie! (...) Tu scrii intr-un articol ca Florin Piersic, la 76 de ani, vine la Galati sa dea teapa publicului?", a conchis Piersic.

Actorul Florin Piersic a fost amenintat cu reclamatii la Protectia Consumatorilor, dupa ce, la Galati, in locul piesei "Straini in noapte", le-a oferit spectatorilor un monolog. Piersic i-a anuntat pe spectatori ca partenera sa de scena, Medeea Marinescu, n-a putut fi prezenta. Dupa monolog, mai multi spectatori au declarat ca vor depune plangeri la Protectia Consumatorilor.

rtv.net

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce minciuna. Cica nu au stiut decat in ultima clipa. Desi stiau cu 3 zile inainte ca spectacolul nu se mai tine. Organizatorii trebuie reclamati la OPC si poate si dati in judecata.

Editat de George
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci au fost 300 de spectatori care au plătit fiecare 80 de lei. La un mic calcul, luând în considerare cursul de la 1 ajungem la aproape 5500 de euro. Care e treaba cu biletele? Și de când un actor care se respectă și se tot laudă singur face asemenea măgării?

Cu alte cuvinte e în joc reputația lui și nu a organizatorilor ( dacă sunt mai mulți ). Datoria lui era să-și facă treaba așa cum a promis și ulterior să rezolve cu organizatorii. Păi cei 5500 de euro au plecat de la spectatori...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Florin Piersic: "Organizatorul este de vină"

În urma articolului apărut joia trecută în care informam că Florin Piersic a înşelat 300 de gălăţeni, celebrul actor ne-a contactat pentru a lămuri o serie de informaţii.

Astfel, Florin Piersic susţine că motivul pentru care s-a schimbat piesa ce urma să le fie prezentată spectatorilor gălăţeni este faptul că nu se vânduseră suficiente bilete. "Ca să încep cu începutul, vă relatez că organizatorul spectacolului cu piesa "Străini în noapte" a programat ultimele două reprezentaţii din această stagiune la Brăila şi Galaţi. Cum deplasarea unei piese de teatru presupune o serie întreagă de cheltuieli de regie pentru întreaga echipă artistică şi tehnică, iar vânzarea biletelor a fost după opinia acestuia nesatisfăcătoare (nu se acopereau cheltuielile de deplasare), a decis înlocuirea spectacolului "Străini în noapte" cu recitalul "Florin Piersic - Hoinărind printre amintiri".

Personal, am dorit să se anuleze acest turneu, dar impresarul a insistat ca cele două reprezentaţii să aibă loc, dat fiind că deplasarea în această formulă presupune cheltuieli mici", se arată într-un drept la replică transmis redacţiei.

"Era treaba organizatorului"

În consecinţă, actorul Florin Piersic spune că nu este el de vină pentru faptul că modificarea nu a fost anunţată plătitorilor de bilete. "Ce să fac eu? Să vin să lipesc eu afişe care să anunţe înlocuirea spectacolului? Asta este treaba organizatorului. Atenţie. Eu nu spun că nu a fost o eroare. Spun doar că nu îmi aparţine. Eu m-am interesat dacă publicul a fost înştiinţat de schimbare, deşi nu este responsabilitatea mea de artist să mă ocup de lucruri organizatorice. Dacă organizatorii au greşit negăsind în timp util posibilitatea să anunţe publicul, cu siguranţă îşi vor asuma responsabilitatea acestui fapt", ne-a transmis Florin Piersic prin dreptul la replică şi prin vocea responsabilului său cu imaginea, Cristina Muntean.

Şi actorul este, însă, de acord că publicul trebuia informat de modificare. "Subliniez şi vreau să fiu bine înţeles: şi eu, ca şi dumneavoastră, consider că ar fi fost corect să se găsească mijloacele necesare pentru ca publicul să fie informat la timp de modificarea apărută, dar această chestiune nu-mi poate fi imputată mie şi mai ales în asemenea termeni. Este o lezare gravă a imaginii mele şi nu sunt dispus să tolerez acest fapt", se precizează în acelaşi drept la replică.

Vin în faţa publicului cu dorinţa de a-l sensibiliza

De asemenea, Florin Piersic s-a arătat deranjat de tonul articolului şi de asocierea cu alte "şuşe" petrecute pe scenele de la Galaţi de-a lungul timpului şi relatate pe scurt în textul de săptămâna trecută. În plus, actorul a ţinut să ne spună câte ceva şi despre piesa susţinută lunea trecută la Teatrul Dramatic. "Spectacolul meu înseamnă poezie, înseamnă o istorie a teatrului în care alături de mine îi pomenesc celor prezenţi pe unii dintre cei mai mari artişti ai acestei ţări. Vin în faţa publicului cu dorinţa de a-l sensibiliza, de a transmite un mesaj de frumos, de bucurie, de speranţă şi, dacă până la sfârşitul celor două ore văd zâmbetul pe faţa lor sau lacrima în colţul ochilor, înseamnă că mi-am atins scopul. “Zâmbetul”, Marius Ţuca, nu “zâmbetul amar la glumele mele”. Oamenii din sală nu numai că au zâmbit, ci au râs din toată inima, s-au emoţionat, au participat, iar la final aplauzele nu se mai opreau. Dacă aţi fi fost acolo aţi fi văzut şi aţi fi simţit toate astea", se mai spune în dreptul la replică semnat de Florin Piersic.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.