dcp100168 Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Călători lăsaţi în câmp după ce şoferul microbuzului a fost săltat de poliţiştiÎntâmplare cel puţin bizară prin care au trecut peste 20 de gălăţeni şi brăileni care veneau, marţi seara, spre Galaţi, cu un microbuz al unei firme de transport cu sediul în Constanţa. La ieşirea din Urziceni microbuzul a fost oprit de un echipaj de poliţie iar şoferul săltat fără prea multe vorbe.Călătorii au reuşit să afle din discuţia poliţiştilor cu şoferul că omul era acuzat că s-ar fi aflat la volan având permisul de conducere suspendat. „Iniţial nu ştiam ce se întâmplă. Şoferul susţinea că el se află în litigiu cu poliţia şi are proces pe care l-a intentat atacând decizia iniţială de suspendare a permisului, iar poliţiştii îi spuneau că s-a dat decizia finală, el a pierdut, drept urmare nu mai are voie să conducă. Şoferul se apăra spunând că nu ştia că pierduse, în timp ce poliţiştii îi explicau că nu avea cum să nu ştie acest lucru. Şi l-au luat cu ei iar noi, călătorii, am rămas în câmp.Am sunat la dispeceratul din Galaţi al firmei şi ni s-a spus că ne va trimite un alt şofer. A ajuns, ce-i drept, un şofer, dar acesta se afla într-o maşină în care nu mai era niciun loc liber. Deci nu aveam cum să mai urcăm şi noi. Aşa că am rămas iar în câmp. Şi iar am dat telefoane. Unii călători s-au enervat, au cerut contravaloarea biletului şi au spus că vor face plângere la OPC. Nu e normal ca la o astfel de firmă de transport şoferul să circule cu permisul suspendat. După vreo două ore a sosit alt şofer şi am continuat călătoria. I-am reclamat la OPC pe cei de la firma de transport”, a spus Marius Miron, unul dintre călătorii care s-au trezit cu şofer pe minus în câmp.Contactând telefonic, marţi seara, dispeceratul gălăţean al firmei, aceştia au spus că nu puteau confirma atunci ce problemă avea şoferul lor, dar că vor trimite un alt şofer pentru a prelua călătorii rămaşi în câmp.În schimb, poliţiştii din Ialomiţa au confirmat că, într-adevăr, şoferul care conducea acel microbuz a fost luat şi audiat pentru a i se întocmi dosar penal. „Şoferul avea permisul suspendat până în iulie 2012. A fost într-adevăr preluat de un echipaj şi dus la audieri unde i s-a întocmit şi un dosar penal, urmând ca firma de transport să asigure continuarea călătoriei pentru pasagerii din microbuz. Şoferul nu avea dreptul să mai conducă”, a precizat inspectorul de poliţie Andreea Dănilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa. Aşa că pe lângă accidente, pană sau incendii, cei care pleacă la drum, chiar cu o firmă specializată în transport, pot avea surpriza să scape de toate relele, dar să le ia poliţia şoferul.monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 După părerea mea, vinovată este firma. Ar trebui să monitorizeze mai atent chestia asta cu permisele, cu amenzile... La urma urmei, e o dovadă de respect față de clienți, nu-i așa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Dupa parerea mea e vinovata si politia. Astfel de razii nu se fac in plin camp. Daca au de gand sa salte soferii sa faca raziile in orase ca calatorii sa aiba alte optiuni sa ajunga la destinatie nu sa stea ore bune in camp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabi Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 da, poliție e principala vinovată "ca calatorii" au rămas în "plin camp". puteau să facă și ei razii pe un câmp gol, de exemplu, la naiba. eu chiar cred că e o conspirație împotriva călătorilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 ca calatorii "ca calatorii" au rămas în "plin camp". Politia nu e de vina ca a saltat un.. sa nu-l jignesc ci dimpotriva a facut un lucru bun. Soferul precum si firma trebuiesc trase la raspundere. E drept ca nu e vina calatorilor insa daca incercam sa cautam vinovatul ne vom lovi de cercul in care intra toti.. de la sistem pana la noi cetatenii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 E vina firmei ca nu are sofer de rezerva, iar a statului ca nu-l cere. Iar daca soferul lor avea dreptate, sa puna Politia Ruiera la plata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaurX82 Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Mai gabi mai ai mila Vinovat e soferu ca nu a predat permisul la timp... si el spune ca nu a stiut, pai nici eu nu stiam sigur cand sa-l predau daca am pierdut daca nu... nu iti explica nimeni nimic si nici nu prea iti vine acasa de la politie sa-l predai... si mi la luat pe 2 luni:( Normal politia trebuia sa ii dea drumul atunci, si sa anunte politia din galati sa-l astepte, dar ce sa ii faci, politia sunt mai rai ca robotii... cu alti nici nu ii "vede" si pe alti ii vede si prin "zid", romania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts