Jump to content

Transferurile Oţelului în vara lui 2012


dcp100168

Recommended Posts

CFR Cluj i-a găsit perechea lui Deac pentru banda stîngă!

Campioana CFR Cluj s-a dezlănţuit pe piaţa transferurilor. După ce au oficializat mutările lui Mario Felgueiras (25 de ani, portar), Diogo Valente (27 de ani, mijlocaş stînga) şi Ciprian Deac (26 de ani, mijlocaş de bandă), "vişiniii" au demarat negocieri pentru un fundaş stînga

Fundaşul de bandă al Oţelului, Adrian Sălăgeanu (29 de ani), ar putea semna în aceste zile cu campioana. "Sălă" poate juca şi pe postul de fundaş dreapta, considerat vulnerabil de antrenorul clujenilor, Ioan Andone.

De 4 ani şi jumătate la Galaţi, Sălăgeanu şi-a exprimat la finalul sezonului dorinţa de a părăsi gruparea cu care a ieşit campion în 2011. Sălăgeanu nu a mai fost folosit în ultimele 6 etape de antrenorul său şi a fost trimis la echipa a doua. Jucătorul de bandă e aşteptat în aceste zile la Cluj pentru a discuta cu conducerea feroviarilor. N-ar fi exclus ca Paszkany să-l ofere la schimb pe Viorel Nicoară, un jucător dorit de Oţelul Galaţi încă din iarna trecută. Conducerea clujenilor a mai încercat să transfere un fundaş stînga în această vară, dar a găsit nejustificate pretenţiile salariale ale lui Sepsi, ajuns ulterior la Vaslui.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

parca.....

"Comisia de Disciplină a FRF a decis ieri ca Oţelul Galaţi să plece în sezonul viitor cu un handicap de două puncte din pricina unei datorii. Suma din pricina căreia gălăţenii au fost depunctaţi este de 1,25 milioane, bani pe care Oţelul ar fi trebuit să-i plătească lui Ionel Cordoban, unul dintre impresarii cu care echipa dunăreană a colaborat, precum şi unui grup de jucători. De asemenea, Oţelul nu va avea voie să efectueze niciun transfer până când nu va fi achitată această sumă."

si atunci cum sa fie inmatriculat un jucator de la alta echipa??

Link to comment
Share on other sites

Cred ca nu au voie sa transfere la Otelul, nu de-aici la alte echipe. De altfel, asta e si ratiunea masurii: nu cumperi ca sa nu cheltui aiurea bani pe care tre` sa-i dai in alta parte, dar ai voie sa vinzi ca sa-ti poti plati datoriile.

Link to comment
Share on other sites

@riaji

Esti tu atat de sigur ca banii care "intra" sunt sunt folositi ca sa-si plateasca datoriile?

Fara mistouri, dar 1,25 milioane euro, de care se pare ca nu stie nimeni, ce naiba reprezinta?

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu: "Sălăgeanu, singurul care are liber la transfer"

După ce mai mulţi jucători de la Oţelul şi-au depus memorii pentru a pleca liberi de contract de la Galaţi, antrenorul Dorinel Munteanu a comentat situaţia precizând că şi-ar dori că totul să se rezolve şi jucătorii importanţi să rămână la club. Singurul fotbalist căruia îi dă voie să părăsească gruparea din Galaţi este Sălăgeanu, fotbalist dorit de Vaslui şi căruia i-ar permite să se transfere. "Pe Sălăgeanu îl înţeleg. El vrea să plece şi are mai multe motive: vârsta, familia. Eu am ţinut la el, dar dacă şi-a dorit să plece nu am mai contat pe el. E alegerea lui. Cu Antal n-am mai discutat, dar ştiu că el avea o altă părere în urmă cu puţin timp, nu voia neapărat să plece. Eu nu am fost de acord ca ei să îşi depună memorii, pentru că am avut şi situaţii mai grele în primul an. Eu sper să se găsească soluţii şi să rezolvăm problemele până când începem pregătirile", a declarat Dorinel Munteanu la Ora de ProSport.

Referitor la incertitudinea de pe banca tehnică a Rapidului, Munteanu a afirmat că nu este interesat de subiect şi nu este tentat de o venire în Giuleşti în acest moment. "Nu ştiu ce se întâmplă la Rapid şi chiar nu mă interesează. Mi se parte chiar ciudat. Rapid nu are antrenor, dar face transferuri", a mai afirmat Munteanu.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Antal e dorit de Vaslui şi Dinamo: "Vreau să merg la o echipă care face performanţă!"

Mijlocaşul Oţelului, Liviu Antal, a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, iar un verdict se va da în curând. Printre echipele care şi-au manifestat interesul pentru fotbalistul fostei campioane se numără Vaslui şi Dinamo, dar jucătorul spune că deocamdată nu s-a decis asupra viitoarei sale destinaţii.

Antal şi-ar dori să ajungă la o grupare care să se lupte la titlu în Liga I sau, de ce nu, chiar o formaţie dintr-un campionat puternic al Europei. Mijlocaşul gălăţean a afirmat că mai sunt şi alţi fotbalişti în situaţia sa şi că nu-şi exprimă de ce s-a ajuns aici. "E adevărat că mi-am depus memoriu să devin jucător liber, să vedem ce decizie se va lua, apoi voi discuta cu unele echipe. Nu vreau să merg undeva doar pentru bani, vreau să fac şi performanţă. Marţi sau miercuri se va da un verdict. Toată lumea îşi doreşte să ajungă la o echipă din afară, dar depinde şi de ofertele pe care le voi avea. Nu mi-e frică să merg la un club mult mai mare. Mai sunt şi alţi jucători în situaţia mea", a declarat Liviu Antal.

Patronul grupării vasluiene, Adrian Porumboiu, a precizat că şi l-ar dori pe Antal la echipă, dar a fost rezervat în ceea ce priveşte eventualitatea înaintării unei oferte concrete: "Cine nu şi l-ar dori? E cel mai bun atacant din Liga I. Ne gândim dacă o să facem o ofertă", a declarat Adrian Porumboiu.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

700.000 de euro ar trebui să dea ”cîinii” pentru doi fundaşi de la Oţelul

Dinamo caută să profite de problemele financiare ale Oţelului şi doreşte să aducă de la Galaţi doi dintre cei mai apreciaţi fundaşi laterali din Liga 1. Primele discuţii au avut loc, însă nu s-a ajuns la nici o înţelegere din cauza banilor.

Primul luat în vizor este fundaşul stînga Adrian Sălăgeanu. Oţelul ar fi dispusă să-i dea drumul jucătorului de 29 de ani în ”Ştefan cel Mare” contra sumei de 200.000 de euro, dar acesta nu este mulţumit de oferta salarială.

A doua ţintă este apărătorul dreapta Cornel Rîpă. Dinamo ar avea pregătite 250.000 de euro pentru el. Oţelul solicită însă dublu.

Un alt gălăţean, mijlocaşul Liviu Antal, ar putea veni liber de contract. Şefii ”cîinilor” i-ar fi propus 200.000 de euro la semnătură, un salariu stagional de 120.000 de euro, plus bonusuri în funcţie de performanţe.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

Ochiroşii a fost dat afară şi de la Tomşani!

Fostul jucător de la Steaua şi Oţelul Galaţi, Răzvan Ochiroşii nu a rezistat decât câteva luni la Prahova Tomşani! Fotbalistul care marca în Champions League a fost disponibilizat de antrenorul Dan Dobai, alături de alţi câţiva jucători, unii dintre ei cu ştate în eşalonul secund.

Foarte probabil, Ochiroşii va fi împrumutat de Oţelul, club de care aparţine, la o altă echipă.

Ochiroşii a marcat 3 goluri pentru Prahova Tomşani în returul campionatului Ligii a III-a.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Samoel Cojoc se mută la Pandurii

Fostul fundaş al celor de la Oţelul va semna cu Pandurii Tîrgu Jiu. Samoel Cojoc (22 de ani) vine la echipa antrenată de Petre Grigoraş din postura de jucător liber de contract.

Fundaşul a jucat în ultimele 4 sezoane la Galaţi, fiind un produs al şcolii de fotbal a celor de la Oţelul. În această perioadă nu a prins decît 27 de meciuri, fără să reuşească vreun gol.

În sezonul trecut, Samuel Cojoc, a apărut doar de două ori pe teren în partidele gălăţenilor, doar o singură dată fiind titular. Fundaşul are în palmares un titlu şi o Supercupă a României cu Oţelul Galaţi.

175.000 de euro este cota lui Samoel Cojoc conform transfermarkt.co.uk

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dorinel Munteanu cere insistent transferuri: „Avem nevoie de încă şapte jucători”

* Antrenorul Oţelului cere achiziţionarea de fotbalişti valoroşi neapărat în această săptămână, pentru a-i avea în stagiul de pregătire din Olanda * „Neamţul” spune că, fără fortificarea lotului, echipa sa nu va putea mai mult decât să evite retrogradarea * „Pentru a avea pretenţii, trebuie să vină jucători valoroşi, nu doar ca să dea la număr”, avertizează Dorinel Munteanu, într-un interviu acordat din cantonamentul montan, de la Poiana Braşov *

Oţelul îşi va încheia mâine primul stagiu de pregătire al verii, cel efectuat la Poiana Braşov cu un lot format doar din jucătorii ce au dus greul în campionatul trecut, ba chiar subţiat de plecările lui Antal şi Sălăgeanu. Antrenorul Dorinel Munteanu şi-a exprimă nemulţumirea că încă n-a fost perfectat niciun transfer pentru noul sezon, precizând că este nevoie de achiziţii cât mai repede, pentru a avea la dispoziţie tot lotul cu care va fi abordat noul campionat măcar în al doilea cantonament al verii, cel din Olanda, în care se va pleca duminica viitoare.

- S-a tot vorbit de o restructurare a lotului, dar aceasta întârzie să apară. De câţi jucători noi are nevoie Oţelul în acest moment?

- Pentru a ne acoperi toate posturile deficitare, în condiţiile în care au plecat câţiva jucători şi mai avem de acoperit şi problemele din trecut, e nevoie de şapte jucători. Totuşi, trebuie să vină jucători valoroşi, nu doar ca să dea la număr.

- S-au purtat tratative cu jucători noi până acum?

- Da, există discuţii cu mai mulţi jucători, dar până nu se lămureşte situaţia financiară e imposibil să se realizeze ceva. E nevoie ca lucrurile să intre în normalitate, să aducem jucători până la plecarea în cel de-al doilea cantonament. Momentan, până nu avem certitudini, nu putem discuta de nume.

„Fără investiţii, la retrogradare!”

- Dacă nu se rezolvă problemele până la plecarea în Olanda te gândeşti la o decizie extremă?

- Eu nu îmi voi da demisia de la Oţelul pentru că am venit aici să muncesc, să fac performanţă. Dacă nu se vor face transferurile de care avem nevoie, atunci nici nu putem să obţinem mai mult decât în sezonul trecut. Cel mai probabil, fără jucători noi, ne vom bate în partea a doua a clasamentului.

- Suporterii au ieşit în stradă ca semn de protest pentru situaţia incertă de la club. Eşti de acord cu poziţia lor în acest caz?

- Da, sunt total de acord şi îi felicit că au luat atitudine, dar din punctul meu de vedere a fost mult prea târziu. Ar fi trebuit în mod normal de acum cinci-şase luni, pentru că după câştigarea campionatului au fost probleme în mod constant.

- Se preconizează schimbări la vârf, Narcis Răducan pe post de director general, iar Paraschiv, adjunct. Cum comentezi?

- Până acum eu am discutat despre echipă doar cu domnul Stan, deci doar cu directorul general, aşa cum este normal. Voi colabora cu Narcis, nu am nici un fel de problemă.

- Unde crezi că ar fi fost Oţelul la finalul campionatului trecut, dacă n-ar fi fost problemele de la club?

- Cu siguranţă mai sus de locul şase, cel pe care l-am obţinut, adică într-o cupă europeană. Noi am fost în cărţi până la jocul cu Steaua, apoi s-a rupt totul, odată cu agravarea situaţiei la club. Încă de la începutul campionatului au fost probleme şi cu cât trecea timpul, cu atât se înmulţeau. Sper ca acum să nu facem aceleaşi greşeli.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce transferuri vrea Dorinel Munteanu

Antrenorului Oţelului, Dorinel Munteanu, a declarat că are nevoie de transferul a şapte fotbalişti de valoare pentru a acoperi găurile din echipă şi a putea astfel să obţină în campionatul următor o clasare mai bună decât locul şase din ultimul sezon.

Doi fundaşi laterali

Chiar dacă nu mai puţin de 11 apărători au făcut deplasarea în cantonamentul montan din Poiana Braşov, tehnicianul a afirmat că una dintre probleme o reprezintă fundaşii laterali. Pentru flancul stâng, după plecarea lui Sălăgeanu la FC Vaslui, teoretic singura soluţie ar fi doar Silviu Ilie. Deocamdată, este testat Lucian Murgoci, promovat de la Oţelul II, antrenorul încercând şi varianta cu Mardare, adus în această vară, jucător al cărui post de bază este însă cel de fundaş central.

După ce Cojoc a fost împrumutat la Pandurii, antrenorul nu este mulţumit nici de situţia de pe partea dreaptă a apărării, unde doar Cârjă, revenit de la Delta Tulcea, îi face concurenţă lui Râpă pentru un loc de titular. „L-am lăsat pe Cojoc să plece pentru că nu a reuşit să pună presiune pe Râpă şi astfel i-a scăzut şi lui randamentul. E nevoie de concurenţă mare pentru progres”, a argumentat Dorinel Munteanu cererea de a-i fi adus un fundaş dreapta.

Un mijlocaş central

O altă problemă semnalată încă din iarna trecută de antrenorul Oţelului este cea a postului de mijlocaş central, unde nu are soluţie de schimb pentru Giurgiu, Filip şi Neagu. Nevoia de aducere a unui jucător pe acest post este acum şi mai stringentă, în condiţiile în care Ionuţ Neagu ratează o bună parte din pregătiri în urma unei operaţii la nas.

Doi mijlocaşi de bandă

Odată cu transferul lui Antal la FC Vaslui şi plecarea lui Frunză, la final de contract, în lot nu au rămas prea multe variante pentru posturile de mijlocaşi laterali. Momentan, ca soluţii pe benzi sunt Iorga, Stromajer şi Laurenţiu Buş, ultimul oricum folosit mai puţin în cei doi ani petrecuţi la Galaţi.

Un mijlocaş ofensiv şi un atacant

În condiţiile în care în ultimul sezon echipa sa a avut o medie de doar un gol pe meci, Dorinel Munteanu a spus că are mare nevoie de aducerea unui vârf de careu. De asemenea, tehnicianul cere întăriri şi pentru postul de mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului. Această nevoie s-a acutizat odată cu accidentarea brazilianului Didi, cel mai bun marcator din campionatul trecut.

Tratative demarate

Chiar dacă situaţia la vârf în conducerea clubului nu s-a clarificat în totalitate, au început deja negocierile cu câţiva jucători pentru a acoperirea posturile deficitare. Surse din cadrul clubului susţin că gălăţenii s-au orientat către mijlocaşul de bandă Victoraş Astafei şi atacantul Danijel Subotic, ambii de la FCM Tg. Mureş. Astafei (25 de ani, 6 goluri în 20 de meciuri sezonul trecut) este văzut de Munteanu ca înlocuitor pentru Antal, acesta fiind însă curtat şi de alte echipe importante din Liga 1. Celălalt fotbalist dorit, Subotic (23 de ani), a impresionat pe vremea când juca la U. Craiova, la echipa din Târgu Mureş având doar două goluri înscrise în 13 partide.

Până acum, singura noutate certă din cadrul lotului o reprezintă fundaşul central Ştefan Mardare, iar atacantul Bruce Inkango, ultima oară la Kastrioti din Albania, va fi testat de Dorinel Munteanu şi în cantonamentul din Olanda.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pleacă Pena la Pandurii?

Conducerea echipei Pandurii Tg. Jiu tratează cu Oţelul Galaţi transferul atacantului Marius Pena (27 de ani, 1,85 m), pentru care moldovenii cer 250.000 de euro.

gds.ro

Pena e alesul pandurilor!

Pandurii sunt gata sa puna mana pe un atacant care a marcat si in Liga Campionilor! Marius Pena de la Otelul Galati e tinta gorjenilor care sunt in negocieri avansate cu clubul de la malul Dunarii. Pandurii vor plati pentru Pena in jur de 250 de mii de euro. Aşa cum v-am anunţat încă de ieri, Marius Pena de la Oţelul e atacantul pe care pandurii vor să-l transfere. Pena e dorit expres de Grigoraş, care l-a mai antrenat pe jucătorul de 27 de ani și la Galaţi.

Antrenorul l-a convins şi pe şeful Condescu de necesitatea afacerii iar acesta şi-a dat acordul de transfer. Pîrvulescu a mers la Galaţi pentru a negocia cu primarul Marius Stan. Gălăţenii cer 250 de mii de euro pentru Pena, dar pandurii speră să ducă negocierile până la 200 de de mii. Cu Pena nu vor fi probleme. „Cu jucătorul ne-am înţeles deja, a mai rămas ca şi clubul să îşi dea acordul de transfer pentru că încă mai are un an de contract cu echipa lui. Eu îl cunosc destul de bine, are calităţile necesare de vârf: gabarit, forţă, joc bun de cap, un jucător bătăios... Dacă vom perfecta acest transfer, din punctul meu de vedere, consider că ne-am cam îndeplinit obiectivele pentru vară”, spune Grigoraş care l-a antrenat pe Marius Pena la Galaţi. Pena e la clubul de la malul Dunării din 2008, fiind achiziţionat atunci de la Concordia Chiajna.

Pena a făcut parte din echipa gălăţenilor care a reuşit o performanţă uluitoare anul trecut, titlul de campioană. Ba mai mult atacantul de 27 de ani a marcat şi un gol decisiv în meciul de titlu cu Timişoara. Pena a jucat apoi cu Oţelul şi în cea mai tare competiţie intercluburi, Liga Campionilor. Chiar oţelarii au terminat grupa fără puncte, Pena a reuşit să şi înscrie un gol în cele 6 meciuri jucate, cu Basel în deplasare. În campionat însă, Pena nu s-a descurcat prea grozav. A reuşit doar 4 goluri în 30 de meciuri într-un sezon în care Oţelul nu a mai avut forţa să se bată la cupe europene, încheind sezonul pe locul 6, chiar în faţa pandurilor. Afacerea „Pena” are toate şansele să fie pusă la punct până luni, atunci când pandurii pleacă în stagiul din Austria. Pena va fi al treilea atacant din lotul pandurilor după Lemnaru şi lituanianul Matulevicius.

4 – goluri a dat Pena pentru Oţelul în campionatul trecut, de două ori mai puţin decât a reuşit Lemnaru pentru Pandurii

700 – de mii de euro. Asta e cota lui Pena conform celor de la transfermarkt

7 – Pandurii ar fi a şaptea echipă din cariera lui Pena după Progresul Bucureşti, Torpedo Moscova, Rapid II, CSM Vâlcea, Chiajna şi Oţelul

pandurul.ro

Marius Pena a fost ofertat de Pandurii

Atacantul Marius Pena care mai are contract cu Oţelul încă un an a fost ofertat de Pandurii Târgu Jiu şi ar putea pleca de la echipa gălăţeană zilele următoare în cazul în care şi conducerile celor două grupări vor ajunge la o înţelegere.

Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a confirmat interesul grupării sale pentru un transfer al atacantului de 27 de ani, venit la Oţelul de la Concordia Chiajna în 2008, când "Grig" antrena echipa gălăţeană. „Deocamdată nu este nimic concret, au fost doar nişte discuţii preliminare. Am avut acordul celor de la Oţelul pentru a discuta cu jucătorul, să ştim dacă în principiu şi-ar dori să vină la noi. Aşteptăm ca cei de la Galaţi să-şi lămurească situaţia, să-şi stabilească lotul pentru campionatul următor. Doar după ce vor stabili dacă sunt dispuşi să-l cedeze sau nu vom vedea dacă se trece la pasul următor, demararea efectivă a negocierilor”, a spus Petre Grigoraş.

Marius Pena a declarat că ar fi dispus să accepte oferta celor de la Pandurii în cazul în care cele două cluburi vor ajunge la un acord în acest sens, precizând totodată că nu ţine morţis să plece de la Oţelul. „Au fost discuţii, dar încă nu se poate vorbi de negocieri concrete, cu atât mai puţin despre un transfer. Nu ţin morţis să plec de la Oţelul, mă simt bine aici, Galaţiul este o a doua casă pentru mine, dar dacă se vor înţelege cele două cluburi, eu nu mă voi opune”, a declarat Pena.

În cei patru ani petrecuţi la Oţelul, Marius Pena a jucat în 81 de meciuri, marcând 17 goluri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Băjenaru ajunge azi în Olanda

Dorinţa antrenorului Dorinel Munteanu de a primi întăriri în ceea ce priveşte lotul de jucători încă din aceste zile, direct în cantonamentul din Olanda, începe să-i fie îndeplinită. Astăzi, urmează să se alăture lotului roş-alb-albaştrilor primul nou-venit din această vară, mijlocaşul ofensiv Liviu Băjenaru.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani urma aseară să semneze un precontract cu FC Oţelul iar astăzi să ajungă la hotelul Bilderberg Klein Zwitserland din localitatea olandeză Heelsum, unde se află în pregătiri trupa gălăţeană.

În ultimul sezon, Băjenaru a jucat la Astra Ploieşti, grupare cu care relaţiile contractuale au încetat în această vară, astfel că vine la Oţelul din postura de jucător liber.

El a fost dorit de conducerea clubului gălăţean şi în urmă cu un an, când era la Gloria Bistriţa, însă atunci Steaua a făcut o ofertă mai bună şi a ajuns astfel în Ghencea. Fiind folosit ca mijlocaş lateral, deşi profilul său este de jucător în zonă centrală, în spatele vârfului, n-a impresionat şi a apucat doar un singur meci la Steaua, fiind cedat destul de repede la Astra. La echipa ploieşteană a evoluat în 24 de partide în sezonul trecut, 20 dintre acestea fiind începute ca titular.

Astafei şi Subotici, pe lista Oţelului

Oficialii grupării "roş-alb-albastre" mai au pregătite şi alte transferuri, cu negocieri deja finalizate, conform unor surse din interiorul clubului, iar perfectarea acestora depinde doar de deblocarea activităţii la nivelul de vârf al conducerii executive şi mai ales a conturilor, pentru a se putea plăti aceste achiziţii. Doi dintre aceşti jucători care aşteaptă doar un semn pentru a pleca şi ei spre Olanda sunt mijlocaşul lateral Victor Astafei (25 de ani) şi atacantul Daniel Subotici (23 de ani), ambii de la FCM Tg. Mureş, grupare care nu le dă drumul doar pe promisiuni, în condiţiile în care nici până acum nu a primit cei 50.000 de euro datoraţi de Oţelul pentru transferul lui Didi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Băjenaru va deveni "oţelar" pentru doi ani

Mijlocașul ofensiv Liviu Băjenaru se află începând de astăzi în cantonamentul din Olanda al FC Oțelul Galați. El a venit din postura de jucător liber și va semna un contract pe doi ani cu gruparea roș-alb-albastră. Băjenaru are 29 de ani și joacă pe mai multe posturi la mijlocul terenului. Liviu a mai activat la Steaua București, Petrolul Ploiești și Astra Ploiești, dar cea mai bună perioadă a carierei a avut-o la Gloria Bistrița.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Frunză, la Botoşani

Mijlocaşul Sorin Frunză a efectuat ieri primul antrenament sub comanda lui Costel Orac. Deşi nu a semnat încă contractul cu FC Botoşani, jucătorul care a venit în postra de fotbalist liber de contract după despărţirea de Oţelul Galaţi a declarat că a revenit la Botoşani doar cu gândul de a face performanţă. "Am efectuat doar primul antrenament, nu am semnat contractul, însă nu cred că vor fi probleme. Eu am venit să promovez. Dacă se vrea acest obiectiv şi treaba merge bine, rămân. Dacă văd însă că lucrurile încep să scârţâie, plec", a declarat Sorin Frunză pentru fcbotosani.ro.

Fotbalistul născut pe 28 martie 1978, a evoluat la Botoşani în returul ediţiei de campionat 2006-2007. Frunză a adunat 15 jocuri pentru FC Botoşani, marcând şi două goluri. Timp de câteva etape a ţinut şi locul antrenorului principal.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Bruce Inkango, înlocuitorul lui Antal

Gălăţenii au reuşit să câştige şi cel de-al doilea amical al verii, în stagiul de pregătire centralizată din Olanda de la Heelsum, 2-0 cu arabii de la Al Faisaly, după ce au învins tot cu 2-0 formaţia germană Viktoria Koln. Unul dintre remarcaţii acestor două partide a fost mijlocaşul ofensiv francez, Bruce Inkango, adus în probe în această vară şi care a făcut parte din lotul echipei şi în cantonamentul de la Poiana Braşov. Acesta a reuşit să creeze trei din cele patru faze concretizate în gol de „roş-alb-albaştri" pe parcursul celor două jocuri, deşi a evoluat 90 de minute în total până acum. De fiecare dată a fost folosit pe postul de mijlocaş dreapta pe locul ocupat de Liviu Antal (transferat între timp la FC Vaslui) în ediţia precedentă. Inkango a impresionat prin viteza sa şi are şanse mari să facă parte din lotul Oţelului pentru sezonul 2012-2013.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Inkango - da, Ogbuke - nu

Mijlocaşul ofensiv Felix Ogbuke, testat în primele trei partide amicale de către antrenorul Dorinel Munteanu, nu a corespuns cerinţelor acestuia şi nu va fi păstrat în lotul Oţelului, chiar dacă a reuşit să marcheze în partida cu Viktoria Koln. Până să ajungă în probe la formaţia gălăţeană, Ogbuke a înregistrat cifre extrem de slabe pe la echipele la care a fost înregimentat, având marcate doar cinci goluri din 2004 până în prezent.

Singurii jucători care se află în cantonamentul din Olanda fără să fi semnat contractul propriu-zis cu Oţelul sunt Liviu Băjenaru şi Bruce Inkango, însă ambii vor semna angajamentele odată cu clarificarea situaţiei la vârful clubului. Primul, pe o durată de doi ani, iar francezul pe un sezon, cu opţiune de prelungire.

Deşi se afla pe lista Oţelului, atacantul elveţian Daniel Subotic se antrenează în cantonamentul echipei CS Turnu Severin, pentru care a şi reuşit să marcheze un gol într-o partidă de verificare. Transferul acestuia la Galaţi a căzut, însă se aşteaptă aducerea unui vârf de careu până la începerea noului sezon.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Munteanu: Trei jucatori vor semna cu Otelul

Dorinel Munteanu a dezmintit zvonurile conform carora Otelul are interzis la transferuri. Tehnicianul spune chiar ca in perioada imediat urmatoare trei jucatori vor veni la Galati. “Ce interdictie? Nu avem nicio interdictie, asta este o inventie a presei. Avem voie sa facem transferuri si, drept dovada, cu noi au semnat Liviu Bajenaru si Bruce Inkango. Cei doi sunt jucatorii nostri cu acte si pot evolua pentru Otelul.

Trei jucatori vor semna cu Otelul in cel mai scurt timp. Tot ce pot sa va spun este ca vor veni fotbalisti pe posturile pe care le consider deficitare in momentul de fata. Saptamana viitoare va semna un fundas stanga, de ceilalti fotbalisti nu pot sa va spun nimic, dar pot garanta ca sunt jucatori de mare valoare, care vor ajuta echipa sa joace un fotbal de calitate”, a declarat Dorinel Muntenu.

sport365.ro

Link to comment
Share on other sites

Narcis Răducan: În curând vor mai veni şi alţi fotbalişti la Oţelul

Consilierul pe probleme fotbalistice al clubului Oţelul, Narcis Răducan, a declarat, miercuri, că în curând vor mai veni şi alţi fotbalişti la gruparea gălăţeană, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Deja s-au perfectat două transferuri (n.r. - Băjenaru şi Inkango) şi în curând vor mai veni şi alţi fotbalişti. Printre aceştia se va afla şi un atacant dintr-un campionat important. Oţelul s-a prezentat foarte bine în pregătire, am întâlnit adversari foarte puternici, iar echipa a mers foarte bine. Sunt convins că, odată cu noile achiziţii, va veni şi acel plus de calitate de care este nevoie", a spus Răducan.

Oficialul gălăţean crede că Oţelul se va bate mulţi ani la un loc de cupă europeană: "Deocamdată sunt consilier al primarului, asta până când se vor clarifica lucrurile în ceea ce priveşte trecerea la noul acţionariat. Pentru mine este mai puţin important ce scrie pe uşa biroului, contează doar să ajut echipa. Până la urmă la asta mă pricep cel mai bine, să pun la dispoziţia echipei tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie la nivelul la care a ajuns Oţelul. Sunt convins că vom rămâne o echipă care se va bate mulţi ani de acum încolo, cel puţin la un loc de cupă europeană".

Narcis Răducan îi va urma în funcţie lui Marius Stan, cel care a demisionat de la Oţelul după ce a fost ales ca primar al Galaţiului.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul nu poate efectua transferuri până la achitarea datoriilor restante

FC Oţelul Galaţi a primit astăzi din partea Ligii Profesioniste de Fotbal un document conform căruia nu poate efectua transferuri până la achitarea datoriilor restante. De asemenea, există în continuare pericolul de a pierde 2 puncte la "masa verde" din sezonul 2012-2013 al Ligii I, conflictul cu Consiliul de Administraţie al clubului aducînd echipa roş-alb-albastră în pragul unei situaţii fără precedent.

Prin urmare, pentru jocul de duminică, cu CSMS Iaşi, antrenorul Dorinel Muntenu nu-i va putea utiliza pe jucătorii recent aduşi la echipă.

Narcis Răducan, consilier al primarului Marius Stan pe probleme de fotbal, declară pe marginea acestui subiect următoarele: "Din nefericire, situaţia neclară de la club ne poate afecta destul de serios şi suntem nevoiţi să stopăm şi celelalte negocieri pentru realizarea de noi transferuri. Este posibil să pierdem 2 puncte, situaţie de neacceptat, dacă nu se va lua URGENT o măsură! Trebuie şi ne exprimăm speranţa că vor fi luate măsurile care se impun cât mai repede posibil! Altfel, sunt convins că echipa, şi fără jucătorii recent aduşi la club, se va strânge, va da dovadă de unitate pentru a câştiga încă din prima etapă a noului sezon. Sunt convins că jucătorii noştri pot dovedi o tărie de caracter cum numai ei pot afişa!"

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Vor mai veni jucători

Odată cu plata datoriilor, clubul gălăţean a scăpat definitiv de interdicţia la transferuri şi doreşte să se întărească în timpul rămas la dispoziţie până la încheierea perioadei de mercato. „Vom beneficia şi noi de perioada de transferuri, atât cât se mai poate. Echipa are potenţial, iar cu doi jucători noi pe care sperăm să-i aducem ne-am putea acoperi punctele vulnerabile”, a declarat Narcis Răducan.

Totodată, acesta a spus că, prin interdicţia avută, Oţelul a ratat transferul a doi jucători străini valoroşi, dar gălăţenii se vor orienta către alte piste din străinătate. De asemenea, odată cu meciul de luni, împotriva Rapidului, antrenorul Dorinel Munteanu se va putea baza şi pe Mardare, Inkango şi Băjenaru, după ce a fost ridicată interdicţia la transferuri „Am avut în vedere câţiva jucători foarte valoroşi, însă nimeni nu stă după noi, în momentul în care s-au blocat transferurile s-au încheiat şi negocierile. Din fericire, sunt mulţi fotbalişti pe piaţă din cauza crizei şi soluţii există. Cei veniţi până acum sunt nerăbdători să debuteze în tricoul Oţelului şi sperăm să o facă cât mai bine”, a adăugat Răducan.

Ilie şi Didi revin în noiembrie

Pe lângă problemele cauzate de perioada tulbure de la vârf a clubului, antrenorul Dorinel Munteanu are şi probleme semnificative de lot, cu accidentările. După ce Didi, golgheterul echipei din sezonul trecut, s-a accidentat în timpul cantonamentului din Poiana Braşov, nici Silviu Ilie nu va fi la dispoziţia antrenorului pentru o perioadă însemnată de timp, în urma accidentării din prima etapă, de la Iaşi. Gălăţeanul a părăsit terenul în minutul 41, fiind înlocuit cu Zoran Ljubinkovic, având o leziune de ligament tendon ahilian drept şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, zilele trecute, la Bucureşti. „Ambii jucători reprezintă pierderi semnificative pentru noi şi, din păcate, nu îi avem la dispoziţie până la sfârşitul lunii noiembrie. Didi se recuperează la o clinică în Târgu Mureş, iar Ilie a suferit zilele trecute o intervenţie chirurgicală”, a declarat Narcis Răducan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Popescu şi Cristea, în probe la Oţelul

După ce a trecut peste perioada de interdicţie la transferuri, Oţelul caută să se întărească pe posturile deficitare cât mai repede posibil. Antrenorul gălăţenilor, Dorinel Munteanu, a declarat la conferinţa de presă de ieri că mai are nevoie de jucători pe cel puţin încă două posturi.

„Roş-alb-albaştrii” s-au orientat către doi jucători de la concitadina Dunărea Galaţi, Dan Popescu şi Alexandru Cristea. Popescu, 24 de ani, născut în Tulcea, a fost căpitanul echipei în ultimele două sezoane, evoluează pe postul de fundaş stânga şi a mai fost dorit de Sportul Studenţesc la începutul acestui an. În ultima ediţie de campionat a evoluat în 27 de partide, a marcat un gol şi a fost unul dintre cei mai buni jucători de bandă din liga secundă.

Celălalt jucător, Alexandru Cristea, 29 de ani, poate evolua atât ca fundaş stânga, cât şi ca mijlocaş, a acumulat 26 de prezenţe în sezonul trecut, reuşind să marcheze de două ori.

„Cristea şi Popescu sunt doi jucători care pot face oricând pasul către prima ligă, iar la solicitarea Oţelului i-am lăsat timp de o săptămână pentru a avea timp antrenorul să se decidă dacă are nevoie de ei. Suntem dispuşi să negociem în cazul în care cei de la Oţelul vor dori să-i transfere”, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedinte FCM Dunărea Galaţi.

După plecarea lui Sălăgeanu şi accidentarea serioasă suferită de Silviu Ilie în prima etapă, Dorinel Munteanu a stabilit ca prioritate acoperirea pe postul de fundaş stânga.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.