Jump to content

Bilanţul celor trei mandate ale primarului Dumitru Nicolae


Recommended Posts

Bilanţul celor trei mandate ale primarului Dumitru Nicolae

Peste o săptămână, actualul primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae, va preda conducerea executivă a municipalităţii celui care va fi ales la scrutinul de pe data de 10 iunie.La finalul celor trei mandate în care a condus Galaţiul, primarul Nicolae a trecut în revistă realizările pe care le consideră cele mai importante, dar şi nerealizările sale.

Cele mai importante dintre realizările sale sunt cele „care nu se văd", în infrastructura pentru utilităţi, respectiv creşterea de la 60% la 89% a gradului de acoperire cu reţele de canalizare, cons­truirea staţiei de tratare a apelor uzate în cadrul unui proiect ISPA, construirea tot prin ISPA a unei staţii de colectare a deşeurilor şi înfiinţarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor. Au fost investite 5 milioane de euro în modernizarea punctelor termice şi alte câteva zeci de milioane de lei în reabilitarea reţelelor.

La capitolul realizărilor ceva mai vizibile, primarul Dumitru Nicolae a bifat construirea mai multor grădiniţe şi a şase săli de sport, a serei şi arhivei Primăriei, dar şi înfiinţarea Cartierului „Dimitrie Cantemir", un proiect edilitar dezvoltat pe 1.000 de hectare, care ar urma să unească Brăila şi Galaţiul.

Principala nerealizare a primarului Galaţiului este faptul că nu a reuşit să construiască un sediu nou al primăriei, cel actual fiind retrocedat fostului proprietar. „În mare, tot ce am realizat este ceea ce am promis gălăţenilor la începutul primului mandat. Pe gălăţeni îi respect foarte mult şi am vrut să-mi termin mandatul cu realizările promise", ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae.

După ce a fost director general al Sidex în perioada 1994-1999, Dumitru Nicolae a fost preşedinte interimar al CJ Galaţi în perioada 1999-2000, după care a fost primar al Galaţiului timp de trei mandate.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa fiu carcotas, dar: realizarile sale "care nu se vad" au efecte extrem de vizibile si suparatoare: se scufunda strazi si trotuare in draci, canalizarile refuleaza in continuare (parcul lui Durbaca e cel mai elocvent si longeviv exemplu), canalizarea orasului este administrata incalificabil: lipsesc capace la unele guri de canal de ani de zile - care pe langa pericolul evident pentru masini sau pietoni mai mai au si prostul obicei de a se umple cu gunoaie, crengi, fruze , peturi etc si apoi bufnesc pe cine stie unde, iarna ingheata si degradeaza fizic cimentul din care sunt facute, apoi apa se infiltreaza si se taseaza (ghici ce?): trotuare si strazi, eventual blocuri!

Lucrari care erau necesare s-au facut dezorganizat, de mantuiala lasand impresia ca aveau un singur scop: sa umple niste buzunare cu bani!

Iar perioada de realizare: ho ho ho! Or dura cat o vrea Domnu'! Cam asta e deviza. Care e termenul pentru ultima ctitorie a venerabilului? Vorbesc de Otelarilor! Cumva undeva in 2014? Si pana atunci nimeni nu lucreaza! S-a decopertat, s-a sapat, a fost ingropat un Dorel si gata! Pauza! Mai avem de licitat si alte lucrari!

O alta realizare: Sala Sporturilor! De ce au inghetat lucrarile? Incepusera foarte furtunos, se vedeau rezultate si gata , fâs! In liniste fara explicatii pentru fraieri!

Dar cea mai mare realizare a imbecilului si a echipei care-l secondeaza (includem si papagalul de servici, aka viceprimarul nepolitician) este ca lasa un oras secatuit de resurse, fara contribuabili mari, care se bazeaza din ce in ce mai mult pe impozitele colectate de la populatie! In 12 ani de mandate succesive nu a facut niciun demers pentru a sustine economia locala. Au venit investitori, au zis ca exista potential pentru afaceri si ........iarasi fâs! Se face un parc industrial de ani de zile, au mancat miliarde si au facut .....nimic! Ma uitam la tv la un reportaj de la Cluj: se plangeau aia ca nu mai au loc fizic in parcul industril (de unde plecase Nokia) sa faca fata solicitarilor investitorilor dar se miscau repede si urma sa inaugureze un alt parc industrial. Dar noi, romani verzi, neatarnati si independenti am ales cale izolarii: reusim plenar prin forte proprii! Si au reusit: Vega, Tancrad si cativa indivizi lipiti intr-un fel sau altul cu afacerile de politica! Restul, si includem aici si orasul, pe copca!

Auzi: mare realizare cartierul Cantemir! O investiti faraonica pentru a face niste blocuri intre turme de oi! Dar asa e cand esti mare domn si bagi etniile conlocuitoare in buricul targului in case de patrimoniu!

Noapte buna dom' primar ca pe noi stiu ca ne-ai bagat in bezna pentru ani multi de acum incolo!

Edited by gelu
Link to comment
Share on other sites

Da sa nu-l uite careva si pe "inteligentul" de servici (aka Ciuma), taietorul de pamblici. Acesti indivizi ne lasa o "mostenire" grea pentru acest oras (daca se mai oate numi asa).

Gelu iti dau dreptate in fiecare cuvant postat, ai rezumat perfect "colosalele" realizari ale duetului Ciuma-NIciolaie....

Link to comment
Share on other sites

Primarul Dumitru Nicolae: „Eu pe gălăţeni i-am iubit şi îi iubesc”

Contestat, criticat, înjurat sau lăudat, Dumitru Nicolae va intra în istoria recentă a oraşului cu trei mandate consecutive de primar. Pentru că peste câteva zile Galaţiul va avea un alt primar, vă oferim astăzi un interviu de final de mandat cu Dumitru Nicolae.

- Domnule primar, care este cel mai mare regret după 12 ani de Primărie?

- Cel mai mare regret este că românii nu s-au trezit încă să vadă ce vor şi gălăţenii aşijderea. În ceea ce priveşte activitatea mea, dacă îmi veţi urmări realizările de acum, veţi vedea că sunt acelea pe care le-am promis în primul mandat, la început: alimentare cu apă, canalizare, staţie de gunoi. M-a ajutat Dumnezeu să le termin în picioare pentru asta trebuie să-i mulţumesc. Am trei treburi nefăcute pe care le regret. Cele două cartiere, Barboşi şi Fileşti, cărora nu le-am rezolvat alimentarea cu apă şi canalizarea din cauză că băieţii noştri care trebuia să mă ajute pe ISPA nu m-au ajutat. Al doilea regret este că nu am reuşit să fac sediul Primăriei. Al treilea regret este că trebuia să fi terminat canalizarea pe Domnească şi n-am putut. Să vedem următorul primar ce va face!

- Cu ce vreţi să rămâneţi în memoria gălăţenilor la finalul acestor 12 ani?

- Cu omenia mea. Omenia mă caracterizează. Şi dincolo de omenie, voinţa mea de dobrogean încăpăţânat. Realizările nu eu mi le stabilesc, le stabileşte istoria.

- Ce sfat aveţi pentru următorul primar: ce să facă şi ce să nu facă?

- Eu mă uit şi văd că avem 12 candidaţi la Primărie şi din ei mai mult de jumătate nici nu ştiu cu ce se mănâncă, n-au idei nici măcar elementare de conducere. După mine, primarul, după ce a câştigat alegerile, trebuie luat la instruit câteva luni de zile, pe problemele de administraţie.

Ce să facă viitorul primar? Să iubească omul! Ce să nu facă? E simplu, nu trebuie să încalce legea! Iar sfaturile astea sunt valabile indiferent cine câştigă Primăria.

- Care a fost cea mai mare piedică în aceşti 12 ani? Lipsa banilor, bugetul insuficient, funcţionarii care nu şi-au făcut datoria sau Guvernul?

- Guvernul şi alocarea fondurilor sunt mână în mână şi constituie marea problemă nu numai la Galaţi, în toată ţara. Noi ne-am descurcat, dar cu mari greutăţi şi asta că nu-s eu prăpăstios. Dar dacă nu te ajută Guvernul degeaba. În ce sens nu te ajută? În primul rând nu trebuie să-ţi ia banii. Pe timpuri, toţi banii din impozite luaţi la Galaţi se foloseau la Galaţi. Galaţiul sponsoriza Guvernul României cu ceva. La noi e invers. Toţi banii firmelor mari se duc la Bucureşti, şi de acolo ne dă şi nouă… dacă ne mai dă. Uneori nu ne dă deloc, că avem altă culoare politică! Noi am pierdut extrem de mult din cauza asta. De exemplu datoriile la căldură. De pomană aud eu zicând una şi alta pe diverşi senatori şi deputaţi. Lor le aparţine greşeala. În România sunt 104 municipii. Din astea, 103 au datorii mari la stat din cauza încălzirii. Galaţiul a fost terfelit pentru că nu le conveneam politic. Dorinţa a fost să facă o breşă aici ca să termine cu primarul PSD. Eu oricum nu mai candidam!

- Transmiteţi un mesaj pentru gălăţeni!

- Să nu facă rabat la calitate când aleg primarul. Că vorbele sunt multe. Sunt câţiva, nu dintre cei doi principali candidaţi, care vorbesc şi spun că dau şi că fac… eu zic că ar trebui să se uite la ce face fiecare şi ce a făcut. În cei 12 ani de Primărie, dacă voiam să-mi fac imagine, mi-aş fi făcut. Făceam străzile, pe deasupra, şi gata. Eu am muncit, cine găseşte că a muncit mai mult să spună. Uitaţi-vă la Ansamblul arhitectonic Moruzzi, nu de arhitectură a fost făcut, ci pentru stabilizarea zonei. Viitorul primar ar trebui să înceapă cu foraje, cu stabilizarea malului Dunării dacă vrea ca oraşul să nu aibă probleme.

Eu pe gălăţenii i-am iubit, îi iubesc şi totdeauna voi fi lângă ei. De aceea le spun: să-şi aleagă bine primarul!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.