Jump to content

Alexandru Tudorie, de la Oţelul la AC Milan!


dcp100168

Recommended Posts

Alexandru Tudorie, de la Oţelul la AC Milan!

* Un fotbalist gălăţean, crescut în curtea Oţelului, a fost urmărit în secret de scouterii milanezi timp de un an, gruparea rossonerilor reuşind să-l deturneze din drumul spre Padova, club care-l chemase de două ori la teste

Chiar dacă Râpă, Antal, Giurgiu şi compania au evoluat în Liga Campionilor, AC Milan a pus ochii pe un alt fotbalist ce aparţine de Oţelul: Alexandru Tudorie, de numai 16 ani.

A fost remarcat iniţial de cei de la Padova, care erau pe punctul să-l transfere în momentul în care au intrat pe fir scouterii clubului patronat de Silvio Berlusconi. A trecut testele, iar acum mai aşteaptă doar traducerea şi legalizarea actelor de transfer înainte de a pleca la Milano, imediat după ce se termină anul şcolar.

Alex provine dintr-o familie de sportivi de performanţă, tatăl său fiind multiplul campion la popice Bebe Tudorie. Fratele său mai mare, Bogdan (18 ani), legitimat acum la Olimpia Iaşi, i-a călcat pe urme tatălui şi este deja triplu campion naţional de popice.

Deşi îşi dorea ca băieţii săi să facă sport, nu tatălui i-a aparţinut ideea de a merge la selecţie, ci chiar lui Alex, care la 7 ani se visa deja fotbalist. „Au auzit că face nea Zoli (n.r.- regretatul Zoltan David) selecţii şi s-au dus amândoi, fără să ştiu, şi au fost aleşi. Bogdan ca portar şi Alex ca atacant. Numai eu ştiu câte am îndurat la început, câte vitrine, lustre şi geamuri sparte am avut prin casă”, a povestit Bebe Tudorie.

A marcat chiar şi ca portar!

Antrenorul de la Oţelul care i-a modelat cariera din 2004 încoace, Ion Crucianu, a spus despre Tudorie că este un fotbalist polivalent, care poate evolua pe orice post în zona centrală: fundaş, mijlocaş, atacant, de fiecare dată fiind cel mai bun de pe teren!

Puştiul povesteşte că a fost chiar şi portar la un turneu, în 2006, din Slovacia. „Era accidentat portarul şi m-a băgat pe mine în locul lui. La ultima fază m-am dus în careul advers şi am marcat şi un gol cu capul. Anul următor, la acelaşi turneu, terminasem un meci la egalitate şi urmau penaltiurile, iar antrenorul m-a băgat din nou în poartă, unde am apărat câteva lovituri şi am câştigat”, spune viitorul fotbalist al „rossonerilor”.

La echipa naţională este folosit ca mijlocaş central, iar la Oţelul ca atacant. În semifinala de anul acesta cu Liberty Salonta, a jucat pe post de fundaş central.

În 2009, Tudorie a fost luat de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, însă s-a întors în Galaţi, la Oţelul, după numai un an. Din cauza crizei financiare, s-a renunţat la jucătorii cu vârste mici care nu erau din zona Constanţei, plus că antrenorul Lucian Marinof, care e acum la naţionala categoriei sale de vârstă, a plecat după ce a câştigat campionatul naţional. „De când am plecat de acolo, i-am bătut pe unde i-am prins”, a adăugat cu mândrie Alex.

A jucat şi la Oţelul II în liga a III-a, dar şi în turneul din Moldova, unde a fost rezervă în primul meci, a intrat la pauză la scorul de 0-3 şi în zece minute a marcat două goluri. A doua zi a fost titular şi a marcat unicul gol al partidei.

Dorit de Padova, luat de AC Milan

Iniţial a fost remarcat de Ion Ştefan, un preparator fizic român stabilit în Italia, care venise în ţară în concediu şi l-a văzut la un antrenament. L-a recomandat, a fost urmărit la turneul final al Juniorilor C de anul trecut şi imediat a fost chemat la Padova. Înainte să plece la teste acolo, a avut două meciuri cu naţionala Under 15, cu Ungaria la Budapesta şi cu Republica Moldova la P. Neamţ, unde a fost urmărit în secret de scouterii de la AC Milan. N-a ştiut nimic şi a plecat să fie testat de Padova, iar la întoarcere a primit vestea surpriză. "Într-o vineri seară s-a întors de la Padova, iar luni s-a primit la club prin fax de la AC Milan invitaţia de merge acolo în probe", a spus tatăl fotbalistului. A trecut cu brio ambele sesiuni de teste date la centrul de pregătire „Milanello”, moment în care a avut primul contact cu fotbalul mare, când a asistat la partida viitoarei sale echipe cu Barcelona, din Liga Campionilor. În Italia a fost folosit pe postul de mijlocaş defensiv. „S-a nimerit ca Milan să fie chiar echipa mea preferată din străinătate. Îl aveam pe Gattuso ca idol, dar acum îmi place mai mult Boateng”, a mărturisit Alex Tudorie, care urmează să semneze pe 1 iulie un contract de profesionist cu gruparea italiană.

„Măcar un antrenament cu echipa mare să fi apucat”

Puştiul care a împlinit 16 ani în urmă cu trei luni a avut până mai ieri un singur vis, cel de ajunge în echipa mare a Oţelului. „Până acum visam să mă văd jucând alături de cei care au câştigat campionatul. Plec cu marele regret că nu am apucat să evoluez nici un minut la echipa mare. Măcar un antrenament să fi făcut cu lotul mare şi aş fi plecat cu inima împăcată”, a spus juniorul care îl are ca favorit din echipa actuală pe Liviu Antal, iar din vechea gardă pe Viorel Tănase.

Tatăl lui Alex a ţinut morţiş să mulţumească public profesorilor fiului său, de la liceul „Elena Doamna”: „În condiţiile în care este plecat mai mereu, fie cu juniorii B sau Oţelul II, fie în cantonamente şi turnee cu echipa naţională, fără înţelegerea şi sprijinul lor n-ar fi putut continua”.

Profil Alexandru Tudorie

- data naşterii:19 martie 1996

- 1,90 m şi 75 de kg

- între 2004 şi 2008 a făcut parte din lotul lui Ion Crucianu la Steaua Dunării, câştigând prima ediţie a Cupei Hagi Danone. A fost golgheterul competiţiei, deşi era cu un an mai mic decât ceilalţi.

- a fost convocat cu regularitate la echipele naţională U15, U16 şi acum la U17. Golgheterul echipei naţionalei la ultimul turneu disputat

- 2009-2010 campion naţional cu Viitorul Constanţa

- 2010-2011 şi 2011-2012 locul trei la campionatele naţionale cu Oţelul. 22 de goluri marcate în ultimul sezon, fără să evolueze în toate partidele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Noul "Gattuso" nu a convins la Milan, dar e golgheter la Oţelul II şi titular la U17!

La începutul verii 2012, mulţi dintre suporterii Oţelului Galaţi aflau în premieră că unul dintre cei mai promiţători tineri scoşi de clubul de la malul Dunării va lua calea Italiei, fără a fi apucat să joace un meci în Liga I la fosta campioană a României din 2011. Alex Tudorie, în vârstă de 16 ani, a prins câteva meciuri la Milan Primavera, iar oficialii "diavolilor" au anunţat că vor să îl cumpere definitiv pe tânărul fotbalist gălăţean.

Jucătorul era sigur la acel moment pe calităţile sale şi spera că va reuşi în străinătate ceea ce Alexandru Maxim (Espanyol), Cristian Daminuţă (Inter şi Milan), Mihai Răduţ (Sporting Lisabona), Denis Alibec (Inter) sau Vlad Chiricheş (Benfica) nu au reuşit, fapt pentru care au revenit în ţară. "Vreau să mă impun la Milan şi apoi să revin la Oţelul unde să-mi închei cariera. Păcat că n-am putut să joc la echipa mare, dar aşa a considerat antrenorul", spunea puştiul în luna iunie.

Visul lui Tudorie a devenit doar o tristă amintire cinci luni mai târziu. Milan l-a trimis înapoi la Galaţi după o perioadă de trei luni de probă, italienii spunând că mijlocaşul nu poate face în acest moment pasul spre Peninsulă. Sampdoria a intrat apoi pe fir, însă formaţia genoveză a cerut de asemenea ca jucătorul să efectueze o perioadă de teste.

Directorul general al Oţelului, Narcis Răducan, a explicat pentru ProSport ce se va întâmpla cu Tudorie în continuare: "Cei de la AC Milan l-au solicitat pe Alex pentru nişte probe. Jucătorul a fost acolo, a stat aproape trei luni, după care l-au trimis înapoi. La scurt timp, tot pe numele lui, a sosit o propunere de la Sampdoria să meargă din nou în Italia, pentru încă o perioadă de teste. Le-am răspuns personal şi le-am zis că nu ne putem permite să trimitem un jucător bun, de perspectivă pe la atât de multe teste şi că, dacă doresc, să ne trimită o ofertă concretă de colaborare. Noi nu ne-am împotrivit un transfer al său în Italia, doar am considerat că poate rata o perioadă importantă ducându-se la probe şi atât. Alex Tudorie este un jucător pe care vrem uşor-uşor să ne bazăm la echipa mare şi veţi vedea că, în scurt timp, în ciuda vârstei fragede pe care o are, va trece la Oţelul".

Alexandru Tudorie a crescut în curtea celor de la Oţelul Galaţi, a trecut pe la Viitorul Constanţa, însă n-a intrat nici în planurile de viitor ale lui Dorinel Munteanu, nici în cele ale lui Hagi.

Revenirea în ţară a fost de bun augur pentru jucător care a fost folosit din ce în ce mai des la satelitul din Liga a III-a, acolo unde a impresionat prin prestaţiile sale în linia de mijloc a formaţiei antrenate de Damian Băncilă. De altfel, Tudorie a adus trei puncte importante în etapa a 9-a, invingând de unul singur pe Young Stars Panciu după ce a marcat ambele goluri ale meciului, scorul final fiind 2-0. În afară de aceste reuşite, mijlocaşul gălăţean a mai marcat şi în prima etapă a noului sezon al Ligii a III-a, într-un palpitant 3-3 cu CSM Moineşti. Cu cele trei reuşite ale sale, Tudorie este golgheterul echipei gălăţene, alături de Chipirliu, care a marcat acelaşi număr de goluri.

Prestaţiile sale de la echipa de club nu au rămas fără ecou, astfel că Tudorie este o prezenţă constantă la lotul Under 17 al României, fiind titular în linia de mijloc a selecţionatei antrenate de Nae Ungureanu şi Sorin Colceag.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Debut Tudorie
În minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti am avut parte de un nou debut în formaţia noastră, Alexandru Tudorie evoluând pentru prima oară în carieră în tricoul echipei mari, la un meci de Liga I. El a avut şi o ocazie de a marca pe final, trimiţând cu capul spre poartă, mingea fiind însă prea “moale” pentru a-l păcăli pe Bornescu.
Alexandru Tudorie este un junior care a ajuns să se dezechipeze în vestiarul echipei mari, deşi încă nu a împlinit 17 ani! Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare, pentru care nu jucase până duminică decât în partide amicale.
Tânărul junior este un jucător de câmp ce poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U17 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în rapost cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă. Junele nostru este constant monitorizat de căutătorii de talente din afara graniţelor, iar în acelaşi timp vorbim despre liderul generaţiei sub 17 ani a naţionalei României. Aceste lucruri i-au convins pe cei din conducere că Alexandru Tudorie este deja material de prima echipă.
dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Alex Tudorie, în atenţia spaniolilor de la Malaga

După ce a stârnit curiozitatea unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care doreau să-l crească în propriul centru de juniori, Alexandru Tudorie a devenit interesant şi pentru o altă forţă a fotbalului european. Astfel, Ziarul de Sport anunţă că Malaga îl monitorizează pe atacantul gălăţean de 17 ani, după ce scouterii formaţiei spaniole l-au urmărit la naţionala U20, care a jucat recent un amical contra reprezentativei similare a Egiptului, pe tărâm iberic.

Alexandru Tudorie a fost convocat la selecţionata sub 20 de ani a României, deşi are numai 17 ani (!) şi şi-a făcut debutul la acest nivel, intrând în minutul 72 în partida amintită mai sus.
Chemarea la naţională a fotbalistului nostru trebuie aplaudată cum se cuvine, deoarece atacantul este cu trei ani mai mic decât categoria de vârstă la care a fost convocat de Ştefan Iovan şi Ionel Augustin, antrenorii lotului. Mai mult, nici bine nu s-a întors de la Under20 că juniorul nostru de poveste a fost selecţionat şi pentru acţiunea reprezentativei U18!
Tudorie a debutat anul acesta şi în Liga 1 în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti. De atunci el a mai evoluat de două ori în campionat şi o dată în Cupă, strângând 68 de minute pe terenul de joc.
Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Oţelul nu şi-a lăsat însă micul “diamant” aşa uşor, iar acesta a ajuns să fie promovat la echipa mare.
Tânărul junior este un jucător precoce care poate evolua pe orice post în axul central al echipei. La Oţelul joacă vârf împins, în naţionala U18 este om de bază ca mijlocaş la închidere, iar statura sa impresionantă în raport cu vârsta (are deja peste 1,90m şi continuă să crească) l-au adus şi în postura de fundaş central când situaţia a cerut-o. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II sub comanda lui Damian Băncilă.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Alexandru Tudorie, aproape de un transfer la Steaua

După plecarea lui Neagu la Steaua pentru 600.000 de euro, încă un jucător al Oţelului este aproape de a semna cu gruparea bucureşteană. Atacantul de 17 ani Alexandru Tudorie se află la Bucureşti pentru a stabili ultimele detalii ale mutării sale la Steaua. Tudorie a semnat deja un contract de reprezentare cu firma fraţilor Becali şi, cel mai probabil, conform unor surse din cadrul clubului, va fi împrumutat la Steaua pe un sezon, pentru a juca în partidele din Liga Campionilor sub 19 ani, cu opţiune de cumpărare.

Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, a confirmat interesul Stelei pentru Tudorie. „Este adevărat că există interes din partea Stelei pentru Tudorie. Nu s-a stabilit încă nimic, însă sperăm ca tratativele să se finalizeze cu bine în cursul zilei de azi. Jucătorul este acum la Bucureşti, împreună cu părinţii şi se negociază”, a spus Răducan pentru Fanatik.

Tudorie, în vârstă de 17 ani, a debutat pentru Oţelul în primul joc din 2013, cel pe care gălăţenii l-au pierdut acasă, scor 0-1, cu Petrolul. De asemenea, Tudorie este un obişnuit al convocărilor la loturile naţionale şi golgheter al Oţelului, în trecut, la echipele de juniori şi la „satelit”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tudorie rămâne la Oţelul

Directorul general al FC Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, a ţinut să precizeze faptul că atacantul Alexandru Tudorie nu va părăsi gruparea roş-alb-albastră, deşi au fost purtate discuţii în acest sens. „Confirm faptul că Steaua a fost interesată de Tudorie, dar considerăm că în acest moment este mai bine, atât pentru Alexandru, cât şi pentru Oţelul, să rămână în curtea noastră. Dacă va continua în aceeaşi linie va ajunge un fotbalist de mare valoare”, a declarat Narcis Răducan.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Şi AS Roma se interesează de Tudorie

După ce a fost dorit de AC Milan, Sampdoria sau Steaua, Alexandru Tudorie se află acum pe lisa scurtă a celor de la AS Roma, echipă aflată pe locul 2 în Serie A din Italia. Tânărul atacant care va împlini 18 ani luna aceasta este reprezentat de Pietro Chiodi, cel care a preluat jucătorii impresariaţi de fraţii Becali, după arestarea acestora din urmă.

Presa italiană a anunţat că agentul respectiv s-a întâlnit deja cu directorul sportiv al Romei, Walter Sabatini, căruia i-a prezentat o listă cu jucători români de perspectivă. Pe foaia lui Chiodi se regăseşte şi numele lui Alexandru Tudorie, alături de cel al lui Valerică Găman (Astra Giurgiu) sau Gabriel Iancu şi Alexandru Târnovan (ambii Steaua). Conform jurnaliştilor italieni lista respectivă ar putea fi prezentată şi altor cluburi.
Alexandru Tudorie a fost titular la Oţelul în primele trei jocuri din 2014, iar meciul trecut a reuşit o partidă de senzaţie, marcând un gol şi dând o pasă decisivă la reuşita lui Astafei, prin care Oţelul a deschis scorul. El i-a răsplătit astfel încrederea antrenorului Ewald Lienen care l-a folosit des în amicalele de anul acesta, iar acum l-a titularizat şi în partidele oficiale în dauna golgeterului Henrique.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Două cluburi italiene sunt cu ochii pe Tudorie

Alexandru Tudorie, unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din Liga 1, este din nou aproape de un transfer în Italia, la aproape doi ani de când a picat în ultima clipă plecare sa la AC Milan. Devenit titular la Oţelul în acest an, atacantul care împlinit 18 ani în urmă cu trei săptămâni este monitorizat atent de două cluburi italiene, interesate de a-l transfera la vară, conform managerul general al echipei gălăţene, Narcis Răducan.
"Mă felicit că nu l-am lăsat să plece la echipe de tineret din Italia şi l-am ţinut să crească aici. Are toate argumentele de a ajunge un fotbalist mare. Acum sunt discuţii serioase cu două echipe italiene. Ne-am gândit la un preţ, ne-am făcut calculele, iar în condiţiile în care suntem destul de aproape de ajunge la discuţii, nu cred că va mai rămâne din vară la Oţelul. Este un jucător de excepţie şi trebuie să profităm de acest lucru", a spus Răducan la Dolce Sport.
Ieri, oficialul clubului gălăţean a precizat pentru „Viaţa liberă” că este vorba de un club din Serie A şi unul din Serie B, care îi monitorizează toate evoluţiile.
Antrenorul Ewald Lienen declara după meciul câştigat cu Chiajna, în care Tudorie ratase câteva ocazii, că se mândreşte cu acest fotbalist. “Supărat pe Tudorie? Săptămâna trecută avea 17 ani, aşa că ce doriţi? Nu pot fi supărat pe el, sunt chiar mândru de el. Este un atacant fantastic, a alergat tot terenul că un câine, iar pentru vârstă lui are un nivel ridicat. Suntem bucuroşi că îl avem în echipa”, spunea Lienen.
În ultimii doi ani, Tudorie a fost ofertat de trei cluburi din Italia, Padova, AC Milan şi apoi Sampdoria, dar de fiecare dată clubul gălăţean s-a opus plecării tânărului atacant. De asemenea, în septembrie anul trecut a fost refuzată o ofertă de la Steaua.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tudorie este dorit de un club din Serie A

La conferinţa de presă de dinaintea partidei cu CFR Cluj, directorul general Narcis Răducan a vorbit şi despre interesul anumitor echipe pentru atacantul Alexandru Tudorie. Acesta ar fi dorit de un club din Serie A, dar şi de unul din Serie B, dar în cazul în care Oţelul nu se va înţelege la preţ cu aceste echipe, tânărul vârf ar putea rămâne încă un sezon la Galaţi.
Narcis Răducan: „Nu știu la ce nivel este interesul Stelei pentru Alexandru Tudorie, au fost niște discuții în toamnă, iar mai departe nu am avansat nicio sumă în mod public. Mi se pare fair-play să nu mărim artificial valoarea lui Tudorie, poate și pentru faptul că îi poate influența evoluția. Este încă foarte tânăr și poate nu este capabil să gestioneze aceste lucruri. Referitor la ofertele din Italia, nu le pot face publice, dar este vorba despre un club din Serie A și unul din Serie B, suntem în discuții avansate cu ei. Nu am ajuns la un numitor comun, dacă suma nu este la nivelul pe care îl dorim, nu e nicio problemă, Alex poate să mai rămână încă un an la Oțelul, are calități, dar și lucruri de învățat.”

dunareabatrana.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tudorie este aproape de un transfer la Borussia Monchengladbach

Atacantul Alexandru Tudorie (18 ani), de la Oţelul Galaţi, a plecat în Germania, unde este dorit în Bundesliga de echipa Borussia Monchengladbach. Tudorie va sta cel mai probabil o săptămână în probe la această formaţie şi astfel nu va face parte din lotul Oţelului pentru meciul cu Dinamo, de luni, din prima etapă a Ligii I.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tudorie s-a întors la Oțelul şi va fi în lot pentru meciul de sâmbătă

Antrenorul Hans Michael Weiss se poate declara mulţumit după ce Tudorie s-a întors de la probe din Germania, astfel îl va putea folosi la partida de sâmbătă, din campionat, contra celor de la Concordia Chiajna. Atacantul de 18 ani a susţinut probe la Borussia Moenchengladbach, dar de astăzi a intrat în programul echipei.

Şeful departamentului de scouting, Andrei Rusu, a declarat că nu s-a primit încă nicio ofertă oficială de la gruparea germană şi că Tudorie va continua la Oţelul. “Tudorie s-a întors la noi, n-avem niciun răspuns oficial de la Borussia în legătură cu el. Va fi sâmbătă în lotul nostru”, a spus Andrei Rusu.

În privinţa lui Tudorie, nimic nu e sigur până la încheierea perioadei de transferuri, fiind şi alte cluburi din străinătate interesate de achiziţionarea sa.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Steaua e foarte aproape să-l ia pe Alexandru Tudorie

Steaua se desparte în această iarnă, sau cel târziu la vară, de golgheterul Claudiu Keșeru. Cum nici Raul Rusescu nu are șanse mari să continue în Ghencea în sezonul viitor, oficialii steliști caute să antameze încă de acum un atacant. Iar numele său nu este unul de anvergură, cum s-ar fi așteptat mulți, ci un puști de mare valoare și cu potențial enorm de creștere, pe numele său Alexandru Tudorie (Oțelul Galați), jucător monitorizat atent de mai multe echipe din Vest și care s-a antrenat cu juniorii lui AC Milan, iar de curând a dat probe la Borussia Mönchengladbach.

În vârstă de 18 ani, Tudorie a marcat deja un gol Stelei în sezonul trecut, reușită care le-a atras atenția lui Gigi Becali, Meme Stoica și Laurențiu Reghecampf. Imdiat au înaintat la acea vreme o ofertă, refuzată de conducerea clubului de la Dunăre. Acum, campionii au înaintat o nouă ofertă, 250.000 de euro și împrumutul unui jucător, între Neagu și Râpă, jucători care nu intră pe viitor în vederile lui Costel Gâlcă. Cum însă gălățenii traversează o perioadă financiară extrem de delicată, ei vor doar o sumă de bani, în jur de 450.000 de euro. Negocierile continuă și sunt șanse mari ca părțile să ajungă la un consens în zilele acestea, iar jucătorul, în funcție de ofertele primite de Claudiu Keșeru, să vină la Steaua încă din această iarnă.

“Tudorie este un jucător de valoare. Dacă Steaua îl va cumpăra face o afacere foarte bună. Este un jucător care poate să ne ajute pe noi, dar este un jucător valoros care dacă ajunge la o echipă ca Steaua poate face o figură foarte bună. Tudorie are nevoie de o pregătire bună. Dacă îl cumpără Steaua și rămâne la noi, pentru că aici va putea juca mai mult, poate crește mult. Sigur, dacă îl cumpără Steaua, poate să-l dea undeva împrumut. Ne ajută enorm și banii pe care i-am încasa”, a declarat la DolceSport antrenorul gălățenilor, Tibor Selymeș.

Atacantul Alexandru Tudorie a marcat două goluri în zece meciuri jucate în tur pentru Oțelul Galați, în două dintre partide intrând din postură de rezervă. În alte cinci dispute a fost rezervă neutilizată. În doar două meciuri, etapele a 2-a și a 3-a, a fost integralist. Curios este că, Tudorie a pierdut statutul de titular de la venirea la echipă a antrenorului Tibor Selymeș, omul care l-a laudat în declarațiile de mai sus.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Alexandru Tudorie rămâne la Oţelul

Transferul lui Alexandru Tudorie la Steaua nu mai este de actualitate. Echipa campioană a oferit prea puţini bani faţă de suma cerută de Oţelul Galaţi, astfel că tranzacţia a fost anulată.

Cristi Munteanu - team-manager FC Oţelul: "În acest moment, Tudorie să se gândească la Oţelul, nu mai e nicio discuţie, suma pe care a oferit-o Steaua şi ceea ce am cerut noi nu s-a „pupat", aşa că... jucătorul rămâne la noi şi trebuie să joace, să ajute echipa să iasă din acest impas".

Potrivit presei centrale, Oţelul ar fi cerut 300.000 de euro pentru Tudorie, iar în această tranzacţie ar fi intrat şi împrumuturile lui Neagu şi Râpă. Alexandru Tudorie este un produs sută la sută al centrului de copii şi juniori de la Oţelul.

În ultimii ani, el a mai avut oferte şi din străinătate, de la echipe precum AC Milan, Sampdoria şi Borussia Monchendgladbach.

digi24.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Oţelul, acord de principiu cu Steaua pentru Tudorie

Negocierile dintre Oţelul şi Steaua pentru transferul atacantului Alexandru Tudorie au ajuns, miercuri, foarte aproape de finalizare. S-a ajuns la un acord de principiu pentru trecerea jucătorului la echipa bucureşteană pentru suma de 200.000 de euro, Oţelul cerând şi un procent de 30% din suma unui eventual transfer ulterior în străinătate.

„Nu îmi este teamă că voi dezamagi la Steaua. Am încredere în mine, trebuie să rămân la fel de modest şi muncitor”, a declarat Tudorie.

Vlad Răpişcă, administratorul special al FC Oţelul, urmează să se întâlnească joi cu cei din conducerea Stelei.

viata-libera.ro


Un atacant de 19 ani pentru Mirel Rădoi

FC Steaua va face cel de-al patrulea transfer din vara acestui an, campioana Romaniei urmand sa-l aduca pe Alexandru Tudorie (19 ani), atacantul celor de la Otelul Galati. Conform Dolcesport, galatenii vor incasa 200.000 de euro si 25% dintr-un viitor transfer al jucatorului.

Format la Otelul, Tudorie a marcat impotriva Stelei in decembrie 2013, intr-o partida incheiata cu scorul de 1-1. In sezonul trecut din Liga 1, Alexandru (1,90 metri) a marcat patru goluri. Cota jucatorului este, conform Transfermarkt, de 500.000 de euro.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Dunărea îşi cere partea din transferul lui Tudorie

* ASCM Dunărea, fosta Steaua Dunării, ameninţă cu un proces la TAS, dacă nu primeşte jumătate din sumă

Conducătorii cluburilor Oţelul şi FCSB au ajuns la un acord de principiu pentru transferul atacantului gălăţean Alexandru Tudorie (foto) la echipa bucureşteană, steliştii urmând să plătească 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un eventual transfer ulterior, conform lui Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului gălăţean.
"Din câte ştiu, administratorul special (n.r. - Vlad Răpişcă) şi domnul Argăseală (n.r. - preşedintele FCSB) au ajuns la un numitor comun, urmând să semneze şi actele. Alex e un copil care îşi doreşte foarte mult să joace la Steaua, mai ales că am retrogradat. Pentru el, nu e important acum aspectul financiar. Suma de transfer este de 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un viitor transfer", a declarat Burcă.
Aseară era programată o întâlnire a lui Răpişcă cu oficialii de la Steaua, cu şanse mari de a se finaliza prin semnarea documentelor de transfer.
Însă, o parte din suma de transfer este revendicată de ASCM Dunărea Galaţi, noua denumire a grupării Steaua Dunării, la care a fost timp de aproape doi ani Tudorie înainte de trece la Oţelul, când avea 12 ani, conform spuselor jucătorului. Ilie Hagioglu, vicepreşedinte ASCM Dunărea, spune că gruparea sa trebuie să primească jumătate de sumă, în cazul unei eventual transfer al lui Tudorie de la Oţelul la altă formaţie, conform unui contract încheiat în momentul trecerei jucătorului de la Steaua Dunării la Oţelul.
"Dacă se va realiza acest transfer şi nu ne vom primi banii cuveniţi imediat ce sunt plătiţi, avem pregătit un memoriu prin care reclamăm Oţelul la FRF. Ne aşteptăm să se prevaleze de statutul de insolvenţă şi prevederea din legislaţie care suspendă litigiile pe perioada insolvenţii, pentru a nu ne da banii respectivi. Totcmai de aceea, suntem hotărâţi să ajungem chiar şi la TAS. Aceşti bani îi vom folosi pentru a creşte şi alţi jucători de valoare, vor fi destinaţi centrului de copii şi juniori", a declarat Hagioglu.
Tudorie nu este singurul jucător de la Oţelul pentru care cei de la ASCM Dunărea spun că deţin dreptul de a primi 50 la sută dintr-un eventual transfer, acelaşi lucru fiind valabil în cazurile lui Cosmin Stoian, Robert Moglan şi nu numai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au semnat documentele, Tudorie s-a transferat de la Oţelul la Steaua

Negocierile dintre Oţelul şi Steaua pentru transferul atacantului Alexandru Tudorie s-au finalizat, în cursul zlei de sâmbătă semnându-se documentele dintre cele două cluburi. Suma de transfer este de 200.000 de euro, fără ca solicitarea Oţelului, de a avea un procent dintr-un eventual transfer ulterior al jucătorului, să fie acceptată de către cei de la Steaua.
„Nu îmi este teamă că voi dezamagi la Steaua. Am încredere în mine, trebuie să rămân la fel de modest şi muncitor”, a declarat Tudorie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tudorie a semnat cu Steaua pe cinci ani

Mijlocaşul echipei Oţelul Galaţi, Alexandru Tudorie, a semnat, duminică, un contract pe cinci sezoane cu formaţia Steaua Bucureşti, a anunţat site-ul oficial al campioanei României.

"În primul rând, aş dori sa punctez faptul că sunt stelist din copilărie. Pentru mine, Steaua reprezintă o echipă cu stabilitate, la care sper să mă adaptez uşor şi foarte rapid. Îmi doresc foarte mult ca echipa din care fac parte de acum să îşi respecte tradiţia şi, mai mult decât atât, să contribui şi eu la ascensiunea acesteia. Primul meu obiectiv la Steaua, ca ordine cronologică, este să câştig Supercupa României, iar cel de-al doilea este să ajung alături de colegii mei în grupele Ligii Campionilor. Sunt convins că Steaua va repeta performanţele sezonului trecut pe plan intern", a spus Tudorie.

Alexandru Tudorie, în vârstă de 19 ani, va purta tricoul cu numărul 17 la Steaua şi se va alătura noilor săi colegi luni, în stagiul de pregătire din Austria.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...

Alexandru Tudorie a semnat cu Arsenal Tula

Atacantul Alexandru Tudorie, ultima dată la FC Voluntari, a semnat un contract "pe termen lung" cu Arsenal Tula, a anunţat gruparea rusă.

În vârstă de 23 de ani, Tudorie a mai jucat la Oţelul Galaţi şi la FCSB.

Arsenal Tula a terminat sezonul trecut pe locul 6 în prima ligă rusă şi va evolua în Liga Europa, în turul al doilea preliminar.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.