Jump to content

Soţ primar, soţie primar, în două familii gălăţene!

Recommended Posts

Soţ primar, soţie primar, în două familii gălăţene!

În premieră, familia Ţuchel (PNL) a câştigat primăriile din Tecuci (soţul) şi Ţepu (soţia), iar familia Munteanu (PSD) primăriile din Frumuşiţa (soţul) şi Folteşti (soţia).

O situaţie inedită, foarte probabil o premieră mondială demnă de Cartea Recordurilor, a avut loc în judeţul Galaţi. Aici, în două familii vor deveni primari ambii soţi, şi soţul şi soţia. Este vorba de familia Daniel şi Narcisa Ţuchel (PNL) şi Nelu şi Lenuţa Munteanu (PSD). Ambele familii de primari au candidat pe listele USL.

Daniel Ţuchel a fost din 2004 primarul comunei Ţepu, situată la nord de Tecuci. În acest an, Daniel Ţuchel a candidat din partea USL la Primăria Tecuci, candidatul USL la Primăria Ţepu fiind desemnată soţia sa. Astfel, pe votul acordat masiv USL-ului, au devenit primari ambii soţi, Daniel la Tecuci şi Narcisa la Ţepu.

La fel s-a întâmplat şi în cazul familiei Munteanu. Lenuţa Munteanu a mai candidat, din partea PSD şi în 2008, tot pentru Primăria Folteşti, dar nu a avut noroc. Atunci a ieşit primar numai soţul său, care candidase din partea PSD pentru Primăria Frumuşiţa. Acum, Lenuţa şi Nelu Munteanu a fost candidaţii PSD-USL şi au devenit amândoi primari, ea la Folteşti, el la Frumuşiţa.romanialibera.ro

Două familii au câştigat câte două primării

* Nelu Munteanu a devenit primar în Frumuşiţa, iar soţia sa, Lenuţa Munteanu, a câştigat alegerile la Folteşti

* O situaţie similară se întâlneşte şi la Tecuci - Ţepu, unde primăriile au fost câştigate de soţii Daniel şi Narcisa Helena Ţuchel

Situaţie unică în judeţul Galaţi. Patru primării au fost câştigate în familie. Astăzi vă prezentăm povestea soţilor Munteanu, care au câştigat primăriile din Frumuşiţa şi Folteşti.

El - inginer constructor, la al patrulea mandat, cu destul de multă experienţă în condus o comună grea, unde de multe ori legea se face cu bâta. Ea - inginer mecanic, la primul mandat de edil într-o comună aflată la nici cinci kilometri de primăria păstorită de soţul ei! Vorbim despre familia Nelu şi Lenuţa Munteanu, care au câştigat primăriile din Frumuşiţa şi Folteşti. Ambii sunt conştienţi că viaţa de familie s-a cam dus, dar dacă s-au aruncat în luptă, acum trebuie să meargă mai departe. Norocul este că în casă nu vor fi divergenţe doctrinare în scurtul timp pe care-l vor petrece de acum înainte împreună, şi asta pentru că ambii sunt din PSD.

„Eu i-am sugerat să candideze, după ce am văzut că primarul de la Folteşti nu a făcut mai nimic în cele două mandate. I-am spus să se ducă să scoată oamenii din noroi. I-am promis că-i voi acorda tot sprijinul din lume, mai puţin pe cel financiar, pentru că sunt primării diferite”, ne explică primarul din familia Munteanu.

Lenuţa Munteanu a lăsat asistenţa socială, pe care o practica la primăria din Frumuşiţa, şi s-a dus la Folteşti, a bătut în porţile oamenilor şi le-a cerut să o voteze. „Ce le-am promis? Reabilitarea reţelei de apă, asfaltări, dar şi alte lucrări absolut importante pentru comună”, spune cea mai nouă femeie-primar din judeţ.

Se pare că oamenii au crezut-o şi i-au acordat votul. L-a bătut crunt pe vechiul primar: 800 la 200 de voturi. „A fost o campanie dură, cu multe atacuri la persoană, dar nu m-am lăsat. Au încercat să mă intimideze, dar până la urmă iată că am ajuns primar”, a adăugat Lenuţa Munteanu. A avut în spate şi o echipă foarte inimoasă, care mergea întotdeauna înainte şi îi pregătea pe oameni.

La Frumuşiţa, primarul Nelu Munteanu este hotărât să pună bazele unei grădiniţe care să deservească piticii din Şcoala "Petru Rareş!". „Avem deja proiectul, vor veni şi fondurile de la Ministerul Educaţiei, să sperăm că va fi gata cât mai repede”, a mai spus primarul din Frumuşiţa. Dacă cei doi se gândesc serios să iniţieze proiecte edilitare în comun, mai greu va fi acasă, acolo unde nu se ştie cine va fi primar! „Vom fi pe rând primar şi viceprimar!”, glumeşte Lenuţa Munteanu.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...

Tecuciul şi Ţepu, "fiefurile" familiei Ţuchel

• Locuitorii comunei Țepu au decis ca viitorul primar al comunei să fie Țuchel! Nu Daniel, ci Narcisa - soția fostului primar!
  • Daniel Țuchel pleacă „la oraș”, să păstorească în următorii patru ani soarta celui de-al doilea municipiu din Galați
  • „Primărița” de la Țepu nu se va putea plânge niciodată de greaua moștenire!

Rezultatele alegerilor din 10 iunie au adus pe scena politico-administrativă din Galați două familii de primari! Dacă despre familia Munteanu, care va conduce în următorii patru ani primăriile din Foltești și Frumușița, am scris deja în paginile ziarului nostru, a venit rândul familiei Țuchel să ne spună povestea. Aceasta este una extrem de interesantă, chiar unică la nivelul județului Galați.

Daniel Țuchel a fost timp de opt ani primarul comunei Țepu - localitate în care s-a și născut. Rezultatele obținute aici l-au propulsat repede în fruntea organizației locale Tecuci a PNL, iar de aici a venit și dorința lui de a deveni primar al celui de-al doilea municipiu din Galați. S-a luptat în campanie cu Eduard Finkelstain - democrat-liberalul care a câștigat detașat de două ori primăria Tecuciului - dar care acum a trebuit să se recunoască învins de Daniel Țuchel.

Narcisa Helena Țuchel nu are în spate o carieră politică nemaipomenită, dar are alături un mentor foarte bun: pe soțul ei! Membră a PNL de aproape 10 ani, noua „primăriță” de la Țepu vine din lumea oamenilor de afaceri. Cât timp Daniel Țuchel se zbătea să asflateze drumurile din comună, doamna Țuchel se ocupa de bunul mers al afacerii, în calitate de director.

Marea familie Ţepu se extinde până la Tecuci!

Ce va fi de acum înainte? „Cu siguranță pot să spun din start că nu am de ce să acuz greaua moștenire! Nu știu dacă sunt mulți primari ca mine... Cert este că am mult mai puțin de făcut în raport cu ceea ce a făcut soțul meu”, ne-a declarat noua șefă de la Primăria Țepu. Deși nu a fost investită încă în funcție (astăzi se va întâmpla acest lucru), Narcisa Țuchel a acceptat să preia simbolic (pentru deliciul aparatului foto!) eșarfa de primar. „Familia Țepu va fi mai mare acum și se va întinde până la Tecuci, iar celor care au avut încredere în mine le cer să aibă încredere și în soția mea. Știe ce are de făcut, iar dacă va fi în impas, o voi ajuta”, a spus zâmbind Daniel Țuchel. Prea multe nu are doamna primar de făcut: străzile sunt asfaltate cam 80 la sută, iar apă și canalizare au aproape toți locuitorii din comună. În familie nu vor face politică pentru că și-așa se vor întâlni destul de rar, iar atunci când o vor face se vor dedica în exclusivitate copiilor. Deși teoretic sunt doi primari, Daniel Țuchel a găsit totuși o mică diferență: în familie va exista un primar de municipiu și unul de comună! Narcisa Țuchel nu se sperie bătăliile politice și ironiile unor bărbați misogini și spune că-i așteaptă pe toți criticii ei peste patru ani, atunci când va face bilanțul.

viata-libera.ro

• 1 year later...

Viaţă de familie între două primării - soţii Ţuchel

* Spre deosebire de alţi politicieni care au preferat să-şi ţină soţiile departe de partid, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel nu numai că a devenit mentorul politic al Narcisei Helena Ţuchel, dar a şi propulsat-o în administraţie

Narcisa Helena Ţuchel este primăriţa comunei Ţepu, iar Daniel Gerhardt Ţuchel, primarul municipiului Tecuci, ambii fiind aleşi în aceste funcţii în 2012. Narcisa Ţuchel este membră PNL de mai bine de zece ani şi înainte de a fi aleasă primar în comuna pe care, timp de opt ani, a condus-o soţul său, a fost directorul firmei de familie, Gadmel SRL Tecuci, profesia sa de bază fiind de inginer chimist.

Împreună, la şedinţele de partid

În vreme ce soţii de politicieni rămân adesea singure, cu casa plină de musafiri, pentru că soţul are şedinţă, dna Ţuchel îşi însoţeşte bărbatul la întrunirile politice de la Galaţi şi nu numai. „La lansarea candidaţilor de la Brăila am fost amândoi, aşa că a fost un bun prilej să mai stăm împreună. Nu e uşor, dar e o chestiune pe care ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o ducem la capăt. E adevărat că ea are o viaţă mai dulce, la Ţepu, eu, din păcate, 10-12 ore pe zi le petrec la Primărie. Mulţi s-au străduit să-mi spună că nu merită efortul. Eu, care am avut două mandate la Ţepu, ştiu că am muncit foarte mult în prima parte a primului mandat, dar ulterior am avut foarte mari satisfacţii. Sunt convins că vor veni şi satisfacţiile şi că tecucenii vor înţelege eforturile pe care le facem. Tecuciul a fost lăsat în urmă şi trebuie să recuperăm”, spune Daniel Ţuchel.
Şi mai e ceva, doamna primar Ţuchel nu poate da vina pe „greaua moştenire” lăsată de fostul primar.

Arte marţiale

Fiicele familiei Ţuchel, Helene Denisa, de 14 ani şi Johanna Bianca, de 13 ani, au învăţat disciplina nu numai de la tatăl lor, care a fost ofiţer de carieră (locotenent) în armata română, ci şi de la antrenorul de arte marţiale, Sempai Iku Volanschi, fondatorul Clubului Akikai. Pe Bianca, de altfel, aţi şi văzut-o la „Românii au Talent”, evoluând în cadrul trupei Akikai Junior. „Ambele fete practică artele marţiale, numai că cea mare se pregăteşte intens pentru liceu şi a lăsat antrenamentele pentru o perioadă. Am întrebat-o de ce când are puţin timp nu se duce la karate şi mi-a explicat că atunci când nu mergi foarte des la antrenamente îţi ieşi din formă şi ea vrea să fie în formă la examenul de capacitate. Artele marţiale le modelează nu numai fizic, ci şi psihic, întărindu-le încrederea în sine”, spune tatăl lor.

viata-libera.ro