dcp100168 Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 Danubius Galaţi, retrogradată în eşalonul secund! FRH a respins formula cu 14 echipe în prima ligăDeşi 10 dintre cele 11 cluburi din Liga Naţională de handbal feminin au votat în favoarea extinderii campionatului de la 12 la 14 participante, Consiliul de Administraţie (CA) al Federaţiei Române de Handbal a decis ca la startul viitorului sezon să se afle tot 12 echipe. Creşterea numărului de competitoare reprezenta ultima şansă a echipei gălăţene HC Danubius de a juca în primul eşalon şi în campionatul viitor. Cu două etape înainte finalului acestui sezon, Danubius se află pe locul 11, ultimul şi singurul retrogradant, poziţie de pe care practic nu mai poate urca în clasament.Dan Pantea, preşedintele clubului, s-a arătat suprins că CA al federaţiei nu a ţinut cont de solicitarea cluburilor şi a precizat că încă speră la o decizie favorabilă în Adunarea Generală a FRH, programată în luna mai.Finanţată aproape în exclusivitate de municipalitate, echipa gălăţeană se află într-o situaţie critică. Bani de la Consiliul Local nu s-au primit deloc anul acesta, astfel că jucătoarele sunt neplătite de patru luni şi la ultimele două antrenamente au refuzat să facă altceva în afară de a juca fotbal. Rezolvarea situaţiei este anunţată până la jumătatea lunii mai, completându-se dosarul depus la Consiliul Local cu documentele suplimentare solicitate, astfel că se aşteaptă adăugarea HC Danubius la lista cluburilor pentru care s-a aprobat săptămâna trecută finanţarea de la bugetul municipalităţii.HC Danubius a preluat anul trecut palmaresul şi o parte din jucătoarele desfiinţatei HC Oţelul, retrogradând în liga secundă pentru prima dată după 21 de ani!viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Astăzi, în etapa a XXI-a a Ligii Naţionale, HCM Baia Mare - Danubius Galaţi 39-34 (17-12). Înfrângerea retrogradează şi matematic HC Danubius din Liga Naţională. Pentru Danubius au marcat: Iulia Artean 4, Daciana Curtean 6, Cătălina Cioaric 5, Irina Glibko 5, Iulia Zaremba 3, Iaroslava Burlacenko 2, Mihaela Pătuleanu 1.HC Danubius va juca ultimul meci din Liga Naţională miercuri, 15 mai, pe teren propriu, cu HCM Roman.
dcp100168 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Sala "Siderurgistul" va fi mâine, de la ora 17.00, gazda ultimului meci din Liga Naţională pentru handbalistele de la Danubius, care vor întâlni pe HCM Roman.
dcp100168 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Proiectul HC Danubius Galaţi, un eşec!Miercuri după-amiază s-a tras cortina peste ediţia 2012-2013 a Ligii Naţionale, un sezon de tristă amintire pentru fanii handbalului gălăţean. Clasamentul final o arată pe HC Danubius pe ultima poziţie, cu doar 7 puncte obţinute în 20 de meciuri disputate (trei victorii şi un rezultat de egalitate). Doar o singură echipă retrograda în acest sezon şi aceea a fost Danubius!După 20 de ani neîntrerupţi de Liga Naţională, timp în care a evoluat cu succes în diferite cupe europene, echipa feminină a Galaţiului se vede obligată să-şi facă temele pentru derbiurile din toamnă cu Nova Force Giurgiu, ACS Bowling Bobowling Sf. Gheorghe sau Spartac Bucureşti.Danubius, urmaşa echipei Oţelul şi finanţată din toamna anului trecut şi până acum de Primăria Galaţi cu suma de 1.350.000 de lei, îşi mai poate păstra locul în Liga Naţională doar dacă Federaţia decide la Adunarea Generală din 17 iunie să organizeze un campionat cu 14 echipe.Înfrângere şi cu RomanulCu salarii restante de câteva luni, handbalistele Danubiusului au încercat să încheie sezonul cu o victorie pe teren propriu. Nu le-a reuşit! Greşeli multe, un joc haotic, un singur portar în lot, o brigadă de arbitri paralelă cu sportul numit handbal şi o echipă adversă pentru care campionatul încă nu s-a încheiat (HCM Roman mai are de disputat meciurile din „Cupa României”), acestea sunt doar câteva din cauzele insuccesului din ultima rundă. Formaţia din Roman s-a impus cu 31-30, după ce la pauză conducea cu 15-13, iar Danubiusul a terminat în genunchi un sezon ratat! În partida de miercuri, antrenoarea Alexandrina Soare s-a bazat pe jucătoarele: Daniela Goldic Ancerencu - Iryna Glibko 12, Cătălina Cioaric 5, Iulia Artean 5, Iaroslava Burlachenko 3, Daciana Curtean 2, Yulia Zaremba 2, Mihaela Pătuleanu 1, Carmen Gheorghe, Maricica Trandafir, Irina Lazarin, Delia Mărginean şi Irina Başa.viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Ucraineanca Iryna Glibko, golghetera Ligii Naţionale de handbalInterul stânga al formaţiei Danubius Galaţi, Iryna Glibko, este cea mai bună marcatoare a ediţiei 2012-2013 a Ligii Naţionale de handbal. Aflată la primul sezon în campionatul românesc, ucraineanca de la Danubius a înscris 177 de goluri, intrând astfel în posesia Trofeului „Simona Arghir Sandu”.În clasamentul golgheterelor, Glibko este urmată de componenta echipei Dunărea Brăila, Alina Branişte Horjea (167 de goluri) şi de băimăreanca Melinda Geiger - 143 de reuşite.În ciuda faptului că cea mai bună marcatoare a campionatului este de la Danubius, echipa gălăţeană a retrogradat la finele acestui sezon de Ligă Naţională.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Handbalista Daciana Curtean, disponibilizată de la HC Danubius după 9 ani petrecuţi la Galaţi* Cu ce nemulţumiri a plecat sportiva de la Galaţi, ce reproşuri aduce conducerii clubului şi multe altele despre situaţia care a generat retrogradarea HC DanubiusAvea doar 20 de ani când a sosit la HC Oţelul - fosta echipă de handbal a Galaţiului, transformată în prezent în HC Danubius - şi s-a impus de la primele meciuri. În faţa spectatorilor din Sala „Siderurgistul” a apărut prima dată într-un meci cu Femina Piatra Neamţ, golurile sale din acţiuni personale impresionând. Au urmat sezoane cu participări în cupele europene, după rezultate excelente obţinute în campionat, mereu cu Daciana în rolul omului responsabil cu pasele de gol. Ajunsă în vara anului 2013, sportiva născută la Sibiu a fost disponibilizată de către actuala conducere a clubului Danubius, la finalul unui sezon în care echipa gălăţeană a retrogradat din prima ligă. Preavizul i-a expirat, şi-a făcut bagajele şi a plecat. Toţi anii petrecuţi la Galaţi, toate eforturile depuse pentru handbalul feminin gălăţean nu au contat. Pe lângă faptul că nu i-au fost plătite toate salariile pentru sezonul recent încheiat, regretă că nu a primit nici măcar o strângere de mână.- De ce pleci de la Galaţi după 9 ani?- Mi-a fost reziliat contractul de către conducere, printr-un preaviz de concediere. Mai aveam contract până în vara anului 2014. Bineînţeles că mi-aş fi dorit să rămân, dar, din anumite motive, conducerea nu a mai dorit. Chiar şi în vara anului trecut am venit cu inima deschisă la noua echipa. Ştiam deja situaţia aici, cunoşteam pe toată lumea, inclusiv pe actualul preşedinte şi aveam încredere că va fi bine. A contat şi faptul că viitorul meu soţ este din Galaţi.- Clubul Danubius are restanţe financiare faţă de tine?- Salariile pe patru luni. Am depus memoriu, vineri, la Federaţia Română de Handbal. Urmează să se judece marţi, din ce am discutat cu domnul Mihail Marinescu (n.r - preşedintele Comisiei de soluţionare a memoriilor).- Ai evoluat şi pentru Oţelul, şi pentru Danubius, sub două conduceri diferite. Când a fost mai bine?- Dacă aş compara situaţia de acum, care este una aproape identică cu cea de anul trecut, zic eu că în ultimul sezon al Oţelului a fost mai bine. Am plecat atunci în vacanţă cu restanţe de doar trei luni. Au fost şi alte lucruri. Domnul Dan Pantea (n.r. - preşedinte HC Danubius) şi domnul Anton Coman (preşedinte la HC Oţelul) sunt doi oameni diferiţi. Probabil că s-a văzut lipsa de experienţă a preşedintelui actual. Chiar dacă domnul Coman nu avea experienţă în handbal, avea experienţă managerială.- Ce i-a lipsit Danubiusului în acest sezon, încheiat cu o retrogradare?- Aş fi rea să spun că numai preşedintele e de vină. Am greşit şi noi, ca jucătoare. Deşi, părerea mea este că mai aveam nevoie de alte colege. Asta se ştia de la începutul sezonului. Eu, când am semnat contractul vara trecută, am acceptat un salariu mai mic, primind asigurări din partea conducerii că vor exista şi prime. De atunci eram conştientă că nu vor veni primele de victorie pentru că nu aveam un lot puternic. Iar în iarnă mi-au spus că vor face tot posibilul să mai aducă câteva jucătoare. Nu s-a întâmplat acest lucru.- După 9 ani petrecuţi la Galaţi, cum vezi această retrogradare după 20 de ani de prezenţă continuă în Liga Naţională?- Chiar dacă nu sunt gălăţeancă, mi-am petrecut mai bine de jumătate din cariera sportivă aici. E ceva foarte urât pentru mine, chiar îmi pare rău că am luat parte. Regret că am continuat la Galaţi. Măcar în ultimul sezon al Oţelului am terminat onorabil şi nu mă gândeam că se va ajunge aici.- Cea mai frumoasă amintire din anii petrecuţi la Galaţi?- Am multe amintiri frumoase, dar numai din primii opt ani. Ultimul sezon aş vrea să dispară din gândurile mele. Medalia de bronz din 2008, cu domnul Bădulescu antrenor, apoi un loc cinci. Am avut echipă bună, nu cu nume mari, dar am ştiut să fim unite. Se vedea pe teren că suntem o echipă, iar asta ne-a lipsit la Danubius.- Regrete?- Regret perioadele în care m-am accidentat, acestea au fost cele mai grele momente. Regret despărţirea de colegele pe care le-am avut la Galaţi. Toate fetele care acum sunt prin ţară spun că la Oţelul a fost cea mai frumoasă atmosferă unde au jucat. Anul acesta nu s-a mai putut. Probabil a fost diferenţa dintre România şi Ucraina (n.r - ţara celor trei handbaliste transferate astă-vară). Să nu se înţeleagă că ele sau noi suntem de vină. A fost o barieră între noi. Româncele erau undeva, iar conducerea era cu "lotul Ucraina". Au fost privilegiate. Asta nu e în regulă într-o echipă.- Care va fi viitorul tău handbalistic?- Nu am luat nicio decizie, am mai multe oferte. Regret că m-a obligat clubul să rămân încă o lună, ne-am petrecut perioada vacanţei la Galaţi. Fiind în preaviz, ne-am respectat programul, am semnat condica. Ne-am strâns toate fetele, am stat împreună câteva ore, ne-am spus problemele. Aşa a vrut domnul preşedinte. Altă chestie, noi fiind în preaviz, a trebut să fim la program din 15 mai, pe când ucrainencele au plecat din Galaţi din ziua următoare. Yulia Zaremba am înţeles, de la preşedintele clubului, că a fost la echipa B a Naţionalei Ucrainei, dar ştim că echipa aceasta nu există. Mai regret că am terminat şi preavizul, am depus şi memoriu la Federaţie, dar nimeni din conducerea tehnică sau administrativă nu a venit să ne luăm la revedere. Asta e, ne judecăm pe cale legală, dar puteam să ne strângem mâna. De exemplu, mă întâlnesc şi acum cu domnul Anton Coman (n.r. - fostul preşedinte de la HC Oţelul Galaţi), ne pupăm, ne salutăm, chiar dacă au fost probleme financiare şi multe greutăţi în perioada respectivă. Chiar a făcut eforturi să ne ţină cu salarii mai mari decât am avut acum. La fel, am rămas în relaţii bune şi cu antrenorii care au pregătit Oţelul, domnii Bădulescu şi Paraschiv, Gabi Artene. Foarte urât s-a purtat actuala conducere cu mine, dar chiar şi cu Cătălina Cioaric, care este gălăţeancă. Nu au fost în stare să ne spună „pa, la revedere”. Asta mi s-a părut cel mai urât!- În cazul în care Oltchim nu se înscrie în campionat, atunci Danubius ar putea rămâne în prima ligă.- Nu ştiu ce să zic. Eu ca Federaţie când aş vedea atâtea memorii şi procese... pentru ce să te las în Liga Naţională Nu ţi-ai plătit jucătoarele. Părerea mea, că la lotul actual şi la condiţiile salariale pe care le oferă, în liga a doua e prea bine. Dacă reuşesc, mult succes în prima ligă. Asta doar dacă se întâmplă o minune. În prezent, la echipă mai sunt câteva jucătoare şi în liga secundă va fi greu. Mă repet, mă deranjează ei ca atitudine. În vară toate au fost roz. Mă sunau să nu semnez cu alte echipe, că îmi vor da banii. Că vom face echipă. Şi am stat pe scările de la sală o lună, iar atunci când mi-au pus contractul în faţă văd o sumă la jumătate. Mi-au motivat că nu se poate mai mult. Eram deja în 18 august. Mi-au promis că din ianuarie va fi mai bine, dar am şi acum de primit salariul din decembrie 2012. Plec acum fără niciun regret după tot ce s-a întâmplat. Anul trecut eram tristă când mă gândeam că Oţelul se desfiinţează şi trebuie să plec în altă parte. Acum şi dacă ar veni să îmi dea cel mai mare salariu din ţară nu aş rămâne!viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 HC Danubius, în pericol de dezintegrare. Trei memorii la Federaţie, două procese la Tribunalul Galaţi* Doar şapte jucătoare mai sunt sub contract, restul fiind concediate * Trei dintre handbaliste au depus memorii la FRH pentru neprimirea salariilor, iar Danubius riscă să primească interdicţie la transferuriSituaţia echipei feminine de handbal a Galaţiului este în prezent marcată de multe necunoscute. Retrogradată din Liga Naţională, Danubius mai are şanse să rămână în prima divizie doar dacă multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea, rămasă fără susţinere financiară, nu se va înscrie în campionat.Cele mai mari dileme apar în privinţa jucătoarelor care vor evolua pentru Danubius în campionatul următor, fie el de Liga Naţională sau Divizia A. Conform surselor noastre din cadrul clubului, doar Dana Goldic, Carmen Gheorghe, Iulia Artean, Irina Başa şi cele trei ucrainence mai au angajamente semnate cu Danubius.Restul handbalistelor au primit preavize de concediere, astfel că nu vor mai putea fi obligate să continue cu Danubius, aspect confirmat de una dintre jucătoarele concediate. „Sunt liberă de contract din data de 13 iunie, de când mi-a expirat preavizul de concediere. Am ofertă de la altă echipă”, ne-a declarat extrema stânga Delia Mărginean. Alături de aceasta este cert că nici Daciana Curtean şi Cătălina Cioaric nu se vor mai regăsi din sezonul următor în echipa pregătită de Alexandrina Soare. Cele trei handbaliste au depus memorii la Federaţie pentru a-şi primi restanţele financiare, cel mai probabil astăzi urmând să fie analizate de către Comisia de soluţionare.Verdictul ar putea fi interdicţia de a opera transferuri pentru Danubius, dacă nu-şi achită obligaţiile financiare faţă de jucătoare, caz în care s-ar rămâne în lot doar cu cele şapte jucătoare încă sub contract.Două procese pe rolUn alt episod al acestui scandal dintre o parte din jucătoare şi conducerea clubului finanţat de Primăria Galaţi până în prezent cu suma de 1.350.000 de lei (aproximativ 300.000 de euro) este vizibil şi pe portalul on-line al Tribunalului Galaţi. Extrema stânga Mirabela Cricleviţ şi interul dreapta Alexandra Dodan au deschis procese împotriva Asociaţiei Handbal Club Danubius. Obiectul procesului intentat de către jucătoarea Cricleviţ este „drepturi băneşti”, în timp ce Dodan „contestă decizia de concediere”.Reamintim că oficialii Danubiusului au renunţat la Alexandra Dodan iarna trecută, dar până la sfârşitul sezonului handbalista a rămas cazată la Complexul Sportiv „Siderurgistul”. Mirabela Cricleviţ s-a accidentat la debutul campionatului şi a fost nevoită să suporte o intervenţie chirurgicală care a scos-o din circuit.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 Dan Pantea, preşedintele echipei de handbal Danubius, reacţionează la acuzaţiile Dacianei Curtean- Daciana Curtean v-a adus câteva acuzaţii după despărţirea ei de echipă, cum comentaţi?- Acum două săptămâni, după ce ne-am hotărât ce facem, am vorbit cu fiecare jucătoare în parte, alături de antrenoarea Sanda Soare. Daciana Curtean a spus că nu poate să rămână pe banii pe care i-am propus, motivându-mi că a renunţat deja în vara trecută la o parte din bani. I-am făcut o ofertă la mai puţin de jumătate decât a avut în sezonul recent încheiat. În condiţiile în care antrenoarea a venit cu o analiză a felului cum au evoluat jucătoarele, printre care şi Daciana Curtean, nu puteam să-i ofer aceeaşi sumă. Nu i-a spus nimeni pleacă, chiar i-am mulţumit pentru ce a făcut. Daciana Curtean a fost aici plătită pentru handbal. Din declaraţiile ei văd că se ocupă de can-can-uri.- S-a aplicat o reducere salarială şi pentru cele trei ucrainence?- Nu! La cele trei sportive din Ucraina nu am prevăzut nicio diminuare salarială, pentru că legislaţia îmi impune să am contract de muncă. Uneia dintre ele aş fi vrut să-i diminuez salariul, dar nu pot legal. Însă vreau să le mai ţin la echipă, în condiţiile în care m-au ajutat foarte mult, în special Glibko şi Burlachenko, dar şi Zaremba în unele momente. Per total, am hotărât cu Alexandrina Soare să mergem pe viitor cu jucătoare tinere. Nu mai sunt bani la Galaţi. Avem aceeaşi bani de anul trecut pe tot anul acesta, plătim foarte multe impozite şi taxe la stat. Lumea nu ştie, dar noi dăm 4 miliarde de lei vechi la stat.- Regretaţi că în vara anului trecut s-au semnat contracte de muncă în schimbul unor convenţii civile?- Contractele individuale de muncă nu le-a negociat Dan Pantea. Să fie clară treaba asta! Le-a negociat domnul Mihai Istrate, la directiva venită dinspre Primăria Galaţi. Mihai Istrate este consilierul primarului Marius Stan, este legătura dintre club şi Primărie.- Care este situaţia restanţelor financiare faţă de jucătoare? - Este fals că avem restanţe de patru luni. Anul trecut, până în luna decembrie toate jucătoarele au primit banii în avans. La Daciana Curtean avem trei salarii restante, dintre care o jumătate din luna decembrie. Nu am achitat luna decembrie pentru că nu putem să dăm bani din urmă, fiind finanţaţi de Primărie.- Care e situaţia restanţelor financiare faţă de ucrainence şi antrenoarea Alexandrina Soare?- Către cele trei ucrainence sunt două luni de restanţe. Pentru aceste trei fete, spre ştiinţa Dacianei Curtean, au venit bani şi din altă parte. Nu pot să spun public de unde, din Europa. Dacă vor să se intereseze, pot afla. La Sanda Soare restanţele financiare sunt de două luni. La toată lumea sunt restanţe financiare.- De ce nu s-au dat salariile cu banii primiţi în 2012 şi pe decembrie?- În luna decembrie am achitat taxele şi impozitele la stat, chiar şi aşa avem restanţe şi acolo. În plus, trebuia să respect calendarul competiţional.- Conducerea clubului a făcut diferenţe între româncele din lot şi sportivele străine?- Total fals! Dan Pantea nu a venit niciodată la antrenamentele echipei, în vestiar sau în autocarul echipei ca să spună tot felul de chestii. Totul a rămas la aprecierea antrenorului. Ce pot să spun este că am ajutat aceste fete din Ucraina. La început le-am angajat un profesor de limba rusă. Antrenoarea a constatat apoi o răceală din partea celorlalte fete pentru că şi-au dat seama că, probabil, unele dintre ucrainence vor deveni foarte bune. Ceea ce s-a şi întâmplat, Glibko a devenit golgetera campionatului. Cu siguranţa a fost o frustare din partea Dacianei Curtean că nu mai era ea vioara întâi. Nu este problema ei unde au plecat acum ucrainencele, la ce lot naţional. Ea avea preaviz. Glibko şi Burlachenko au fost convocate la echipa întâi a Ucrainei, iar Zaremba a primit convocarea pe email la domnul Mihai Istrate, pentru echipa a doua. Marea ei problemă a fost că au interesat-o ucraincenele şi nu a mai fost ea vioara întâi.- Iryna Glibko nu avea cum să obţină singură titlul de golgeteră…- Nu a zis nimeni aşa ceva. Glibko a ieşit golgetera campionatului cu ajutorul tuturor, dar cu sprijinul foarte puţin al Dacianei Curtean. Eu mă aşteptam la mai mult de la ea. Am făcut o analiză cu antrenoarea asupra evoluţiilor jucătoarelor care au venit anul trecut la Galaţi şi cele care au rămas de la HC Oţelul. Ramona Ciontu, Cristina Bobeică - este nemultumit antrenorul de evoluţiile lor. Cătălina Cioaric - nemultumită toată lumea de ea, Daciana Curtean - multumit eu de ea doar în proporţie de 40-45 la sută. Delia Mărginean, pe acolo. Acum să vedem jucătoarele care au venit: Irina Lazarin - sunt mulţumit de ea în proporţie de 65 la sută, Mihaela Pătuleanu - nemulţumit, Iulia Artean - mulţumit 75 la sută. Despre ucrainence, sunt foarte mulţumit de Glibko şi Burlacheno. În proporţie de 60-65 la sută sunt mulţumit de Yulia Zaremba. Dacă facem o balanţă, o să vedem că jucătoarele care au venit sunt peste cele rămase de la Oţelul. Aici vorbim despre o analiză făcută de antrenor.- Se renunţă la jucătoarele considerate neperformante, dar ce faceţi dacă clubul va primi interzis la transferuri din cauza datoriilor faţă de sportive? Cum aduceţi alte jucătoare?- În prezent avem opt jucătoare sub contract cu noi. Cu Delia Mărginean am vorbit şi probabil va rămâne, iar cu alte două am vorbit astăzi (n.r. - ieri). La banii pe care îi are HC Danubius, în prezent acesta este lotul. Mai avem încă trei luni până începe campionatul, mai este mult timp. Vom încerca să ne achităm şi datoriile. Dar dacă în acest an primii bani ne-au venit abia pe 13 mai, cum poţi să plateşti salarii?! În primele două-trei luni ale anului am avut cheltuieli de acoperit din alte surse. Poate vom ajunge la o înţelegere cu jucătoarele ca să putem face şi noi transferuri, banii şi-i vor primi. Suntem în tratative cu câteva handbaliste, dar dacă nu sunt bani deocamdată nu avem ce face.- Jucătoarele care erau în preaviz de concediere s-au plâns că le-aţi obligat să rămână la club până la expirarea lor?- Preavizul este preaviz. L-am dat pentru a schimba contractele. Federaţia acceptă să schimbăm contractele pe persoană fizică autorizată. În timpul preavizului nu poţi pleca în concediu de odihnă sau medical, nu îţi dă voie legea. Am convenit cu antrenorul că pot pleca în principiu, dar practic nu aveam cum să le lăsăm, dacă păţeau vreun accident ar fi fost vina noastră. Ucrainencele au plecat pentru că nu au fost concediate.- Spre finalul sezonului au existat mai multe greve ale jucătoarelor, nu s-au antrenat bune perioade de timp, iar la partida de la Baia Mare au evoluat cu banderole albe, cum comentaţi?- Despre purtatul banderolei la Baia Mare chiar eu le-am sfătuit, mi se părea normal având în vedere situaţia financiară. Însă, nu înţeleg de ce au refuzat să se antreneze. Este jucător profesionist putea să depună memoriu. Nu le-am sancţionat pentru acele greve pentru că am zis să fiu om, cum au fost ele că au stat atâta timp fără bani. Dar n-am văzut să precizeze deloc Daciana Curtean despre situaţia echipei, despre motivele pentru care s-a retrogradat. Ea nu este vinovată deloc? Eu recunosc că nu am experienţă ca manager, dar am caracter. Ce s-a întâmplat aici dă dovadă de lipsă de caracter.- La începutul sezonului declaraţi că la HC Danubius nu se va mai repeta istoria de la HC Otelul. Cum de s-a ajuns totuşi în aceeaşi situaţie, cu salarii neplătite?- Nu credeam că se va întâmpla asta! Din cauza faptului că nu am avut bani şi nu avem bani nici acum. Dacă Primăria ne-ar fi dat banii în luna februarie sau martie atunci ar fi fost totul în regulă.- Cu banii de la Primărie nu se vor mai putea achita salariile restante. Cum se va rezolva situaţia? - Trebuie să găsim o altă soluţie, o altă sursă de finanţare.„Şanse de 80% să rămânem în Liga Naţională”- Care va fi viitorul Danubiusului? - În proporţie de 80 la sută vom rămâne în Liga Naţională. Sunt două echipe care au mari probleme, printre care Oltchimul cu o situaţie catastrofală. Domnul preşedinte al federaţiei Cristian Gaţu mi-a spus să strâng bani şi jucătoare pentru Liga Naţională.- Va fi pregătită echipa Danubius pentru Liga Naţională?- S-ar putea să aveţi o surpriză mare, nu vreau să spun mai mult. Probabil că denumirea echipei se va schimba. Facem acum o colaborare cu o firmă şi 40 la sută din buget va fi din altă parte.- Vă consideraţi vinovat pentru această retrogradare?- Am jucat handbal, când toate lucrurile sunt bune mulţumim lui x, y, z şi antrenorului. Când lucrurile merg prost, e vinovat Pantea sau Istrate. Sunt vinovat si eu, la fel de mult ca ele, dar mai mult jucătoarele.- De ce nu s-au făcut transferuri în iarnă, pentru a se putea evita retrogradarea?- Am vrut să aduc în decembrie doua olandeze. Dar dacă nu am avut bani, cum le-aş fi putut aduce? Este foarte greu. Nici nu îmi vine să cred la ce m-am înhămat. Cred că sportul trebuie sprijinit. Avem multe taxe şi impozite de plătit deşi nu suntem societate care să obţină profit.- Ce notă v-aţi da pentru cum aţi manageriat clubul sezonul acesta? - Pentru ce am făcut anul acesta şi pentru cât m-am agitat mi-aş da nota 7. Aş vrea să stiu ce nota si-ar da Daciana Curtean şi ce notă ar primi de la antrenor. Această echipă nu era dacă noi nu am fi venit şi am fi mers în Primărie. Bugetul a fost 85 la sută de la Primărie şi 15 la sută din altă parte.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 Nu mai există cale de împăcare între Cătălina Cioaric şi HC Danubius: “Niciodată nu a fost mai rău ca acum”Handbalista Cătălina Cioaric este un produs sută la sută al sportului gălăţean. Primii paşi pe semicerc i-a făcut sub comanda profesorului Dan Patache, are în palmares două titluri europene de campioană la junioare, iar confirmarea valorii sale la nivel de senioare a venit odată cu participarea la Campionatul European din Macedonia, unde România a terminat pe locul cinci.Până la vârsta de 31 de ani, Cătălina Cioaric a evoluat doar pentru formaţiile gălăţene (n.r. – HC Oţelul şi HC Danubius), dar consideră că a venit momentul unei schimbări. Concediată în acelaşi timp de la HC Danubius, sportiva admite că i s-a propus o continuare a colaborării. “A fost o discuţie extrem de scurtă, în care mi s-a oferit o sumă infimă pentru a continua la Danubius. Decizia mea de a pleca era deja luată şi asta nu din cauza banilor. Ipotetic vorbind, dacă aş fi primit cel mai mare contract, tot îmi doream să părăsesc echipa la finalul acestui campionat”, a declarat handbalista care mai are în palmares o medalie de bronz şi o finală de “Cupa României”, ambele cu Oţelul.“Toată lumea a fost nemulţumiţă”Într-un interviu acordat, zilele trecute, cotidianului “Viaţa liberă”, preşedintele HC Danubius Galaţi, Dan Pantea, declara că în sezonul recent încheiat “toată lumea a fost nemulţumită” de evoluţia Cătălinei Cioaric. “Nici nu mă aşteptam altfel, sentimentul este reciproc! Este adevărat că nu am avut un parcurs tocmai bun, recunosc, dar lumea nu ştie că au fost şi alţi factori care şi-au pus amprenta negativ în ceea ce priveşte jocul meu. Orice sportiv trebuie să fie liniştit pentru a-şi desfăşura bine activitatea. Numai eu stiu cât de greu mi-a fost să încerc să trec peste toate lucrurile care m-au deranjat. Nu apucam să-mi revin că se întâmpla altceva, într-un cuvânt m-au ţinut în “şuturi””.Danubius împrumuta jucătoareHandbalista a dezvăluit şi un alt amănunt interesant petrecut în iarna trecută, când oficialii de la Danubius ar fi dorit să o împrumute la o grupare din ţară. “În iarnă, clubul a primit o cerere de împrumut pentru o altă jucătoare şi conducerea mi-a propus ca eu să fac obiectul acestui împrumut, pe motiv că mi-ar fi mai bine, cu condiţia să nu joc contra Danubiusului în meciul direct, prezentam un pericol pentru ei. Bineînţeles că nu am fost de acord, nu ne-am înţeles altfel şi probabil şi din cauza asta nu am evoluat nici macar un minut câteva etape bune. Nu mă scuz, pentru că nu e cazul, dar atât pot să spun că regret ziua în care am ales să continui la HC Danubius. Am avut încredere, am pus suflet şi am fost total dezamăgită, niciodată nu a fost mai rău ca acum, din toate punctele de vedere”.Problema restanţelor financiareÎn scandalul dintre o parte a handbalistelor de la Danubius şi conducerea clubului un subiect important reprezintă situaţia restanţelor financiare. “Am restanţe salariale de patru luni. Din declaraţia domnului presedinte am aflat că sunt jucatoare care au restanţe de doar două luni, inclusiv doamna antrenoare, ceva nu se leagă. Sunt impresionată ca s-au găsit bani în Europa pentru unele jucătoare aflate pe loc retrogradabil. Handbalistele de la Oltchim nu au avut acest noroc”, a precizat Cătălina Cioaric, care alături de Daciana Curtean şi Delia Mărginean a depus memoriu la Federaţia de Handbal pentru recuperarea banilor.“Bariera” dintre românce şi straniereCătălina Cioaric pleacă de la Galaţi cu regretul că echipa a retrogradat după 20 de ani neîntrerupţi în prima ligă: “Cu toţii suntem vinovaţi, în aceeasi măsura. Sincer, regret că după atâţia ani de ligă, echipa a retrogradat, mă doare acest lucru, sunt sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte. Galaţiul este echipa care m-a consacrat ca jucătoare”.În privinţa divergenţelor apărute cu privire la cele trei handbaliste din Ucraina, Cătălina Cioaric a întărit afirmaţiile Dacianei Curtean, potrivit căreia conducerea de la HC Danubius le-ar fi favorizat pe straniere. “Este adevărat ca au fost favorizate din mai multe puncte de vedere şi aşa s-a impus o "barieră" între noi şi ele. Totuşi, pentru cei care înţeleg fenomenul, handbalul este un sport de echipă, degeaba Glibko a devenit golgetera acestui campionat dacă echipa a retrogradat. Mi se pare aberant ca preşedintele clubului sa fie mândru de această “realizare””. În viitor, tot în Liga NaţionalăLiberă de contract în prezent, Cătălina Cioaric nu se gândeşte să abandoneze handbalul de performanţă. Este deja în tratative cu alte cluburi din Liga Naţională şi până la finalul lunii se va decide asupra viitorului. “Am fost disponibilizată printr-un preaviz de concediere care s-a incheiat pe data de 13 iunie. Aşa că părăsesc echipa, Galatiul, orasul meu natal, după 13 ani în care consider eu că mi-am făcut treaba atât cât am putut mai bine şi nu am păcălit handbalul. În viitor, voi evolua în Liga Naţională, urmează să mă decid la care echipă voi merge. Cert este că sunt personalităţi în handbal care au încredere în mine şi nu-mi contestă valoarea. Mai am un cuvânt de spus în acest sport, nu s-a încheiat totul aici!”“Mulţumesc tuturor”După ani în care a fost mai mereu în teren la principalele succese obţinute de HC Oţelul Galaţi, Cătălina Cioaric îşi exprimă speranţa că HC Danubius va continua în prima ligă. “Per ansamblu a fost o perioadă frumoasă, cu amintiri de neuitat, păcat că ultimul an a umbrit tot ce a fost frumos. Ţin să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi implicit de echipă în toată această perioadă, antrenori, maseour, medic, serviciul administrativ şi nu în ultimul rând tuturor celor care iubesc acest sport, pentru felul în care au susţinut şi au încurajat echipa de-a lungul anilor. Întotdeauna publicul a fost al optulea jucător”, a concluzionat Cătălina Cioaric.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Încă trei handbaliste de la Danubius au depus memorii la FederaţieSarabanda memoriilor continuă la echipa feminină de handbal Danubius Galaţi. Alte trei sportive - Cristina Bobeică, Irina Lazarin şi Mihaela Pătuleanu - s-au adresat, vineri, Federaţiei Române cu hârtii scrise în care reclamă faptul că gruparea gălăţeană are restanţe financiare faţă de ele.Pe de altă parte, potrivit preşedintelui Comisiei de Soluţionare a Memoriilor din cadrul Federaţiei, Mihail Marinescu, astăzi se vor judeca memoriile depuse de către Daciana Curtean, Cătălina Cioaric şi Delia Mărginean.Toate cele şase handbaliste sunt deja libere de contract, după ce contractele cu Danubius le-au fost reziliate de către conducerea clubului printr-un preaviz de concediere.În acest caz, Federaţia Română de Handbal poate sancţiona formaţia gălăţeană cu interzicerea dreptului de a mai efectua transferuri până când nu îşi achită restanţele financiare.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Danubius va juca în prima ligă şi în sezonul următor!Danubius nu va juca în liga secundă. Echipa gălăţeană profită de faptul că Oltchim intră în faliment şi rămâne în primul eşalon handbalistic al ţării.Vestea a bucurat conducerea clubului, dar în același timp a creat şi nelinişte cu privire la ceea ce se va întâmpla sezonul următor. „Suntem bucuroşi pentru că vom evolua şi sezonul următor în liga 1. Sigur este trist că simbolul handbalului românesc a dispărut, dar cred că oricum noi merităm să rămânem în prima divizie pentru că nu am fost cea mai slabă echipă din campionat. Iată că le-am stricat apele cârcotaşilor care ne cântau prohodul. Chiar dacă nu am primit încă o hârtie oficială am fost informat telefonic de președintele Federaţiei că vom evolua din toamnă tot în prima ligă. Sunt dezamăgit de unele jucătoare care au promis că rămân la echipă şi apoi şi-au depus memorii. Vom achita toate restanţele contractuale pentru a putea face transferuri. Cred că vom face o figură frumoasă sezonul următor”, a declarat președintele clubului, Dan Pantea.Şase jucătoare din vechiul lot Curtean, Bobeica, Criclevit, Cioaric, Mărginean şi Patuleanu şi-au depus memorii pentru a deveni jucătoare libere. Conducerea clubului gălăţean va trebui să le achite restanţele financiare pentru a putea face transferuri.presagalati.ro
dcp100168 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Cred că Pantea s-a grăbit... Oltchim devine HC Oltenia şi continuă în Liga NaţionalăEchipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia, club care va prelua palmaresul campioanei României şi va continua să evolueze în Liga Naţională, fiind finanţat de autorităţile locale, informează Mediafax. Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională (30 iunie), Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în prima divizie şi palmaresul campioanei României en-titre. Primăria va deţine 98 la sută din noua structură, cu câte un procent urmând să intre două societăţi comerciale, Anabella şi Boromir."Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informaţiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi de la echipa Energetic şi vom mai căuta jucătoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmând ca peste un an să atacăm participarea în cupele europene", a declarat primarul interimar al minicipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.gds.ro
dcp100168 Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Federaţia a judecat memoriile handbalistelor de la Galaţi: Danubius a primit interzis la transferuri!În urma judecării memoriilor depuse de şapte dintre fostele handbaliste ale echipei gălăţene, clubul nu va putea face noi legitimări până nu va stinge litigiile cu acestea * În acest moment, în lot mai sunt doar nouă jucătoareProblemele echipei de handbal feminin HC Danubius se acutizează. Oficialii Federaţiei Române de Handbal au judecat memoriile depuse de şapte jucătoare ale echipei gălăţene, care au reclamat faptul că nu şi-au primit salariile pe mai multe luni.Daciana Curtean, Cristina Bobeică, Cătălina Cioaric, Delia Mărginean, Mirabela Cricleviţ, Mihaela Pătuleanu şi Irina Lazarin au avut câştig de cauză din partea Comisiei de Soluţionare a Memoriilor din cadrul FRH, care a decis ca gruparea din Galaţi să aibă interdicţie de a efectua transferuri. „Clubul Danubius nu are, în prezent, dreptul să efectueze transferuri! A primit termen până pe 9 iulie să-şi achite restanţele financiare faţă de jucătoare sau să ajungă la o înţelegere cu acestea. În caz contrar, decizia de a interzice transferurile celor de la Danubius rămâne în vigoare până la stingerea datoriei. Federaţia nu se poate implica mai mult, handbalistele se pot adresa instanţelor judecătoreşti”, a declarat, pentru „Viaţa liberă”, Gheorghe Goran, membru în Comisia de Soluţionare a Memoriilor. Antrenoarea îşi contrazice preşedinteleÎntrebat săptămâna trecută de către „Viaţa liberă” care este situaţia exactă a restanţelor financiare faţă de antrenoarea Alexandrina Soare, preşedintele HC Danubius Galaţi, Dan Pantea, a declarat că este vorba de salariile pe două luni.Alexandrina Soare a ţinut să infirme această informaţie, precizând că este în aceeaşi situaţie cu majoritatea jucătoarelor. „Clubul are patru luni de restanţe financiare faţă de mine: decembrie, ianuarie, februarie şi martie. Nu ştiu de ce a apărut altfel în ziar, l-am întrebat pe domnul preşedinte Dan Pantea, şi-a cerut scuze! Probabil că m-a inclus cu alte jucătoare. Am luat banii pe lunile iunie şi iulie, dar asta după ce am acceptat să îmi fie schimbat contractul de muncă în contract de prestări servicii. Am dorit să lămuresc această problemă, să nu creadă cineva că am luat banii şi nu mă interesează de jucătoare. Sunt în aceeaşi situaţie cu ele”, a menţionat antrenoarea gălăţeană.Viitorul handbalului gălăţean, în negurăSoarta handbalului feminin gălăţean este în prezent învăluită într-o ceaţă densă. Până marţi după-amiază se credea că sunt şanse ridicate de a se rămâne în Liga Naţională, prin retragerea celor de la Oltchim, dar autorităţile vâlcene au găsit soluţii şi au anunţat înscrierea în campionat. Totuşi, cazul grupării vâlcene este mult mai complicat, noul club, HC Oltenia, fiind obligat de FRH să demonstreze plata restanţelor financiare faţă de fostele jucătoare ale Oltchimului pentru a-i putea prelua locul în campionat, aşa cum a fost cazul cu Danubius şi Oţelul vara trecută.Însă, în acest moment Danubius mai are doar nouă jucătoare, conform preşedintelui Dan Pantea, iar lotul nu poate fi completat în condiţiile interdicţiei la transferuri, astfel că nici măcar pentru liga secundă nu se poate vorbi de un lot competitiv. „Banii de la Primărie au întârziat, când vor veni fonduri vom avea cu ce să ne onorăm plăţile restante şi să putem legitima alte jucătoare, să avem lot competitiv, fie pentru prima ligă, fie pentru cea secundă”, a declarat Dan Pantea.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 Danubius poate rămâne în Liga Naţională, după un turneu de barajGruparea feminină Danubius Galaţi are o mare şansă să evolueze şi în ediţia viitoare a Ligii Naţionale chiar dacă a retrogradat. În perioada 8-10 iulie va participa la un turneu de baraj „pentru completarea locurilor din Liga Naţională (până la 12 echipe) şi soluţionarea cazului în care una sau mai multe echipe cu drept de participare în Liga Naţională nu se înscriu sau se retrag înainte de începerea competiţiei”, informează site-ul Federaţiei Române de Handbal. Turneul va fi găzduit de sala „Lucian Grigorescu” din Bucureşti şi alături de formaţia gălăţeană vor mai fi prezente echipele clasate pe locul doi în seriile Diviziei A. „Dacă o echipă din Divizia A nu se înscrie la Turneul de baraj, locul acesteia poate fi luat de următoarea clasată”, se mai precizează pe site-ul FRH.Puţine jucătoare pentru barajSituaţia lotului formaţiei pregătite de Alexandrina Soare este una critică. Cele şapte jucătoare care şi-au depus memorii la FRH pentru restanţe salariile, care au şi fost concediate de la Danubius, au drept de joc la turneul de promovare, însă nu şi obligaţia să evolueze. Ucrainencele Glibko, Zaremba şi Burlachenko, plus româncele Dana Goldic, Carmen Gheorghe, Iulia Artean şi Irina Başa sunt singurele handbaliste aflate în prezent sub contract cu gruparea gălăţeană, în timp ce Ramona Ciontu este însărcinată.În perioada scurtă rămasă la dispoziţie până la startul turneului, preşedintele clubului, Dan Pantea are misiunea să le convingă pe cele şapte sportive concediate să evolueze pentru Danubius şi la aceste două meciuri.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Turneul de baraj pentru Liga Naţională a fost amânatFederaţia Română de Handbal continuă să uimească! Dacă vinerea trecută forul condus de Cristian Gaţu anunţa că în perioada 8-10 iulie va fi organizat un turneu de promovare în Liga Naţională, la care urma să participe şi Danubius Galaţi, astăzi s-a decis ca întrecerea să fie amânată.„Turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională a fost amânat pentru prima decadă a lunii august 2013, dată la care vom cunoaşte exact locurile disponibile de pe prima scenă a competiţiilor feminine şi masculine”, a informat site-ul frh.ro.În aceste condiţii, handbalistele pregătite de Alexandrina Soare, care începuseră de luni antrenamentele, revin în vacanţă.Campionatul în care Danubius va evolua din toamnă - Liga Naţională sau Divizia A - se va cunoaşte abia în luna august. Gruparea locală a retrogradat în luna mai din Liga Naţională.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Cioarec, la SCM CraiovaJucătoarea de handbal Cătălina Cioarec, care evoluează pe postul de extremă dreapta, va participa astăzi la antrenamentul echipei SCM Craiova. Sportiva în vârstă de 31 de ani, care vine de la Danubius Galaţi, va semna zilele viitoare contractul cu echipa pregătită de Carmen Amariei, conform informaţiilor furnizate de clubul craiovean, prin intermediul unui comunicat de presă.gds.ro
dcp100168 Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Gălăţeanca Cătălina Cioaric a ales Oltenia: "Am un sentiment ciudat"Cele şapte handbaliste care şi-au depus memorii la Federaţia Română pentru restanţe financiare, şi care erau deja concediate de către HC Danubius, au fost declarate libere de contract, după ce oficialii echipei gălăţene nu au reuşit să le plătească.Sportivele pot semna angajamente cu alte grupări pentru sezonul viitor, în timp ce Danubius rămâne cu interdicţia de a efectua transferuri până nu achită datoriile.Handbalista Cătălina Cioaric este prima jucătoare care deja şi-a pus semnătura pe un contract cu o altă formaţie. Extrema dreapta care de-a lungul carierei sale a jucat doar pentru echipele gălăţene a acceptat oferta primită de la SCM Universitatea Craiova, unde va evolua în următoarele două sezoane.Oltenii au gânduri mari, au instalat-o pe banca tehnică pe fosta internaţională Carmen Amariei şi vor să atace locurile de cupă europeană. „Am un sentiment ciudat că am plecat de la Galaţi după atâţia ani, locul care a însemnat foarte mult în cariera mea”, ne-a declarat Cătălina Cioaric, bucuroasă că va evolua, din toamnă, într-o sală ultramodernă, cu peste 4.000 de suporteri la meciurile importante: „Îmi place foarte mult atmosfera de la Craiova, una propice performanţei. Ti se ridică părul pe mâini doar când te antrenezi într-o asemenea sală”.O altă handbalistă care a făcut performanţă la Galaţi, Daciana Curtean, este în trative cu mai multe echipe din Liga Naţională, urmând ca zilele acestea să aleagă una dintre oferte.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Danubius joacă barajul în augustProgramat iniţial în perioada 8-10 iulie, barajul de menţinere/retrogradare în Liga Naţională a fost reprogramat pentru jumătatea lunii august.În perioada 16-18 august, la Bucureşti, în sala ”Lucian Grigorescu”, HC Danubius (retrogradată de pe locul 11 sezonul trecut din Liga Naţională) şi echipele clasate pe locurile 2 în Divizia A, seriile Est şi Vest, CSM Unirea Slobozia şi SC Mureşul Târgu Mureş, vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, turneu de baraj pentru Liga Naţională.Turneul este o măsură de precauţie luată de federaţie, în cazul în care una dintre echipele cu drept de participare în Liga Naţională nu se va mai înscrie.sportgalati.com
dcp100168 Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 O fostă jucătoare a Danubiusului va evolua la noua echipă din Rm. VâlceaFostul pivot al echipei Danubius Galaţi, handbalista Irina Lazarin va evolua din toamnă la formaţia HCM Rm. Vâlcea, cea care a preluat locul în Liga Naţională de la multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea.Irina Lazarin a jucat un singur sezon la Galaţi, iar în luna mai a fost concediată de către oficialii grupării Danubius. Sportiva şi-a depus memoriu la Federaţia Română de Handbal pentru unele restanţe financiare. Lazarin a avut câştig de cauză, gruparea gălăţeană având în prezent interdicţie la efectuarea de transferuri.Extrema gălăţeană Cătălina Cioaric a semnat încă de săptămâna trecută cu o altă grupare din Liga Naţională, SCM Universitatea Craiova.viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Patru jucătoare au deschis procese împotriva HC DanubiusRetrogradată la sfârşitul sezonului din Liga Naţională, după ce timp de două decenii Galaţiul a evoluat la cel mai înalt nivel, echipa feminină de handbal Danubius pare să-şi mute activitatea la Tribunal.Potrivit portalului on-line al instanţelor de judecată, pe rolul Tribunalului din Galaţi sunt deschise, în prezent, trei acţiuni îndreptate împotriva clubului Danubius, finanţat în cea mai mare măsură cu bani de la Consiliul Local.Primele două procese au fost intentate de către handbalistele Alexandra Dodan şi Mirabela Cricleviţ, iar recent a venit rândul portarului Ramona Bocăneală Ciontu. În toate cele trei cazuri este vorba despre litigii de muncă, precum concedieri abuzive sau neplata unor drepturi băneşti.Problemele pentru managerul echipei gălăţene, Dan Pantea, nu se opresc aici. Acesta va fi nevoit să ajungă în perioada următoare şi la Vaslui, unde jucătoarea Cristina Bobeică a intentat, de asemenea, o acţiune în instanţă împotriva grupării Danubius. Motivul este din aceeaşi serie cu procesele de la Galaţi: „contestaţie decizie de concediere”.Nici pe linie sportivă Danubius nu o duce prea bine. Lotul pregătit de antrenoarea Alexandrina Soare nu poate fi întărit cu nicio jucătoare, după ce Federaţia Română de Handbal i-a interzis grupării gălăţene să efectueze transferuri până nu îşi achită restanţele financiare faţă de fostele handbaliste.În privinţa viitorului sezon, Danubius va activa cel mai probabil în liga a doua. Chiar dacă Federaţia a anunţat că organizează un turneu de baraj pentru Liga Naţională, în perioada 16-18 august, şansele ca vreo echipă să se retragă din prima divizie sunt mici.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 Un nou proces pentru HC Danubius. Handbalistele îşi cer banii în justiţieClubul de handbal Danubius a reuşit contraperformanţa de a fi acţionat în instanţele româneşti de către cinci sportive. După Alexandra Dodan, Mirabela Cricleviţ, Ramona Ciontu şi Cristina Bobeică, pe portalul just.ro apare şi Daciana Curtean, jucătoare care în ultimii nouă ani a evoluat doar la echipele din Galaţi.Concediată în luna mai de la Danubius, de unde are de primit mai multe salarii restante, Curtean s-a adresat Tribunalului din Sibiu, unde a deschis o acţiune împotriva clubului finanţat de Primăria Galaţi cu suma de 728.166 de lei în 2013, contestând decizia de concediere."Am dat clubul în judecată pentru că nu a dat niciun semn în privinţa salariilor restante", a declarat Daciana Curtean. Din pricina acestor datorii salariale faţă de fostele sale jucătoare, în prezent HC Danubius nu poate transfera alte handbaliste, măsură fiind luată de către Federaţia Română.Rămasă cu un lot redus numeric şi cu posturi descoperite, antrenoarea Alexandrina Soare este obligată să improvizeze în pregătirile pe care le efectuează în vederea participării la turneul de baraj. Până în prezent nu s-a anunţat a fi vreun loc disponibil în Liga Naţională, astfel că Federaţia a decis să amâne turneul pentru a doua decadă a lunii august. Dacă situaţia din prezent se va menţine, HC Danubius va evolua din toamnă în a doua divizie valorică a ţării. Asta după ce Galaţiul a fost prezent peste două decenii pe prima scenă a handbalului românesc.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Danubius merge la turneul de baraj cu un lot restrâns. Glibko şi Zaremba au plecat de la Galaţi* Doar opt jucătoare are HC Danubius pentru turneul de baraj de la sfârşitul săptămânii, iar două dintre acestea vor să plece de la echipăÎntr-un interviu acordat „Vieţii libere” în urmă cu aproximativ două luni, preşedintele echipei de handbal Danubius, Dan Pantea, se declara mulţumit de evoluţiile celor trei ucrainence din lot - Glibko, Zaremba şi Burlachenko - precizând că ele reprezintă viitorul grupării gălăţene. În acel moment, se reziliaseră contractele unor handbaliste cu experienţă, despre care afirma că în ultimul sezon au evoluat slab.Acum, Danubius are de susţinut două meciuri în cadrul turneului de baraj privind ocuparea unui eventual loc liber în Liga Naţională, dar are un lot format doar din opt jucătoare! Oficialii de la Danubius nu au rezolvat în această vară problema restanţelor financiare faţă de fostele componente, astfel că măsura impusă de Federaţia de Handbal - interdicţia la transferuri - este şi în prezent valabilă şi lotul nu poate fi completat nici măcar cu junioare.Dana Goldic, Maricica Trandafir, Iulia Artean, Irina Başa, Carmen Gheorghe, Iaroslava Burlachenko, Iryna Glibko şi Yulia Zaremba ar fi cele opt jucătoare cu drept de joc pentru Danubius.Surprize cu Zaremba şi GlibkoOficialii gălăţeni pot avea parte de surprize neplăcute în privinţa a două dintre ucrainence: Iryna Glibko şi Yulia Zaremba. Potrivit unor surse din anturajul echipei, cele două jucătoare vor să devină libere de contract. Cu mai multe oferte de la echipele din ţară, handbalistele invocă o clauză contractuală potrivit căreia după primul sezon au dreptul la o renegociere salarială de care vor să se folosească pentru a rupe colaborarea cu Danubius. Glibko şi Zaremba au plecat din Galaţi încă de luni seară, iar ieri dimineaţă nu au participat la antrenamentul echipei. Totuşi, antrenoarea Alexandrina Soare a declarat că va conta pe serviciile ucrainencelor pentru confruntările cu Mureşul Tg. Mureş şi CSM Unirea Slobozia.Preşedintele clubului Danubius, Dan Pantea, a refuzat să ofere explicaţii privind situaţia lui Zaremba şi Glibko.Turneu de baraj fără un scop exactTurneul de baraj programat de către Federaţie pentru acest sfârşit de săptămână, în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, pare a fi o pierdere de timp şi de bani, în condiţiile în care nu se conturează ca vreo echipă din Liga Naţională să se retragă. Alexandrina Soare, antrenoarea echipei Danubius, nu şi-a ascuns scepticismul înaintea acestui turneu. „Sper să reuşim să ajungem întregi la baraj, pentru că în primul rând unele jucătoare au probleme de sănătate, iar apoi sunt problemele financiare. Chiar dacă vom participa cu un lot restrâns, de doar opt jucătoare, dintre care un singur portar, sper să facem faţă. Adversarii de la baraj s-au întărit, în timp ce noi am rămas cu jumătate de echipă, dintre care unele fete nu prea au evoluat în sezonul trecut. Personal nu cred că va apărea un loc disponibil în Liga Naţională şi consider că echipele înscrise la turneul de baraj se duc degeaba”, a declarat antrenoarea Danubiusului, Alexandrina Soare.Echipa gălăţeană ar trebui să susţină primul meci vineri, de la ora 17,00, cu Mureşul Tg. Mureş, iar duminică să întâlnească CSM Unirea Slobozia, o grupare care s-a întărit serios în această vară.UPDATE - Surse neoficiale au confirmat despărţirea definitivă dintre HC Danubius şi jucătoarele ucrainence Iryna Glibko şi Yulia Zaremba. Potrivit aceloraşi surse, cele două handbaliste au plecat la echipa de primă ligă CSM Bucureşti. În aceste condiţii, dacă HC Danubius se va mai prezenta la turneul de baraj, antrenoarea Alexandrina Soare se va baza pe un lot format doar din 6 handbaliste!viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Danubius Galaţi a câştigat primul meci de la turneul de barajEchipa feminină de handbal Danubius Galaţi a câştigat confruntarea cu Mureşul Tg. Mureş, scor 36-28 (17-14), din cadrul turneului de baraj pentru ocuparea unui eventual loc liber în Liga Naţională. Meciul s-a disputat în această după-amiază, în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală.Antrenoarea Alexandrina Soare s-a bazat la acest joc inclusiv pe ucrainencele Iryna Glibko şi Yulia Zaremba, care s-ar fi transferat la CSM Bucureşti, potrivit site-ului oficial al grupării din Capitală.În victoria cu Mureşul Tg. Mureş, golurile echipei gălăţene au fost marcate de: Iryna Glibko 9, Carmen Gheorghe 6, Delia Mărginean 7, Yulia Zaremba şi Iulia Artean – ambele câte 5 goluri şi Iaroslava Burlachenko 4. O evoluţie notabilă a avut singurul portar din lotul Danubiusului – Dana Goldic Ancerencu.Echipa câştigătoare a turneului de baraj se va decide duminică, în meciul dintre Danubius şi CSM Unirea Slobozia. Partida este programată de la ora 12.00.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Danubius Galaţi a câştigat turneul de baraj pentru Liga NaţionalăDanubius Galaţi a terminat pe primul loc turneul de baraj pentru un eventual loc liber în Liga Naţională feminină de handbal. Jucătoarele pregătite de antrenoarea Alexandrina Soare au învins, în această dimineaţă, cu scorul de 30-25 (15-9), gruparea CSM Unirea Slobozia.În prima partidă a turneului găzduit de Sala "Lucian Grigorescu" din Capitală, Danubius a dispus de o altă echipă din Divizia A, Mureşul Tg. Mureş: scor 36-28.viata-libera.ro
Recommended Posts