Jump to content

Prohibiţie la pescuit pe apele din județul Galați


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Prohibiţie la pescuit

Ordinul privind prohibiţia pescuitului în anul 2008, care interzice pescuitul între 15 aprilie şi 13 iunie în apele maritime interioare şi în apele continentale, respectiv între 15 aprilie – 29 mai, în apele de frontieră, a fost publicat în Monitorul Oficial. Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile privind prohibiţia pescuitului în anul 2008 a fost publicat marţi în Monitorul Oficial numărul 294, informează, vineri, biroul de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile.

Potrivit actului normativ, durata prohibiţiei pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în apele maritime interioare şi în apele continentale este de 60 de zile, în perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv. De asemenea, în complexul lagunar Razelm Sinoe şi în lacurile litorale prohibiţia este de 77 zile, în intervalul 15 aprilie - 30 iunie inclusiv.

Documentul stabileşte şi zonele de protecţie: Dunărea Veche, între confluenţa canalului Olguţa cu Dunărea Veche şi confluenţa Dunărea Veche cu Canalul Sulina, pe o durată de 275 de zile, până la 30 noiembrie inclusiv, Dunărea Veche de la Mm 13 + 1.000 până la 8 + 600, în tot cursul anului, lacul Gâsca din Complexul Somova – Parcheş, în tot cursul anului, lacul Erenciuc, în tot cursul anului şi cursul vechi al braţului Sfântu Gheorghe, din zonele rectificate, în tot cursul anului. "În aceste zone pescuitul este interzis cu excepţia pescuitului sportiv care se va desfăşura în afara perioadei de prohibiţie cu eliberarea în mediul acvatic a peştilor", se arată în comunicat.

Totodată, prin ordinul comun au fost declarate zone cu regim de protecţie integrală pentru resursele acvatice vii din Marea Neagră zona Sacalin Zătoane şi Rezervaţia Marină 2 Mai – Vama Veche.

De asemenea, a fost interzis pescuitul păstrăvului de mare şi al mihalţului, tot timpul anului, iar în perioada prohibiţiei, în bazinele piscicole naturale este permis pescuitul ştiucii cu echipament de pescuit sportiv şi momeli artificiale.

Pescuitul sportiv al păstrăvului indigen, fântânel şi al coregonului este oprit, în perioada 15 septembrie 2007 – 31 decembrie 2008, iar pescuitul lipanului este interzis până la 31 mai inclusiv.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Sub nasul autorităţilor

Pescuit în plină prohibiţie

Pescarii gălăţeni ignoră prohibiţia. Zeci de undiţari dau zilnic cu plutele în Dunăre, chiar sub nasul autorităţilor, în special în zona Trecerii Bac. De prins se prinde numai caras mic, cât palma, maxim zece centimetri, deşi dimensiunea legală pentru capturat această specie este de minim 15 centimetri. Unii mai norocoşi au scos şi câteva kilograme de peşte pe zi. Momeala preferată rămâne viermuşul, însă nici râma nu e chiar refuzată de peştii din Dunăre. Prohibiţia a început pe 14 aprilie şi va dura până pe 12 iunie inclusiv, excepţie făcând apele de frontieră, unde ordinul va expira pe data de 28 mai.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23873

Link to comment
Share on other sites

Mi-am adus aminte ... acu' doi ani, când Dunărea ieşise din matcă, o cunoştinţă care nu avea loc de muncă, venea zilnic şi arunca undiţa, să pună ceva pe masă ... mai făcea omul o economie la buget.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Prohibiţie la pescuit, din aprilie

Prohibiţia la pescuit vine şi în această primăvară capricioasă cam la fel ca în ceilalţi ani. Ordinul comun de prohibiţie al Ministerului Agriculturii şi Ministerului Mediului a fost emis încă de pe data de 9 martie. În acest an, se instituie măsuri de prohibiţie generală în intervalul 13 aprilie-11 iunie a.c. „În zona noastră – precizează ing. Vasile Bocăneală, şeful Filialei Galaţi a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură - e vorba de prohibiţia la Dunăre şi în Siret, cu excepţia râului Prut. Pe Prut, prohibiţia se instituie pe o perioadă mai lungă, mai exact între 1 aprilie şi 30 iunie”. „Trebuie făcută şi precizarea că în perioada în care ne aflăm, până la data de 16 aprilie şi ştiuca e prohibită la pescuit. Pe lângă ştiucă, mai e interzis la pescuit şi mihalţul, un peşte rar întâlnit de regulă în Prut. De fapt, acest peşte e interzis tot timpul anului”. Prohibiţia la scrumbie se instituie în perioada 24 aprilie-13 mai. Totuşi, în intervalul 13-23 aprilie inclusiv, în zona noastră, în Dunăre se poate pescui scrumbia. După data de 24 aprilie e interzis pescuitul scrumbiei până pe data de 13 mai. După 13 iunie, se redeschide pescuitul şi la celelalte specii de peşte.

În apele de frontieră, cu excepţia Prutului, prohibiţia „cade” pe capul pescarilor începând cu data de 15 aprilie şi ţine până pe 29 mai. La noi, ape de frontieră, în afară de Prut, înseamnă apele Dunării, în aval de Gura Prut, mai exact malul drept (tulcean) al fluviului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Proh ... lie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Faleza, plină de pescari - în plină prohibiţie

Pescarii gălăţeni care nu au reuşit să dea lovitura la concursul de pescuit de Florii se răzbună zilele acestea pe Faleză. Zeci de undiţari au pus gând rău caraşilor şi ciortanilor de primăvară chiar în zona de lângă Bac, în ciuda prohibiţiei. E cea mai bună perioadă din an pentru pescuitul de pe mal, peştii retrăgându-se către ape mai liniştite pentru a depune icrele. Cantităţile de peşte care se scot zilnic nu sunt foarte mari, însă într-o zi bună, un pescar priceput cu o undiţă şi o lansetă poate scoate două-trei kilograme. Miercuri nu a fost o zi prea bună, a bătut vântul, acesta fiind şi motivul pentru care malul Dunării nu era prea aglomerat. Plus că era în mijlocul săptămânii. În weekend în schimb, zona este împânzită de pescari, motiv pentru care, la Bac, un întreprinzător s-a gândit să profite: şi-a transformat rulota într-un chioşc cu de toate pentru pescuit. Cele mai bune momeli sunt râma roşie şi viermuşul, dar unii pescari apelează şi la mămăligă pentru a atrage crapul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fale ... tie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Braconierii şi-au pus în cap să cureţe Dunărea de peşte

În ciuda faptului că autorităţile sunt cu ochii pe ei, mulţi pescari continuă să prindă peşte fărtă acte şi pe timp de prohibiţie. Trei bărbaţi au fost depistaţi în ultima săptămână doar de poliţiştii de la Transporturi Navale. Lucrătorii acestei structuri spun însă că numărul faptelor de braconaj înregistrat de la începutului anului este de 71, jumătate dintre acestea fiind înregistrate în ultimele două săptămâni, pe timpul prohibiţiei.

Inexplicabil, dar totuşi real. Pe perioada prohibiţiei pescarii par să nu poată sta departe de luciul apei, preferând să dea la peşte chiar dacă nu au documente ori deţin unelte interzise. Că tot ceea ce este interzis este mai tentant, o dovedesc constatările pe care poliţiştii de la Tranporturi Navale le-au făcut în ultima săptămână, în cadrul acţiunilor întreprinse pe Dunăre. Un prim caz a fost al unui tulcean din I.C. Brătianu, care a fost prins în timp ce pescuia cu trei plase tip avă, cu o barcă neînmatriculată şi fără a deţine autorizaţie de pescuit eliberată de autorităţile competente. În barca tulceanului a mai fost găsită şi cantitatea de 10 kg. de peşte, ceea ce i-ar putea îngreuna pedeapsa pe care o riscă pentru pescuit fără autorizaţie şi în perioada de prohibţie.

Pentru aceleaşi fapte s-au ales cu dosare penale şi alţi doi pescari, unul din Galaţi şi altul din Brăila, primul fiind depistat cu 25 de kilograme de scrumbie, iar cel de-al doilea fiind surprins în timp ce pescuia cu o năpatcă. Poliţiştii susţin că pescuitul fără forme legale dar mai ales în perioada de prohibiţie a ajuns, cel puţin pe porţiunea gălăţeană a Dunării, un fenomen ce poate fi considerat îngrijorător. Şi asta deoarece în urma acţiunilor desfăşurate în colaborare cu inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au fost înregistrate, de la începutul anului, 71de infracţiuni la regimul pescuitului, jumătate dintre acestea fiind constatate în perioada de prohibiţie, după 13 aprilie. 45 de dosare penale care au ca obiect astfel de fapte sunt acum în anchetă, în acestea fiind cercetate 59 de persoane, majoritatea clienţi vechi ai poliţiei transporturi navale. De la aceştia, autorităţile au confiscat circa 1.000 metri de plase şi unelte de pescuit industrial în valoare de peste 13.000 lei şi circa 100 kg. peşte din diferite specii, în valoare de peste 800 lei. ”Comparând cifrele de mai sus cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o creştere semnificativă în anul 2009, fapt ce impune continuarea colaborării structurilor de poliţie transporturi navale cu A.N.P.A. şi structurile poliţiei de frontieră pentru descurajarea elementelor infractoare care săvârşesc astfel de fapte” a conchis şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi, comisarul-şef Petrică Hahui.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Prohibiţia la pescuit

De la 30 mai: la Dunăre - da, la Prut - ba!

De la data de 30 mai a.c., se poate pescui, dar numai în apele de frontieră. Mai exact, asta înseamnă că se va putea pescui de la 30 mai a.c., numai la Dunăre, începând de la Gura Prut în aval, numai pe braţul tulcean al Dunării spre Tulcea, precum şi pe braţul Chilia până la Marea Neagră. Desigur, apă de frontieră e şi râul Prut, dar pe cursul acestuia e instituită, în înţelegere cu autorităţile Republicii Moldova, prohibiţia pe o perioadă de trei luni de zile, până la data de 30 iunie inclusiv.

În rest, adică în afara posibilităţilor enunţate, mai puteţi pescui în amenajările piscicole din judeţ, întrucât acestea au alt regim de exploatare.

http://www.viata-libera.ro/articol-De_l ... _ba_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Din 12 iunie

Prohibiţia moare, trăiască pescuitul

Gata. A mai trecut un an, am mai trecut peste o perioadă de prohibiţie la pescuit. De vineri, 12 iunie, e liber la pescuit în toate apele colinare şi de şes. Pe la noi e voie la Dunăre, Siret, Bârlad, în întreaga reţea de ape legate de aceste importante cursuri de apă între care, evident, şi gropile de împrumut. E voie să pescuieşti în canale, lacuri de acumulare etc.

Pe malul drept (tulcean) al Dunării, acolo unde fluviul desparte două state, aşa cum am mai scris, prohibiţia s-a „topit” încă de la data de 30 mai.

Pentru zona noastră însă mai e valabilă prohibiţia cu privire la râul Prut. Dar şi la Prut va fi interzis pescuitul doar până la data 30 iunie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Proh ... ul__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Prohibiţia 2010

Pasionaţii pescuitului staţionar vor avea, în acest an, o perioadă de „hibernare" ceva mai lungă ca în anii precedenţii. Perioada în care va fi interzis pescuitul, inclusiv cel sportiv, debutează în avans cu o săptămână, pe 5 aprilie. Dacă vremea nu se va încălzi repede şi semnificativ, prima partidă serioasă de pescuit la crap sau somn va trebui programată după 3 iunie, când se vor ridica primele restricţii.

5 aprilie - 3 iunie

Într-un ordin al Ministerului Mediului, întocmit după un referat al Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), se anunţă că perioada de prohibiţie a pescuitului începe pe 5 aprilie, cu o săptămână mai devreme faţă de anul trecut, urmând să se încheie pe 3 iunie. Este vorba de habitatele piscicole naturale, cu câteva excepţii. În apele care constituie frontieră de stat, prohibiţia va înceta mai devreme, pe 19 mai. Astfel, în cazul în care condiţiile meteorologice nu vor permite încălzirea apelor, sunt şanse aproape minime pentru o partidă de pescuit de succes înainte de începerea prohibiţiei. „Se începe mai devreme probabil avându-se în vedere numărul de grade - zile necesar maturării icrelor", ne-a declarat Vasile Bocăneală, inspector piscicol la ANPA, filiala Galaţi.

Pe Prut, zece zile în plus faţă de 2009

O altă excepţie de la perioada 5 aprilie - 3 iunie o reprezintă pescuitul în râul Prut. Aici perioada de prohibiţie este mult mai lungă, între 1 aprilie şi 9 iulie, ajungându-se la 100 zile, cu zece mai mult decât în 2009.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Prohibitia_pescuitului_incepe_mai_devreme_fata_de_anul_trecut_0_220178192.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ordinul Guvernului privind prohibiţia la pescuit naşte confuzii

Ca in fiecare an, ordinul guvernantilor privind prohibitia la pescuit starneste comentarii si animozitati. Ordinul nu apare cand trebuie sau cand apare, cum a fost cazul anunl acesta, starneste ambiguitati, fiind conceput de asa maniera incat, cel putin unele prevederi lasa loc de interpretari. De pilda, pescarii sportivi galateni, dupa cum ne-a informat Stefan Dumitru, vicepresedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Galati, nu pot pescui la Dunare din 15 aprilie, desi prevederile art.3 din Ordinul nr.8 din data de 15 ianuarie le-ar fi dat acest drept. Textul articolului cu pricina se refera la declararea zonelor de refacere biologica sau de protectie a resursei acvatice vii, respectiv peste, zona fiind cuprinsa pentru galateni intre Mila maritima 52/57 si Mm 64/80, de la 1-15 aprilie si de la 1 octombrie la 30 noiembrie. De la data de 15 aprilie, de exemplu, nu mai sunt interzise celelalte activitati cum ar fi taierea plantelor, extragerea de namol, nisip si petris etc. Pescuitul insa e interzis, conform art.1 din acelasi ordin, care face referire la prohibitia generala, adica aceea care se va sfarsi la 3 iunie a.c. La Prut, in schimb, prohibitia se instituie pana la data de 9 iulie inclusiv.

http://www.ziare.com/stiri/conflict/ordinul-guvernului-privind-prohibitia-la-pescuit-starneste-animozitati-1010247

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Prohibiţie 2011

Art. 1. - (1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie - 2 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 4 aprilie - 18 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

(2) Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 90 de zile, în perioada 1 aprilie - 30 iunie inclusiv.

(3) Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în faţa gurii Dunării-meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie - 2 iunie inclusiv.

Art. 2. - În Complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, pe o durată de 90 de zile, în perioada 4 aprilie - 2 iulie inclusiv.

Art. 5. - (1) Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti, după cum urmează:

a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 26 martie în anul 2011 şi pe o durată de 40 de zile în perioada 15 februarie - 26 martie în anul 2012; în perioada 4 aprilie - 2 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv şi a momelilor artificiale;

b) lostriţa, păstrăvul de mare, lipanul, mihalţul şi caracuda, tot timpul anului;

c) păstrăvul indigen, păstrăvul fântânei şi coregonul, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie şi din 15 septembrie - 31 decembrie 2011;

d) sturioni, în tot timpul anului, cu excepţia:

- pescuitului în scop ştiinţific;

- pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru Programul de populare de susţinere a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni;

(2) în apele Mării Negre se interzic:

a) pescuitul rechinului, pe o durată de 47 de zile, în perioada 15 martie - 30 aprilie inclusiv;

b) reţinerea la bord a femelelor de rechin gestante, pe toată perioada anului;

c) pescuitul sturionilor, tot timpul anului;

d) pescuitul delfinilor, tot timpul anului, menţinându-se obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE (Zona economică exclusivă).

(3) Pescuitul calcanului se supune dispoziţiilor Regulamentului (UE) nr. 1.256 al Consiliului din 17 decembrie 2010 de stabilire, pentru 2011, a posibilităţilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagră, în condiţiile folosirii unor unelte (setei) cu latura ochiului 2a = 400 mm şi dimensiunea minimă pentru calcan de cel puţin 45 cm.

Art. 6. - Prohibiţia pescuitului în scop comercial şi familial al scrumbiei de Dunăre se stabileşte pe sectoare astfel:

a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 8 zile, în perioada 24 aprilie - 1 mai inclusiv;

b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 22 de zile, în perioada 1 mai - 22 mai inclusiv;

c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6, pe o durată de 30 de zile, în perioada 14 mai - 12 iunie inclusiv.

Art. 7. - Capturarea sturionilor se realizează în stare vie, pe o durată de 46 de zile, în perioada 1 martie - 15 aprilie inclusiv, în zonele:

- Dunăre Mm 53-54 (Isaccea), Mm 64,5-65,5, Mm 67-68,5 (groapa Catargului şi Pluton);

- braţul Borcea, km 37-47(Feteşti).

http://www.prietenipescari.ro/pescuit/vizualizare/legislatie/ordinul-de-prohibitie-2011/

Link to comment
Share on other sites

Tin minte anii trecuti cand la noi era prohibitie iar fratii moldoveni mai ca nu dadeau la dinamita in Prut. Intr-adevar, am protejat mult populatia piscicola... Frectie. Dar prohibitie la poluarea raurilor si fluviilor cand se instituie?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

De mâine, gata cu prohibiţia!

* Interdicţia se menţine numai pe râul Prut *

Gata cu prohibiţia! Dragi împătimiţi pescari sportivi, profesionişti şi de care mai sunteţi, de mâine e liber la pescuit la Dunăre, la Siret, în bălţi, în toate apele în care vă trece prin minte să vă aruncaţi monturile cu cârlige ascunse în momeli. După 60 de zile de interdicţie, de „post” pescăresc, iată, weekendul ce vine e unul fericit.

Dar, cum ştiţi, în viaţă, tot ceea ce e bun e cu ţârâita, acesta fiind şi motivul pentru care vă amintim că la Prut încă nu se poate! „În râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, aşa cum scrie în ordinul de prohibiţie pe 2011, pescuitul este interzis pe o perioadă de 100 de zile, adică de la 1 aprilie şi până la data 9 iulie inclusiv.

Aşadar, iată, de mâine, puteţi să încercaţi marea cu degetul în apele de care am pomenit. Fir întins!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Final de prohibiţie. Liber la pescuit!

Perioada de prohibiţie generală a luat sfârşit. Amatorii îşi pot întinde firele în aşteptarea marii capturi, începând de astăzi, în apele care înconjoară Galaţiul.

O altă veste importantă pentru pescari este aceea că AJVPS Galaţi a obţinut în cele din urmă o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care i-a fost retribuită organizarea pescuitului sportiv în Dunăre, precum şi în celelalte lucii de apă şi canale de irigaţii, potrivit reprezentanţilor asociaţiei.

Reamintim că organizarea pescuitului în aceste zone a generat un întreg scandal după ce AJPS, una dintre asociaţiile concurente, coordonate de către controversatul Ion Ştefan, căpătase anul trecut, din postura de administrator al Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior, organizarea pescuitului în aceste zone.

În acest moment, pescuitul în toate bazinele piscicole din Galaţi se poate practica legal, în baza permisului de pescuit eliberat de ANPA, dar care trebuie însoţit de carnetul de membru pescar sportiv al AJVPS Galaţi, căreia i s-a reatribuit autorizaţia de pescuit. Pot pescui în aceleaşi condiţii şi membrii pescari sportivi ai unor alte asociaţii cu care AJVPS Galaţi are relaţii de reciprocitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Două luni de prohibiţie la Digul Bădălan

Amatorii de o partidă de pescuit la Dunăre, în zona Digului „Bădălan”, de la Canalul Magistral „Lunca” la Cotul Pisicii, au toate şansele să se aleagă cu o amendă aplicată de agenţii de la Poliţia de Frontieră, pentru că începând de pe data de 1 octombrie a intrat în vigoare interdicţia pescuitului în această zonă pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit Ordinului nr 1016/14.03.2012, al Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Ordinului 40/27.02.2012, al Ministerului Agriculturii, pe lângă prohibiţia din perioada 15 aprilie – 13 iunie, în anumite zone este interzis pescuitul şi în această perioadă a anului.

Potrivit articolului 3 al ordinului comun al Ministerului Mediului şi Ministerului Agriculturii zona Digului Bădălan, dintre Mila Marină 75 şi Mila Marină 78, este considerată zonă de refacere biologică şi de protecţie pentru resursele acvatice vii, în 2012 fiind interzis pescuitul pe o durată de 113 zile, atât în perioada 20.03.2012-10.05.2012, cât şi în perioada 01.10.2012-30.11.2012.

Aceleaşi interdicţii sunt aplicate şi în zonele MM 53 – MM 54 (Isaccea), MM 64,5 – MM 65,5 şi Mm 67-68,5 (Groapa Catargului şi Pluton).

În ceea ce priveşte capturarea unor specii de peşti, este în continuare interzis pescuitul sturionilor în tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru programele de populare de susţinere a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni. Potrivit articolului 7 al ordinelor menţionate, „capturarea sturionilor pe Dunăre, cu autorizaţie specială de capturare a reproducătorilor de sturioni, se realizează în stare vie, pe o durată de 113 de zile în perioada 20 martie – 10 mai şi respectiv 1 octombrie – 30 noiembrie inclusiv, în zonele MM 53 – MM 54 (Isaccea), MM 64,5 – MM 65,5 şi MM 67-MM 68,5 (Groapa Catargului şi Pluton) şi pe Braţul Borcea, între km 33 şi km 48, în zona Feteşti”.

Cei care încalcă aceste interdicţii riscă amenzi de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani, sancţiuni prevăzute la art 64 al Legii 317/2009, pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În zona Digului Bădălan, se poate ieşi la iarbă verde, dar nu este permisă încingerea grătarelor, pentru că riscaţi amenzile aplicate de rangerii de Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 years later...

Au fost stabilite perioadele şi zonele de prohibiţie a pescuitului, în anul 2019

Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) informează că se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 09 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 09 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în legislaţie. Măsura a fost luată în conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministrului Mediului cu nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Se interzic:

- pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 09 iunie inclusiv;
- pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 09 iunie inclusiv;
- pescuitul în scop comercial şi recreativ al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie-30 mai inclusiv;
- pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 09 iunie inclusiv;
- pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 09 iunie.

Se interzice pescuitul comercial, recreativ şi familial al speciilor de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, după cum urmează:

a) ştiuca, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 martie inclusiv, cu respectarea art. 1 din Ordinul comun al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministrului Mediului cu nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2019;
b) în mod special, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv la ştiucă este permis numai cu reţinerea a maxim două exemplare pe zi, care să însumeze nu mai mult de 5 kilograme sau un singur exemplar dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
c) în mod special, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv la crap este permis numai cu reţinerea unui singur exemplar pe zi, care să nu depăşească 5 kg;
d) în mod special, pe valea Iadului de la Baraj Leşu-Stâna de Vale şi pe teritoriul zonelor de pescuit recreativ/sportiv Dâmboviţa Superioară (Schit Dragoslavele-Baraj Pecineagu), Lac Pecineagu, Vălsanul Mijlociu (Brădetu-Baraj Dobrogeanu), Geoagiu Superior (Izvoare până la Cheile Rămeţ), râul Someşul Cald de la limita zonei de protecţie integrală a Parcului Natural Apuseni, până la confluenţa cu Lacul Beliş, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al tuturor speciilor de peşti, este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release);
e) pietrarul (Zingel zingel), fusarul (Zingel strebel), ghiborţul de râu (Gymnocephalus baloni), cernuşca (Petroleuciscus borysthenicus/Leucisus borysthenicus), şalăul vărgat (Stizostedion volgensis), aspretele (Romanichtyis valsanicola), pecarina (Pecarina demidoffi), guvidul (Neogobius syrman), zglăvoaca răsăriteană (Cottus poecilopus), lostriţa (Hucho hucho), mihalţul (Lota lota) şi caracuda (Carassius carassius), precum şi alte vieţuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007;
f) coregonul şi lipanul, tot timpul anului;
g) păstrăvul de mare, tot timpul anului;
h) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie 2019 până pe 30 aprilie 2020;
h) sturionii, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific;
i) racul de munte (Astacus astacus), de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 iunie inclusiv şi în perioada 15 octombrie - 31 decembrie inclusiv;
j) capturarea lipitorilor medicinale (Hirudo verbana), pe o durată de 62 de zile, în perioada 1 iulie-31 august inclusiv.

În Marea Neagră se interzic:

a) reţinerea, deţinerea şi comercializarea rechinului în perioada 15 martie -15 aprilie inclusiv şi în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie inclusiv, în afara acestor perioade este permisă reţinerea şi comercializarea doar pentru exemplarele de rechin pescuite accidental;
b) reţinerea la bord a femelelor de rechin gestante, pe toată perioada anului;
c) pescuitul sturionilor, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific;
d) pescuitul gobiidelor, pe o durată de 31 de zile, în perioada 15 aprilie - 15 mai inclusiv;
e) pescuitul delfinilor, tot timpul anului, cu obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din Zona Economică Exclusivă (ZEE).
Perioada de prohibiţie a calcanului este 15 aprilie - 15 iunie inclusiv. Capturarea rapanei (Rapana venosa) este permisă tot timpul anului.

Prohibiţia pescuitului în scop comercial, familial şi recreativ al scrumbiei de Dunăre se stabileşte pe sectoare astfel:

a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 10 zile, în perioada 26 martie - 04 aprilie inclusiv;
b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 15 zile, în perioada 01 aprilie - 15 aprilie inclusiv;
c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, pe o durată de 15 zile, în perioada 09 aprilie - 23 aprilie inclusiv;
d) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale de la Chiciu, km 374,5, până la Baraj Porţile de Fier II, inclusiv braţul Gogoşu km 874,8, pe o durată de 20 de zile, în perioada 18 aprilie - 07 mai inclusiv;
e) pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în faţa gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5 kilometri în largul mării şi pe un coridor lat de 2 kilometri socotit câte 1 kilometru de o parte şi de alta a axului braţelor Sfântu Gheorghe şi Sulina, în faţa braţului Chilia, lăţimea coridorului interzis este de 1 kilometru spre sud de axul braţului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române;
f) în conformitate cu prevederile legale în vigoare în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 18 aprilie - 27 aprilie inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării";
g) în sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice (sânger, novac, cosaş) se pot reţine în vederea valorificării.

"În perioadele de prohibiţie, pescarii amatori mai pot pescui doar în bălţile proprietate privată, iar în judeţul Galaţi, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi, pune la dispoziţia acestora ferma piscicolă Maţa Rădeanu, aflată în proprietatea asociaţiei. Pentru membrii asociaţiei, taxa pentru pescuit este de 30 lei/persoană/zi, iar pentru pescarii care nu sunt membrii asociaţiei noastre, percep un tarif de 50 de lei", ne-a declarat Adrian Alexandru, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

A început prohibiţia 2019. Pescarii gălăţeni şi-au pus undiţa în cui până pe 9 iunie

Poliţia de Frontieră Română îi informează pe pescarii sportivi care practică pescuitul în apele de frontieră că a început prohibiţia. Astfel, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 9 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

S-a stabilit perioada de prohibiţie 2020

Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură informează că a fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie pentru anul 2020, în Monitorul Oficial din data de 04 martie 2020. Astfel, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie - 02 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie - 02 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în legislaţie.

Zone de prohibiţie, pe scurt:
- Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 zile, în perioada 04 aprilie - 02 iunie inclusiv.
- Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie - 02 iunie inclusiv.
- Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durata de 45 de zile, în perioada 19 aprilie - 02 iunie inclusiv.
- Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv golful Musura pe o durata de 45 de zile, în perioada 19 aprilie - 02 iunie inclusiv.
- Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în Complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale, pe o durata de 60 de zile, în perioada 04 aprilie - 02 iunie inclusiv.

Specii şi perioade de prohibiţie (2020)

Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează:
a) ştiucă, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 martie 2020 inclusiv;
b) şalăul şi bibanul, în perioada 23 martie - 02 iunie inclusiv;
c) pietrarul (Zingel zingel), fusarul (Zingel strebel), ghiborţul de râu (Gymnocephalus baloni), cernuşca (Petroleuciscus borysthenicus/Leucisus borysthenicus), şalăul vărgat (Stizostedion volgensis), aspretele (Romanichtyis valsanicola), pecarina (Pecarina demidoffi), guvidul de baltă (Proterorhinus marmoratus), guvidul (Neogobius syrman), zglăvoaca răsăriteană (Cottus poecilopus), lostriţa (Hucho hucho), mihalţul (Lota lota) şi caracuda (Carassius carassius), precum şi alte vieţuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007, tot timpul anului;
d) coregonul şi lipanul, tot timpul anului;
e) păstrăvul de mare (somonul de Marea Neagră) tot timpul anului;
f) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până pe 31 decembrie;
g) sturionii, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru programele de populare a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni;
h) femelele de raci, în perioada de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 iunie inclusiv, şi femelele şi masculii de raci, în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie inclusiv;
i) capturarea lipitorilor medicinale (Hirudo verbana) pe o durata de 62 zile în perioada 01 iulie - 31 august;

Prohibiţia scrumbiei de Dunăre (2020)

Prohibiţia pescuitului în scop comercial, familial şi recreativ al scrumbiei de Dunăre se stabileşte, pe sectoare astfel:
a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 10 zile, în perioada 24 martie - 02 aprilie inclusiv;
b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 15 zile, în perioada 29 martie - 12 aprilie inclusiv;
c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu km 374,5 pe o durată de 15 de zile, în perioada 09 aprilie - 23 aprilie inclusiv;
d) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale de la Chiciu km 374,5 până la Baraj Porţile de Fier II, inclusiv braţul Gogoşu km 874,8, pe o durată de 15 de zile, în perioada 20 aprilie - 04 mai inclusiv;
e) pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în faţa gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5 kilometri în largul mării şi pe un coridor lat de 2 kilometri socotit câte 1 kilometru de o parte şi de alta a axului braţelor Sfântu Gheorghe şi Sulina. În faţa braţului Chilia, lăţimea coridorului interzis este de 1 kilometru spre sud de axul braţului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române;
f) în conformitate cu prevederile legale în vigoare în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maxim 2 setci în perioada 09 aprilie - 18 aprilie inclusiv, în zonele aprobate prin HG nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".
g) în sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice (sânger, novac, cosac) se pot reţine în vederea valorificării.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

A început prohibiția de primăvară la pescuit. Până pe 8 iunie pescarii sportivi sunt nevoiți să pună undița-n cui

O veste proastă pentru amatorii de pescuit, mai ales că Galațiul este un adevărat rai al pescarilor, fiind, practic, înconjurat de ape. Prohibiţia generală a pescuitului în România a început, vineri, 9 aprilie 2021, în habitatele naturale, activitatea de pescuit urmând să fie interzisă şi în apele care constituie frontieră din 24 aprilie, se arată în Ordinul de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Actul normativ prevede şi excepţii, iar printre ele se află pescuitul pe râul Prut, frontieră cu Republica Moldova, zonă în care pescuitul va fi interzis din data de 24 aprilie

Indiferent de zonă, prohibiţia se va încheia pe 8 iunie, atunci când toţi pescarii îşi vor putea relua activitatea, conform ordinului celor două ministere. Braconajul piscicol este pedepsit inclusiv de legea penală, cei prinși în fapt riscând de la o amendă între 300 și 10.000 de lei, dar chiar și să ajungă după gratii.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

A fost stabilită perioada de prohibiţie la pescuit pentru anul 2022

Vineri, 25 martie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice în anul 2022. Astfel, perioada de prohibiţie generală pe anul 2022 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie - 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie - 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menţionate, restricţia se aplică tuturor speciilor de peşti.

Prohibiţia la ştiucă a fost în perioada 1 februarie - 15 martie (43 zile).

Prohibiţia la şalău şi biban este în perioada 20 martie - 7 iunie (72 zile).

Prohibiţia la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie - 31 martie 2022 şi 1 octombrie 2022 - 31 martie 2023. Restricţia se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu şi fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Perioadele de prohibiţie la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel:
- de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, în perioada 25 martie - 3 aprilie (10 zile).
- de la Ceatal Chilia, Mm 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 31 martie - 14 aprilie (15 zile).
- de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 12 aprilie - 26 aprilie (15 zile).
- de la Chiciu, km 374,5, până la Baraj Porţile de Fier II, inclusiv braţul Gogoşu, km 874,8, în perioada 22 aprilie - 6 mai (15 zile).
- pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în faţa gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării şi pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte şi de alta a axului braţelor Sfântu Gheorghe şi Sulina, în faţa braţului Chilia, lăţimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul braţului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.
- în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 14 aprilie - 23 aprilie, în zonele aprobate.

Menţiune: intervalele specificate pentru prohibiţia la scrumbie se pot modifica ulterior în funcţie de condiţiile hidrologice.

Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de peşti: pietrarul, fusarul, ghiborţul de râu, cernuşca, şalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostriţa, mihalţul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare şi sturionii.

La sturioni, prohibiţia este permanentă.

Pe durata prohibiţiei pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele si balţile de pescuit private.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

De sâmbătă, pescarii sunt „trași pe dreapta”

Agenția pentru Protecția Mediului Galați informează că, prin ordin comun al ministerelor Mediului și Agriculturii, au fost stabilite perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022. Astfel, prima perioadă de prohibiție generală este în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) în habitatele acvatice naturale, iar cea de-a doua, între 24 aprilie și 7 iunie (45 zile) în apele care constituie frontieră de stat. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.

Perioadele de prohibiție pe specii de pești sunt: știuca, în perioada 1 februarie – 15 martie (43 zile); șalăul și bibanul, între 20 martie și 7 iunie (72 zile), păstrăvul, în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2022 și 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Specii interzise tot timpul anului sunt: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstrăvul de mare și sturionii.

Perioadele de prohibiție în 2022 la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul. Astfel, pentru sectorul aferent județului Galați, de la Ceatal Chilia, Mm 43 până la Vadul Oii, km 238, perioada de prohibiție este din 31 martie până pe 14 aprilie (15 zile).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Săriți pe undițe și pe lansete!

Se încheie lunga perioadă de restriște pentru pescari: efectele Ordinului de Prohibiție încetează marți, 7 iunie, la orele 24,00. Deci de miercuri se poate ieși la pescuit.

Atenție însă! Pot practica pescuitul sportiv în Dunăre, Prut, Siret și canale de irigații doar persoanele care sunt posesoare ale unui permis gratuit eliberat de ANPA. Permisele se eliberează numai online, deci nu vă duceți la sediul instituției să le solicitați.

Pescarii care vor să intre pe zona de graniță (Prut, Dunăre) trebuie să obțină avizul online de la Poliția de Frontieră; de asemenea, înainte de intrare în zona Prut, ei  trebuie să se înregistreze și la subunitatea Poliției de Frontieră de la Foltești.

În județul nostru, râurile principale au fost concesionate către AJVPS. Siretul - între Buciumeni și vărsare, Prutul - între Vădeni și vărsare. La fel, canalele de irigații din valea Brateșului sunt concesionate către AJVPS. Pentru a avea acces în aceste ape, trebuie să fiți membri AJVPS cu cotizația plătită la zi.

Sunt considerate contravenții și sunt amendate cu sume între 300 și 600 lei următoarele:

- pescuitul fără permis
- neprezentarea permisului la control
- încălcarea condițiilor prevăzute în permis
- reținerea capturilor sub dimensiunile legale.

Fir întins!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.