Jump to content

Zidul anti-romi şi procentul la alegeri

Recommended Posts

Posted

Zidul anti-romi şi procentul la alegeri

* Reales primar cu 86 la sută din voturi

Candidatul USL, Cătălin Cherecheş, a obţinut 86,03 la sută din voturile valabil exprimate pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, el câştigând astfel un nou mandat, conform rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean Maramureş. Prezenţa la vot în Baia Mare a fost de 42,23 la sută, iar numărul voturilor valabil exprimate de 51.419, din care Cherecheş a obţinut 44.239.

Ales primar în 2011, cu puţin peste 50 la sută din voturi, Cătălin Cherecheş, în vârstă de 33 de ani, a fost criticat de organizaţiile pentru drepturile omului pentru că, în luna mai a acetui an, a relocat zeci de familii de romi într-o clădire a unui fost combinat chimic şi a construit un zid de beton care să izoleze de oraş cartierul nou-creat.

Posted

Cred ca e o gresala. Poate in 2008 a-ti vrut sa spuneti. 2011 nu a fost an electoral.

Am spus bine. Primarul ales în 2008 a fost condamnat şi s-au organizat noi alegeri în 2011.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Asta nu am stiut. Eu stiam ca daca un primar pateste ceva: moare sau e condamnat, nu se fac alegeri, ci viceprimarul ia in mainile sale atributiile pana in urmatorul an electoral. nu am stiut ca viceprimarul are acum limita scurta pana la urmatoarele alegeri organizate anticipat de urgenta. Cand s-a modificat legea electorala pentru primarii?

Edited by George
Posted

:)) Nu a ingradit nimeni pe nimeni si nu a privat de libertate pe nimeni, doar a ridicat un gard de beton peste care "purandeii" sa nu poate sarii direct in drum , cum faceau fara acest gard. Sa nu mai punem peste toate acestea zecile de masini trezite in din mers cu un bolovan doi in parbriz de la acestia. Scandalul mare si probleme de acum vin , deoarece noi tineri ne cam cerem drepturile, deoarece dupa anii de studii ajungem sa stam cu mama si tata anii buni de zile, ca nu avem dreptul la o locuinta sociala precum au aceste mai nou "victime" ale societatii.

Extirparea ar fi o solutie pe care as sustine-o din tot sufletul.