Jump to content

Consiliul Judeţului Galaţi 2012-2016


Recommended Posts

Consiliul Judeţului Galaţi 2012-2016

  • Componenţa: USL - 23 mandate, APP - 8 şi PP-DD - 4 mandate

Preşedinte

Nicolae Bacalbaşa (PSD) - 68 de ani, medic anestezist, până acum consilier judeţean

Consilieri USL

Tania Bogdan (PNL) - 59 de ani, profesor, până acum vicepreşedinte a CJ

Cornel Hamza (PSD) - 58 de ani, jurist, administrator public

Dan Lilion Gogoncea (PSD) - 59 de ani, inginer, consilierul directorului Camerei de Comerţ

Nicuşor Ursu (PNL) - 53 de ani, inginer, administrator de firmă

Eugen Durbacă (PC) - 69 de ani, inginer, până acum vicepreşedinte CJ

Viorica Sandu (PSD) - 50 de ani, economist, directoare la Administraţia Pieţelor, până la alegeri consilier judeţean

Magdalena Gaiu (PNL) - 60 de ani, profesor, până acum consilier judeţean

Eugen Zaharia (PSD) - 62 de ani, economist, directorul SC Administraţia Pieţelor

Dorin Butunoiu (PSD) - 37 de ani, inginer mecanic, până la alegeri consilier judeţean

George Stângă (PNL) - 30 de ani, jurist, inspector de specialitate

Florinel Gasparotti (PC) - 53 de ani, inginer, administrator, până la alegeri consilier local

Daniela Buruiană (PSD) - 34 de ani, inginer economist, şef lucrări universitare

Viorel Cristovici (PNL) - 52 de ani, economist, până la alegeri consilier judeţean

Gheorghe Dima (PC) - 63 de ani, inginer, pensionar

Octav Buţurcă (PSD) - 59 de ani, inginer, tehnician specialist

Emil Ţuicu (PNL) - 54 de ani, jurist, până la alegeri consilier judeţean

Dan Neicu (PC) - 40 de ani, inginer, administrator

Carmen Pintilie (PSD) - 28 de ani, inginer

Ionel Butunoi (PSD) - 37 de ani, economist, administrator

Tinca Podaru (PSD) - 57 de ani, director economic la SC Gospodărire Urbană, până la alegeri consilier judeţean

Constantin Grosu (PNL) - 63 de ani, jurist, pensionar

Iulian Şerban (PSD) - 34 de ani, jurist, asistent europarlamentar

Consilieri APP

Eugen Chebac (UNPR) - 61 de ani, inginer, până la alegeri preşedinte CJ

Iulian Aramă (PDL) - 45 de ani, director Electrica, până la alegeri consilier judeţean

Adrian Butunoi (PDL) - 45 de ani, jurist, şef de district

Aurel Zamfir (PDL) - 56 de ani, inginer, director ANIF

Mitică Mărgărit (UNPR) - 27 de ani, jurist, director general

Mitică Sandu (UNPR) - 56 de ani, inginer, director general

Petrişor Potec (PDL) -

Ion Ştefan (PDL) -

Consilieri PP-DD

Alexandru Teodorescu - 58 de ani, inginer, până la alegeri consilier judeţean

Liviu Creţu - 49 de ani, inginer, administrator

Marian Vicleanu - 54 de ani, consilier juridic

Daniela Hapeci - 28 de ani, economist, director economic

Link to comment
Share on other sites

Start ratat în constituirea Consiliului Județului Galaţi

  • Pentru mai bine de două treimi din numărul aleșilor negocierile politice au fost mai importante decât interesul gălăţenilor care le-au dat votul
  • Eugen Durbacă mai pierde o bătălie și este pe cale să piardă războiul pe care-l duce pentru câștigarea scaunului de vicepreședinte

Noul mandat al Consiliului Județului Galați ales în 10 iunie a început vineri cum nu se poate mai prost: o ședință de constituire închisă în câteva minute din cauză lipsei cvorumului. Din cei 35 de politicieni care vor forma viitorul legislativ al județului (în care intră și președintele Nicolae Bacalbașa) au ales să vină la ședința de constituire doar 11 consilieri. Dând dovadă de o lipsă crasă de respect pentru cei care au venit la vot pe 10 iunie, și care și-ar fi dorit să-i vadă cât mai repede la treabă, ceilalți aleși au preferat să se ocupe de negocieri politice. Negocieri care-l au încă o dată pe Eugen Durbacă în prim plan!

Povestea absenteismului în masă de la ședința de constituire a început, se pare, noaptea trecută, atunci când Constantin Ene, liderul PP-DD Galați, a aflat cu surprindere că doi dintre cei patru consilieri județeni dați de partidul păstorit la nivel național de Dan Diaconescu au bătut palma cu cei care vor să-l susțină pe Durbacă în funcția de vicepreședinte al CJ. Supărat-foc, Ene i-a dat afară din partid pe Alexandru Teodorescu și pe Liviu Crețu, urmând să propună în locul lor supleanți. Ce legătură are acest lucru cu absenteismul? Păi, nu le mai ies socotelile unora, care au decis astfel să chiulească de la prima lor zi de muncă. Un lucru este însă bun în toată această poveste: Eugen Durbacă nu mai reușeșste să-și aranjeze ploile așa cum vrea el și este pe cale să părăsească prim-planul scenei politice din Galați.

Nici prefectul județului, Emanoil Bocăneanu, nu părea foarte afectat de chiulul aleșilor. „Nu este o ilegalitate, legea prevede și astfel de situații. Cel mai probabil n-au reușit să se organizeze și atunci este de înțeles”, spune prefectul.

Rămâne de văzut dacă „organizarea” celor două tabere - una care (încă) îl mai susține pe Eugen Durbacă, cealaltă care o promovează pe Tania Bogdan - se vor înțelege până duminică, atunci când este convocată, potrivit legii, o nouă ședință pentru constituirea Consiliului Județului Galați. Teoretic, taberele vor mai avea timp să se înțeleagă până marți, pentru că regulamentul spune că se poate organiza și o a treia ședință, după alte două zile de la ședința de duminică.

viata-libera.ro

La PP-DD, următorii pe listă, care în mod normal ar trebuie să devină consilieri, sunt Cătălin Ungureanu şi George Enache.

Link to comment
Share on other sites

Consiliul Judeţului Galaţi, tot fără vicepreşedinţi

Pentru a doua oară de la alegerile locale, Consiliul Judeţului Galaţi eşuează în tentativa de a-şi alege vicepreşedinţii din cauza negocierilor nefinalizate din cadrul USL.

Reamintim că în timp ce candidatul PSD pentru funcţia de vicepreşedinte este stabilit clar, Cornel Hamza, ACD (PNL şi PC) încă nu a stabilit dacă îl va susţine pe Eugen Durbacă (PC) sau pe Tania Bogdan (PNL).

Cum astăzi este a doua şedinţă a CJ convocată de la alegerile locale, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a propus scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la alegerea celor doi vicepreşedinţi. Cei 29 de consilieri judeţeni prezenţi din numărul total de 34 au votat în unanimitate propunerea preşedintelui Consiliului Judeţului.

Cu alte cuvinte, negocierile pentru funcţia de vicepreşedinte continuă până când grupurile politice vor ajunge la un consens.

viata-libera.ro

Mandatul lui Eugen Chebac nu a fost validat

Mandatul consilierului judeţean Eugen Chebac (APP) nu a fost validat. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, ales consilier judeţean pe listele Alianţei pentru Progres (PDL şi UNPR), nu îşi va putea exercita mandatul din cauza faptului că grupul de consilieri judeţeni USL nu a votat validarea mandatului său. Chebac a anunţat că va contesta decizia în contenciosul administrativ.

Nici mandatul lui Ion Ştefan (de la PDL) nu a fost validat de către majoritatea USL din Consiliul Judeţului.

Link to comment
Share on other sites

Monopolul USL din Consiliul Judeţului - o sabie cu două tăişuri

Pentru a doua oară de la alegerile locale, Consiliul Judeţului Galaţi eşuează în tentativa de a-şi alege vicepreşedinţii din cauza negocierilor nefinalizate din cadrul USL. O nouă dovadă clară că interesele alegătorilor sunt, cel puțin în aceste momente, pe planul secund. Propunerea de scoatere de pe ordinea de zi a punctului care prevedea alegerea celor doi vicepreședinți a venit chiar de la președintele Nicolae Bacalbașa. Toți cei 29 de consilieri (din 34) au fost de acord cu această propunere.

Ieșiți de sub presiunea alegerii vicepreședinților, consilierii au luat o lungă pauză, de aproape o oră, timp în care comisia de validare a mandatelor a lucrat într-o încăpere alăturată sălii de ședințe. Este clar că au fost multe contre după ușile închise pentru că la revenirea în plen membrii comisiei erau destul agitați. Rezultatul a fost însă unul normal: toate mandatele au fost în regulă. Surpriza a apărut însă la următorul punct de pe ordinea de zi: validarea mandatelor consilierilor aleși. Eugen Chebac și Ion Ștefan, primul reprezentând UNPR, cel de-al doilea PD-L, nu au întrunit votul majorității consilierilor prezenți. La Eugen Chebac au fost 23 de voturi împotrivă, iar la Ion Ștefan 22. Nu este prea greu de ghicit cine a votat împotrivă: grupul USL! Dacă la mijloc nu este vorba despre vreo răzbunare politică, atunci este clar că vorbim despre un interes din partea grupului USL legat de stabilirea unei majorități care să-i asigure liniștea la votarea oricărui tip de hotărâre. Demers destul de periculos, dacă vorbim din strictul sens al democrației! Fără o opoziție serioasă, care să semnaleze lucrurile care nu sunt în ordine, legislativul va putea face absolut orice.

Cei excluși vor contesta în contencios

„Nu vreau să comentez, voi contesta în contenciosul administrativ în termen de cinci zile, așa cum prevede regulamentul. În plus, fiecare dintre cei 23 de consilieri care au votat împotrivă va fi acționat în instanță”, spune Eugen Chebac. La fel va proceda și Ion Ștefan. Dacă Eugen Durbacă spune că a votat împotriva validării mandatului lui Eugen Chebac pentru că are niște informații despre anumite nereguli pe care le-ar fi făcut fostul președinte al CJ Galați, Nicolae Bacalbașa a răspuns sec, vădit deranjat de situație: „Fiecare consilier votează conform propriei conștiințe!”. În cele din urmă, cei doi consilieri au părăsit scaunele de la masa consiliului, iar ceilalți consilieri validați au depus, pe rând, jurământul. La final, au fost desemnate și cele șase comisii de specialitate, care vor fi conduse în exclusivitate de membrii grupului USL.

PP-DD - probleme din nou!

Să mai spunem că APP-ul a cerut schimbarea a doi consilieri și PP-DD-ul a încă doi. Dacă la APP numele le știam deja - Ion Ștefan și Petrișor Potec - la PP-DD a mai apărut o surpriză: Cel de-al doilea supleant, care ar trebuit să ia locul lui Liviu Crețu, a fost și el dat afară din partid. În aceste condiții, cel de-al patrulea consilier al PP-DD va fi Gheorghe Mănăilă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Comisiile Consiliului Judeţului Galaţi sunt pline de ingineri și economiști

Pentru că evenimentul numărul 1 din şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului Galaţi a fost fără îndoială invalidarea celor doi consilieri APP - Eugen Chebac şi Ion Ştefan – mulţi au trecut cu vederea ultimul punct de pe ordinea de zi, şi anume constituirea celor şase comisii de specialitate. Pentru prima dată, cea mai importantă comisie din consiliu va avea patru din cei şapte membri exclusiv economişti.

Comisia de buget - finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială va fi condusă de Viorica Sandu, expert contabil de profesie, economist la Administraţia Pieţelor, şi îi va avea ca membri pe Emil Ţuicu (jurist), Eugen Zaharia (economist), Tinca Podaru (economist), Iulian Aramă (inginer), Daniela-Simona Hapeci (economist) şi Eugen Durbacă (inginer).

Comisia pentru promovarea programelor integrate de dezvoltare partenerială locală, judeţeană, regională şi europeană poate fi poreclită lejer comisia inginerilor! Aceasta îl va avea ca preşedinte pe Dan Lilion Gogoncea – inginer, fost preşedinte al CJ – şi îi va avea ca membri pe Carmen Pintilie (inginer), Dan-Cristian Neicu (inginer), Viorel Cristovici (inginer), Gheorghe Mănăilă (inginer), Tania-Iuliana Bogdan (profesor) şi Mitică-Marius Mărgărit (jurist).

Despre comisia pentru dezvoltare urbană şi rurală, agricultură, conservarea şi protecţia mediului şi de servicii publice putem spune că fi formată dintr-un conglomerat de meserii extrem de diversificat – de la ingineri, la psihologi! Ea va fi condusă de un conservator: Florinel Petru Gasparotti – inginer, 53 de ani, fost consilier local. Ceilalţi patru membri sunt Octav Buţurcă (licenţiat în ştiinţe), Constantin Grosu (jurist), Petrişor Potec (inginer) şi Cătălin Ungureanu (sociolog-psiholog).

Comisie cu doi membri invalidați!

Cea de-a patra comisie din CJ - cea de asistenţă şi protecţie socială, învăţământ, sănătate, cultură, activităţi ştiinţifice, sportive şi de agrement - va fi obligată să funcţioneze doar cu un preşedinte şi doi membri până la clarificarea situaţiei celor doi consilieri APP invalidaţi (Eugen Chebac şi Ion Ştefan). Comisia va fi condusă de profesoara Magdalena Gaiu şi îi va avea ca membri pe Daniela-Laura Buruiană (inginer şi economist) şi pe Cornel Hamza (jurist).

Dacă acesta din urmă va fi ales vicepreşedinte, comisia va rămâne în doi oameni! Comisia juridică, pentru administraţie publică locală, de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi de cooperare interinstituţională va fi condusă de un inginer - liberalul Nicuşor Ursu - dar are în componenţă şi oameni de specialitate. Vorbim despre Iulian-Marian Şerban (jurist), Adrian-Liviu Butunoi (jurist), Marian Vicleanu (consilier juridic) şi Dorin Butunoiu (inginer mecanic). În fine, cea de-a şasea comisie - de analiză privind administrarea şi gestionarea patrimoniului, investiţii, lucrări publice şi de refacere a monumentelor istorice şi de arhitectură - va fi coordonată de social-democratul Ionel-Daniel Butunoi –- 37 de ani, economist de profesie. Ceilalţi patru membri sunt în ordine Gheorghe Dima (inginer), George-Cătălin Stângă (jurist), Mitică Sandu (jurist) şi Aurel Zamfir (inginer).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gabriela Munteanu îl va înlocui pe Chebac în CJ

Comisia de validare a mandatelor consilierilor judeţeni s-a întrunit, ieri, pentru a lua o decizie în cazul Eugen Chebac. UNPR, partid pe ale cărui liste fostul preşedinte al CJ a devenit consilier judeţean, a trimis o adresă legislativului judeţului prin care anunţa că i-a retras sprijinul politic. "Am luat act de acest document şi am luat decizia de a propune în următoarea şedinţă în plen validarea mandatului doamnei Gabriela Munteanu, ocupanta locului 12 pe lista comună a APP", ne-a declarat preşedintele comisiei de validare a mandatelor din CJ, Viorica Sandu. Reamintim, Eugen Chebac a rămas oficial fără sprijin politic deoarece nu a respectat hotărârea Biroului Politic Permanent Judeţean al UNPR Galaţi din data de 18 iunie, potrivit căreia s-a decis ca toţi consilierii judeţeni ai UNPR să-şi pună mandatele la dispoziţia BPPJ Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Eugen Durbacă, bătut de Tania Bogdan

* La exact o lună de la alegeri, Consiliul Judeţului îşi va putea alege cei doi vicepreşedinţi

* Înţelegerea politică are şi o continuare: alegerile parlamentare

După două încercări fără succes, în care ACD (PNL+PC) nu a reuşit să formuleze o propunere pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, se pare că şedinţa programată luni, 9 iulie, va fi cea în care aleşii judeţeni îşi vor vota viitorii vicepreşedinţi: Cornel Hamza (PSD) şi Tania Bogdan (ACD).

Vestea a fost dată chiar de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa: "Din partea ACD va fi propusă doamna Tania Bogdan, iar din partea PSD propunerea pentru domnul Cornel Hamza a fost făcută publică încă dinainte de alegeri". Bacalbaşa a adăugat că ambii vicepreşedinţi vor primi şi atribuţii: Cornel Hamza - proiecte de dezvoltare regională, Tania Bogdan - învăţământul şi sănătatea, cu excepţia Spitalului Judeţean, pe care preşedintele CJ îl vrea în directa sa subordonare.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea nume care s-a vehiculat până acum drept posibil candidat pentru funcţia de vicepreşedinte CJ, Eugen Durbacă, Bacalbaşa a adăugat că "negocierea politică în baza căreia s-a stabilit că doamna Tania Bogdan va fi propusă ca vicepreşedinte include şi susţinerea pe care USL o va acorda în toamnă pentru candidatura lui Eugen Durbacă într-un colegiu uninominal senatorial". Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a confirmat informaţiile prezentate de Nicolae Bacalbaşa.

Şi purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a confirmat faptul că "există un angajament ferm din partea USL, Galaţi şi Bucureşti, pentru susţinerea lui Eugen Durbacă la alegerile parlamentare, în vederea candidaturii sale pentru un mandat de senator. Ce presupune această negociere în privinţa CJ Galaţi, nu ştiu".

Durbacă, în colegiul lui Boldea

Este de notorietate faptul că liderii USL au stabilit clar că actualii parlamentari care fac parte din cele trei partide componente ale Uniunii (PNL, PSD şi PC) îşi vor "păstra" colegiile unde au fost aleşi în 2008, adică vor candida tot acolo.

Conform alegerilor din 2008, în prezent, două colegii ar putea fi "disponibile" pentru Durbacă: Colegiul 1 - unde în 2008 a câştigat pe listele PSD Laurenţiu Chirvăsuţă, care, între timp a demisionat şi acum este la UNPR, şi colegiul nr. 4, unde acum patru ani a câştigat democrat-liberalul Marius Necula (dar nu cu cele mai multe voturi, ci prin redistribuire, căci câştigător la voturi a fost social-democratul Viorel Mânzu). Totuşi, cele două colegii senatoriale se deosebesc categoric: colegiul 1 se bazează pe voturile nord-vestului şi centrului judeţului (colegiile de deputaţi 1, 2 şi 3), în timp ce colegiul 4 este în municipiul Galaţi - cartierele Ţiglina III-IV, Siderurgiştilor (colegiul 8 de deputat, câştigat acum de conservatorul Bogdan Ciucă) şi Micro 40 (colegiul 9, reprezentat de Mihail Boldea, aflat acum în arest). Neoficial, se pare că Eugen Durbacă a ales deja să candideze în colegiul senatorial 4.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ion Ştefan află abia pe 18 iulie dacă rămâne consilier

Ion Ştefan, consilierul judeţean democrat-liberal invalidat de colegii săi în şedinţa de constituire, va urmări de pe margine tot ce se va întâmpla la şedinţa de astăzi, şi asta deoarece Contenciosul Administrativ va judeca abia pe 18 iulie situaţia invalidării mandatului său. "Nu înţeleg de ce aşa târziu, pentru că ar fi trebuit în maxim 15 zile de la contestare (28 iunie), dar nu mai contează. Important este să-mi spună ce am de făcut", ne-a declarat consilierul judeţean ales pe listele APP. Contenciosul poate să oblige Consiliul Judeţului să-i valideze mandatul lui Ion Ştefan sau să recomande PD-L să promoveze un supleant.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cornel Hamza şi Tania Bogdan sunt noii vicepreşedinţi ai CJ Galaţi

La aproape o lună de la alegerile locale, Consiliul Judeţului are în sfârşit vicepreşedinţi. Şedinţa de astăzi nu a avut niciun fel de surpriză, astfel că Tania Bogdan şi Cornel Hamza au fost aleşi vicepreşedinţi cu o majoritate covârşitoare de voturi.

Ambii au primit câte 30 de voturi pentru şi câte două împotrivă. În acest moment, disputa dintre PSD şi PNL pe de o parte şi Eugen Durbacă - cel care ar fi avut promisiuni că primeşte un post de vicepreşedinte - s-a încheiat. Liderul PC a fost asigurat, se pare, că va primi un colegiu senatorial bun în toamnă, motiv pentru care a renunţat la lupta pentru scaunul de vicepreşedinte.

"Mai este mult până la alegerile din toamnă. Nu mă gândesc încă la ele", ne-a răspuns sec liderul conservatorilor gălăţeni, întrebat dacă are încredere în promisiunea celor de la centru, dat fiind faptul că primise promisiuni şi pentru funcţia de vicepreşedinte.

Pe de altă parte, Tania Bogdan vrea să militeze pentru continuarea proiectelor europene începute în mandatul trecut, prioritizarea problemelor din spitalele gălăţene şi din învăţământul special.

viata-libera.ro

Averile celor doi vicepreşedinţi

Tania Bogdan deţine împreună cu soţul un teren intravilan de 72,37 de mp, o casă de 81,93 mp şi un apartament de 33,97 mp. Potrivit declaraţiei de avere, ea conduce o maşină Nissan Almera. Tania Bogdan are depozite bancare de 5.300 euro şi 7.000 lei. Ca şi vicepreşedinte de CJ în mandatul trecut, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iunie, ea a încasat un venit de 21.540 lei, iar soţul, informatician la Romtelecom, are un venit anual de 24.180 lei.

Cornel Hamza are un apartament de 48,65 mp pe care l-a cumpărat împreună cu soţia, dar şi o casă de 101 mp moştenită. Cornel Hamza conduce un autoturism Wolkswagen fabricat în 2007. Ca administrator la UAT Iveşti, el a încasat anual un venit de 36.228 lei, în timp ce soţia sa, învăţătoare, 16.000 lei. La capitolul venituri independente, Cornel Hamza, a mai trecut încă 11.000 lei în declaraţie.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Permutări în societăţile CJ-ului. Picu Roman a fost dat afară!

Directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi, Picu Apostol Roman, a fost eliberat din funcţie pe baza unei hotărâri votate aproape în unanimitate de consilierii judeţeni. 30 dintre cei 33 de consilieri judeţeni au fost de acord cu înlăturarea lui Picu Roman, pe motivul "desfiinţării locului de muncă ocupat de acesta". Picu Apostol Roman intrase în dizgraţiile şefului PC Galaţi, Eugen Durbacă, după ce în timpul campaniei electorale l-ar fi susţinut pe faţă pe candidatul independent Nicuşor Ciumacenco.

Locul lui Picu Roman la şefia Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat va fi luat de Cătălin Agache, un social-democrat care până acum a ocupat funcţia de director adjunct la acelaşi serviciu. Cătălin Agache a fost învestit în funcţie cu votul a 30 de consilieri judeţeni, dar va ocupa postul cu caracter temporar. Surse din cadrul USL spun că după ce va fi scos la concurs, postul va reveni tot unui conservator.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

La doar câteva zile de la constituire, comisiile din CJ se modifică din nou

Odată cu desemnarea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţului Galaţi, aleşii judeţeni au fost nevoiţi să reorganizeze şi comisiile de specialitate, formate în şedinţa de constituire.

În aceste condiţii, potrivit negocierilor politice dintre partidele care formează legislativul judeţean, comisia pentru promovarea programelor integrate de dezvoltare partenerială locală, judeţeană, regională şi europeană, condusă de Dan Lilion Gogoncea, va rămâne cu doar cinci membri, faţă de şapte câţi a avut iniţial.

Aleasă vicepreşedinte al CJ, Tania Bogdan va lăsa liber locul din comisie, iar Carmen Pintilie a fost mutată la Comisia pentru asistenţă şi protecţie socială, acolo de unde a plecat tot către un cabinet de vicepreşedinte Cornel Hamza.

Dacă la constituire această comisie avea două locuri vacante, acum mai este doar unul, deoarece UNPR a desemnat deja un înlocuitor pentru Eugen Chebac, în persoana Gabrielei Munteanu. Cel de-al cincilea loc va fi atribuit unui membru PD-L, cel mai probabil lui Ion Ştefan, după ce acesta îşi va rezolva problemele în Contenciosul Administrativ. Structura şefilor de comisii rămâne neschimbată faţă de cum s-a stabilit în şedinţa de constituire a legislativului judeţean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Justiţia îl impune pe Ion Ştefan în Consiliul Judeţului

Ion Ştefan, membru PDL, a avut în cele din urmă câştig de cauză la Tribunalul Galaţi după ce, la şedinţa de constituire a noului Consiliu al Judeţului, aleşii judeţeni au refuzat să îi valideze mandatul de consilier judeţean. Judecătorii au hotărât şi ca forul deliberativ judeţean să emită o nouă hotărâre, prin care să îl includă pe Ion Ştefan într-una din comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţului.

Au mai fost cazuri de nevalidări în CJ, dar fiecare a avut o altă poveste. Alexandru Teodorescu şi Liviu Creţu au rămas fără sprijinul politic al propriilor partide, iar în locul lor fuseseră promovaţi în funcţiile de consilieri judeţeni următorii candidaţi de pe liste.

Surpriza vine în ceea ce îl priveşte pe Eugen Chebac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului în ultimii patru ani, în privinţa căruia instanţa a cerut organizaţiei judeţene UNPR Galaţi să precizeze dacă mai este sau nu membru de partid. Se ştie deja că Eugen Chebac nu mai este membru UNPR, ceea ce ar însemna că nu poate fi validat consilier judeţean, deşi la alegerile locale a obţinut peste 50.000 de voturi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ion Ştefan a devenit consilier local

Alesii judeteni au validat, astazi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetului, mandatul de consilier judetean al democrat-liberalului Ion Stefan, dupa ce instanta i-a dat castig de cauza acestuia.

Reprezentantii USL din cadrul Consiliului Judetetului Galati au primit o palma grea din partea instantelor judecatoresti, care au decis ca Ion Stefan, consilierul al carui mandat nu fusese validat de plen, sa fie uns in proxima sedinta.

Proiectul de hotarare, ce vizeaza validarea in functie a democrat-liberalului, s-a regasit la primul punct al ordinii de zi, în timp ce punctul doi a vizat depunerea juamantului acestuia.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Se întorc sau nu Teodorescu şi Creţu în Consiliul Judeţului?

Instanţa i-a declarat eligibili, conform Legii 67 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pe Alexandru Teodorescu şi Liviu Creţu, excluşi la începutul lunii iunie din Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Teodorescu şi Creţu au fost primii pe lista PP-DD la alegerile pentru CJ, ba mai mult, Teodorescu a candidat şi la preşedinţia judeţului din partea formaţiunii politice. Suspectaţi că ar fi negociat cu PC, Teodorescu şi Creţu au fost daţi afară din PP-DD, şi nu au mai apucat să depună jurământul de aleşi, pentru că mandatele de consilieri nu le-au mai fost validate, locul lor în legislativ fiind luat de supleanţi. În aceste condiţii, cei doi s-au adresat instanţei.

Dacă eligibilitatea le-a fost recunoscută, magistraţii nu au fost de acord cu anularea Hotărârii Consiliului Judeţului nr. 35 privind constituirea comisiilor legislativului, şi nici cu anularea procesului verbal al şedinţei de constituire a legislativului judeţean.

Decizia instanţei nu este definitivă, motiv pentru care, probabil, nici cei doi politicieni nu s-au grăbit să dea declaraţii explicite în legătură cu „întredeschiderea” uşii de la Consiliul Judeţului. Dacă Teodorescu nu a putut fi contactat, Liviu Creţu ne-a declarat că aşteaptă să vadă decizia instanţei şi că a cerut doar ca lucrurile să fie corecte. „Aştept să se întâmple ceea ce este corect să se întâmple”.

Cum încă nu este clar dacă cei doi se vor întoarce sau nu în CJ, noul preşedinte interimar al filialei municipale a PP-DD, Picu Apostol Roman, aşteaptă să decidă tot conducerea centrală a partidului. „Sunt surprins de decizia instanţei. Măsura asupra lor s-a luat când eu nu eram încă membru al PP-DD. Din câte ştiu, Biroul Naţional al partidului a hotărât retragerea sprijinului lor politic. Nu exclud revenirea lor în partid. Va trebui să ne supunem hotărârii judecătoreşti, iar conducerea centrală a partidului va hotărî care este calea de urmat”, ne-a declarat Picu Apostol Roman.

Nu este exclus ca Liviu Creţu şi Alexandru Teodorescu să apuce doar să depună jurământul de aleşi locali şi să intre în CJ doar pentru a avea de unde să plece, în caz că decizia de a li se retrage sprijinul politic va fi menţinută.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cornel Hamza locuieşte în casa soţiei

Vicepreşedintele CJ Cornel Hamza nu are un apartament trecut pe numele său. Din declaraţia de avere postată pe site-ul Consiliului Judeţului Galaţi reiese că familia Hamza deţine o casă, moştenită, de 101 metri pătraţi, şi un apartament, cumpărat cu cotă parte, în 1981, de 48,65 metri pătraţi, dar la niciuna dintre ele vicepreşedintele nu apare ca fiind titular, titularul fiind în ambele cazuri soţia sa, Hamza Cleopatra. Vicepreşedintele PSD Galaţi conduce un Volkswagen cumpărat în 2007. Cât priveşte veniturile realizate în ultimul an fiscal, potrivit declaraţiilor de avere, el a primit ca administrator public al UAT Iveşti 36.288 lei, iar pentru coordonarea CCR Iveşti 11 000 lei. Pe de altă parte, soţia lui primeşte şi ea anual 16.000 de lei, ca învăţătoare la Şcoala Nr. 3, din Iveşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Armata lui Eugen Chebac de la Consiliul Judeţului a fost întreţinută regeşte

Eugen Chebac şi-a întreţinut regeşte funcţionarii publici din subordine. În timpul mandatului fostului şef de judeţ, în instituţia administrativă lucrau nu mai puţin de 190 de persoane. Galaţiul ocupă locul trei într-un top naţional privind numărul angajaţilor din consiliile judeţene. În “era Chebac”, numărul salariaţilor din cadrul instituţiei de stat a fost de 191. Judeţul nostru a fost depăşit doar de Arad, care înregistra 199 de angajaţi ai Consiliului Judeţului, Harghita şi Braşov, ambele cu câte 217 de salariaţi.

Datele ne-au fost puse la dispoziţie de către organizaţia non-guvernamentală Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România. „Am realizat un studiu comparativ al cheltuielilor din consiliile judeţene, dar şi din restul instituţiilor publice”, au precizat reprezentanţii ONG-ului. Mai exact, “ong-iştii” au solicitat date tuturor consiliilor judeţene, din care a reieşit cât se consumă într-un judeţ pentru hârtie şi cât în altul.

La capitolul „număr de salariaţi”, Galaţiul a avut cu aproape 50 de angajaţi în plus faţă de Brăila, care are doar 142 de oameni pe statul de plată al Consiliului Judeţului.

La capitolul fond de salarii, Galaţiul este, însă, pe locul doi, după Sibiu. Şi la capitolele de cheltuieli consum energie termică, consum energie electrică, servicii telefoane, carburanţi şi hârtie, CJ GalaţI se află în top 5. Din datele publicate de asociaţie, reiese că instituţia CJ Galaţi a avut aprobat pentru fiecare ditre aceste capitole de achiziţii un buget de peste 18.000 de lei. În faţa judeţului nostru s-au mai aflat doar Clujul – 19.000 de lei, Sibiul – 27.000 de lei şi Braşovul 37.000 de lei.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce tampenie. Oamenii ar fi trebuit probabil legati cu lanturi, tinuti in frig si biciuiti din doua in doua ore...

Cat despre "comparatiile" facute de desteptii de la ong - puteau macar sa le faca raportandu-se la populatia judetului, de exemplu. Braila are 300.000 de locuitori, Galatiul - 500.000. Sau la alte criterii - numar de kilometrii de drumuri (judetene) sau orice.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

CJ e darnic şi în campanie

Consilierii judeţeni, întruniţi vineri în şedinţă extraordinară, au alocat bani pentru echilibrarea bugetelor locale pentru 15 comune din judeţul Galaţi, cu nu mai puţin de 2.537.000 de lei. Banii vor fi repartizaţi unităţilor administrativ-teritoriale, din sume defalcate din TVA, pentru achitarea arieratelor provenite din derularea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, potrivit Ordonanţei Guvernului numărul 7/2006.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre iniţiat de către preşedintele CJ – Nicolae Bacalbaşa (PSD), vicepreşedintele Tania Bogdan (PNL) şi consilierii judeţeni Viorica Sandu (PSD) şi Eugen Durbacă (PC), de cei mai mulţi bani beneficiază comunele Bălăşeşti (841.000 de lei), Vânători (549.000 de lei), Tudor Vladimirescu (391.000 de lei), Scânteieşti (173.000 de lei) şi Tuluceşti (119.000 lei). La polul opus se află comunele Braniştea (17.000 lei), Măstăcani (15.000 lei) şi Rediu (9.000 lei).

Tot în cadrul şedinţei extraordinare, aleşii judeţeni au alocat nu mai puţin de 277.000 de lei, din fondul de rezervă al instituţiei, pentru cinci comune din judeţul Galaţi. Extinderea reţelei electrice, forarea unui puţ, achiziţionarea unei centrale termice pe lemne, plata energiei electrice la sistemul de alimentare cu apă şi construirea unui grup sanitar în incinta Grădiniţei numărul 1 din Rediu sunt problemele cu care se confruntă primăriile din cele cinci localităţi gălăţene. Deşi o serie de consilieri judeţeni s-au abţinut de la vot, acest lucru nemulţumindu-l pe preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate. Consilierii judeţeni au alocat, astfel, 77.000 de lei pentru comuna Brăhăşeşti, 30.000 de lei pentru Cerţeşti, 80.000 de lei pentru Bereşti, 15.000 de lei pentru Bălăbăneşti şi 75.000 de lei pentru Rediu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Faliţi în afaceri, conducători ai judeţului!

* Consilierii falimentari în propriile afaceri trebuie să decidă viitorul economic al judeţului Galaţi * De la jocuri de noroc de peste 56 milioane de lei, consilierul Dan Cristian Neicu a raportat la Finanţe o „gaură” de aproape 200.000 lei * Din afaceri cu carburanţi de 30 milioane de euro, „săracul” Eugen Durbacă a obţinut o rată a profitului cu doar puţin peste unu la sută * De la afacerile cu statul ale lui Viorel Cristovici la coaforul lui Iulian Aramă şi morişca firmelor lui Marian Vicleanu * Ionel Daniel Butunoiu a dat chix în afaceri, dar a fost propulsat pe un post de senator

Cu 14 oameni de afaceri ajunşi pe posturi de consilieri judeţeni, dintr-un total de 35, mai că-ţi vine să spui că la Galaţi are cine să priceapă cum vine treaba cu mediul privat şi strategiile de dezvoltare economice. Din păcate, realitatea este cu totul alta. Judeţul Galaţi este lipsit de o strategie clară de dezvoltare economică, nu una „pe hârtie”, ci una cu obiective clare, cu priorităţi şi proiecte concrete. Explicaţia e una clasică: „peştele de la cap se împute”. Cu rare excepţii, performanţele „oamenilor de afaceri” din CJ Galaţi sunt la limita falimentului, dar plăpumioara banului public le asigură o viaţă mult mai lipsită de griji decât celor nevoiţi să trăiască sub preşul găurit de taxe şi impozite al mediului privat.

Şi profitul, unde este profitul?

La categoria grea a consilierilor care conduc sau fac parte din acţionariatul unor societăţi care depăşesc la cifra de afaceri un milion de lei, topul este dominat de doi consilieri PC. Primul dintre ei Dan Cristian Neicu. Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe, firma acestuia, SC NEIDAN SRL, specializată pe activităţi de jocuri şi noroc şi pariuri a avut în 2011 în jur de 27 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 56,5 milioane de lei! Se pare însă că, în afaceri, dacă este să ne luăm după datele contabile, Neicu nu este prea iubit de zeiţa Fortuna, altfel nu se explică de ce, într-un domeniu atât de profitabil precum cel al jocurilor de noroc, a reuşit să încheie 2011 pe minus, cu o pierdere de 177.816 lei! Neicu a fost, se pare, urmărit de ghinion şi în 2010, când, la o cifră de afaceri de 38,43 milioane de lei, firma consilierului PC s-a ales cu o „gaură” de 408.828 lei!

Ceva mai bine îi merge „săracului” Eugen Durbacă. Spunem „săracul” pentru că, dacă este să ne luăm după declaraţia de avere, Durbacă nu deţine decât un apartament de 67 mp, un garaj şi o Dacia din ’84. Dacă însă ne luăm după declaraţia de interese şi Registrul Comerţului, Durbacă este fericitul deţinător al unei cote de 75 la sută din SC Delta Rom SA, companie cu 71 de angajaţi. Specializată în comerţul cu carburanţi, firma lui Durbacă a avut în 2011 o cifră de afaceri de nu mai puţin de 30,86 milioane de lei. În mod ciudat, deşi benzinăriile sunt o afacere cel puţin la fel de profitabilă ca jocurile de noroc, profitul declarat de Delta Rom în 2011 a fost de doar 1,38 la sută din cifra de afaceri, respectiv 0,42 milioane de lei! Durbacă mai deţine şi SC Delta Com’93 SRL, firmă care, în prezent, „vegetează” în aşteptarea unor vremuri mai bune. Vremuri de care Eugen Durbacă se pare că nu va duce lipsă, dat fiind faptul că, în urma alegerilor parlamentare, va schimba mandatul de consilier judeţean cu cel de senator.

Pe locul trei ca cifră de afaceri, la distanţă mare de Neicu şi Durbacă, se află liberalul Viorel Cristovici. Firma acestuia, SC Majestic Comexim SRL din Tecuci, are 42 de angajaţi şi este specializată în lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Firma a avut în 2011 o cifră de afaceri de 2,43 milioane de lei. Cea mai mare parte din bani au intrat în firmă ca urmare a unor contracte încheiate cu autorităţile publice. Cel mai consistent este contractul încheiat cu Primăria Adjud, în valoare de 2,4 milioane de lei, urmat de contractele pe perioade ceva mai lungi cu primăria din Bălăbăneşti (218.050 lei) şi primăria din Corod (1,3 milioane de lei). În ciuda faptului că, în general, contractele cu autorităţile publice sunt extrem de profitabile, SC Majestic Comexim SRL dezminte, după declaraţiile fiscale, această regulă. Profitul net al firmei a fost de doar 1,45 la sută din cifra de afaceri, adică cu puţin peste 35.000 lei.

Consultanţă pentru liniştea judeţului

În plutonul de mijloc, al consilierilor cu afaceri în parametri economici relativ normali se numără Dan Lilion Gogoncea. Cu o experienţă largă în domeniul afacerilor, Gogoncea, fost preşedinte al CJ Galaţi şi al Camerei de Comerţ, deţine doar o firmă cu doi angajaţi, SC RO Consult SRL, cu sediul la Parcul de Soft, specializată consultanţă în domeniul afacerilor şi management. În 2011, firma lui Gogoncea a avut o cifră de afaceri de 171.298 lei, iar profitul a fost de 38.625 lei, ceea ce reprezintă cam 22 la sută din cifra de afaceri.

Tot pe consultanţă în afaceri merge şi firma la care Mitică Sandu deţine o participare de 50 la sută, SC Marina Prosper SRL. Anul 2011 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 480.000 lei, iar profitul a fost de 71.600 lei. Sandu a mai înfiinţat în 2011 o firmă, SC Fire Stop Solution SRL, dar a încheiat anul destul de prost, cu o pierdere de 1.561 lei.

Cumva pe muchie este şi firma la care Daniela Buruiană deţine 50 la sută din acţiuni, SC Ecoloptim SRL. Specializată în lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, firma consilierei PSD a avut în 2011 un profit de 80.459 lei, la o cifră de afaceri de 328.822 lei. Pe de altă parte, firma în cauză vine după trei ani în care a înregistrat pierderi după pierderi.

Morişca falimentelor

Chiar dacă te-ai aştepta ca într-un for de decizie precum CJ Galaţi să întâlneşti oameni de afaceri care au reuşit să dea piept şi cu mediul privat, dacă este să ne luăm după declaraţiile de avere şi de interese, grosul plutonului, în frunte cu Neicu de care am amintit deja, este format numai din aleşi pentru care afacerile în economia reală au fost un fiasco. De departe, campionul absolut al eşecurilor pe bandă este proaspătul reprezentant al „poporului Dan Diaconescu” (PP-DD), Marian Vicleanu. Potrivit datelor ONRC, el are la activ nu mai puţin de opt firme, toate aflate într-o stare mai mult sau mai puţin avansată de dezintegrare. Două dintre firme au intrat recent în faliment (SC Major Consult SRL specializată în… consultanţă în afaceri şi SC Brico SRL, din domeniul construcţiilor). Pe aceeaşi cale merge, se pare, şi SC Negro SRL, cu fabricatul mobilei. Land Propriety SRL a intrat în dizolvare judiciară, în timp ce alte două firme, Onedin SNC şi Union Metal SRL, au fost radiate. Vicleanu a înfiinţat anul acesta o nouă firmă, SC Mediflor Green SRL, dar să vedem şi asta câte zile o avea. Cert este că afacerea vieţii lui Vicleanu rămâne până acum câştigarea unui mandat de consilier judeţean.

Prea bine nu-i merge nici Danielei Hapeci, tot o fată din „popor” care, nici bine ajunsă în CJ Galaţi, visa la un fotoliu de deputat. Asta pentru că scaunul de director economic la o firmă de reciclare a materialelor (SC Sălcioara SRL) şi la una din domeniul restaurantelor (SC Blister VNS SRL) i-a adus un venit anual de doar 1.400 lei. Prima firmă pe care a păstorit-o a încheiat anul 2011 cu un profit de 116.000 lei, dar a doua s-a ales cu o gaură de 168.000 lei. Scor total ca performanţă: minus 52.000 lei.

Mai bine la stat decât la privat

În topul perdanţilor din afaceri se întâlnesc şi nume pe care, poate, nu te-ai fi aşteptat să le găseşti. Ditamai director la Electrica Galaţi, fost preşedinte al CA-ului de la Electrocentrale, consilierul PDL Iulian Aramă nu are deloc noroc cu cele trei firme la care este acţionar. Singura care a mişcat în 2011 a fost SC Criden Consult SRL, la care Aramă deţine o participare de 49 la sută, care de pe urma unor activităţi de contabilitate şi audit a ieşit cu un profit de 7.606 lei. Consilierul mai deţine 50 la sută din Criden Style, ce se ocupă cu coafura şi alte activităţi de înfrumuseţare, şi 30 la sută din Amiral Skipper, din domeniul restaurantelor. Cum acestea din urmă au raportat pierderi de 81.681, respectiv 43.172 lei, per total, firmele la care Iulian Aramă este acţionar au ieşit pe minus cu 117.247 lei! Din fericire pentru Aramă, salariul de director general la Electrica l-a lipsit până acum de grija zilei de mâine.

În rândul celor cărora le merge mai bine ca directori la stat decât ca manageri în mediul privat este şi Ion Ştefan. Format la şcoala lui Durbacă, Ştefan şi-a găsit împlinirea ca director la Poştă, propulsat de PDL. Firma sa, SC Truman SRL, specializată pe comerţul de băuturi şi produse alimentare, a dat chix rău de tot în 2011, la o cifră de afaceri de 52.400 lei, reuşind să producă o pierdere de 32.000 lei!

Senator în lanţuri

O surpriză este „performanţa” firmei deţinute de consilierul judeţean PSD Ionel Daniel Butunoi. SC Precond SRL Tecuci, cu domeniul de activitate fabricarea de… lanţuri şi arcuri, a înregistrat în ultimii trei ani pierderi după pierderi - 443.000 în 2009, 502.000 lei în 2010, 123.600 lei în 2011. Era, probabil, şi timpul ca Butunoi să-şi caute o activitate mai profitabilă. Şi a găsit-o! Mai întâi în calitate de consilier judeţean, iar mai nou, pe listele USL, a fost propulsat în funcţia de senator!

Cine trece pe lângă restaurantul „Nic-Nic”, construit încet-încet pe spaţiul verde de pe Faleza Dunării, mai că-i vine să-l invidieze pe consilierul liberal Nicuşor Ursu. Dar altfel ar sta lucrurile dacă lumea ar şti că, potrivit Ministerului Finanţelor, firma SC NICNIC SRL a încheiat 2011 cu pierderi de 242.500 lei, asta după ce şi anul 2010 a fost unul prost, cu pierderi de 112.400 lei.

Ultimii pe lista consilierilor care au avut experienţe în mediul de afaceri privat sunt liberalul Constantin Grosu, care a preferat să suspende în 2010 activitatea firmei sale, SC Meprodcom SRL, şi conservatorul Florin Gasparotti. Acesta din urmă s-a axat în special pe comerţul cu băuturi şi produse alimentare, dar nu i-a mers prea bine. Barul înregistrat pe SC Laserom Consultingg Impex SRL a încheiat anul 2011 cu un anemic profit de 992 lei. În acelaşi timp, chiar dacă de la SC Gemmarom SRL Gasparotti a ridicat ca administrator un salariu de 20.000 lei, firma a încheiat anul cu o pierdere de 16.810 lei, iar în cele din urmă a fost radiată. Gasparotti mai are în portofoliu şi firma SC Ovelim SRL, dar după ce a înregistrat pierderi de 27.000 lei s-a declanşat procedura de dizolvare a societăţii.

Prin urmare, aceasta este toată floarea cea vestită a consilierilor judeţeni care au tangenţe cu mediul privat. Mulţi dintre ei ne vorbesc adesea despre „viitorul luminos” al economiei gălăţene, dar în fapt nu sunt în stare să ţină pe picioare nici măcar o prăvălie de cartier.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Durbacă şi Butunoi pleacă din CJ după ce au devenit senatori

În prima şedinţă a Consiliului Judeţean din anul acesta se va constata încetarea de drept a mandatelor de consilieri judeţeni ale conservatorului Eugen Durbacă şi social-democratului Ionel-Daniel Butunoi, ambii câştigători în lupta pentru alegerile parlamentare din decembrie anul trecut a unor funcţii de senator.
Contactată telefonic, vicepreşedinta CJ, Tania Bogdan, ne-a spus că deocamdată nu se ştie cine vor fi oamenii care îi vor înlocui pe aceştia la CJ. „Trebuie să se adune liderii de partid în şedinţă şi vom vedea dacă înlocuirea se va face conform listei de candidatură sau conform altor înţelegeri. Deocamdată doar constatăm încetarea de drept a mandatelor”, ne-a declarat Tania Bogdan.
Atât Butunoi, cât şi Durbacă au adresat Consiliului Judeţean cererea prin care solicită să se ia act de renunţarea lor la mandatul de consilier judeţean, în urma dobândirii unui mandat în Parlament, pe 28 decembrie 2012.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Validarea a doi noi consilieri PP-DD

PP-DD a hotărât, în sfârşit, cine sunt cei care îi vor înlocui pe Constantin Ene şi Cătălin Poalelungi în Consiliul Local Galaţi. Potrivit preşedintelui PP-DD, Eugen Chebac, în urma analizei făcute în cadrul partidului, cei care vor umple scaunele goale din CL sunt Monica Dascălu, profesor şi director de şcoală, şi Ilie Gheţu, ce urmau pe listă după Ene şi Constantin. „Am mers pe o reacţie firească şi atunci când au fost stabiliţi pe listă s-a ţinut cont de pregătire profesională, abilităţi şi, de ce nu, implicare politică”, a declarat preşedintele PP-DD Galaţi, Eugen Chebac. Ieri, conducerea PP-DD a ţinut o şedinţă pentru validarea celor doi consilieri şi înaintarea hârtiilor către Primărie, pentru efectuarea modificărilor de rigoare.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

După jumătate de an, încep audienţele la Consiliul Judeţului Galaţi

La jumătate de an de la începerea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa debutează programul de audienţe. Absente până acum, audienţele la preşedintele Consiliului Judeţului vor avea loc, de acum încolo, în fiecare zi de luni, între orele 8,00 şi 10,00. Pentru înscriere în audienţă cetăţenii se pot adresa Compartimentului Relaţii Publice de pe str. Eroilor nr. 7b, camera 4, etaj 1. Numerele de telefon ale Compartimentului sunt 0236.460.556 (telefon/fax) sau 0236.417.222 interior 0. E-mailul prin care se pot solicita informaţii este: informatii@cjgalati.ro.

Link to comment
Share on other sites

Durbacă şi Butunoi - înlocuiţi în CJ cu doi activişti complet necunoscuţi

Consilierii judeţeni vor valida, la finele lunii ianuarie, în cadrul şedinţei ordinare a forului deliberativ judeţean, activiştii de partid desemnaţi de către PSD şi PC să ocupe scaunele conservatorului Eugen Durbacă şi social-democratului Daniel Butunoi.

Nataliţa Buruiană (PC) şi Gigel Istudor (PSD) sunt membrii de partid agreaţi de către conducerile celor două formaţiuni politice gălăţene să ridice mâna, la comanda USL, în plenul Consiliului Judeţului şi să se supună intereselor de partid, dictate de către şefi.

Numirile Nataliţei Buruiană şi a lui Gigel Istudor în funcţia de consilier judeţean vin după ce, în luna decembrie, baronul local Eugen Durbacă şi preşedintele PSD Tecuci, Daniel Butunoi, şi-au dat demisia din Consiliul Judeţului, cei doi adjudecând câte un mandat de senator, în urma alegerilor parlamentare.

Propunerile organizaţiilor judeţene ale PC şi PSD cu privire la înlocuirea lui Durbacă şi Butunoi au fost înaintate Consiliului Judeţului săptămâna trecută.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un autor celebru pe amazon.com şi directoarea şcolii din Frumuşiţa, noii consilieri locali ai PP-DD

Legislativul local al Galaţiului s-a întregit joi cu doi consilieri ai PP-DD, Ilie Gheţu şi Monica Dascălu. Cei doi au fost validaţi, au depus jurământul de consilier şi au ocupat scaunele lăsate libere de demisionarii Constantin Ene şi Marian Cătălin Poalelungi. Monica Dascălu, în vârstă de 39 de ani, este profesoară, directoarea Şcolii din Frumuşita şi va activa în Comisia de Cultură şi Asistenţă Socială a CL.
Ilie Gheţu, în vârstă de 58 de ani, este om de afaceri, administratorul firmei Bioking SRL Galaţi, care se ocupă de energia verde şi va face parte din Comisia Juridică. Ilie Gheţu a trecut printr-o experienţă teribilă în urmă cu câţiva ani când a descoperit că a cumpărat o superb autoturism de teren Porsche Cayenne S... furat din Italia. Maşina i-a fost confiscată şi restituită proprietarului de drept, iar Ilie Gheţu a rămas cu o pagubă de 16.000 de euro şi cu o experienţă pe care n-ar dori-o nici duşmanilor. Interesat nu este că politicianul PP-DD a fost candidat, în 2008, la Camera Deputaţilor din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale. Gălăţeanul este, alături de Ioan Farcaş, coautor al unei cărţi care supervândute pe Amazon.com. Este vorba de volumul „Universul fără taine (Marea teorie unificată a Universului)” care răstoarnă teoriile fizice, volum pentru care, susţine autorul, a fost propus la Premiul Nobel.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ce aduce bugetul pe 2013 la Consiliul Judeţean Galaţi

La sfârşitul lunii martie, consilierii judeţeni vor dezbate şi aproba în şedinţă publică bugetul judeţului Galaţi pe 2013, cetăţenii având posibilitatea să depună eventualele contestaţii vizavi de proiect până pe data de 21 martie, la Direcţia economie şi finanţe din cadrul instituţiei.

Potrivit proiectului de buget pe 2013, postat pe site-ul CJ, suma totală a bugetului de venituri este de 186.398.000 de lei, iar cheltuielile sunt calculate la 209.438.000 de lei, deficitul de 23.040.000 de lei urmând a fi finanţat din excedentul anilor precedenţi. Drumurilor judeţene şi comunale le vor reveni 13.325.000 de lei din veniturile proprii CJ-ului, la care se adaugă 3.325.000 de lei din sumele defalcate din TVA. Sănătăţii îi vor reveni de la bugetul judeţului suma de 13.455.000 de lei, dintre care 11.540.000 de lei vor merge la Spitalul Judeţean, 747.000 de lei la Spitalul de Boli Infecţioase şi 1.168.000 de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie. Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului - Asistenţă socială pentru familie şi copii va primi 33.008.000 de lei, dintre care 15.668.000 de lei din bugetul local. Unitatea medico-socială de la Găneşti, care număra în toamna anului trecut 76 de femei şi 82 de bărbaţi, va primi anul acesta subvenţii de la bugetul de stat pentru asistenţă în valoare de 650.000 de lei, iar de la bugetul CJ-ului 3.050.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.