dcp100168 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Padurea Garboavele, un adevarat obiectiv turistic nationalIeri, in cadrul sedintei Consiliului Judetului (CJ) a avut loc inchiderea oficiala a proiectului “Salvati Natura - Conservarea biodiversitatii in Aria Protejata Padurea Garboavele. De fapt, aceasta festivitate nu a pus punct proiectului in intregime, ci doar a primelor etape ale acestuia, privind studiul de fezabilitate si impactul asupra mediului in ce priveste aria protejata din zona Padurii Garboavele.Aceste etape au fost finantate dintr-un buget total de aproximativ 18 mii de euro, din care 15.800 de euro au provenit dinfonduri PHARE, iar restul din cofinantare. Dupa ce aceste doua etape au fost duse la bun sfarsit, urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie depus proiectul tehnic si cererea de finantare, dupa care sa fie demarata activitatea propriu-zisa.“Revolutie” pentru Padurea GarboaveleAsa cum amintea vicepresedintele CJ, Eugen Chebac, bugetul total al proiectului de investitii vizat in aria protejata din zona Padurea Garboavele este de circa 1,6 milioane de euro si se doreste imprejmuirea totala cu gard viu a acestei arii, dublat in partea de est de un gard metalic, panouri si indicatoare cu diverse informatii utile vizitatorilor. La acestea se adauga zeci de kilometri de alei si poteci amenajate, adaposturi din lemn si suporturi de hrana pentru animale, centru de informare cu dotari de ultima ora, fara a fi uitate lucrarile de populare si renaturare a ariei protejate cu speciile de plante si animale specifice locului.Muzeul Satului, tot mai aproapeLa finalul prezentarii schimbarilor prin care va trece Padurea Garboavele in perioada imediat urmatoare, vicepresedintele CJ a tinut sa aminteasca faptul ca lucrarile la Muzeul Satului, care-i va intampina pe vizitatori in padurea Garboavele, se apropie cu pasi repezi de final, in lunile urmatoare fiind preconizata darea sa in folosinta. Asa cum amintea Chebac, un muzeu al satului la Padurea Garboavele reprezinta un prilej pentru tineri sa nu-si uite traditiile, un astfel de obiectiv fiind singurul loc in care tinerii isi pot aminti de portul popular si de stramosi.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8
ultramarine Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Sa ne spuna si noua cine detine terenul si construieste de zor o vila imensa in mijlocul padurii, inconjurata cu un ditamai gardul viu de beton. Imi pare rau ca am sters pozele, dar mie imi miroase a cartier nou de vile p'acolo, spre a fi admirat de galateanul de rand, dornic de plimbari in natura si de admirat vile proaspat construite. Deocamdata, excluzand zona de rezervatie, scazand terenul vilelor, nu stiu daca mai avem 2-3kmp pentru plimbare.
Recommended Posts