dcp100168 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Bărbat împuşcat la pescuit de şeful Serviciului Imigrări!Un bărbat de 43 de ani din Tecuci a fost împuşcat mortal în timp ce se afla la pescuit. Incidentul s-a produs joi seară, în jurul orei 18:00, la balta Maţa Rădeanu, din localitatea Vădeni.Povestea acestui caz este una halucinantă! Victima, Cristian Lovin, se afla la pescuit împreună cu un prieten. La un moment dat s-a prăbuşit şi a spus amicului său că a fost împuşcat. Peste doar câteva minute bărbatul a murit, iar încercările de resuscitare au fost inutile. Din primele informaţii, confirmate deja de către procurori, bărbatul a fost atins de un glonţ tras de un bărbat care se afla pe lac, într-o barcă de unde trăgea pentru a speria pelicanii. Cel care a tras este şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, Andrei Ion.Vineri, la orele dimineţii, fratele victimei se afla la morga Spitalului Judeţean. Acesta ne-a declarat că fratele său a fost adus decedat acasă joi. Pe certificatul constatator de deces scria că ar fi murit în urma unui infarct. Totuşi, la îmbăiere au observat faptul că avea o plagă care sângera în piept, în dreptul inimii, care părea produsă de un glonţ. "Am chemat Poliţia, iar Poliţia a aunţat Parchetul. Ni se pare că se încearcă o muşamalizare a acestui caz", a declarat fratele victimei.Procurorii care anchetează cazul au oferit mai multe detalii despre cele întâmplate. "Incidentul soldat cu decesul unei persoane s-a petrecut la Balta Maţa Rădeanu, acolo unde, în următoarele câteva zile, se va organiza un concurs de pescuit. Două persoane, aflate într-o barcă, încercau să sperie păsările de pe baltă folosind două puşti, una cu gloanţe şi alta cu alice. Unul dintre gloanţele trase a atins victima care se afla pe malul bălţii împreună cu un prieten. Bărbatul i-a spus prietenului că a fost împuşcat, după care s-a prăbuşit.I s-a acordat primul ajutor, s-a încercat resuscitarea acestuia, după care a fost chemată o ambulanţă. Pe salvare era o asistentă care a constatat decesul, indicând cauza acestuia ca fiind un infarct. Pe baza constatării, medicul de familie al victimei a eliberat documentul necesar eliberării certificatului de deces, fără să vadă victima. În timp ce pregăteau cadavrul pentru înhumare, membrii familiei au observat că bărbatului îi curge sânge dintr-o plagă. Au anunţat Poliţia, iar cadavrul a fost transportat la Şerviciul de Medicină Legală. Aici s-a constatat că glonţul i-a atins bărbatului lobul stâng al plămânului, aorta şi s-a oprit în coloana vertebrală. Ancheta a început pentru omor calificat, dar în urma anchetei preliminare s-a constatat că este vorba despre accident de vânătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate. Aceeaşi sursă a confirmat că persoana care a tras este Andrei Ion, vicepreşedinte AJVPS Galaţi şi inspector-şef al Serviciului pentru Imigrări Galaţi .Contactat telefonic, Andrei Ion ne-a spus că este şocat, nu ştie ce s-a întâmplat şi că în acest moment se află la psiholog. "Aştept mai multe informaţii de la Parchet şi imediat ce le voi avea vă voi putea spune mai multe", a fost declaraţia lui Andrei Ion. Întrebat de ce trăgea cu o armă de foc pentru a speria păsărie, cu atât mai mult cu cât pe malul bălţii se aflau pescari, acesta a răspuns: Nu trăgeam în păsări pentru că acest lucru este interzis. Foloseam o puşcă cu gloanţe pentru că produc un zgomot mai mare, iar scopul nostru era să speriem pelicanii.Conform anchetatorilor, Andrei deţine permis de port-armă şi nu se afla pentru prima oară în zona respectivă.Ancheta continuă în acest caz.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Noi detalii în cazul bărbatului ucis de şeful de la Imigrări* Comisarul şef Andrei Ion, care este şi vicepreşedinte la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor, spune că trăgea cu arma pentru a speria pelicanii de pe baltă * Victima, un tecucean de 43 de ani, a fost lovită în inimă de unul dintre gloanţe * Neglijenţă sau tentativă de muşamalizare? * Asistenta care a constatat decesul a trecut în acte infarct, însă adevărul a ieşit la iveală când rudele mortului au descoperit rana de glonţ *Tragedia petrecută la primele ore ale zilei de 28 iunie este plină de semne de întrebare, cel puţin pentru familia victimei, Cristian Lovin, de 43 de ani, din Tecuci. Bărbatul, de meserie taximetrist, plecase împreună cu un prieten să pescuiască la Maţa-Rădeanu, o baltă pe care o frecventa des, fiind un împătimit al acestui sport. Voia ca joi seara să revină la Tecuci, la fiica sa, Andreea, pe care o creştea singur după ce divorţase de soţie.Cristian Lovin şi prietenul său, Gelu Obreja, au poposit pe malul bălţii miercuri seara, iar joi dimineaţa, în jurul orei 5.00, şi-au lansat undiţele la apă. Avea să fie ultima partidă de pescuit a lui Cristian. Gelu Obreja ne-a povestit în amănunt drama la care a fost martor. "După câteva minute am văzut o barcă pe apă şi am auzit nişte împuşcături, trăgeau după pelicani. Eram la 3-4 metri de Cristi, dar mai erau şi alţii, mai departe de noi. Pe la ora 6.00, am auzit că mi-a zis: "M-au împuşcat". Apoi a căzut jos. M-am dus, l-am luat în braţe, l-am ţinut, l-am zdruncinat, l-am stropit cu apă rece. Am văzut că nu reacţionează, m-am dus la şeful fermei care trecuse pe lângă noi puţin mai înainte. L-am rugat pe dânsul să dea telefon la salvare, să vină de urgenţă, că prietenul meu e împuşcat. Au zis că nu are cum să fie împuşcat, că s-a tras la distanţă mare şi alicele nu au cum să ajungă la 200 de metri", povesteşte Gelu Obreja, prietenul lui Cristian Lovin.Bărbatul susţine că până la sosirea ambulanţei a încercat toate manevrele de resuscitare pe care le ştia pentru a-şi ajuta prietenul. Zadarnic însă, pentru că asistenta de pe salvare, singurul cadru medical al echipajului de urgenţă, nu a mai putut face altceva decât să constate decesul."I-am explicat asistentei că s-au auzit împuşcături şi că Cristi mi-a zis că a fost împuşcat. Ea a fost de părere că prietenul meu s-a speriat de focul de armă şi a făcu infarct, mai ales că i-a ridicat cămaşa până la piept şi nu avea nicio urmă de nimic, nici sânge. A venit şi un poliţist din sat şi s-a uitat tot aşa să vadă dacă nu are vreo vânătaie şi asta a fost tot", completază Obreja. Actul constatator al decesului, în care s-a specificat că bărbatul a făcut stop cardio-respirator, a fost avizat de un medic fără ca acesta să vadă cadavrul. În baza documentului, Primăria Cavadineşti a eliberat certificatul de deces pe numele lui Cristian Lovin, trupul acestuia fiind transportat acasă, la Tecuci, chiar cu taxiul cu care îşi câştiga pâinea.Omorul, descoperit acasăRudele, şi aşa şocate de vestea pe care au primit-o imediat după ce Cristian s-a stins pe malul bălţii, aveau să facă o descoperire incredibilă în momentul în care cadavrul a fost adus la Tecuci. În curtea casei părinteşti, familia taximetristului a descoperit că acesta nu murise de moarte bună."Când a venit acasă, am vrut să-l îmbăiem aici în curte. Am vrut să îi tăiem tricoul şi când am tras, a ţâşnit sângele. Era tricoul lipit, nu ştiu cum s-a întâmplat că nu a sângerat. Ne-am speriat şi am anunţat poliţia de aici de la Tecuci. Joi seară l-au luat, l-au dus din nou acolo pe baltă, şi pe urmă la morgă", ne-a spus Tincuţa Lovin, mama victimei.Vânător cu grade, suspect de crimăÎn urma verificărilor circumstanţelor în care a avut loc incidentul, s-a stabilit că glonţul care a ajuns să îl ucidă pe pescar a fost tras cu o armă de vânătoare de către comisarul şef Andrei Ion, şeful Serviciului Imigrări Galaţi şi totodată vicepreşedinte al AJVPS Galaţi. Potrivit anchetatorilor, ofiţerul, un împătimit vânător, s-ar fi aflat într-o barcă cu încă o persoană şi încercau să alunge păsările de pe alta unde urma să se organizeze un concurs de pescuit."Două persoane, aflate într-o barcă, încercau să sperie păsările de pe baltă folosind două puşti, una cu gloanţe şi alta cu alice. Unul dintre gloanţele trase a atins victima care se afla pe malul bălţii împreună cu un prieten. În urma efectuării necropsiei, s-a constatat că glonţul i-a atins bărbatului lobul stâng al plămânului, aorta şi s-a oprit în coloana vertebrală. Ancheta a început pentru omor calificat, dar în urma anchetei preliminare s-a constatat că este vorba despre accident de vânătoare", a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi."Sunt şocat. Am vrut să sperii pelicanii"Aflat acum în centrul unei anchete în plină desfăşurare, Andrei Ion susţine că nu poate înţelege cum s-a întâmplat tragedia, în condiţiile în care luciul de apă este foarte întins. Cu toate acestea, o explicaţie ar fi, atâta vreme cât vânătorul confirmă că nu trăgea ca să omoare păsările, ci doar ca să le sperie."Nu trăgeam în păsări pentru că acest lucru este interzis. Foloseam o puşcă cu gloanţe pentru că produc un zgomot mai mare, iar scopul nostru era să speriem pelicanii. Aştept să aflu mai multe de la Parchet", ne-a declarat ieri cms-şef Andrei Ion.Conform anchetatorilor, ofiţerul deţine permis de port-armă şi nu se afla pentru prima dată pe luciul de apă respectiv.viata-libera.ro
gelu Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Sa tragi in plan orizontal cu o arma cu glont, cand stii ca in jurul tau sunt oameni, e dovada fie de enorma prostie fie de dispret fara limite fata de cei din jur. Nu stiu de ce, dar dupa ce-l va scapa basma curata "justitia", dar sunt sigur ca la o sueta individu va povesti cu zambetu pana la urechi cum "l-a facut el pe fraier".Asa se intampla cand idiotii ajung pe functii si apoi pun mana pe arme!Auzi la el: "speria pelicanii tragand spre ei cu gloante!". Mincinos si nesimtit care ne crede prosti pe toti! O sa incerce sa ne convinga ca a tras in plan perfect vertical dar a dracu glont a vrut sa se duca musai paralel cu apa drept in inima nefericitului!
toto Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Cu pocnitori de la revelion ramase nu era mai sigur? Facea si mai mult zgomot. Era musai nevoie de arma?
dcp100168 Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 O posibilă tentativă de fraudă trece neobservatăCazul bărbatului împuşcat săptămâna trecută la Vădeni de Ion Andrei, vicepreşedintele AJVPS Galaţi şi director al Serviciului de Emigrări, este încă anchetat de procurorii gălăţeni. Ceea ce nu anchetează însă procurorii este modul în care bărbatul a fost declarat mort în urma unui infarct.La faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Bereşti, adică asistenta Anişoara Crăciun şi şoferul. Se pare că asistenta i-a ridicat bărbatului cămaşa până la piept, dar nu a observat că victima avea o plagă împuşcată. A pus diagnosticul de infarct, considerând că bărbatul s-a speriat de împuşcăturile celor de pe lac. Mai departe, constatările asistentei au fost aduse la cunoştinţa medicului de familie din Cavadineşti, Carmen Buleandră. Doctoriţa şi-a pus parafa pe certificatul constatator al decesului, fără a examina victima, aşa cum impune legea.Nu ştiu, nu cunosc!Am mers la Serviciul de Ambulanţă din Bereşti pentru a sta de vorbă cu asistenta Anişoara Crăciun, în speranţa că ne va clarifica incidentul produs la Vădeni. Aici însă ne-a întâmpinat un şofer, coleg de-al femeii, care nu ne-a putut spune nici măcar când va mai fi de tură asistenta. „Nu ştiu când lucrează. Eu nu am lucrat niciodată pe tură cu ea, aşa că nu vă pot da numărul ei de telefon. Ştiu doar că este din Târgu Bujor”, ne-a spus bărbatul.Am încercat să obţinem măcar numărul de telefon fix de la Serviciul de Ambulanţă Bereşti, dar am aflat că acolo se lucrează doar cu telefoanele personale. „Noi ţinem legătura prin telefoanele mobile personale. Asistenta este când cu mine pe tură, când cu ceilalţi colegi. Nu ştiu ce să vă spun şi cum să luaţi legătura cu dumneaei”, a conchis şoferul.Adică, ba a lucrat, ba n-a lucrat cu ea pe tură. Parcă, până la urmă, ne-ar fi spus că nici măcar nu o cunoaşte."Nu dau declaraţii!"Cum nu am reuşit să stăm de vorbă cu asistenta, ne-am continuat drumul spre Cavadineşti, în speranţa că medicul Carmen Buleandră ne va explica modul în care a pus parafa pe certificatul constatator al decesului fără să examineze victima. La Cavadineşti, însă, am aflat că doctoriţa are program la cabinetul din Vlădeşti. Ne-am continuat drumul şi am avut marele noroc să o găsim pe Carmen Buleandră la post. Am aşteptat să plece singurul pacient care era pe holul dispensarului şi am încercat să stăm de vorbă cu femeia. „Am foarte multă treabă. (n.r. - nici un pacient nu aştepta pe holul dispensarului). Nu am nimic de declarat. Nu dau nici un interviu. Pe acest subiect nu discut cu nimeni. Vă mulţumesc”, au fost singurele cuvinte pe care le-a spus în apărarea sa Carmen Buleandră.Mai pe scurt, femeia nu a vrut să facă nicio declaraţie în legătură cu o posibilă tentativă de fraudă. Nimic care să explice de ce a procedat în maniera în care a făcut-o şi ce a împins-o să încalce legea.Parchetul continuă cercetările cu privire la omorul din culpă săvârşit de Andrei Ion.Colegiul Medicilor s-a autosesizatContactat telefonic, doctorul Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în legătură cu cele întâmplate la Cavadineşti. „Am citit în presă şi am aflat ce s-a întâmplat. Nu ştiam însă despre ce medic este vorba. Oricum, Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului va cerceta cazul. Într-o săptămână sau două sper să avem şi un răspuns”, ne-a explicat doctorul Nechita.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 Dosarul fostului comisar Ion Andrei bate pasul pe locUn raport de expertiză criminalistică ţine în loc dosarul fostului comisar şef de poliţie din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul Imigrări Galaţi, Ion Andrei. Acesta a fost trimis în judecată anul trecut, fiind acuzat de ucidere din culpă, braconaj şi uz fără drept de armă, iar de atunci dosarul lui bate pasul pe loc la Judecătoria Târgu Bujor, fiind acordate nu mai puţin de cinci termene pentru a se depune la dosar respectivul raport criminalistic.Ion Andrei a intrat în atenţia anchetatorilor după ce, pe 28 iunie 2012, un bărbat din Tecuci, Cristian Lovin, şi-a pierdut viaţa în incinta fermei piscicole „Maţa-Rădeanu”.Pescuit pe baltă, finalizat cu împuşcăturiCristian Lovin a mers la ferma „Maţa Rădeanu”, însoţit de un prieten, pentru a pescui. După ce s-au instalat, pe mal, la pescuit, pe baltă şi-a făcut apariţia, dinspre fermă, o barcă cu doi bărbaţi, unul dintre ei fiind comisarul Ion Andrei. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cei doi bărbaţi din barcă erau înarmaţi, Ion Andrei având o carabină cu glonţ, cu cinci cartuşe în încărcător, iar însoţitorul său o armă cu alice şi trei cartuşe.Prietenul lui Cristian Lovin a auzit mai multe focuri de armă, fără a le putea spune anchetatorilor dacă au fost trase de cei doi ocupanţi ai bărcii, după care a observat că mijlocul de transport a dispărut după un pâlc de stuf, de unde s-au auzit alte împuşcături.La scurt timp, Cristian i-a spus prietenului său că a fost împuşcat, după care şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut la pământ. Speriat, bărbatul a încercat să-i acorde rănitului primul ajutor, fără succes însă, după care a mers să-l anunţe pe proprietarul bălţii de cele întâmplate. Acesta a anunţat incidentul la numărul unic de urgenţă 112 şi, gândindu-se că ar fi existat posibilitatea ca Ion Andrei să-l fi împuşcat pe pescar, l-a chemat la mal.Deces fără urme de împuşcăturăDupă un nou apel la 112, la faţa locului a ajuns un echipaj al ambulanţei, iar asistenta „a constatat decesul victimei, fără să stabilească însă un diagnostic, deoarece nu avea această competenţă”, se arată în rechizitoriul procurorilor, care menţionează şi faptul că pe corpul victimei nu au fost observate urme de sânge.La ferma piscicolă a ajuns şi un poliţist, dar şi fratele victimei, Dumitru Lovin. „În urma examinării vizuale a cadavrului victimei, lucrătorul de poliţie nu a constatat urme de violenţă. Dumitru Lovin a fost îndrumat de către lucrătorul de poliţie să solicite eliberarea certificatului de deces, acesta „crezând că fratele meu murise de infarct”. Dumitru Lovin a luat cadavrul victimei, l-a urcat într-un autoturism şi a mers la un dispensar din comuna Cavadineşti, în vederea eliberării certificatului constatator al decesului”, arată anchetatorii.Fals în acteCertificator constatator al decesului emis pe numele lui Cristian Lovin a fost eliberat de medicul din comuna Cavadineşti, la solicitarea poliţistului, fără ca medicul să vadă cadavrul. "În cuprinsul certificatului constatator al decesului s-au consemnat următoarele: „stop cardio-respirator, infarct miocardic acut, cardiopatie ischemică cronică, accident vascular cerebral”, data eliberării fiind 28.06.2012."Pe baza acestui înscris, familia Lovin a încercat să obţină, de la Primăria Cavadineşti, certificatul de deces şi adeverinţa de înhumare. Actele nu le-au putut fi eliberate pentru că între deces şi eliberarea certificatului constatator nu trecuseră încă 24 de ore. Astfel, medicul din comună a schimbat imediat data de pe certificatul constatator, declarând că acesta a fost eliberat pe 29 iunie, adică o zi mai târziu decât în realitate. Ulterior, tot cu data de 29 iunie, a fost eliberat şi certificatul de deces, în ciuda faptului că acesta a fost ridicat din Primărie pe data de 28 iunie.Ajunşi acasă cu trupul neînsufleţit al lui Cristian, cei din familia Lovin au început pregătirile de înmormântare. "La momentul la care victima a fost dezbrăcată, pe corpul acesteia au fost observate urme de sânge, moment în care au fost anunţate organele de poliţie din oraşul Tecuci. Ulterior, victima a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, în vederea efectuării necropsiei", mai precizează procurorii.Raport de expertiză efectuat în timpul ancheteiImediat după efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit că moartea lui Cristian Lovin a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute consecutive plăgii împuşcate.Astfel organele de anchetă au ridicat armele şi muniţia lui Ion Andrei, care au fost supuse unor expertize, care acum ţine pasul pe loc procesul din instanţă. "Dincolo de caracterul de probabilitate indus de către raportul de expertiză balistică, celelalte elemente probatorii ale cauzei permit concluzia că inculpatul Andrei Ion este cel care a tras cu arma de foc letală asupra victimei Lovin Cristian, producându-i decesul", se mai arată în rechizitoriu.Astfel, Ion Andrei, care a recunoscut în faţa anchetatorilor că a tras cu arma pentru a speria un stol de pelicani, fără a avea însă vizibilitate asupra digului, a fost trimis în judecată de procurorii gălăţeni, în stare de libertate, urmând ca instanţa de judecată să decidă care este pedeapsa care i se cuvine pentru cele trei infracţiuni săvârşite.viata-libera.ro
Recommended Posts