Jump to content

Salubrizare pe malul Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Salubrizare pe malul Dunării

Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Marius Popa, impreuna cu comisari din cadrul comisariatelor judetene Galati si Tulcea, participa la o actiune de salubrizare care se desfasoara pe ambele maluri ale Dunarii, in zona “Trecere bac - I.C.Bratianu”. La actiunea de curatenie mai participa reprezentanti ai administratiei publice din Galati si Tulcea, societatile de salubrizare din cele doua municipii si voluntari. “De Ziua Europei, modul cel mai bun prin care care ne dovedim apartenenta la Europa unita este acela de a incerca sa avem o tara curata, demonstrand astfel ca suntem un popor care si-a castigat locul alaturi de celelalte popoare europene. Avem in acelasi timp datoria de a salva patrimoniul nostru natural, pe care trebuie sa-l lasam nealterat generatiilor viitoare”, a declarat Octavian Popa.

Link to comment
Share on other sites

Faleza, aflata sub zodia mizeriei

* Asta se poate spune tinand cont de faptul ca, in decurs de doar cateva ore, in zona Trecere Bac comisarii Garzii de Mediu si angajatii Ecosal au strans o cantitate impresionanta de gunoaie.

Faleza Dunarii, unul dintre putinele locuri din oras unde iti poti petrece timpul liber, nu mai poate fi considerat un punct de atractie. In timp ce partea inferioara a falezei asteapta sa fie asfaltata in intregime, malul Dunarii este plin de tot felul de gunoaie aduse de ape, fie aruncate de cei certati cu curatenia. La imaginea dezolanta pe care o are faleza s-ar putea adauga indiferenta autoritatilor locale, mai ales a municipalitatii, care se pare ca se implica prea putin ca lucrurile sa revina in normalitate. Si asta in conditiile in care primarul Dumitru Nicolae a declarat ca una dintre pasiunile sale este sa mearga zilnic pe faleza, dar se pare ca este indiferent la gunoaiele care zac pe mal sau plutesc pe apa, in apropierea acestuia.

Cei care au decis ieri sa faca curatenie pe Faleza, in zona Trecere Bac, au fost cei sapte comisari ai Garzii de Mediu in frunte cu comisarul sef Gabriel Panaitescu, ajutati in aceasta actiune de angajati ai Ecosal. Nu numai zona Trecere Bac a fost curatata de comisarii de mediu, ci si malul drept al Dunarii, in zona localitatii tulcene IC Bratianu, operatiune care a revenit comisarilor de mediu din judetul vecin. Actiunea, la care a fost prezent comisarul general al Garzii Centrale de Mediu, Octavian Popa, a avut loc chiar de Ziua Europei si a avut ca scop sa arate ca Romania incearca sa fie o tara curata. “In zona IC Bratianu au fost stranse in decurs de cateva ore trei remorci de gunoaie, iar in zona Trecere Bac comisarii Garzii de Mediu, carora li s-a alaturat comisarul general Octavian Popa, au adunat gunoaiele aflate atat la mal, cat si la marginea apei: crengi, hartii, ambalaje de plastic sau de hartie, pet-uri, sticle. In decurs de cateva ore numai din aceasta zona s-au colectat doua remorci a cate 7 tone. Din pacate aceeasi mizerie se regaseste pe tot malul Dunarii“, a precizat Gabriel Panaitescu. Potrivit aceleiasi surse, obligatia de a veghea la asigurarea curateniei pe malul Dunarii ii revine Primariei, in timp ce strangerea gunoaielor care zac la malul apei le revine societatilor portuare si Sistemului de Gospodarire a Apelor.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Păcat că nu s-au mobilizat şi acum doi ani! Au venit nişte prieteni din Cluj-Napoca şi-am vrut să le arăt frumoasa noastră faleză. Ghinion! Principala atracţie a fost un cal mort ce plutea pe Dunăre. Am înţeles cine se ocupă de curăţarea malurilor, dar apa cui rămâne?

...Şi nu mai spun nimic despre mirosul atât de "îmbietor"... al zonei.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.