Jump to content

Şcoală de vară pentru studenţi la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Şcoală de vară pentru studenţi la ArcelorMittal Galaţi

ArcelorMittal Galati a lansat o Scoala de Vara pentru studenti, unde 20 de participanti au fost selectati pentru a invata cat mai multe despre economia unei companii siderurgice si miniere.

Proiectul se va derula pe doua luni si se va concentra pe 20 de teme de cercetare care se refera la situatii reale de productie ce pot fi imbunatatite.

De asemenea, se vor organiza sesiuni de pregatire. Fiecare dintre studenti va lucra in echipe de specialisti din Combinat si va beneficia de un mentor care il va ghida in activitate. Pe durata Scolii de Vara studentii vor fi remunerati.

Scoala de Vara reprezinta doar una dintre directiile de lucru ale programului de internship lansat in acest an si care mai include: sesiuni tematice, prelegeri pentru 100 de studenti din partea unor specialisti romani si straini despre proiecte actuale, stagii practice scurte pentru alti 100 de studenti, pentru insusirea unor informatii teoretice precum si vizite in combinat, pentru 100 de studenti, in vederea familiarizarii acestora cu procesele si echipamentele de productie.

dailybusiness.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

A şaptea ediţie a Şcolii de Vară ArcelorMitttal

Combinatul ArcelorMittal Galaţi deschide oficial astăzi Şcoala de Vară pentru studenţi, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie. Timp de trei luni, aproximativ 60 de studenţi din Galaţi şi alte centre universitare vor fi pregătiţi în producţie, vor fi îndrumaţi de mentori şi vor lucra pe proiecte reale. Aproape 230 de studenţi au absolvit, în total, cele şase ediţii de până acum ale Şcolii de Vară ArcelorMittal, 50 dintre ei fiind angajaţi în combinatul gălăţean. Evenimentul de astăzi va avea loc la ora 9,00, la Clubul "ArcelorMittal", din Complexul Țiglina.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Încă 65 de tineri au absolvit Școala de Vară de la ArcelorMittal Galați

  • Școala de Vară a ArcelorMittal a ajuns la cea de-a șaptea ediție și a fost absolvită de aproape 300 de interni

65 de studenți au absolvit cursurile Școlii de Vară a ArcelorMittal Galați și au prezentat temele de cercetare la care au lucrat, timp de 10 săptămâni, alături de mentorii lor, în combinat.

“Atragerea de tineri specialiști nu are doar semnificația continuității, ci și cea a pregătirii viitorului nostru, care va însemna creștere și digitalizare. Suntem bucuroși să vedem la internii Școlii de Vară competențe care se potrivesc cu cele ale specialiștilor noștri de mâine. Suntem gata să îi primim pe cei mai buni în echipele noastre”, a spus Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați.

“Internii au lucrat pe teme concrete, extrase din realitățile tehnice și organizatorice ale unității noastre și au propus soluții cu aplicabilitate reală și imediată. Suntem interesați să îi angajăm pe unii interni din anii terminali sau să oferim burse de studii, urmate de angajare. Dorim, de asemenea, adâncirea colaborării cu sistemul educațional local și regional”, a spus Mihaela Crăciun, directorul de resurse umane al ArcelorMittal Galați.

Internii Școlii de Vară au participat și la cursuri de dezvoltare profesională și personală, la sesiuni de team-building și la întâlniri cu echipele locale. Pe timpul Școlii, internii au fost angajați și retribuiți, beneficiind de toate drepturile salariaților combinatului.

Parte a Programului de Internship, Școala de Vară a ArcelorMittal a ajuns la cea de-a șaptea ediție și a fost absolvită de aproape 300 de interni.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Școala de Vară a Combinatului Siderurgic – la a opta ediție

56 de studenți provenind din centrele universitare Galați, Iași, București și Cluj au fost selectați și vor participa la Școala de Vară a Combinatului Siderurgic, aflată la cea de a opta ediție.

În următoarele două luni și jumătate studenții vor lucra, alături de mentori – experți ai Combinatului, la proiecte concrete de care să rezolve probleme tehnice sau organizatorice din cadrul companiei.

Studenții vor beneficia și de sesiuni de pregătire care să le dezvolte abilitățile de comunicare, tehnicile de prezentare dar și la team building-uri în care își vor consolida rolul în echipele din care fac parte. Pe perioada programului studenții devin angajați cu drepturi depline ai Combinatului.

„Într-o realitate mereu în schimbare, cum este cea de-acum, avem nevoie de un fundament solid, de cunoaștere. Schimbarea este o normalitate și dacă nu o urmezi nu poți progresa. Fiți curioși, învățați și vă garantez că experiența voastră de la noi va cântări greu în parcursul vostru ulterior”, a spus, studenților participanți, Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane.

“Sunt onorat și bucuros să fi participat în ultimii ani la Școală de Vară a Combinatului, cel mai important program de acest gen din țară. De la an la an, remarc o participare tot mai numeroasă a studenților noștri. Îi felicit că au ales să se dezvolte profesional și nu doar teoretic, prin activități practice, prin parcurgerea fluxului de producție, ceea ce le va întregi expertiza tehnică. Remarc că albastru este, acum, culoarea comună a Combinatului și Universității, ceea ce semnifică seriozitate, responsabilitate și profesionalism”, a spus Gelu Gurguiatu, Decanul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galați.

Aproape 300 de studenți au absolvit Școala de Vară, unii dintre aceștia devenind angajați ai Combinatului.

LIBERTY Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Combinatul și-a primit studenții la Școala de Vară

45 de studenți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj -Napoca, au început Școala de Vară, un program educațional prin care LIBERTY Galați dorește să atragă noi specialiști și să își  întărească legăturile cu mediul educațional, informează combinatul siderurgic. Potrivit unui comunicat de presă, „timp de 10 săptămâni, studenții vor lucra alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pentru a înțelege realitățile industriale actuale și pentru a contribui la rezolvarea unor probleme reale.

Această ediție se desfășoară cu respectarea strictă a regulilor interne din Combinat care să prevină infectarea cu Covid 19. Unele activități vor fi susținute online. La deschiderea Școlii de Vară, realizată prin video-conferință, studenții au purtat un dialog deschis cu Bogdan Grecu – Directorul General al Combinatului, Mihaela Crăciun – Directorul de Resurse Umane dar și cu o parte din mentorii lor.

„Faptul că ați fost selectați în acest program înseamnă că ați făcut un prim pas în carieră și în dezvoltarea voastră profesională. Sperăm să veniți cu idei și viziuni proaspete de a îmbunătăți procesele din companie. Acum aveți șansa de a pune în practică principiile învățate în facultate dar și de a… greși. E un mediu perfect de dezvoltare pentru orice student care dorește acest lucru”, le-a transmis studenților, Bogdan Grecu, Directorul General al Combinatului.

„Am realizat acest program pentru că ne dorim ca această companie să funcționeze mult timp de acum înainte și să colaborăm îndeaproape cu sistemul superior de învățământ, deoarece, din păcate, acesta nu este sensibilizat de nevoile angajatorilor din România. Noi vă oferim șansa să vă afirmați, să vă împărtășiți ideile și sugestiile și să lucrați în echipă. Singura competiție este cu voi înșivă!”, a spus Mihaela Crăciun, Directorul de Resurse Umane al LIBERTY Galați.

Internii vor participa nu doar la proiecte ci și la sesiuni de pregătire susținute de experți interni și externi precum și la team building-uri, cu scopul de a crea coeziune și de a descoperi punctele tari ale echipelor. Lansată în 2012, Școala de Vară a Combinatului, parte a programuluide Insternship, a avut ca rezultat atât pregătirea a 350 de studenți cât și angajarea a 120 de noi specialiști”.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

45 de studenţi din 7 centre universitare, absolvenţi ai Şcolii de Vară LIBERTY Galaţi

45 de studenţi proveniţi din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediţie a Şcolii de Vară organizată de LIBERTY Galaţi. Timp de 10 săptămâni, studenţii au fost angajaţi cu drepturi depline şi au lucrat alături de mentori (specialişti din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, cu aplicabilitate în toate zonele de activitate, desfăşurate pe platforma siderurgică, pentru a înţelege realităţile industriale actuale şi a contribui cu soluţii inovatoare la rezolvarea unor probleme. În prezent, se poartă discuţii cu 12 din cei 45 de interni ai acestei ediţii, în vederea oferirii unor burse.
De la debutul programului şi până în prezent, peste 390 de studenţi au absolvit Şcoala de Vară a Combinatului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

A X-a ediţie a Şcolii de Vară

Un număr de 46 de studenţi de la cinci universităţi din ţară participă la cea de-a X-a ediţie a Şcolii de Vară, un program de internship care a început în 2012 la combinatul siderurgic din Galaţi, a anunţat, joi, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu. Potrivit acestuia, în următoarele zece săptămâni, stagiarii, care au fost selectaţi din aproximativ 150 de candidaţi de la universităţile Galaţi, Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Constanţa, vor fi angajaţi cu normă întreagă şi vor lucra la proiecte cu aplicabilitate industrială directă pentru combinat. Internii, care vor fi susţinuţi de mentori din cadrul companiei, vor participa la sesiuni de instruire pentru a-şi dezvolta diverse abilităţi, dar şi la activităţi de team-building, care au ca scop crearea de sinergii şi evidenţierea importanţei muncii în echipă.

Din 2012, peste 400 de studenţi au absolvit această Şcoală de Vară, iar 35% dintre aceştia au fost angajaţi în combinat.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Școala de Vară a LIBERTY Galați la finalul celei de-a zecea ediții

LIBERTY Galați a finalizat cea de-a zecea ediție a Școlii de Vară, în cadrul căreia 45 de studenți din centrele universitare Galați, București, Iași, Cluj-Napoca și Constanța au fost angajați cu drepturi depline timp de zece săptămâni și au lucrat, alături de mentori, pe proiecte cu aplicabilitate în toate zonele de activitate ale Combinatului. Scopul proiectului a fost ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei și soluții inovatoare la rezolvarea unor probleme reale, pe măsură ce industria se îndreaptă  către un viitor cu emisii reduse de carbon.

De la lansare, peste 450 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 (34%) dintre aceștia s-au alăturat companiei. Pe plan mai larg, aproape 1.000 de studenți au participat la Sesiunile Tematice organizate în Combinat, 500 și-au desfășurat stagiile de practică alături de specialiștii companiei, iar 65 au beneficiat de burse acordate de LIBERTY Galați.

LIBERTY Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Studenți implicați în proiectele inovative ale combinatului siderurgic

Combinatul Liberty Galați a lansat cel de-al unsprezecelea stagiu al Școlii de Vară, cu 37 de noi studenți care vor lucra pe platforma siderurgică. Timp de zece săptămâni, studenții vor fi implicați în diverse activități de formare profesională, alături de mentori cu experiență vastă în cadrul companiei.

"Scopul programului Școala de Vară este ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei inovatoare pe măsură ce industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon. Școala de Vară face parte din programul de internship desfășurat sub umbrela Academiei GreenSteel Liberty Galați, care își propune să atragă tineri specialiști în companie și în industrie și să întărească legătura cu mediul educațional", se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Combinatul siderurgic gălățean a demarat un amplu program de modernizare, obiectivul fiind de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Studenții participanți la Școala de Vară vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii din domeniul metalurgiei.

"Noile tehnologii pe care intenționăm să le implementăm sunt unice în Europa și în lume, iar planurile GreenSteel vor face istorie la Galați - vă invităm să fiți parte din acest viitor. Echipa noastră joacă un rol-cheie în această călătorie și perfecționarea forței de muncă existente reprezintă o prioritate pentru noi, dar avem nevoie și de sprijinul tinerei generații, care poate contribui cu idei și soluții inovatoare. Vă așteptăm la Liberty Galați și invităm cât mai mulți tineri să se bucure de această experiență pe parcursul verii, să învețe, să se dezvolte, să se distreze și, la finalul stagiului, să se alăture companiei. Aș vrea să le mulțumesc mentorilor Liberty care se implică în program pentru a transmite expertiza lor noii generații", a arătat Ajay Aggarwal, președinte Liberty Steel Group Europe și Chairman of the Board Liberty Galați, adresându-se studenților participanți la acest internship.

De la lansarea programului, 440 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 dintre ei s-au alăturat în timp combinatului siderurgic gălățean. În total, aproape 1.000 de studenți au participat la sesiunile tematice organizate în cadrul companiei, 500 dintre ei au efectuat stagiul de practică alături de specialiștii în siderurgie, iar aproximativ 70 de studenți au beneficiat de bursele acordate de Liberty Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.