Jump to content

Dosarul "Motorock"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

"Motorock", încă o amânare

Procesul "Motorock", în care se judecă incidentele de la festivalul cu acelaşi nume, când o fetiţă de 13 ani a murit accidentată de o motocicletă, a fost din nou amânat deoarece magistratul care a judecat până acum cauza a intrat în concediu medical. Judecătorul care l-a înlocuit pe judecătorul intrat în concediu medical a decis, miercuri, acordarea unui nou termen deoarece dosarele trebuie soluţionate de un singur magistrat.

În toamna anului 2006, Claudia Stoica (13 ani) a murit în timp ce asista în Galaţi la un concurs de viteză la care participau mai mulţi motociclişti, în cadrul primei şi singurei ediţii a Festivalului "Motorock". Motocicleta condusă de Paul Bulai a scăpată de sub controlul acestuia şi a intrat în public, bucăţi din ea omorând-o pe Claudia Stoica şi rănind grav alţi doi spectatori. Cinci persoane, printre care se număra şi primarul Galaţiului, au fost cercetate de procurorii gălăţeni şi bucureşteni cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul.

În cele din urmă, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis începerea urmăririi penale în cazul lui Paul Bulai, motociclistul care a acidentat-o mortal pe Claudia Stoica, şi a şefilor clubului care a organizat Festivalul "Motorock" - Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu. Celor din urmă li s-a imputat că nu au respectat dispoziţiile legale cu privire la organizarea unei competiţii sportive

Primarul Dumitru Nicolae, cel care şi-a dat acordul pentru desfăşurarea competiţiei, a fost scos de sub urmărirea penală, chiar dacă a aprobat concursul fără a avea un raport de specialitate, fiind în schimb sancţionat cu o amendă de 7 milioane de lei vechi. Tot de sub urmărire penală a fost scos şi Emil Bălan (fiul unui cunoscut avocat gălăţean, n.r.) ce face parte din clubul organizator al "Motorock".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Claudiu Stoica vrea 50.000 de euro de la Dumitru Nicolae

Tatal fetitei care a murit in urma accidentului produs in timpul Festivalului Motorock deschide un proces separat impotriva primarului, pe care il considera in egala masura responsabil pentru cele intamplate. Dupa aproape doi ani de la tragicul eveniment, procesul penal bate pasul pe loc la Judecatoria Galati. Ieri dosarul a fost amanat din nou, de aceasta data la cererea lui Claudiu Stoica, ramas fara avocat.

Reamintim ca in data de 9 septembrie 2006, in timpul primei editii a Festivalului Motorock, unul dintre pilotii inscrisi in concurs, Paul Bulai, a pierdut controlul motocicletei care s-a izbit de un copac de pe marginea soselei. In urma impactului bucati din motocicleta s-au desprins, lovind-o mortal pe Aurelia Claudia Stoica (13 ani), care urmarea concursul din spatiul amenajat pentru spectatori, si au ranit alte doua persoane, Cristina Sava si Cristian Mihailescu.

Parchetul General a dispus trimiterea in judecata a lui Paul Bulai, dar si a organizatorilor concursului de motociclism, Anton Banciog si Vasile Ivascu, pentru comiterea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dar l-au scos de pe lista inculpatilor pe primarul Dumitru Nicolae, acuzat initial de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

S-au incurcat in cuantumul daunelor

Tatal victimei ne-a declarat ieri ca avocatul care il reprezentase pana acum in proces a cerut judecatorilor o cu totul alta suma decat cea asupra careia se pusesera initial de acord. Barbatul sustine ca a incercat sa mearga in paralel si cu un proces indreptat impotriva lui Dumitru Nicolae pe care il considera la fel de vinovat ca si organizatorii Festivalului Motorock, dar acest lucru nu a fost posibil pana acum.

"Am renuntat la avocat pentru ca nu se ocupa de dosar si a venit cu alte daune decat cele pe care i le dadusem eu. O sa cer 50.000 de euro de la cele trei persoane care au fost trimise in judecata, dar il dau in judecata si pe Dumitru Nicolae de la care voi cere aceeasi suma. Mi se pare corect asa pentru ca el a semnat pentru organizarea festivalului fara sa fie asigurate masurile de protectie", afirma Claudiu Stoica.

Procesul penal va fi reluat dupa vacanta judecatoreasca, in ziua de 3 septembrie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Judecarea dosarului Motorock, amânată pentru a şaptea oară!

Judecarea pe fond a dosarului "Motorock", privind incidentele produse la festivalul organizat în toamna anului 2006 la Galaţi, unde o fetiţă de 13 ani a murit accidentată de o motocicletă, a fost amânată, miercuri, pentru a şaptea oară, de Judecătoria Galaţi, din cauza lipsei de procedură. Miercuri, magistraţii de la Judecătoria Galaţi au amânat din nou judecarea dosarului pentru că avocatul tatălui Claudiei Stoica, fata decedată în accident, nu s-a prezentat la proces, pe motic că se află în concediu. Acesta nu a desemnat însă o persoană care să îl înlocuiască, astfel că judecătorul de caz a dispus stabilirea unui nou termen al procesului. De altfel, în acest proces, început în ultima zi a lunii octombrie a anului trecut, nu a fost audiată niciuna dintre părţi şi nici nu au fost analizate datele din dosar. La toate cele şapte termene ce s-au scurs până acum judecătorii au dictat amânări invocând lipsa de procedură.

În toamna anului 2006, Claudia Stoica, de 13 ani, a murit în timp ce asista pe faleza din Galaţi la un concurs de viteză la care participau mai mulţi motociclişti, în cadrul primei şi singurei ediţii a Festivalului "Motorock". Motocicleta condusă de concurentul Paul Bulai a fost scăpată de acesta de sub control şi a intrat în decor, părţi componente ale acesteia lovind-o mortal pe Claudia Stoica şi rănind grav alţi doi spectatori.

Cinci persoane, printre care se număra şi primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, au fost cercetate de procurorii gălăţeni şi bucureşteni cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul. În cele din urmă, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis începerea urmăririi penale în cazul lui Paul Bulai şi a şefilor clubului care a organizat Festivalul "Motorock" - Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu. Celor din urmă li s-a imputat că nu au respectat dispoziţiile legale cu privire la organizarea unei competiţii sportive. Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, cel care şi-a dat acordul pentru desfăşurarea competiţiei, a fost scos de sub urmărirea penală, cu toate că aprobase desfăşurarea concursului fără a avea un raport de specialitate, el fiind în schimb sancţionat cu o amendă de 700 de lei.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu de ce nu ma mir in legatura cu scoaterea de sub urmarire a primarului. Desigur, multa lume a avut interes ca primar sa ramana domnul Nicolae. Ar fi fost o lovitura de imagine a justitiei daca s-ar fi procedat cum trebuia.. dar era culmea ca un precedent sa se creeze tocmai la Galati.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Termene peste termene

Dosarul Motorock - poveste fără sfârşit

Dosarul Motorock bate în continuare pasul pe loc. La aproape doi ani de când acest caz s-a concretizat într-un dosar ajuns pe masa de lucru a magistraţilor de la Judecătoria Galaţi, foarte multe dintre iţele ­încurcate ale acestei istorii nu îşi schimbă caracteristicile. Deşi stadiul procesual al cazului a ajuns pe fond, în cadrul procesului nu s-a discutat o clipă despre fondul cauzei. Asta pentru că, de la un termen la altul, părţile implicate au invocat diverse motive pentru care, potrivit legii, judecătorii n-au putut face altceva decât să acorde termen peste termen.

Vineri, la Judecătoria Galaţi, părţile implicate în acest proces s-au înfăţişat din nou în faţa magistraţilor, după ce, la termenul trecut, se dictase o amânare pentru că tatăl fetiţei moarte în teribilul accident produs în cadrul Festivalului "Motorock", Claudiu Stoica, a invocat lipsa apărării şi a cerut stăruitor audierea anumitor martori. Mai trebuie să spunem aici şi faptul că Claudiu Stoica este cel care, în repetate rânduri, a solicitat amânări pentru angajarea avocaţilor.

Continuăm spunând că suntem foarte departe de un rezultat, de un deznodământ în ceea ce priveşte tragedia din toamna anului 2006, când Claudia Stoica, de 13 ani, a murit în timp ce asista pe Faleză la concursul de viteză la care participau motociclişti din întreaga ţară, în cadrul primei şi singurei ediţii a Festivalului "Motorock".

Vom reaminti cititorilor că drumul acestui dosar către sala de judecată a fost, la rândul său, foarte sinuos. Cazul pus cap la cap de către procurorii gălăţeni a vizat la început cinci vinovaţi, printre care se număra şi primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, precum şi fiul unui cunoscut avocat din Galaţi. După ce dosarul a fost plimbat de la parchetele gălăţene până la cele din Bucureşti şi înapoi, s-a decis începerea urmăririi penale doar în cazul lui Paul Bulai şi al şefilor clubului "Dunărea Motor Club" care a organizat Festivalul "Motorock" - Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27594

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dosarul "Motorock"

O poveste fără sfârşit

Dosarul Motorock îşi continuă şirul interminabil de termene la Judecătoria Galaţi. În urmă cu două zile, magistraţii gălăţeni au analizat din nou acest caz. Procesul va continua tot la această instanţă, pentru că, după analizarea unora dintre probe şi audierea câtorva dintre părţile implicate, a fost dictat un nou termen. Procesul ce ar trebui să scoată la lumină cazul fetei ce a murit în timp ce asista la un concurs de motociclete va fi reluat pe 11 februarie, când va fi audiat pilotul motocicletei scăpate de sub control, Paul Bulai, şi alţi trei martori ce au asistat la nefericitul incident.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=29374

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pedepse cu suspendare în procesul Motorock

Deznodământ surprinzător în dosarul Motorock, unde cei trei motociclişti trimişi în judecată pentru accidentarea mortală a Claudiei Stoica şi rănirea altor două persoane, Cristina Sava şi Cristian Mihăilescu, au primit pedepse relativ mici, cu suspendarea executării. Parchetul General a dispus trimiterea în judecată a lui Paul Bulai, dar şi a organizatorilor concursului de motociclism, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Paul Bulai, conducătorul motocicletei implicate în accident, şi organizatorii festivalului de motociclism, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu, au fost condamnaţi la câte un an şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi, judecătorul Robert Florea, ne-a declarat că în cazul celor trei s-a stabilit un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni, perioadă în care cei trei inculpaţi nu mai pot comite nicio infracţiune. În cazul în care o vor face, la pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune se va adăuga şi cea primită pentru ucidere din culpă.

Pe lângă pedepsele aplicate, o problemă o reprezintă şi cuantumul daunelor materiale şi morale cerute de familia fetiţei decedate. Tatăl Claudiei Stoica a solicitat Judecătoriei despăgubiri de 50.000 de lei ca daune materiale şi 200.000 de lei drept daune morale. Instanţa de judecată a apreciat că trebuie acordate doar 15.000 de lei ca daune materiale, ce reprezintă cheltuielile efectuate cu înmormântarea fetiţei şi pomeniri, şi 30.000 de lei drept daune morale pentru pierderea suferită. Avocata care îl reprezintă pe Claudiu Stoica ne-a precizat că cel mai probabil va ataca decizia Judecătoriei cu recurs la Tribunalul Galaţi, lucru pe care îl vor face şi inculpaţii, dar şi Parchetul.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Pedeapsă cu suspendare pentru ucigaşul Motorock

Tribunalul Galaţi a menţinut pedeapsa cu suspendare pentru motociclistul Paul Bulai, vinovat de moartea unei fetiţe de 13 ani.Părinţii copilului nu au mai primit nici un leu în plus la daunele de 45.000 de lei acordate iniţial de Judecătoria Galaţi. Tribunalul Galaţi s-a pronunţat la finalul săptămânii în cazul Motorock, după numele primului festival de motocliclism organizat la Galaţi în 2006.

Sentinţa judecătorilor l-a înfuriat pe tatăl fetiţei de 13 ani, Claudiu Stoica, a cărui cerere de majorare a daunelor morale şi materiale a fost respinsă, iar principalii responsabili de producerea tragediei au primit pedepse cu suspendare.

O zi de coşmar

Pe 9 septembrie 2006, Claudia Stoica (13 ani) îşi pierdea viaţa după ce era lovită de mai multe bucăţi desprinse din motocicleta condusă de Paul Bulai. Tânărul participa la Festivalul Motorock, iar la un moment dat acesta a pierdut controlul motocicletei. Bolidul s-a lovit de un copac iar din el s-au desprins câteva părţi componente, accidentând-o mortal pe fetiţa care asista la spectacol şi rănind alte două persoane. Motociclistul Paul Bulai a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă ,iar alături de acesta au fost inculpaţi şi organizatorii Festivalului Motorock, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu. Judecătoria Galaţi a considerat că organizatorii evenimentului şi motociclistul sunt în egală măsură vinovaţi de moartea copilului şi rănirea spectatorilor. De aici şi pedepsele de un an şi două luni de închisoare pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi, dar cu suspendarea executării. Familia Claudiei urmează să primească 30.000 de lei drept daune materiale şi 15.000 de lei ca daune morale de la persoanele vinovate de producerea accidentului.

Viaţa unui copil: 30.000 de lei

Tatăl fetiţei, Claudiu Stoica, s-a declarat nemulţumit de suma primită, dar judecătorii de la Tribunalul Galaţi au considerat că daunele sunt suficiente pentru a acoperi pierderea suferită de familie. „Suma de 30.000 de lei este foarte mică când vorbim de viaţa unui om. Daunele ar fi trebuit majorate", ne-a declarat avocata Domnica Toader, care l-a reprezentat iniţial în justiţie pe tatăl fetiţei.

Singura schimbare este majorarea pedepsei aplicate motociclistului de la un an şi două luni la un an şi 9 luni de închisoare. Pedeapsa aplicată în final lui Paul Bulai a fost de doi de închisoare (cu suspendare) pentru că acesta fusese condamnat şi pentru vătămare corporală din culpă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Pedeapsa_cu_suspendare_pentru_ucigasul_Motorock_0_199780068.html

Link to comment
Share on other sites

Chiar nu inteleg de ce trebuie cineva sa plateasca. Nu este un accident in trafic, este un accident petrecut in timpul unei competitii sportive. Oricine participa la o competitie sportiva, fie el sportiv sau spectator, isi asuma un risc. Cine ar trebui sa plateasca pentru zecile de pucuri de hokei care zboara in figurile spectatorilor? Dar pentru comisarul omorat de o roata desprinsa dintr-un monopost ferrari?

In aceste conditii, singurul vinovat este Insotitorul matur, care si-a asumat riscul, in numele unui minor.

Acest caz, trebuie tratat ca un incident sportiv. O comisie de specialitate trebuie sa verifice circumstantele in care s-a produs tragicul accident, si sa stabileasca daca ORGANIZATORII scosi de sub urmarire penala au respactat normele de securitate. Nu pilotul motocicletei este vinovat, ci el este o victima a accidentului, condamnat la o viata de remuscari regrete si amintirea faptului ca o competitie relaxanta s-a transformat in cosmarul vietii sale.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Doar 45.000 de lei este preţul vieţii fetiţei ucise la “Motorock”

Judecătorii au menţinut pedepsele cu suspendare aplicate organizatorilor şi motociclistului în cazul "Motorock". Tatăl fetiţei omorâte este nemulţumit de daunele stabilite de instanţă în compensare pentru pierderea fiicei sale, Claudia, pe atunci în vârstă de 13 ani.

După cinci ani de judecată, Curtea de Apel Galaţi a finalizat ieri cazul "Motorock", după numele festivalului de motocliclism organizat la Galaţi în 2006. Judecătorii au apreciat că pedepsele aplicate de Tribunalul Galaţi, dar şi daunele au fost corect stabilite.

Primarul, fără vină

Curtea de Apel Galaţi a decis ieri să menţină pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru motociclistul Paul Bulai, vinovat de moartea unei fetiţe de 13 ani, Claudia Stoica. Aşa s-a întâmplat şi cu cei doi organizatori ai festivalului de motociclism, puşi sub acuzare, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu, care au fost condamnaţi la pedepse de câte un an şi două luni de închisoare, tot cu suspendare.

"Nu sunt în măsură să apreciez decizia instanţei", ne-a declarat Vasile Ivaşcu.

Vă reamintim că, pe 9 septembrie 2006, Claudia Stoica (13 ani) îşi pierdea viaţa după ce a fost lovită de mai multe bucăţi desprinse din motocicleta condusă de Paul Bulai.Tânărul participa la Festivalul Motorock, iar la un moment dat, acesta a ridicat motocicleta pe roata din spate, dar a pierdut controlul bolidului. Motocicleta s-a lovit de un copac, şi din aceasta s-au desprins câteva părţi componente, care au accidentat-o mortal pe fetiţa care asista pe Faleză la întrecere. De asemenea, au fost rănite alte două persoane.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a cercetat în dosar şi pe primarul Dumitru Nicolae, care ar fi avut obligaţia securizării spaţiului pus la dispoziţie pentru întrecere dar edilul a fost scos ulterior de sub urmărire penală. Motociclistul Paul Bulai a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală la fel ca şi organizatorii Festivalului Motorock, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu.

Magistraţii au stabilit ca persoanele găsite vinovate de moartea fetiţei, să plătească familiei 30.000 de lei ca daune materiale şi 15.000 de lei drept daune morale.

Decizia judecătorilor l-a nemulţumit pe tatăl fetiţei care a murit, Claudiu Stoica, acesta considerănd că daunele sunt prea mici faţă de pierderea pe care a suferit-o, iar pedepsele cu suspendare, mult prea blânde. „Suma de 30.000 de lei este foarte mică când vorbim de viaţa unui om. Daunele ar fi trebuit majorate", ne-a declarat avocata Domnica Toader, care l-a reprezentat iniţial în justiţie pe tatăl fetiţei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sentinta-pretul-vietii-fetitei-Motorock_0_427757372.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.