Jump to content

Concurs televizat de muzică uşoară la Brăila


dcp100168

Recommended Posts

Concursul International "George Grigoriu", transmis in direct la TVR2

* Pentru prima data se va organiza si televoting * Participa 16 concurenti romani si opt straini * Braila va fi reprezentata de George Tudor Ion, de 18 ani

Cea de-a IV-a editie a Concursului International de Muzica Usoara "George Grigoriu", de la Braila, va fi transmisa in direct pe TVR 2. Mai mult, in aceeasi perioada, 16 - 18 mai, de la Braila vor fi transmise tot in direct, emisiunile "Tonomatul DP2" - din foaierul Casei Tineretului, si "Atentie se cinta", emisiunea lui Horia Moculescu urmind sa fie transmisa chiar de pe scena concursului. In serile de vineri, simbata si duminica se vor transmite in direct atit concursul cit si recitalurile sustinute de Mirabela Dauer, Gabriel Cotabita, Gabriel Dorobantu, Aurelian Temisan si Monica Anghel. Pentru prima data se va organiza si televoting. Presedintele juriului este Anton Suteu, iar intre membri va fi si directorul Festivalului International de Muzica Usoara din Maiori, o localitate de linga Napoli, Antonello Noto. Orchestra va fi dirijata, ca si in anii trecuti, de Ionel Tudor. Scenografia va fi asigurata de Televiziunea Romana, scena va fi mult mai luminoasa decit in anii trecuti, iar sunetul va fi asistat de firma Paradigma. Tot festivalul va fi transmis si pe ecranul din fata Casei Tineretului. Pina la concurs, pe acelasi ecran se va derula un rezumat al primelor trei editii. Evenimentul va fi prezentat de Octavian Ursulescu si reprezentanta TVR, Irninis Miricioiu.

In concurs au fost acceptati 16 concurenti romani: Alexandra Nistor, 18 ani, Costel George Coroi - 18 ani, Cristina Florentina Vasiu - 16 ani, din Hunedoara, Andreea Cernica, 17 ani, Andrei Balaceanu - 22 ani, Francesca Ilie - 16 ani, Mihai Catalin Tamazlicaru - 16 ani, Noni Razvan Ene - 16 ani, din Bucuresti, Cristina Salistean - 16 ani, Gheorghe Mihai Radu - 21 ani, Irina Ionescu - 16 ani, Iuliana Dumitrache - 18 ani, din Pitesti, Dalma Kovacs - 22 ani, din Brasov, Marina Mihaela Sotroca - 17 ani, din Galati, Oana Puscasu - 21 ani din Botosani si George Tudor Ion - 18 ani, Braila. Din strainatate au fost inscrisi in concurs sapte tineri: Carmen Noto si Luca Arini - Italia, Lana Shvilpe si Tina Notte - Letonia, Lucia Fritzka - Slovacia, Monica Prodan - Serbia, Skurstene Baiba - Lituania. Din Republica Moldova participa formatia "Akord".

Trofeul concursului, ca si in anii trecuti, este un Volkswagen Passat rosu. Premiul I este de 2.500 de euro, premiul II valoreaza 2.000 de euro si premiul III 1.500 de euro. Se vor mai acorda trei mentiuni a cite 500 de euro si Premiul Uniunii Compozitorilor si muzicologilor din Romania, in valoare de 400 de euro.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean, Centrul de Creatie si Televiziunea Romana.

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... niu=Social

Un festival bine crescut - 8.000 de euro la “George Grigoriu”

Moştenirea spirituală lăsată de unii oameni este atît de mare, încît ea poate înzestra, cu aripi de speranţă, noi şi noi talente. A sprijinit toată viaţa vocile tinere. Şi continuă să o facă la aproape un deceniu de la trecerea sa în nefiinţă, prin festivalul care-i poartă numele. Mai sînt trei zile pînă cînd Brăila va deveni locul în care 24 de glasuri fragede se vor face auzite.

Premii. Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu”, ajuns la cea de-a patra ediţie, strînge la un loc, între 16 şi 18 mai, concurenţi din Bucureşti, Hunedoara, Piteşti, Brăila, Braşov, Botoşani, Galaţi, dar şi din Lituania, Letonia, Slovacia, Moldova, Italia şi Serbia. Şi, pentru ca drumul pînă acasă să fie mai uşor pentru unul dintre aceştia, trofeul “George Grigoriu” va fi un Volkswagen Passat. Nici partea bănească nu este săracă, fiind acordaţi 2.500 de euro pentru premiul I, 2.000 pentru premiul II, 1.500 pentru premiul III şi trei menţiuni a cîte 500 de euro fiecare. Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România va acorda şi ea un premiu de 400 de euro. Aşadar, aproape 8.000 de euro vor fi oferiţi pentru voci tinere şi talentate! Care, în plus, vor avea privilegiul să fie acompaniate de orchestra condusă de Ionel Tudor. Dar sub privirile cui vor defila concurenţii şi glasurile lor? Juriul este format din Anton Şuteu, Andreea Andrei, Titus Andrei şi Andrei Kerestely. Pe scena festivalului nu se vor auzi însă doar muguri (vocali) tineri. Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiţă, Gabriel Dorobanţu, Monica Anghel şi Aurelian Temişan vor susţine concerte.

Dacă primele trei ediţii ale Festivalului “George Grigoriu” s-au bucurat de bugete aproximativ egale, de 2 miliarde de lei vechi fiecare (din care 45% sponsorizări şi 55% – bugetul Consiliului Judeţean Brăila), acum suma pusa în joc este estimată la 3.260.000.000 de lei vechi. Festivalul va fi difuzat de TVR 2 vineri (21:30), sîmbăta şi duminică (20:10).

http://www.jurnalul.ro/articole/124428/ ... e-grigoriu

Link to comment
Share on other sites

TVR 2 difuzează festivalul-concurs de muzică "George Grigoriu"

TVR 2 va transmite în direct, în perioada 16 - 18 mai, cele mai importante momente din cadrul celei de-a patra ediţii a Concursului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", desfăşurat la Brăila. TVR 2 va difuza, pe parcursul celor trei seri de festival, atât concursul, cât şi recitalurile. Astfel, vineri, de la ora 20.15, şi sâmbătă şi duminică, de la ora 20.10, va putea fi urmărit concursul, la care s-au înscris 24 de tineri interpreţi din România, Italia, Letonia, Slovacia, Serbia, Lituania şi Republica Moldova. În plus, TVR 2 va difuza, de la ora 22.30, recitalurile susţinute de Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiţă, Gabriel Dorobanţu, Aurelian Temişan, Angelica Vasilcov şi Monica Anghel. De asemenea, emisiunea "Tonomatul DP2" va fi transmisă în direct de la Brăila, în timp ce show-ul "Atenţie, se cântă!", moderat de Horia Moculescu, se va desfăşura pe scena festivalului. Trofeul festivalului-concurs este un autoturism Volkswagen Passat, premiul I constă în 2.500 de euro, premiul II - 2.000 de euro şi premiul III - 1.500 de euro.

Link to comment
Share on other sites

Trofeul "George Grigoriu" a plecat la Deva

Cea mai fericita concurenta de la Festivalul International de Muzica Usoara "George Grigoriu" este Alexandra Nistor din Deva, Hunedoara. Ea a cistigat Trofeul festivalului si masina Volkswagen Passat oferita ca premiu de principalul sponsor, magazinele "Plus", masina care valoreaza aproximativ 20.000 de euro. Premiul I, in valoare de 2.500 de euro a ajuns la Tina Notte, din Letonia, Premiul II, in valoare de 2.000 de euro, a ajuns la Lucia Fritzka din Slovacia, iar Premiul III, in valoare de 1.500 de euro l-a obtinut Iuliana Dumitrache din Pitesti. Cele trei mentiuni, a cite 500 de euro, au ajuns la alti trei concurenti: formatia "Akord" din Republica Moldova - mentiunea I, Francesca Ilie din Bucuresti - mentiunea II si Dalma Kovacs din Brasov - mentiunea III. Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, de 400 de euro, a ajuns la Noni Razvan Ene, iar Premiul de popularitate, un televizor color, la braileanul George Tudor Ion.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.