Jump to content

CSMS Iaşi - Oţelul Galaţi 1-2

dcp100168

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Ionuţ Popa: "Oţelul este mult peste noi"

Antrenorul nou-promovatei CSMS Iaşi, Ionuţ Popa, este de părere că meciul de debut al viitorului sezon, cel cu fosta campioană Oţelul Galaţi, va fi unul "teribil" pentru elevii săi, afirmând că gruparea gălăţeană este una dintre pretendentele al titlu, dar şi una dintre cele mai bogate din Liga I. "Ne aflăm în faţa unui început de campionat în care vom juca împotriva unei echipe care din punctul meu de vedere va lupta pentru câştigarea titlului. Oţelul are un lot omogen şi este unul dintre cele mai bogate cluburi din ţară, pentru că recent le-a intrat în cont 18 milioane de euro. Va fi un meci teribil de greu pentru noi, întrucât Oţelul este mult peste noi", a precizat Ionuţ Popa.

"Să debutăm bine la Iaşi!"

Căpitanul echipei FC Oțelul Galați și antrenorul principal au făcut astăzi, într-o conferință de presă, avancronica partidei cu CSMS Iași, de duminică, din prima etapă a noului sezon competițional. Iată cele mai importante declarații ale lui Sergiu Costin și Dorinel Munteanu:

Sergiu Costin: Trebuie să gândim pozitiv, iar conducerea executivă, antrenorul ne inoculează mentalitatea de învingător de care avem nevoie. Trebuie să muncim, să facem rezultate bune, vrem să ajungem cât mai sus, chiar dacă din nefericire se întâmplă și asemenea lucruri. Mergem mai departe și sperăm să nu se simtă lipsa acestor 2 puncte pierdute la comisii. Să sperăm că vom trece cu bine, oricum meseria noastră e să jucăm, să câștigăm. Mereu am avut același obiectiv, indiferent unde ținteam, la evitarea retrogradării sau la titlu! Ne pregătim să câștigăm fiecare meci. Așa am câștigat și campionatul, câștigând și gândindu-ne de la meci la meci.

Cred că putem câștiga la Iași. Simt echipa, avem echipă bună.

Dorinel Munteanu: Cel mai bun lucru ar fi să câștigăm la Iași și să trecem repede pe plus. Dar Iașiul este o echipă nou-promovată, care are euforia specifică, are ambiții, vrea să demonstreze că n-a revenit întâmplător în Liga I. Are jucători valoroși, cu experiență, dar ai noștri nu trebuie decât să se gândească la ce pot face ei în acest meci. Dacă mă întrebați acum de obiectiv pentru noul sezon e greu de spus. De la joc la joc vom vedea unde ne aflăm. Dacă aș zice acum de cupe europene, de Europa, ar fi stupid, mai ales că ne bazăm pe același lot, fără transferuri, deci nu discut despre obiectiv. Nu suntem o candidată la retrogradare, stați liniștiți, dar avem probleme destule.

otelul-galati.ro

Haos la CSMS Iaşi

CSMS Iasi face primul pas in elita fotbalului romanesc intr-o atmosfera extrem de tensionata, fara antrenor si cu un lot extrem de subtire. Socul zilei de ieri a aparut inaintea antrenamentului, derulat aseara, cand antrenorul Ionut Popa a anuntat ca paraseste echipa! Tehnicianul a facut anuntul in vestiar, apoi a asistat de pe margine la sedinta de pregatire a elevilor sai. Popa a explicat de ce pleaca astazi din Iasi: "Eu tin prea mult la ieseni ca sa ma fac de ras in fata lor. Nu numai ca nu mi s-au adus cei patru fotbalisti de calitate care mi s-au promis dupa ce am promovat, ci am si pierdut, intr-o singura zi, trei jucatori experimentati, cu care am lucrat in pregatire. La ora actuala, lotul este sub cel pe care l-am avut in Liga a II-a. Cum diferenta intre Liga I si Liga a II-a este enorma, nu am cum sa-mi asum singur responsabilitatea acestei echipe. Mi-am luat ramas bun de la baieti, i-am incurajat, sambata dimineata plec la Arad".

Cei trei jucatori la care a facut trimitere Popa sunt Gado, Onofras si Milea. Despartirea de primii doi a fost anuntata si ieri de presedintele iesenilor, Florin Prunea: "Onofras si Gado nu au participat la antrenament. Le-am facut noi oferte, nu le-au acceptat, ramane sa le dam actele".Ruptura dintre parti a fost anuntata de mai mult timp, dupa ce fotbalistii amintiti nu au acceptat ca acordurile incheiate vara trecuta, prin care obtineau o marire de salariu in cazul promovarii in Liga I, sa fie revizuite. In ceea ce-l priveste pe Milea, acesta va sta in tribuna deoarece nu a obtinut statutul de jucator liber, statut care i-ar fi permis inregimentarea la echipa ieseana.

Aseara, sefii CSMS au anuntat ca incearca sa-l convinga pe Ionut Popa sa revina asupra deciziei de a parasi Iasul.

ziaruldeiasi.ro

Dorinel Munteanu: Nu se ştie ce se poate întâmpla la Iaşi

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, s-a arătat dezamăgit de faptul că formaţia sa va fi nevoită să înceapă noua ediţie de campionat cu un handicap de două puncte. "Am trăit să vedem şi acest lucru. Este clar un dezavantaj mare pentru noi şi un lucru nemaintâlnit. Să-ţi faci singur rău depăşeşte imaginaţia mea. Trebuie să suportăm această decizie şi sper să nu mai fie şi alte puncte de penalizare. Nu am intrare la Consiliul de Administraţie, nu am vorbit cu cei de acolo. Pe ei ar trebui să-i intereseze soarta echipei. Nu am crezut, şi încă nu cred, că Oţelul poate avea soarta Unirii Urziceni. Sunt convins că la Galaţi sunt oameni care să scoată echipa din problemele în care a intrat. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede", a spus Munteanu.

"Neamţul" a mai spus că regretă faptul că nu îi va putea folosi pe jucătorii nou veniţi Băjenaru şi Inkango: "Sunt singurele noastre transferuri şi cu siguranţă ar fi făcut parte din lotul de jucători pentru meciul de la Iaşi. Din păcate nu-i pot folsi şi va trebui să găsesc soluţii cu jucătorii pe care îi am la dispoziţie".

Dorinel Munteanu a mai precizat că se aşteaptă la o partidă dificilă la Iaşi, în prima etapă din noua ediţie de campionat. "Euforia promovării, dorinţa celor de la Iaşi de a arăta că sunt capabili să rămână în prima ligă, sunt lucruri importante. E prima etapă, venim după o pauză lungă, nu se ştie ce se poate întâmpla. Eu sunt însă convins că totul depinde de randamentul jucătorilor noştri şi cu toţii ne dorim să ajungem cât mai repede posibil la plus în clasament", a adăugat Munteanu.

romaniansoccer.ro

Cam de liga a doua jocul...

CSMS Iaşi - Oţelul Galaţi 1-2

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa CSMS Iaşi, într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii I, ediţia 2012/2013. Pentru CSM Iaşi a marcat Ionescu '60, în timp ce pentru Oţelul au înscris Iorga '50 (penalti) şi Viglianti '80.

În minutul 51, Laurenţiu Iorga marcat din penalti, după un duel în careu între Lungu şi Pena.

CSM Iaşi a restabilit egalitatea, în minutul 60. Straton a trimis în interiorul careului, mingea a ajuns la Claudiu Ionescu, care a marcat din şase metri.

Oţelul a preluat conducerea în minutul 80, când Gabriel Viglianti a profitat de o respingerea în faţă a lui Lungu şi a reluat în plasă.

CSMS Iaşi: Lungu - Jovanovici, Tincu, Mitrea, Ţigănaşu - Straton (Curiliuc '84) - Herghelegiu (Onofraş '63), Petrovici, Cl. Tudor, Vladu - Cl. Ionescu. Antrenor: Ionuţ Popa

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, S. Ilie (Ljubinkovici '41)- Filip, Giurgiu - L. Iorga, Pena (Punosevac '89), Buş (Viglianti '71) - Stromajer. Antrenor: Dorinel Munteanu

Cartonaşe galbene: Jovanovici '50, Cl. Ionescu '54 / Râpă '57, Giurgiu '83

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, ajutat la cele două linii de Valentin Avram şi Vladimir Urzică. Rezervă a fost Iulian Dima.

mediafax.ro

Dorinel Munteanu nu se bucură de victoria de la Iaşi: "Este o umilinţă pentru noi să pierdem puncte la masa verde"

"A fost o victorie meritată chiar dacă am întâlnit un adversar extrem de motivat. Îmi felicit jucătorii, chiar dacă nu suntem la un ritm foarte bun. Este o umilinţă pentru noi să pierdem punctele la masa verde. Mai avem multe de pus la punct, avem nevoie de transferuri dacă vrem să ne propunem ceva mai îndrăzneţ." a spus Dorinel Munteanu la Fanatik Show de pe Digi Sport.

prosport.ro

Ionuţ Popa pune tunurile pe arbitri: "De ce nu se arbitrează odată corect? Suferim din cauza lor şi a conducerii comisiei"

"Nu ştiu de ce să suferin noi antrenorii din cauza lui Crăciunescu, Petrescu şi alţii. Când îţi dă un penalty gratuit, când se dau cartonaşe galbene aiurea, de ce să sufăr eu din cauza asta? Noi suferim din cauza arbitrilor şi a conducerii comisiei. De ce nu se arbitrează odată corect? Putem rămâne în prima ligă dacă mai se aduc câţiva jucători şi dacă vom fi arbitraţi corect." a spus Ionuţ Popa la Fanatik Show de pe Digi Sport.

prosport.ro

Silviu Ilie va fi operat pentru o leziune suferită la meciul cu CSMS Iaşi

Fundaşul echipei Oţelul Galaţi, Silviu Ilie, va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru o leziune suferită, duminică, la meciul din deplasare cu CSMS Iaşi, câştigat cu scorul de 2-1, în prima etapă a Ligii I. Potrivit site-ului oficial al clubului gălăţean, Ilie, înlocuit în minutul 41 cu Ljubinkovici, a suferit o leziune de ligament tendon ahilian drept. Fotbalistul va fi operat marţi, la Bucureşti.