Jump to content

Blocul I din Ţiglina 4 a început să se taseze

dcp100168

Recommended Posts

Blocul I din Ţiglina 4 a început să se taseze

Nu trece o săptămână fără să aflăm că în oraşul de la Dunăre a mai apărut o groapă, sau că o stradă s-a surpat. Acum locatarii unui bloc din cartierul Ţiglina 4 sunt îngroziţi de când blocul lor se tasează. Deja uşile nu se mai închid, iar gândul că s-ar putea produce un cutremur, îi îngrozeşte.

În urmă cu aproape o lună blocul I din cartierul Ţiglina 4 a început să se taseze. Totul, din cauza unei gropi care a apărut la baza blocului şi care înghite toată apa care apare în urma ploilor. De câteva săptămâni, blocul se înclină, iar locatarii privesc îngroziţi cum partea de vest a clădirii s-a scufundat aproape 5 centimetri. „Se aud noaptea termopanele cum pocnesc, parcă ar fi filme de groază, e un curent în casă de nu poţi sta. O să ajungem la iarnă să punem perne şi paturi în geamurile care şi-aşa nu se mai închid”, a spus Cătălin Necula, unul dintre locatarii blocului I.

În urmă cu câteva săptămâni, locatarii au observat cum uşile nu li se mai închid, iar crăpăturile şi-au făcut loc deasupra pervazurilor. Deja blocul s-a afundat cu aproape 5 centimetri. „Se înclină, se despart scările şi rămâne blocul înclinat. La ultimul cutremur oamenii s-au speriat şi nici nu a fost vorba despre unul mare. Păi, locatarii vor să plece pe la ţară. Eu unde să mă duc? Doar la Primărie, că acolo plătesc eu taxe şi impozite”, a declarat Gheorghe Tacea, locatar al blocului I.

Pentru a demonstra cum blocul li se înclină, locatarii au făcut un experiment. Au pus o bilă în mijlocul unei camere, iar, aceasta s-a rostogolit către partea înclinată.

Autorităţile au identificat cauzele surpării şi cred că blocul se tasează din cauza asfaltării proaste ori a unei conducte care a cedat. Soluţia? Locatarii trebuie să-şi plătească din propriul buzunar reparaţiile. „Trebuie să fii gospodar. Ai cumpărat blocul, trebuie să ai grijă de el. Este proprietatea lor”, a declarat Gelu Stan, directorul societăţii Apă-Canal.

Până când situaţia se va remedia, locatarii se roagă să nu vină un cutremur mare că să nu se întâmple vreo nenorocire.

presagalati.ro

Asa ar fi corect: ai cumparat bunul, il intretii. Dar nu poti sa ai tupeul nesimtit sa dai vina pe locatari cand totul se intampla din vina ta (autoritate publica) de atata vreme iar tu stai cu mainile-n san si-ti dai cu presupusul.

Dupa Gropzilla apare Bloczilla. Nu numai strazile se surpa in oras

Problemele de pe strada Oltului, cunoscuta prin groapa gigant aparuta in asfalt luna trecuta, continua. Un bloc aflat in apropiere a luat-o la vale si s-a deplasat 4-5 cm. Usile nu se mai inchid, in pereti au aparut crapaturi, scara blocului s-a deplasat iar printr-o groapa aparuta langa fundatie apa de ploaie se scurge in interiorul blocului. Autoritatile recunosc ca lucrarile pe strada au fost prost facute, dar spun ca locatarii ar trebui sa plateasca.

Pentru a demonstra dezastrul locatarii au filmat pe timp de ploaie cum toata apa din zona intra la ei sub bloc in loc sa se duca in canalizari. Tot chinul li se trage de la o gaura in trotuarul de langa bloc, unde asfaltul s-a surpat.Si o prima consecinta : blocul a inceput s-o ia la vale. Usile nu se mai inchid, in pereti au aparut crapaturi iar scara de la intrarea in bloc s-a deplasat cu totul. Crapaturi sunt pana si in subsol.Presedintele asociatiei de locatari chiar si-a schimbat toate usile in apartament, pentru ca nu se mai deschideau.Autoritatile recunosc ca lucrarile pe strada au fost prost facute, dar spun ca locatarii ar trebui sa plateasca.

a1galatibraila.ro

Autorităţile au identificat cauzele surpării şi cred că blocul se tasează din cauza asfaltării proaste ori a unei conducte care a cedat

?!?

Oricum, sa se taseze un bloc din cauza ASFALTARII (fie ea chiar si proasta) e chiar culmea.

Eu cred ca ziaristul e sigur in afara subiectului. Si a meseriei.