Jump to content

Jocurile Olimpice de vară, Londra 2012

dcp100168

Recommended Posts

Jocurile Olimpice de vară, Londra 2012

România va câştiga 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, dintre care 3 de aur, şi se va situa pe locul 25 în clasamentul general al statelor, estimează analiştii grupului financiar american Goldman Sachs. La precedentele Jocuri Olimpice, cele din 2008 de la Beijing, România a obţinut 8 medalii, din care 4 de aur.

Statele Unite vor câştiga şi în acest an cele mai multe medalii atât la total, cât şi de aur - 108 medalii (de aur, argint şi bronz) şi îşi va păstra avansul de 10 medalii faţă de China (98) înregistrat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Statele Unite vor obţine 37 de medalii de aur, iar China 33, potrivit Goldman Sachs.

În clasamentul general pe medalii, România se află imediat după Jamaica şi Norvegia (ambele cu câte 10) şi la egalitate cu Turcia şi Elveţia (ambele 9). Imediat după România se situează Etiopia (8), Azerbaidjan, Argentina, Uzbekistan, Cehia şi Indonezia, toate cu câte 7 medalii.

După SUA şi China, top 10 ar urma să fie completat de Rusia (74 medalii - 30 de aur), Marea Britanie (65 - 25), Australia (46 - 15), Franţa şi Germania (ambele 41-14), Coreea de Sud (31 - 10), Italia (30 - 10) şi Ucraina (27 - 9).

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august.

Programul plecării la Londra a sportivilor care vor reprezenta România la JO

Sportivii, antrenorii şi oficialii din delegaţia României pentru Jocurile Olimpice se vor deplasa la Londra în trei etape, primul urmând să plece lotul de gimnastică, sâmbătă, împreună cu antrenoarea Mariana Bitang. Conform unui comunicat al Tarom, în a doua etapă, luni, vor pleca loturile de canotaj, nataţie, tenis şi box, alături de Ioan Dobrescu, secretar general COSR. Miercuri vor pleca loturile de judo, scrimă şi polo, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu.

A fost prezentată delegaţia României pentru JO

Delegaţia României ce va participa la Jocurile Olimpice de la Londra a fost prezentată, joi seară, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc pe esplanada din faţa sediului COSR, la eveniment fiind prezent şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

Crin Antonescu i-a înmânat drapelul naţional portdrapelului României de la JO, tenismanul Horia Tecău.

Jurământul sportivilor a fost rostit de spadasina Ana Maria Brânză, jurământul arbitrilor de Anca Grigoraş (gimnastică), şi jurămânul antrenorilor de Dan Toma (canotaj).

La final, Nicola a cântat o melodie dedicată echipei României la Jocurile Olimpice.

Dumitrescu şi Mihalachi - doi într-o barcă împotriva Europei

Canoiştii Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că se vor lupta la Jocurile Olimpice, în proba de 1.000 de metri, la care speră să obţină aurul olimpic, cu bărcile din Europa, care domină întrecerea.

Redăm integral interviul acordat de Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu agenţiei de presă MEDIAFAX:

Reporter: - Sunteţi cunoscuţi ca un cuplu de sportivi. Ajung Dumitrescu şi Mihalachi la fel de celebri precum Ţiriac şi Năstase, să zicem?

Liviu Dumitrescu: Nu ştiu dacă vom ajunge atât de cunoscuţi însă noi ne-am propus să fim în formula asta în aceeaşi barcă mulţi ani de zile şi să dominăm dacă se poate la orice întrecere internaţională.

R.: - De unde v-a venit ideea acestui sport, cum aţi început?

Victor Mihalachi: - Tatăl meu a fost sportiv de perfomanţă şi el mi-a insuflat dragostea pentru sport. Am început cu dansuri sportive, de mic am fost îndrumat către sport. M-am pregătit, apoi m-a atras canoea, m-a învăţat cum să stau în barcă pentru că şi el a făcut acelaşi sport. M-a învăţat să înot. Apoi am făcut liceul sportiv şi am continuat acest drum.

Liviu Dumitrescu: - Eu nu am antecedente în familie, la mine tata a practicat boxul la nivel de amatori. Am început sportul la 13 ani, pe 13 octombrie 2001, sub îndrumarea vărului meu George Pantazi, iar în vara anului 2001 am fost la selecţii. După doi ani de zile de pregătire la Orşova îmi doream să ajung la lotul naţional de juniori, apoi am luat-o treptat, de la juniori până la seniori.

R: - Intră altceva în calcul la Londra în afara unei medalii de aur?

Mihalachi: - Nu intră nimic altceva în calcul la Londra. Avem un singur vis, aurul olimpic.

R.: - Care sunt principalii voştri adversari la Jocurile Olimpice?

Mihalachi: - Ne luptăm cu toată Europa. În general, nemţii ar fi cei mai puternici adversari, în ultimul timp nu prea au mai coborât de pe podium. Domină mai mult europenii dar suntem şi noi în gaşca asta.

R.: - E vreunul dintre voi lider, e nevoie de un şef în barcă?

Dumitrescu: - Nu, la noi în barcă nu există şef. Ne spunem unul altuia ce am greşit şi încercăm să nu ne impunem ca şefi în barcă.

Mihalachi: - De obicei un astfel de parteneriat nu e de durată, dacă unul e şef şi altul subaltern. Nu trebuie să fim neapărat prieteni dar trebuie să ne completăm, ambii trebuie să fim şefi în barcă.

R.: - Sunteţi prieteni şi în afara sportului?

Dumitrescu: - Da, chiar ne petrecem mult timp împreună cu prietenele şi prietenii şi în afara cantonamentelor.

R. - Aveţi pasiuni comune?

Dumitrescu: - Da, ne plac sporturile extreme. Mie îmi place motocrosul foarte mult, şi eşti predispus la accidente. Daca îţi rupi o mână sau un picior pierzi zece ani de muncă pentru o distracţie de 10 minute.

Mihalachi: - Mie îmi place schiul nautic. În general îmi plac sporturile de apă, dar sunt atras în mod deosebit de schiul nautic.

R.: - Cât timp vă vedeţi familia într-un an?

Dumitrescu: - Pfoaa, asta e o întrebare grea. Foarte puţin. De exemplu în ultimele trei luni nu am dormit nicio noapte acasă. Am fost doar câteva ore i-am văzut pe ai mei, am vorbit cu ei puţin şi atât.

Mihalachi: - Eu de la Paşti nu am mai fost acasă şi înainte de asta am fost de două ori anul acesta. În general de 4-5 ori ajung pe acasă şi atunci cu treburi, pe la facultate.

R.: - Care sunt atuurile voastre în faţa celorlalţi?

Mihalachi: - Păi nu ştiu care ar fi atuurile, noi ne-am propus să aducem cât mai mult aur. Noi vrem să dominăm. E foarte important pentru noi să aducem tot aurul posibil acasă.

R.: - Credeţi că un succes la Londra v-ar scuti de grijile financiare pe viitor?

Mihalachi: - Poate că da, poate că nu, depinde despre ce sumă va fi vorba. Dar noi nu ne vom opri după Londra, vom continua cel puţin până la Rio.

R: - Contează banii?

Dumitrescu: - Da, dar nu sunt prioritari pentru noi. Noi vrem să ne facem un nume în sport. Aşa cum sunt Ivan Patzaichin sau Elisabeta Lipă, care şi-au făcut un nume în sport.

R. - Care este cel mai important principiu din sport?

Mihalachi: - Disciplina cred că e un principiu care te formează şi te menţine acolo sus. Disciplina este foarte importantă şi cred că este cheia succesului.

R. - Ce v-aţi propus după Londra?

Dumitrescu: - Noi vrem să mergem în vacanţă, dar nu am stabilit încă nimic, nici dacă vom merge împreună sau unde. Mai avem timp, prioritară acum e pregătirea.

R.: - Aveţi un regim alimentar anume pentru a vă menţine în formă?

Mihalachi: - Nu, mâncăm ca orice alţi oameni normali, dar avem o greutate de concurs şi încercăm să ne menţinem, să nu depăşim.

R.: - Credeţi că în altă ţară cariera voastră ar fi fost alta? Vă dă România atât cât daţi voi?

Mihalachi: - Nu ştiu ce să zic. Cu siguranţă ar fi fost cu totul altfel, dar putea să fie şi mai rău. Noi vrem însă să facem treabă aici, asta e tot ce contează. Nu stăm să ne gândim ce ar fi fost dacă. Noi ne facem singuri viitorul, acum e perioada noastră pentru că nu putem face mult sport. În plus la bărbaţi a crescut foarte mult şi concurenţa în ultimul timp. Noi ne-am propus să ne menţinem acolo sus.

Dumitrescu: - Poate din punct de vedere financiar ar fi arătat altfel. Iar la rezultatele pe care le avem cred că am fi fost mult mai bine mediatizaţi şi mai bine văzuţi. Noi avem însă un obiectiv, suntem conştienţi că alte posibilităţi nu sunt şi încercăm de fiecare dată să obţinem performanţă.

Trei sportivi gălăţeni merg la Londra

* Jocurile Olimpice, cel mai important eveniment sportiv al lumii din acest an, se desfăşoară de mâine şi până pe 12 august în capitala Marii Britanii * România va fi prezentă cu 103 sportivi, care vor concura la 15 discipline

Niciun sportiv legitimat la una dintre grupările sportive din Galaţi nu va merge la Londra, situaţie care nu reprezintă deloc o surpriză din moment ce, de ani buni, condiţiile oferite sportivilor au fost dezamăgitoare şi toţi marii performeri din ultima vreme au plecat spre alte zări.

Totuşi, Galaţiul va fi reprezentat la Olimpiadă, graţie atletei Viorica Ţigău - născută şi formată aici ca sportiv şi care este calificată în proba săriturii în lungime; acum reprezentând un club din Giurgiu - şi a multiplei campioane olimpice la canotaj Viorica Susanu (acum la Dinamo Bucureşti; patru medalii de aur în palmares la JO), care se retrăsese din activitatea competiţională dar a revenit anul trecut în barca de 2 rame. Oarecum la fel se poate vorbi despre canoistul Victor Mihalachi, sportiv originar din Republica Moldova (acum la Dinamo), dar care a fost crescut ca sportiv şi lansat în lumea marii performanţe la Clubul Sportiv Şcolar din Galaţi, de antrenorii Adina şi Adrian Maftei.

Susanu şi Mihalachi, pretendenţi la aur

Dacă Ţigău nu este cotată cu şanse la o medalie, în cazul canotoarei Viorica Susanu şi al canoistului Mihalachi o ratare a podiumului ar însemna o dezamăgire cruntă. Mai mult, cei doi sunt printre puţinii sportivi români care sunt consideraţi pretendenţi cerţi la aurul olimpic.

Viorica Susanu, care are în palmares patru medalii olimpice de aur (Sydney 2000, Atena 2004 - două şi Beijing 2008) şi una de bronz, va fi la prima sa Olimpiadă când nu se urcă în barca de 8+1, urmând să concureze doar la „2 rame”, alături de Georgeta Andrunache, împreună cu care a luat aurul în această probă la precedentele două ediţii ale JO. Finala acestei probe va avea loc pe 1 august, în jurul orei 12.10.

Multiplul campion mondial Victor Mihalachi va trage în canoea de dublu alături de Liviu Dumitrescu în proba de 1.000 de metri, cei doi fiind de câţiva ani cei mai buni din lume. Le vom ţine pumnii, cu emoţii maxime, pe 9 august, în jurul orei 11.30, atunci când este programată finala.

În rest, pe lângă canotaj şi kaiac-canoe, se mizează pe medalii din partea sportivilor români în special la gimnastică, scrimă, judo, eventuale suprize plăcute putând apărea şi de la box, haltere sau tenis de câmp, de la dublul Horia Tecău - Adrian Ungur sau de la dublul mixt Tecău - Irina Begu.

viata-libera.ro

Ei vor concura pentru România

Din componenţa delegaţiei Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la Jocurile Olimpice de la Londra fac parte 103 sportivi care vor concura la 15 discipline şi 60 de oficiali. Iniţial, era vorba de un număr de 104 români în competiţii, însă jucătoarea de tenis Monica Niculescu a fost nevoită să renunţe din cauza unei accidentări

La Londra vor mai face deplasarea patru sportivi de rezervă, doi la canotaj şi doi la scrimă. Marea surpriză o constituie decizia federaţiei de gimnastică de a-l lăsa acasă pe multiplul medaliat olimpic, Marian Drăgulescu.

România urmează să fie reprezentată în competiţiile de la Londra de următorii sportivi:

Nataţie - Camelia Potec, Norbert Trandafir, Dragoş Agache şi Alexandru Coci, însoţiţi de antrenorii Philippe Jean Pierre Lucas şi Ovidiu Galeru.

Polo - 13 jucători: Dragoş Constantin Stoenescu, Cosmin Alexandru Radu, Tiberiu Negrean, Nicolae Virgil Diaconu, Andrei Ionuţ Iosep, Andrei Dan Buşilă, Mihnea Chioveanu, Alexandru Barabas Matei Guiman, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu, Alexandru Andrei Ghiban, Kadar Kalman Janos şi Mihai Eduard Draguşin; Antrenori Kovacs Istvan Lukacs şi Remus Ciprian Cîmpianu

Box - Andrei Bogdan Juratoni şi Mihaela Lăcătuş;

Kaiac-canoe - 11 sportivi: kaiacistele Irina Lauric, Iuliana Paleu, kaiaciştii Ionel Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu, Traian Neagu, Ionuţ Alexandru Mitrea şi Bogdan Mada şi canoiştii Alexandru Dumitrescu, Victor Mihalachi şi Iosif Chirilă;

Canotaj - 15 sportivi, 2 rezerve: Cristina Grigoraş, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Gabriela Cogianu, Adelina Maria Cojocariu, Ioana Rotaru, Nicoleta Albu, Talida Teodora Gidoiu, Irina Dorneanu, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie, Florin Curuea, două rezerve, Andreea Nicoleta Boghian şi Ionel Strungaru;

Ciclism - Andrei Nechita;

Scrimă - 8 sportivi, 2 rezerve: Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Gherman, Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir, Cosmin Hăncianu, Radu Daraban, Bianca Pascu, iar ca rezerve Loredana Dinu (spada) şi Alexandru Siriteanu (sabie);

Gimnastică - 10 sportivi: Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga şi Vlad Cotuna. Federaţia a specificat că este posibil să apară modificări în componenţe echipelor.

Judo - 6 sportivi: Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Andreea Ştefania Chiţu, Dan Gheorghe Fâşie, Vlăduţ George Simionescu şi Daniel Brata;

Tir - 2 sportivi: Lucia Liliana Mihalache şi Alin George Moldoveanu;

Tenis de Masă - 3 sportivi: Elisabeta Samara, Daniela Dodean şi Adrian Crişan;

Tenis de câmp - 5 sportivi: Irina Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Simona Halep, Horia Tecău şi Adrian Ungur;

Haltere - 4 sportivi: Roxana Cocoş, Răzvan Martin, Gabriel Sîncraian şi Florin Ionuţ Croitoru;

Lupte - 2 sportivi: Alin Ciurariu Alexuc şi Daniel Rareş Chintoan

Atletism - 17 sportivi: Nicoleta Grasu, Claudia Nicoleta Ştef, Cristina Casandra, Bianca Perie, Cristina Bujin, Esthera Petre, Lidia Şimon, Constantina Diţă, Andreea Ogrăzeanu, Bianca Denisa Razor, Mirela Lavric, Angela Moroşanu, Ancuţa Bobocel, Elisabeta Bîrcă, Viorica Ţigău, Marius Iulian Cocioran şi Viorel Marius Ionescu.

viata-libera.ro

Vineri începe a treia ediţie de la Londra a JO

Cea de-a treia ediţie de la Londra a Jocurilor Olimpice va începe vineri, iar din 27 iulie până la 12 august, capitala britanică va fi prima care realizează tripla olimpică: în 1908 şi 1948 a găzduit deja două ediţii ale JO din era modernă.

În urmă cu 64 de ani, la încheierea războiului, se vorbea de "Jocurile Austerităţii". Sportivii dormeau în dormitoare comune, în barăci militare şi şcoli.

În prezent există o austeritate cauzată de criza economică. De aceea, Jocurile de la Londra şi bugetul lor de 9,3 miliarde de lire sterline nu impresionează după cele, colosale, de la Beijing, realizate ca o afirmare a puterii.

Ceremonia de deschidere, în prezenţa a 80.000 de spectatori şi sub privirile a miliarde de telespectatori, a fost încredinţată lui Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)", recompensat cu opt premii Oscar.

Va urma apoi intrarea în arenă a celor 10.500 de sportivi originari din 204 de ţări. Sportivi care au cap de afiş două superstaruri de la Beijing: "Lightning Bolt (Fulgerul Bolt)", sprinterul jamaican Usain Bolt, şi "The Baltimore Bullet (Glonţul din Baltimore)", înotătorul american Michael Phelps.

Regele din Swaziland, Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Numărul personalităţilor este mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, şi de la JO de la Atena.

Între alţii, cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri.

Regina Marii Britanii însăşi va deschide JO, după o recepţie organizată la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi.

Însă participarea familiei regale nu se va limita la ceremonia de deschidere. William, Kate şi Harry, "ambasadori" ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel şi Charles şi Camilla.

Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale, în absenţa probabilă a preşedintelui Barack Obama. Însă candidatul republican la preşedinţie, Mitt Romney, care face un turneu în străinătate, va fi prezent.

Delegaţia rusă va fi condusă de Dmitri Medvedev, însă Kremlinul a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umări concursul de judo.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault va fi de asemenea prezent, în timp ce preşedintele François Hollande se va întâlni cu sportivii francezi la 30 iulie.

Legenda fotbalului britanic David Beckham va participa la ceremonia de deschidere, deşi nu face parte din lotul Marii Britanii pentru turneul de fotbal de la JO. Beckham a contribuit la campania de candidatură a Londrei pentru organizarea JO şi chiar a fost unul dintre purtătorii flăcării olimpice.

Însă personalităţile nu se vor afla doar pe stadion: la Londra vor fi organizate mai multe petreceri private, dintre care cea mai importantă poate fi considerată cea a cuplului Brad Pitt - Angelina Jolie, care va avea loc miercuri, la Victoria and Albert Museum, în beneficiul unei fundaţii ce promovează pacea (Sports for Peace).

Fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare şi, conform presei locale, prinţul William şi soţia sa Kate vor fi prezenţi la eveniment, la fel ca şi Catherine Zeta Jones, Lewis Hamilton şi fraţii Vitali şi Vladimir Klitschko.

La Jocurile Olimpice se vor înregistra şi câteva absenţe notabile.

Guvernul britanic, punând în aplicare sancţiunile europene împotriva preşedintelui al-Assad, nu i-a acordat viză lui Mouwaffak Joumaa, preşedintele Comitetului Olimpic Sirian, un general apropiat al regimului. Totuşi zece sportivi vor purta culorile Siriei, teatrul unei represiuni sângeroase de peste un an.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a declarat în mai că vrea să fie prezent la JO, însă a recunoscut apoi că britanicii sunt eticenţi, pare să fi cedat.

În schimb, regele din Swaziland, Mswati III, va fi prezent la competiţia londoneză, în ciuda protestelor care au venit după participarea sa la jubileul reginei Marii Britanii.

Londra ar vrea să câştige o altă medalie, cea de "dezvoltării durabile". Deja preşedintele CIO, Jacques Rogge, a asigurat că Londra va fi un "model" pentru ediţiile următoare, având în vedere că a îndeplinit la timp toate cerinţele.

Unele instalaţii, din estul oraşului, vor fi păstrate, cum ar fi velodromul. Altele vor fi reconfigurate cu o capacitate redusă pentru folosire post-olimpică, aşa cum este cazul stadionului mare sau a piscinei cu arhitectură îndrăzneaţă care va rămâne fără două părţi şi va deveni municipală. Alte instalaţii vor fi demontate şi revândute, cum este cazul şi arenei de baschet.

Rămân două mari necunoscute: riscul unui uriaş ambuteiaj într-un oraş saturat unde deplasările sunt la fel de rapide ca pe timpul caleştilor şi securitatea, la 40 de ani de la luarea sângeroasă de ostatici de la JO de la Munchen.

În primul caz, 7,5 miliarde de euro au fost oferite pentru modernizarea transportului public, unde există cel mai vechi metrou din lume. 48 de kilometri de culoare de circulaţie sunt prevăzute pentru VIP-uri, iar londonezii sunt încurajaţi să muncească de acasă şi să evite orele de vârf.

Pentru a evita orice risc, peste 40.000 de soldaţi, poliţişti şi gărzi private vor contribui la o mobilizare "fără precedent pe timp de pace", conform premierului David Cameron. A doua zi după atribuirea organizării JO Londrei, oraşul a cunoscut cel mai grav atentat, cu 52 de victime, la 7 iulie 2005.

Programul sportivilor români la Olimpiadă

* Cea mai importantă competiţie sportivă a mapamondului va fi transmisă în România de trei televiziuni: TVR, Dolce Sport şi Eurosport * Recordul de transmisiuni directe şi înregistrări îi va aparţine Eurosportului, care va aloca 24 de ore din 24 Jocurilor Olimpice, pe ambele sale canale

27 IULIE:

ora 23.00 - Ceremonia de deschidere

28 IULIE:

11.00 - tenis simplu şi dublu - calificări

11.30 - judo - Alina Dumitru - turul 1

11.50 - canotaj două rame - Susanu şi Andrunache - serii

12.00 - ciclism - fond de şosea (250km) - Andrei Nechita

13.00 - gimnastică masculin - calificări proba pe echipe

13.52 - înot 100 metri bras - Dragoş Agache - serii

17.00 - box masculin - Bogdan Juratoni - turul 1

18.00 - judo - Alina Dumitru - finala

22.30 - înot 100 metri bras - Dragoş Agache - semifinale

29 IULIE:

11.00 - tir - skeet(talere) - Lucia Mihalache - calificări

11.30 - gimnastică feminin - calificări proba pe echipe

11.30 - judo - Andreea Chiţu - turul 1

11.30 - judo - Dan Fâşie - turul 1

12.30 - sabie masculin – individual - turul 1

13.33 - înot 400 metri liber - Camelia Potec - serii

13.50 - canotaj 8+1 feminin - serii de calificare

16.00 - tir - skeet(talere) - Lucia Mihalache - finala

18.00 - judo - Andreea Chiţu - finala

18.10 - judo - Dan Fâşie - finala

20.20 - polo - România - Marea Britanie

20.50 - sabie masculin - individual - finala

22.08 - înot 100 metri bras - Dragoş Agache - finala

22.15 - înot 400 metri liber - Camelia Potec - finala

30 IULIE:

11.00 - tir - puşcă aer comprimat 10 metri - Alin Moldoveanu - calificări

11.30 - judo - Corina Căprioriu - turul 1

11.30 - canotaj două rame - Susanu şi Andrunache - recalificări

12.00 - haltere - Florin Croitoru

12.25 - înot 200 metri fluture - Alexandru Coci - serii

12.30 - spadă feminin - individual - turul 1

12.40 - canotaj patru rame fără cârmaci masculin - serii

13.50 - spadă femnin - individual - turul 2

14.45 - tir - puşcă aer comprimat 10 metri - Alin Moldoveanu - finala

16.10 - spadă feminin - individual - optimi

17.30 - spadă feminin – individual - sferturi

18.00 - judo - Corina Căprioriu - finala

18.30 - gimnastică masculin - finala proba pe echipe

20.00 - spadă feminin - individual - semifinale

21.10 - spadă feminin – individual - finala

22.30 - înot 200 metri fluture - Alexandru Coci - semifinale

31 IULIE:

12.00 - canotaj patru rame fără cârmaci masculin - recalificări

12.00 - înot 100 metri liber - Norbert Trandafir - serii

12.00 - haltere - Răzvan Martin

12.30 - floretă masculin – individual - turul 1

12.50 - canotaj 8+1 feminin - recalificări

18.30 - gimnastică feminin - finala proba pe echipe

21.10 - floretă masculin - individual - finala

21.30 - înot 100 metri liber - Norbert Trandafir - semifinale

21.40 - polo - România - SUA

21.47 - înot 200 metri fluture - Alexandru Coci - finala

1 AUGUST:

11.00 - tenis dublu-mixt - calificări

12.10 - canotaj două rame - Susanu şi Andrunache - finala

14.30 - haltere - Roxana Cocoş

15.10 - sabie feminin – individual - turul 1

16.30 - tenis de masă feminin - finala

16.45 - sabie feminin – individual - optimi

17.40 - sabie feminin - individual - sferturi

18.30 - gimnastică masculin - individual compus

20.30 - sabie feminin - individual - semifinale

21.40 - sabie feminin – individual - finala

22.17 - înot 100 metri liber - Norbert Trandafir - finala

2 AUGUST:

11.30 - judo - Daniel Brata - turul 1

12.00 - înot 50 metri liber - Norbert Trandafir - serii

12.10 - canotaj patru rame fără cârmaci masculin - semifinale

12.27 - înot 800 metri - Camelia Potec - serii

14.30 - canotaj 8+1 feminin - finala

16.30 - tenis de masă masculin - finala

17.30 - polo - România-Ungaria

18.10 - judo - Daniel Brata - finala

18.30 - gimnastică feminin - individual compus

21.30 - înot 50 metri liber - Norbert Trandafir - semifinale

3 AUGUST:

11.30 - judo - George Simionescu - turul 1

12.00 - haltere - Gabriel Sîncrăian

12.25 - triplusalt - Cristina Bujin - calificări

12.30 - sabie masculin - echipe - turul 1

12.40 - atletism 100 metri - Andreea Ogrăzeanu - serii

14.00 - atletism 400 metri - Bianca Răzor - serii

16.30 - sabie masculin – echipe - finala

18.10 - judo - George Simionescu - finala

21.10 - disc - Nicoleta Grasu - calificări

21.45 - înot 800 metri - Camelia Potec - finala

22.09 - înot 50 metri liber - Norbert Trandafir - finala

4 AUGUST:

11.00 - spadă feminin - echipe - turul 1

12.00 - polo - România-Muntenegru

12.30 - spadă feminin – echipe - sferturi

12.30 - canotaj patru rame fără cârmaci masculin - finala

13.35 - 3000 metri obstacoloe - Ancuţa Bobocel, Cristina Casandra - serii

14.00 - spadă feminin – echipe - semifinale

17.00 - spadă feminin – echipe - finala

21.30 – disc - Nicoleta Grasu - finala

23.55 - atletism 100 metri - Andreea Ogrăzeanu - finala

5 AUGUST:

13.00 - maraton - Lidia Şimon, Constantina Diţă

16.00 - gimnastică masculin - sol

16.30 - box feminin - Mihaela Lăcătuş - turul 1

16.50 - gimnastică feminin - sărituri

17.41 - gimnastică masculin - cal cu mânere

21.00 - 400 metri garduri - Angela Moroşanu - serii

21.35 - triplusalt - Cristina Bujin - finala

23.30 - atletism 400 metri - Bianca Răzor - finala

6 AUGUST:

16.00 - gimnastică masculin - inele

16.10 - polo - România-Serbia

16.50 - gimnastică feminin - paralele

17.41 - gimnastică masculin - sărituri

23.05 - 3000 metri obstacoloe - Ancuţa Bobocel, Cristina Casandra - finala

7 AUGUST:

12.55 - atletism 5000 metri - Roxana Bîrcă - serii

15.00 - lupte greco-romane - Alin Alexuc-Ciurariu - calificări

16.00 - gimnastică masculin - paralele

16.47 - gimnastică feminin - bârnă

17.37 - gimnastică masculin - bară fixă

18.23 - gimnastică feminin - sol

20.25 - lupte greco-romane - Alin Alexuc-Ciurariu - finala

21.05 - săritura în lungime - Viorica Ţigău - serii

8 AUGUST:

11.48 - C1-1000 metri - Iosif Chirilă - finala

12.00 - ciocan - Bianca Perie - calificări

13.35 - atletism 800 metri - Mirela Lavric - serii

22.05 - săritura în lungime - Viorica Ţigău - finala

22.45 - 400 metri garduri - Angela Moroşanu - finala

9 AUGUST:

11.30 - C2-1000 metri - Mihalachi, Dumitrescu - finala

11.30 - săritura în înălţime - calificări

11.48 - K4-1000 metri masculin - finala

12.35 - K2-500 metri - Iuliana Paleu, Irina Lauric - finala

18.45 - box feminin - Mihaela Lăcătuş - finala

10 AUGUST:

21.35 - ciocan - Bianca Perie - finala

22.05 - atletism 5.000 metri - Roxana Bîrcă - finala

11 AUGUST:

11.00 - 50km marş - Marius Cocioran - finala

12.41 - K2-200 metri - Ionuţ Mitrea, Bogdan Mada - finala

13.00 - lupte libere - Rareş Chntoan - calificări

19.00 - 20 km marş - Claudia Ştef - finala

20.25 - lupte libere - Rareş Chntoan - finala

21.00 - săritura în înălţime - Esthera Petre - finala

22.00 - atletism 800 metri - Mirela Lavric - finala

23.45 - box masculin - Bogdan Juratoni - finala

12 AUGUST:

13.00 - maraton - Marius Ionescu - finala

viata-libera.ro

Dezvăluiri din culise ale unei gălăţence. Secretele ceremoniei de deschidere a Olimpiadei

În acest moment, în Marea Britanie nu există secret mai bine păzit (desigur, în afara bijuteriilor coroanei) decât surprizele pregătite pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în această seară, de la ora 23.00. O gălăţeancă a avut însă şansa extraordinară de a vedea în premieră, la repetiţia generală, spectacolul nemaipomenit pe care organizatorii l-au pus la cale. Este vorba despre Cristina Corbuş, stabilită în capitala Marii Britanii, care este voluntar la Jocurile Olimpice.

Aşa cum v-am mai spus, pentru buna organizare a unui asemenea eveniment grandios, britanicii au pregătit o veritabilă armată de voluntari, care se vor ocupa de tot ce ţine de bunul mers al Jocurilor Olimpice: de la personal pentru întâmpinare, traducători, forţe de ordine, paramedici şi până la tehnicieni şi şoferi. Luni, Cristina Corbuş a luat parte la repetiţia dinaintea marii deschideri şi ne-a dezvăluit, doar atât cât să ne facă mai nerăbdători şi mai curioşi, impresii despre ceremonie.

Spectacol incredibil

„Am fost foarte bucuroasă să văd (cred) tot spectacolul live, căci repetiţia a fost de fapt chiar spectacolul în sine cu stadionul plin (60.000 persoane), mai puţin partea cu galeria oficială. Noi am fost, cum se spune, «fake audience», adică falşi spectatori, însă au avut nevoie de noi pentru testarea «pixelilor» adică a flashurilor care vor crea un adevărat spectacol de lumini în tribune, apoi pentru testarea unor «valuri» de mătase care se vor revărsa ca o mare peste tribune, şi la care participă publicul ghidat de anumiţi oameni pregătiţi în acest sens. Şi, în final, s-au testat nişte baloane mari, care, de asemenea, vor rula peste capetele audienţei. Cam acesta a fost rolul nostru, pe care noi nici măcar nu l-am bănuit. Nu pot spune foarte multe, organizatorii insistând să nu dezvăluim nimic, mai ales poze şi filmuleţe pe internet, pe ecranele stadionului fiind mereu scris «SAVE THE SURPRISE», adică să ţinem secret totul”, ne-a povestit Cristina Corbuş.

Potrivit Cristinei Corbuş, spectacolul conceput de Danny Boyle (regizor al „Slumdog Milionaire” - câştigător al Oscarului) se va numi „Insule de minuni” şi va conţine cadre începând cu anii lui Shakespeare, ai revoluţiei industriale până în ziua de azi, amintindu-se „icon"-uri britanice: BBC, Mary Poppins, trecându-se la industria muzicală cu trupele celebre. "Sunday Times" scrie că zeci de Mary Poppins vor coborî din cer, cu umbreluţele lor, ba ar putea fi prezent şi un celebru agent secret britanic...

„La interpretarea imnului, câteva persoane s-au ridicat în picioare timid, apoi încet-încet tot stadionul... semn că spectacolul a fost cât se poate de live, noi luându-ne rolul în serios. Ne-am bucurat de prezenţe celebre: Danny Boyle, Mr.Bean şi printul Harry. Va fi un spectacol care merită văzut, iar eu sunt foarte nerăbdătoare!”, ne-a mărturisit gălăţeanca voluntară la Jocurile Olimpice.

viata-libera.ro

Programul sportivilor români, sâmbătă, în prima zi de la JO

Ora 11.30

Canotaj - calificări dublu rame: Viorica Susanu, Georgeta Andrunache

Judo - competiţia feminină, calificări - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.00): Alina Dumitru (48 kg)

Ora 12.00

Ciclism - Şosea: mass-start - finala: Andrei Nechita

Ora 12.30

Tenis - simplu feminin şi dublu masculin - turul 1: Gilles Muller - Adrian Ungur (ora 19.30), Flavia Pennetta - Sorana Cîrstea (15.30).

Ora 14.15

Înot - 100 metri bras masculin, calificări + semifinala (ora 22.28 ): Dragoş Agache.

Ora 22.00

Gimnastică - calificări echipe masculin: Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga şi Vlad Cotuna - concurează patru, punctează trei.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a inceput

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a inceput, vineri seara, pe Stadionul Olimpic din capitala Angliei, la ora locala 21.00 (23.00, ora Romaniei), in prezenta a 80.000 de spectatori si a zeci de sefi de stat si de guvern. Sub privirile reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii si ale numeroaselor personalitati prezente la eveniment, vor defila, in cadrul festivitatilor, sportivii din cele 204 tari participante la JO, prima fiind delegatia Greciei, iar ultima cea britanica. La competitia londoneza participa 10.500 de sportivi, intre care si 104 din Romania.

Ceremonia de deschidere şi, în general, întrecerile sportive de la Olimpiadă, pe net - http://live.jo2012.tvr.ro

Georgeta Andronache si Viorica Susanu, in recalificari la dublu rame

Echipajul Georgeta Andronache/ Viorica Susanu a incheiat pe locul trei seria semifinala de dublu rame pe distanta de 2.000 de metri. In urma acestui rezultat, sportivele din Romania vor merge la recalificari in incercarea de a ajunge in finala olimpica.

Pe prima pozitie s-a clasat Marea Britanie, iar pe doi a sosit SUA (cele doua echipaje vor merge direct in finala).

In recalificari, Romania va concura impotriva echipajelor din Argentina, Germania, China, Africa de Sud si Italia (luni, de la ora 11.30).

A doua grupa de calificare a fost castigata de Australia, urmata de Noua Zeelanda si China.

Alina Dumitru va lupta pentru aur

Alina Dumitru s-a calificat in finala de la judo (categoria 48 de kilograme), sportiva din Romania invingand-o pe Tomoko Fukumi (Japonia). Este prima victorie a Alinei in fata jucatoarei nipone, dupa patru infrangeri consecutive. In urma acestui succes, Romania va bifa prima medalie de la JO (aur sau argint). In finala, Alina o va intalni pe Sarah Menezes (Brazilia, 22 de ani) - de la ora 18.00.

Prima medalie pentru Romania. Alina Dumitru a castigat argintul la judo

Alina Dumitru a adus prima medalie delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, castigand argintul in proba de judo, categoria 48 de kilograme. In finala, sportiva din tara noastra a intalnit-o pe Sarah Menezes, din Brazilia, in fata careia a pierdut cu scorul de 11-1.

"Nu mi-am putut folosi mana, sunt multumita ca am obtinut medalie, dar se putea mai mult", a declarat Alina Dumitru dupa castigarea titlului de vicecampioana olimpica la judo. Sportiva din Romania a jucat accidentata in finala cu brazilianca Sarah Menezes. "N-am mai putut sa fac nimic cu mana asta, ea a facut tot ca sa nu mai pot continua. Sunt multumita ca am obtinut medalie, dar se putea mai mult", a declarat Alina Dumitru la TVR 1.

Sorana Carstea, eliminata de Flavia Pennetta

In turneul de tenis feminin, Sorana Carstea a fost eliminata in primul tur, sportiva din Romania fiind invinsa de Flavia Pennetta, locul 21 in ierarhia ATP. A fost 6-2, 4-6, 6-2 pentru jucatoarea din Italia.

Andrei Nechita nu a terminat cursa de ciclism pe şosea

Singurul participant al României în probele de ciclism de la Jocurile Olimpice, Andrei Nechita, nu a terminat, sâmbătă, cursa pe şosea, desfăşurată pe distanţa a 249,5 kilometri, informează site-ul oficial al competiţiei. Nechita a trecut de primele şase puncte de control ale traseului, când ocupa locul 124, însă la următoarele două şi la final nu a mai ajuns. Medalia de aur a fost câştigată de Alexandr Vinokurov (Kazahstan, 38 de ani) care a terminat cursa în 5 ore, 45 de minute şi 57 de secunde.

Nechita a abandonat cu 70 de km inainte de finalul cursei.

Dragos Agache a ratat calificarea in semifinala probei de 100 metri bras

Dragos Agache a incheiat pe locul 8 (ultimul) seria in care a luat parte la 100 de metri bras. Sportivul din Romania a fost eliminat din competitie. In seria a treia a calificarilor, Dragos a incheiat pe pozitia a opta, cu un timp de 1:02.93.

Şi Adrian Ungur a fost eliminat

Tenismanul Adrian Ungur (98 ATP) a fost eliminat, sâmbătă, în primul tur al turneului olimpic, de luxemburghezul Gilles Muller (56 ATP), la capătul unui meci care a durat doar 53 de minute, informează site-ul oficial al competiţiei.

Programul sportivilor români în a doua zi de la JO

Ora 11.00

Tenis de masă (ExCeL - North Arena 1) - simplu feminin – turul 2 + turul 3 (ora 20.00): Daniela Dodean, Elisabeta Samara

Tir sportiv (The Royal Artillery Barracks): skeet - (feminin), calificări - finala (ora 16.00): Lucia Liliana Mihalache

Ora 11.30

Judo (ExCeL - North Arena 2) - calificări - semifinale (ora 16.00) - finala (ora 18.00): Andreea Chiţu (52 kg), Dan Gheorghe Fâşie (66 kg)

Ora 12.30

Scrimă (ExCeL - South Arena 1) - sabie individual (masculin), calificări - semifinale (ora 20.00) - finala (ora 21.10): Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir

Ora 13.30

Canotaj (Eton Dorney) - calificări 8+1(feminin): Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu, Viorica Susanu (componenţa echipajului poate suferi modificări)

Ora 14.10

Înot (Olympic Park - Aquatics Centre) - 400 m liber (feminin), calificări - finala (ora 22.13): Camelia Potec

Ora 22.00

Gimnastică (North Greenwich Arena - O2) - calificări echipe (feminin): Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Larisa Iordache - concureaza patru, punctează trei.

Ora 20.20

Polo (Olympic Park - Water Polo Arena) - Grupa B: România - Marea Britanie.

Echipa masculină a României ratează finala olimpică la gimnastică

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat, sâmbătă, calificarea în finala pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a clasat pe locul zece în preliminarii.

Rezultatele obţinute de gimnaştii români în subdiviziunea a treia a calificărilor din North Greenwhich Arena au fost următoarele:

Cristian Băţagă – inele 14.833, sărituri 15.766, sol 14.666, cal cu mânere 12.700

Marius Berbecar – inele 14.466, sărituri 15.433, paralele 15.233, bară fixă 13.700, cal cu mânere 12.733

Ovidiu Buidoşo – paralele 14.733, bară fixă 14.066, sol 14.366, cal cu mânere 13.766

Vlad Cotuna – inele 14.400, sărituri 15.500, paralele 14.866, bară fixă 13.491, sol 15.016

Flavius Koczi – inele 14.600, sărituri 16.066, paralele 13.500, bară fixă 12.633, sol 15.666, cal cu mânere 13.400.

Cele mai bune trei note au punctat la fiecare aparat, iar cu un total de 262.567 puncte, România s-a clasat pe locul 10.

Primele opt echipe clasate la finalul concursului din cele trei subdiviziuni s-au calificat în finală şi sunt: SUA (275.342 puncte), Rusia (272.595), Marea Britanie (272.420), Germania (270.888), Japonia (270.503), China (269.985), Ucraina (269.810) şi Franţa (265.759).

Finala pe echipe va avea loc luni.

Flavius Koczi s-a calificat în finale la sol şi sărituri

Gimnastul Flavius Koczi s-a calificat în finale la sol şi sărituri, după concursul de calificări, de sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Londra. Flavius Koczi a avut o medie de 15.949 la sărituri (locul 6), iar la sol a fost notat cu 15.666 (locul 3). Primii opt sportivi la fiecare aparat au obţinut calificarea în finale. Koczi este singurul sportiv român calificat în finale, România nefiind reprezentată nici la individual-compus şi nici în finala pe echipe.

Flavius Koczi a prins şi finala la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Londra, de pe poziţia a 22-a, după calificările de sâmbătă seara.

Finala pe echipe va avea loc luni, în 1 august cea la individual-compus, urmată de finalele pe aparate, în 5 august (sol, cal cu mânere), în 6 august (sărituri, inele) şi în 7 august (paralele, bară fixă).

Daniela Dodean s-a calificat în turul trei al probei de simplu la tenis de masă

Jucătoarea română de tenis de masă Daniela Dodean s-a calificat, sâmbătă, în turul trei al probei de simplu din cadrul concursului olimpic, informează site-ul oficial al competiţiei. Dodean s-a impus cu scorul de 4-3 (7-11, 8-11, 11-5, 5-11, 11-7, 11-9, 11-2) în faţa sportivei ucrainene Tetiana Bilenko.

Elisabeta Samara s-a calificat în turul trei al probei de simplu la tenis de masă

Jucătoarea română de tenis de masă Elisabeta Samara s-a calificat, duminică, în turul trei al probei de simplu din cadrul concursului olimpic, informează site-ul oficial al competiţiei. Samara s-a impus cu scorul de 4-1 (7-11, 11-7, 13-11, 11-6, 11-8) în faţa sportivei egiptene Dina Meshref.

În turul trei, Samara o va întâlni, tot astăzi, de la ora 23.00, pe jucătoarea Yana Tie din Hong Kong, a şaptea favorită a competiţiei.

Dan Fâşie, învins în turul doi al categoriei 66 kilograme la judo

Sportivul Dan Fâşie a fost învins, duminică, prin ippon, în turul doi al categoriei 66 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra. Dan Fâşie a intrat direct în turul doi din grupa C, având un adversar care a luptat din primul tur, francezul David Larose. Fâşie a fost învins fără drept de apel, prin ippon, scor 100-0.

Tot duminică, Andreea Chiţu a debutat cu victorie la JO, în primul tur din grupa B a categoriei 52 de kilograme, urmând să lupte în turul secund, cu belgiana Ilse Heylen (Belgia).

Florin Zalomir s-a calificat în turul doi al probei de sabie la JO

Sabrerul Florin Zalomir s-a calificat, duminică, în turul doi al probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Zalomir l-a învins în prima rundă de iranianul Abedini Mojtaba, scor 15-7.

Andreea Chiţu, învinsă în turul doi la JO de la Londra

Campioana europeană la judo, Andreea Chiţu, a pierdut meciul din turul doi al categoriei 52 de kilograme, în ultima secundă, la Jocurile Olimpice de la Londra. În turul secund, Andreea s-a luptat cu belgianca Ilse Heylen, o sportivă în vârstă de 35 de ani. Meciul a fost echilibrat, chiar tensionat şi dur, fără prea multe momente defensive, dar după 3 minute, tabela arăta tot 0-0. Timpul a trecut rapid, 25 de secunde rămase, 10, meciul încheindu-se nedecis, astfel că s-a trecut la Golden Score, pentru încă trei minute. Echilibrul s-a menţinut până în ultima secundă, când belgianca a punctat decisiv, 0-10, profitând de relaxarea Andreei Chiţu, care s-a recunoscut învinsă.

Andreea a trecut facil de primul tur, prin penalizarea adversarei.

Rareş Dumitrescu s-a calificat în optimile probei de sabie la JO

Sabrerul Rareş Dumitrescu s-a calificat, duminică, în optimile probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Dumitrescu a trecut în turul doi de sportivul ucrainean Dmitri Boyko, scor 15-12.

Echipajul feminin de 8 plus 1a ratat calificarea directă în finală

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a ratat calificarea directă în finala probei, urmând să participe la recalificări, la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivele Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu au luat startul pe culoarul doi, în seria a doua, alături de echipajele Olandei şi Canadei. La 500 de metri, România se afla pe locul 3, la 1000 de metri pe locul 2, la 1500 de metri pe aceeaşi poziţie, pe care a şi încheiat, în 6:16.61 minute. Canada s-a impus fără probleme, cu timpul de 6:13.91 minute, obţinând calificarea directă în finală. Din prima serie s-a calificat direct în finală echipajul SUA (6:14.68 minute). România va intra în recalificări, care au loc în 31 iulie, iar finala în 2 august.

Tiberiu Dolniceanu, eliminat în turul doi al probei de sabie la JO

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat, duminică, în turul doi al probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Dolniceanu a fost învins de sportivul american Daryl Homer, scor 15-11.

Florin Zalomir, eliminat în turul doi al probei de sabie la JO

Sabrerul Florin Zalomir a fost eliminat, duminică, în turul doi al probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Zalomir a fost învins sud-coreeanul Bongil Gu, scor 15-12.

Singurul român rămas în competiţie este Rareş Dumitrescu, care va lupta contra belarusului Aliaksandr Buikevich.

Rareş Dumitrescu s-a calificat în sferturile probei de sabie la JO

Sabrerul Rareş Dumitrescu s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Dumitrescu a trecut în optimi de sportivul Aliaksandr Buikevich din Belarus, scor 15-6.

Lucia Mihalache a ratat calificarea în finală la talere

Sportiva Lucia Mihalache a ratat calificarea în finala probei de talere din cadrul concursului de tir de la Jocurile Olimpice de la Londra. Mihalache, care după primul tur este în fruntea clasamentului, s-a clasat în calificări pe locul 12, încheind competiţia cu 65 de talere împuşcate din 75 posibile.

Rareş Dumitrescu s-a calificat în semifinalele probei de sabie

Sabrerul Rareş Dumitrescu s-a calificat, duminică, în semifinalele probei de sabie din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Dumitrescu a trecut în sferturi de sportivul american Daryl Homer, scor 15-13. Americanul îl eliminase în turul doi pe Tiberiu Dolniceanu. În semifinale, Dumitrescu va evolua împotriva italianului Diego Occhiuzzi, care a trecut de americanul Timothy Morehouse, scor 15-9.

Rareş Dumitrescu a pierdut semifinala şi va lupta pentru medalia de bronz

Sabrerul Rareş Dumitrescu a fost învins, duminică, în semifinalele probe de sabie, de italianul Diego Ochiuzzi, scor 15-11, şi va lupta pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra. Pentru medalia de bronz, Dumitrescu va trebui să lupte cu rusul Nikolai Kovalev.

Rareş Dumitrescu ratează câştigarea medaliei de bronz

Sabrerul Rareş Dumitrescu a fost învins, duminică, în meciul pentru locul trei de rusul Nikolai Kovalev, scor 15-10, şi a ratat câştigarea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra. Până la meciul cu Nikolai Kovalev, Dumitrescu trecuse de Dmitri Boyko, Aliaksandr Buikevich şi Daryl Homer, fiind învins în semifinale de italianul Diego Ochiuzzo.

Rareş Dumitrescu, în vârstă de 28 de ani, a câştigat în carieră medalia de argint în proba individuală la Campionatele Mondiale din 2009 şi medalia de bronz în aceeaşi probă la europenele din 2005. De asemenea, el mai este campion mondial pe echipe în 2009, campion european pe echipe în 2006 şi vicecampion european pe echipe în 2009.

Rareş Dumitrescu este căsătorit cu Dana şi are o fetiţă, Andra.

Romania - Marea Britanie 13-4, la polo

Nationala de polo a Romaniei a castigat prima partida de la Jocurile Olimpice, tricolorii trecand fara emotii, scor 13-4, de Marea Britanie. Intr-o alta partida a Grupei B, Serbia a invins, 14-10, pe Ungaria.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala olimpică

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finală, la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a încheiat concursul de calificare de duminică pe locul 4.

Notele obţinute de gimnastele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, în subdiviziunea a 5-a sunt următoarele:

Sol: Diana Chelaru 14.333, Cătălina Ponor 14.600, Sandra Izbașa 15.066, Larisa Iordache 13.800

Sărituri: Diana Chelaru 14.666, Cătălina Ponor 15.133, Sandra Izbașa 15.500, Larisa Iordache 15.100

Paralele: Diana Bulimar 14.000, Diana Chelaru 13.733, Larisa Iordache 14.100, Sandra Izbașa 12.366

Bârnă: Diana Bulimar 14.866, Sandra Izbașa 14.600, Larisa Iordache 14.800, Cătălina Ponor 15.033.

România nu a reuşit un concurs prea bun la sol şi, mai ales la paralele, dar a mai recuperat la sărituri şi bârnă, iar cu un total de 176.264 puncte, s-a clasat pe locul 4, obţinând calificarea în finala din 31 iulie.

Cele opt echipe calificate în finală sunt: SUA 181.863 puncte, Rusia 180.429, China 176.637, România 176.264, Marea Britanie 170.656, Japonia 170.196, Italia 168.397, Canada 167.696.

Gimnastele române, calificate în patru finale individuale la JO

Gimnastele române s-au calificat în patru finale olimpice + sol, bârnă, sărituri şi individual-compus, după concursul de duminică seara, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Fetele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au calificat duminică seara în finala pe echipe, cu un punctaj total de 176.264 puncte, iar la nivel individual s-au obţinut următoarele calificări:

Individual-compus (se califică primele 24): Larisa Iordache – locul 9 (57.800 puncte), Sandra Izbaşa – locul 11 (57.532)

Sol – Sandra Izbaşa – locul 2 (15.066), Cătălina Ponor – locul 7 (14.600)

Bârnă – Cătălina Ponor – locul 7 (15.033), Diana Bulimar – locul 8 (14.866)

Sărituri – Sandra Izbaşa – locul 2 (15.316).

Finalele olimpice feminine sunt programate astfel: pe echipe (31 iulie, ora 18.30), individual-compus (2 august, 18.30), sărituri (5 august, 16.00), paralele (6 august, 16.00), bârnă şi sol (7 august, 16.00).