dcp100168 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 La Liceul "Elena Doamna" din Galati a fost lansat astazi proiectul "Tranzitia de la scoala la locul de munca", prin care angajatorii au posibilitatea sa-si recruteze forta de munca direct din scoli. Proiectul este finantat din fonduri europene prin programul Comenius si isi propune, pe langa specializarea la cele mai inalte standarde a elevilor, realizarea unei baze de date, nu numai cu absolventii scolii, ci si cu agentii economici de profil, in asa fel incat integrarea in munca a elevilor absolventi sa fie mult mai rapida.
Relu Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Să fie o încercare de compensare a abandonului şcolar?
Cretzu Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Să fie o încercare de compensare a abandonului şcolar?Tare as vrea sa cred ca nu. Momentan sunt elev in clasa a XI-a la CNMK, si nu va mint deloc cand va zic ca e oarecum reconfortant gandul ca odata ce am terminat a XII-a voi avea de ales sau voi fi ales sa muncesc in cadrul unei firme pe domeniul meu. Sunt deja cateva firme care ofera locuri de munca pentru absolventii pe liceu, insa ofertele sunt numarate si fie te informezi pana peste cap fie ai noroc cu carul... A mai fost o tentativa la nivel local din cate am inteles de a introduce part-time job'uri pentru liceeni si studenti... ofertele fiind accesibile direct din liceele respective, dar, ori au fost vorbe in vant ori comunicarea dintre cei de la judet si directorii unitatile de invatamant este foarte foarte proasta...Daca ar fi facut un studiu la nivelul claselor a XI-a si a XII-a cel putin.. din ceea ce am putut observa mai bine de jumatate din elevi ar opta si pt un part-time... imi pare sincer rau ca nu se poate ajunge si aici... dar sa privim inainte, tinem capul sus si ne multumim ca ne'au luat si alocatiile nu?! Seara Buna!
Recommended Posts