Jump to content

Zonă pietonală, de la statuia lui Brătianu la Faleză

dcp100168

Recommended Posts

Zonă pietonală, de la statuia lui Brătianu la Faleză

Instituţia arhitectului-şef are sarcină să realizeze o zonă pietonală de la statuia lui Brătianu până la Faleză, lăsând circulaţia doar pe breteaua pe care se face acum, bretea ce poate fi mărită cu aproximativ doi metri.

Potrivit expertizei minime tehnice, acest lucru este posibil. „Încercăm să facem de la statuie până jos o zonă cu parc, cu fântâni, pentru a încerca să cruţăm zona aceea care se pare că e desprinsă din filmele horror”, a spus primarul Marius Stan.

viata-libera.ro

• 1 month later...

Asta tine mortis sa-si inaugureze mandatul cu o imbecilitate?? Bine ca nu pune si jaloane! Adica ai limita de viteza de 70 pe toata faleza si la capatul ei trebuie sa faci un viraj la 90 de grade? Ce naiba, functia de primar vine la pachet cu imbecilizarea titularului? Jesus! :angry:

Pai poate pune panouri succesive de avertizare si limitare de viteza (50-30)...zic si eu. Ce-i drept, mi se pare si mie o prostie redirectionarea traficului pe acolo, e foarte aproape de P12 si, inevitabil, se va parca din greu, iar circulatia va fi dificila cu tot cu cei doi metri de latime de strada in plus (pe care nu vad de unde-i va scoate, dar treaca de la mine).

• 1 month later...

O pasarela va traversa calea de rulare dinspre P-uri spre Faleza

Din cauza instabilitatii malului Falezei Superioare, Primaria municipiului Galati a decis ca circulatia la Elice sa ramana inchisa pentru masini. Potrivit primarului Marius Stan, in dreptul Elicei se va amenaja un parculet cu bancute si fantani arteziene iar zona dintre P-uri si breteaua pe care circula autoturismele va fi traversata de o pasarela.

In ceea ce priveste construirea pasarelei, parerile galenilor sunt impartite. Unii spun ca este necesara pentru protejarea pietonilor, altii spun ca ar fi inestetica si ar strica din frumusetea Falezei.

Proiectul va putea fi pus in practica imediat ce va fi finalizat caietul de sacini si se va gasi o sursa de finantare.

a1galatibraila.ro

"Din cauza instabilitatii malului Falezei Superioare" dar masinile care sunt parcate acolo si stationeaza nu afecteaza malul ? Asa masinile treceau si noaptea nici nu prea mergea masini pe acolo, dar alea parcate o sa stea mai mereu acolo si in nr mare. Si multi oameni nu cred ca va trece pe pasarela, e strada mica cam 5 metri deci....

• 2 weeks later...

Primăria a reorganizat traficul la Elice

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că în urma solicitărilor venite din partea cetăţenilor a fost luată decizia de reorganizare a circulaţiei în intersecţia dintre strada Prelungirea Traian şi breteaua care ocoleşte Parcul de la Elice. Scopul reorganizării circulaţiei este fluidizarea traficului auto, prin acordarea priorităţii celor care circulă pe breteaua care ocoleşte Parcul de la Elice. Şoferii care circulă pe Prelungirea Traian spre Bulevardul Marii Uniri vor acorda prioritate celor care circulă pe bretea, dinspre Port. Lucrările de reorganizare a traficului, executate de Ecosal, sunt programate să se încheie miercuri.

viata-libera.ro

Cate accidente se va intampla acum.... Lumea era obisnuita cum era inainte, o sa fie haos cum a fost si cu sensul giratoriu la inelul de rocada ultimul leu :( Azi am trecut pe acolo, dar nu stiam ce si cum si am mers inainte spre potcoava, mi sa dat totusi prioritate, nici soferii nu stie inca... dar inca "picta" asfaltul :)

Am inteles ca e interzis sa faci la stanga pe bretea cum cobori pe Prelungirea Traian #:-S !!! Mareee cretinism !

Apoi, nimeni nu s-a gandit ca se blocheaza strada cand ies sau se duc "santieristii" de la munca... ????? :blink:

:- Ce naiba!... e cumva vreun concurs de imbecilitati ??? :-?