Jump to content

Manifestare xenofobă în Mallorca


mindbox

Recommended Posts

Manifestarea xenofoba la adresa emigrantilor romani a fost inregistrata ieri (09.05.2008) in localitatea Alcudia, unde la intrarea in market a fost afisat urmatorul afis :

183_fbf69429d1c1d7c4c0b490236da177a0_thu

Aviz, este interzis accesul fara preaviz a cainilor si a romanilor, in caz contrar vor fi evacuati in suturi (traducerea este blanda pentru ca nu doresc amplificarea acestei manifestari...oricum va puteti da seama si singuri)

Link to comment
Share on other sites

Intrarea cainilor si a romanilor, interzisa intr-un magazin din Spania

Un panou pe care scrie "Interzisa intrarea cainilor si romanilor" a fost asezat in fata unui magazin dintr-un oras spaniol, anunta Antena 3. Magazinul este situat in orasul Alcudia, un municipiu din insula Mallorca din arhipelagul Insulelor Baleare. Pe panou este inscriptionat „Interzisa intrarea cainilor si romanilor. In caz contrar acestia vor fi alungati", totul pe fondul culorilor drapelului Romaniei. In urma avertismentelor politiei, afisul a fost retras din vitrina magazinului, insa in interior a ramas un altul care contine alte insulte la adresa romanilor, considerati „o plaga in expansiune” si carora ar trebui „sa li se taie mainile”.

Proprietarii magazinului sustin ca au ajuns sa faca acest gest dupa ce ar fi fost furati in repetate randuri in ultima perioada si banuiesc ca infractorii ar fi romani. Cu toate ca autorii furturilor nu au fost prinsi, proprietara magazinului a declarat presei ca stie ca sunt romani pentru ca a recunoscut limba pe care o vorbeau presupusii hoti intre ei. in urma avertismentelor politiei afisul a fost retras din vitrina magazinului, insa in interior a ramas un altul care contine alte insulte la adresa romanilor, considerati „o plaga in expansiune” si carora ar trebui „sa li se taie mainile”.

Romanii din regiune sunt foarte indignati de aceasta situatie, iar presedintele Asociatiei Romanilor din Mallorca, Sergiu Alexandru Radu, a spus ca in general romanii sunt recunoscuti in insula ca fiind niste oameni muncitori si cinstiti, iar aceasta situatie este prima de acest gen. La randul sau, primarul localitatii a declarat ca situatia este un lucru izolat, iar mai multi locuitori au luat deja pozitie in fata comerciantilor, comentand gestul, mai ales ca in apropierea magazinul se afla in apropierea unei scoli unde sunt inscrisi si elevi romani. In arhipelagul Baleare traiesc in jur de 13.000 de cetateni romani.

http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-29 ... spania.htm

Link to comment
Share on other sites

Ca urmare directa lantul de magazine BEEP a renutzat la contractul tip franciza cu respectivul magazin din Alcudia pentru a nu-i fi asociat numele cu manifestarile xenofobe ca eu avut loc de curand si care au avut un oarecare efect in presa spaniola

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.