Jump to content

Combinatul iniţiază noi scheme de plecări voluntare


dcp100168

Recommended Posts

Combinatul iniţiază noi scheme de plecări voluntare

ArcelorMittal Galaţi a anunţat deschiderea unor noi scheme de plecări voluntare. Într-un comunicat de presă transmis în urmă cu câteva minute, oficialii Combinatului motivează această decizie susţinând că astfel se va menţine competitivitatea unităţii siderurgice gălăţene. Nu este însă singura măsură luată în acest sens. Acelaşi document arată că anumiţi angajaţi vor fi mutaţi în alte departamente.

"ArcelorMittal Galaţi continuă măsurile în vederea menţinerii competitivitaţii, îmbunătăţirii productivităţii, reducerii costurilor fixe, sporirii flexibilitaţii şi policalificării forţei de munca. Principalele măsuri care vor fi implementate constau în: realocarea de angajaţi către Laminorul de Tablă Groasă nr. 1, reducerea volumului lucrărilor pentru companiile contractoare, lansarea unei scheme de plecări voluntare precum şi continuarea programelor de studiu care să determine nevoia reală de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate. Pentru a proteja slujbele propriilor angajaţi, Combinatul va prelua din activitaţile realizate de companiile contractoare şi le va redirecţiona către salariaţii săi", se arată în comunicatul de presă.

În plus, ArcelorMittal Galaţi anunţă şi deschiderea unei scheme de plecări voluntare numai pentru angajaţii din cadrul departamentului Structural & Skill Pool, acestora urmând să li se ofere pachetele financiare în funcţie de vechime şi de venitul actual. Managementul avertizează că nu va aproba cererile trimise de către angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galaţi iniţiază noi programe de plecări voluntare ale angajaţilor

ArcelorMittal Galaţi a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, deschiderea unor noi scheme de plecări voluntare ale angajaţilor din combinat, oficialii companiei susţinând că astfel se va menţine competitivitatea unităţii siderurgice gălăţene.

Potrivit sursei citate, aceasta nu este singura măsură luată de către conducere pentru menţinerea competitivităţii combinatului, ci anumiţi angajaţi vor fi mutaţi în alte departamente şi se va renunţa la unele contracte cu firme terţe, lucrările urmând să fie făcute de către propriii angajaţi ai companiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"ArcelorMittal Galaţi continuă măsurile în vederea menţinerii competitivitaţii, îmbunătăţirii productivităţii, reducerii costurilor fixe, sporirii flexibilitaţii şi policalificării forţei de muncă. Principalele măsuri care vor fi implementate constau în: realocarea de angajaţi către Laminorul de Tablă Groasă nr. 1, reducerea volumului lucrărilor pentru companiile contractoare, lansarea unei scheme de plecări voluntare, precum şi continuarea programelor de studiu care să determine nevoia reală de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate. Pentru a proteja slujbele propriilor angajaţi, combinatul va prelua din activităţile realizate de companiile contractoare şi le va redirecţiona către salariaţii săi", se arată în comunicatul de presă.

În plus, ArcelorMittal Galaţi anunţă deschiderea unei scheme de plecări voluntare numai pentru angajaţii din cadrul Departamentului Structural & Skill Pool, acestora urmând să li se ofere pachetele financiare în funcţie de vechime şi de venitul actual.

Managementul combinatului avertizează că nu va aproba cererile trimise de către angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie.

Combinatul siderurgic de la Galaţi a pierdut în ultimii 11 ani, după etapa privatizării, aproape 19.000 de angajaţi, toţi renunţând la locurile de muncă şi alegând plăţile compensatorii acordate de către ArcelorMittal.

În prezent, doar aproximativ 9.000 de oameni mai sunt salariaţi ai ArcelorMittal Galţi, faţă de peste 27.000, cât avea Sidex în 2001, înainte de privatizare. Cea mai consistentă parte a autodisponibilizărilor s-a făcut în primul an de după privatizare, cu sprijinul Executivului care a acordat plăţi compensatorii prin Ordonanţă de Guvern. Au urmat apoi mai multe serii de autodisponibilizări stimulate exclusiv din fondurile companiei. Astfel, până în 2006 au existat cinci scheme de plecări voluntare, combinatul ajungând să numere atunci 16.000 de salariaţi. Un an mai târziu, în 2007, compania siderurgică care cumpărase Sidex ajunsese la 14.000 de angajaţi, aproape jumătate faţă de cât număra în toamna lui 2001, la privatizare. Astfel de măsuri au fost luate şi în 2008, când alţi 1.000 de siderurgişti au ales salariile compensatorii, lucru întâmplat şi în 2009, an în care s-a înregistrat şi o perioadă critică pentru ArcelorMittal şi pentru salariaţii companiei.

Închiderea Uzinei Cocso-Chimice din acel an a însemnat deschiderea unei noi scheme, aplicată în special pentru cocsari, şi alţi angajaţi ai combinatului alegând însă să părăsească unitatea. În plus, în aceeaşi perioadă, administraţia combinatului i-a trimis pe toţi cei 12.600 de angajaţi în şomaj tehnic, pentru o perioadă de câte zece zile, prin rotaţie.

Până la sfârşitul anului, în combinatul de la Galaţi mai erau doar 9.500 de oameni care aveau contracte cu ArcelorMittal.

Astfel de procese s-au oprit pe parcursul anului 2010, dar au fost reluate în 2011, când noul program de plecări a fost cel care redus numărul angajaţilor combinatului siderurgic gălăţean la 9.000.

Combinatul Sidex Galaţi a fost privatizat în noiembrie 2001, fiind cumpărat de către compania anglo-indiană LNM Holdings NV, devenită ulterior ArcelorMittal. Valoarea tranzacţiei a fost de 70 de milioane de dolari, plătită în mai multe rate şi care a inclus angajamente din partea cumpărătorului pentru realizarea unor investiţii de 350 de milioane de dolari în diferite sectoare, în special în cele care ţin de protecţia mediului. În plus, la privatizare, măsura concedierilor colective a fost interzisă de către statul român în primii cinci ani de după preluarea combinatului.

Privatizarea a fost una controversată, vorbindu-se despre faptul că atunci când a fost administrată de către stat compania ar fi produs pierderi de un milion de dolari pe zi, din cauza firmelor-căpuşă. La doi ani de la perfectarea tranzacţiei, combinatul a început să înregistreze profit fără eforturi investiţionale majore. Acest lucru s-a întâmplat până la apariţia crizei economice, când ArcelorMittal Galaţi a anunţat că înregistrează pierderi importante. Compania a decis totuşi să continue investiţiile, alocând pentru refacerea unui furnal de pe platforma siderurgică peste 80 de milioane de euro, o sumă mai mare decât cea cu care achiziţionat întreg combinatul.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Val de restructurări la Combinat

* Combinatul a deschis o nouă schemă de plecări voluntare şi vrea să renunţe la o parte dintre contractori, invocând menţinerea competitivităţii, îmbunătăţirea productivităţii şi reducerea costurilor * Lucrările făcute de către firmele contractoare urmează să fie realizate cu propriii angajaţi *

Siderurgiştii care îşi vor părăsi locurile de muncă vor primi în schimb plăţi compensatorii, care sunt aproximativ similare cu cele acordate la precedenta schemă. Dacă în cazul plecărilor, sindicatele de la ArcelorMittal opinează că este vorba despre un pas înapoi, în cazul reducerii volumului lucrărilor pentru companiile contractoare părerea reprezentanţilor salariaţilor este că mutarea ar putea fi una benefică pentru angajaţii Combinatului.

Anunţul oficial

"ArcelorMittal Galaţi continuă măsurile în vederea menţinerii competitivităţii, îmbunătăţirii productivităţii, reducerii costurilor fixe, sporirii flexibilităţii şi policalificării forţei de muncă. Principalele măsuri care vor fi implementate constau în: realocarea de angajaţi către Laminorul de Tablă Groasă nr. 1, reducerea volumului lucrărilor pentru companiile contractoare, lansarea unei scheme de plecări voluntare precum şi continuarea programelor de studiu care să determine nevoia reală de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate. Pentru a proteja slujbele propriilor angajaţi, Combinatul va prelua din activităţile realizate de companiile contractoare şi le va redirecţiona către salariaţii săi", se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de către ArcelorMittal.

Documentul conţine şi referiri la noua schemă de plecări voluntare. "ArcelorMittal Galaţi anunţa deschiderea unei Scheme de Plecări Voluntare numai pentru angajaţii din cadrul Departamentului „Structural & Skill Pool” (n.r. vechiul Talent Pool). Pachetele financiare oferite sunt în funcţie de vechime şi de venitul actual. Managementul nu va aproba cererile trimise de către angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie acum şi în viitor", se mai arată în acelaşi comunicat.

O schemă nouă, un pas înapoi

Ce se află, însă dincolo de frazele corporatiste enunţate mai sus şi care este noua formulă a schemei de plecări voluntare? Liderii de sindicat susţin că este vorba despre o formulă mai greu accesibilă pentru salariaţii Combinatului care doresc să plece şi să primească plăţi compensatorii.

"Dacă anul trecut s-au acordat între 8 şi 24 de salarii compensatorii plus o sumă fixă de la 25 la 30 de milioane de lei vechi, acum se vor acorda de la 8 la 21 de salarii plus suma fixă. În afară de faptul că a fost redus numărul de salarii compensatorii, au apărut nişte criterii de evaluare mai drastice, legate de cheltuielile cu salariatul, pentru acordarea sumei fixe. Foarte puţini vor fi acei care vor ajunge să ia 300 de milioane de lei vechi", a declarat Vasile Crişan, reprezentantul FSS Metarom de la Arcelormittal Galaţi, precizând că nu vor putea pleca decât siderurgişti care se află în "Talent Pool".

Cu alte cuvinte, cine doreşte să plece şi să primească plăţi compensatorii, va trebui să ceară mai întâi relocarea în această zonă. Chiar şi aşa, cei ajunşi în Talent Pool nu au garanţia că solicitarea lor va fi aprobată.

La rândul său, liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a declarat că măsura plecărilor voluntare era una "de aşteptat" şi că era discutabil doar termenul la care urma să se anunţe această decizie. Altfel, sindicalistul consideră că această măsură poate fi văzută ca un fel de supapă pentru unii dintre angajaţi, dar că, pe termen lung, nu este un semnal foarte bun.

Înscrierile în noua schemă de plecări voluntare vor începe de luni şi se vor derula până în ultima zi din luna septembrie. În toată această perioadă, cererile depuse vor fi supuse unei evaluări, urmând ca plecările efective să se facă până în ultima zi din luna octombrie a acestui an. Până în acest moment, nu se poate vorbi despre numărul celor care ar urma să părăsească combinatul siderurgic în schimbul plăţilor compensatorii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

"Dacă anul trecut s-au acordat între 8 şi 24 de salarii compensatorii plus o sumă fixă de la 25 la 30 de milioane de lei vechi, acum se vor acorda de la 8 la 21 de salarii plus suma fixă. În afară de faptul că a fost redus numărul de salarii compensatorii, au apărut nişte criterii de evaluare mai drastice, legate de cheltuielile cu salariatul, pentru acordarea sumei fixe. Foarte puţini vor fi acei care vor ajunge să ia 300 de milioane de lei vechi", a declarat Vasile Crişan, reprezentantul FSS Metarom de la Arcelormittal Galaţi, precizând că nu vor putea pleca decât siderurgişti care se află în "Talent Pool".

dau mai puțini bani pentru că știu că foarte mulți vor să plece... dar chiar și așa, cu perspectiva salariilor înghețate pentru anul viitor, cu viitoarele scumpiri, tot mai multă lume se gândește să părăsească combinatul.

”Vine „ordonanța”, cu trenul din Franța!” :YMPARTY:

cam copilăresc, da' :-??

Link to comment
Share on other sites

Câţi bani vor primi siderurgiştii care pleacă

Schema propusă de către companie pentru cel de-al 12-lea val de autodisponibinibilizări de la privatizarea Sidex şi până în prezent are o caracteristică specială. Dacă până acum plăţile compensatorii au fost mai atractive de la o schemă la alta, aceasta este prima care propune formule cu puţin mai mici decât cea precedentă. Astfel, salariaţii cu o vechime în muncă de până în 5 ani vor primi 6 salarii compensatorii şi o sumă fixă de 15.000 de lei. Cei care au lucrat între 5 şi 10 ani vor încasa 7 salarii şi o sumă fixă care poate fi cuprinsă între 25.000 şi 30.000 de lei, în funcţie de cheltuielile cu costurile salariale ale companiei pentru angajatul care doreşte să plece. Salariaţii care au lucrat la combinat între 10 şi 15 ani vor încasa 9 salarii, cei cu o vechime între 15 şi 20 de ani - 12 salarii, muncitorii cu vechime între 20 şi 25 de ani - 16 salarii, între 25 şi 30 de ani - 18 salarii, iar cei cu peste 30 de ani - 21 de salarii. Pentru toate aceste categorii, suma fixă compensatorie va fi între 25.000 şi 30.000 de lei, pe baza aceluiaşi criteriu legat de cheltuielile cu salariul ale companiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Siderurgiştii nu se înghesuie să plece din Combinat

În primele zile de la intrarea în vigoare a schemei de plecări voluntare, a 12-a din istoria Combinatului, interesul siderurgiştilor de a-şi pierde locul de muncă în schimbul unor recompense financiare nu este unul mare, potrivit declaraţiei liderului sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber.

Acesta a mai declarat că acest lucru poate avea ca explicaţie faptul că cei care se pot autodisponibiliza sunt doar cei transferaţi în departamentul numit talent pool, şi unde se află la ora actuală circa 120 de siderurgişti, conform informaţiilor furnizate recent de către conducerea societăţii.

Potrivit declaraţiei lui Gheorghe Tiber, numărul ar urma să crească odată cu derularea procesului de analizare a personalului, care este efectuat la nivelul fiecărei uzine. Reamintim că noua ordonanţă se va finaliza la sfârşitul lunii septembrie, iar cererile vor fi analizate în cursul lunii octombrie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Doar 100 de siderurgişti gălăţeni sunt interesaţi de schema de plecări voluntare

Doar aproximativ o sută de siderurgişti s-au înscris în noua schemă de plecări voluntare din combinatul ArcelorMittal Galaţi, a anunţat, luni, liderul Sindicatului 'Solidaritatea' din combinat, Gheorghe Tiber.

Plecările din combinat sunt programate să se producă până cel târziu pe 31 octombrie şi se vor face doar prin Departamentul 'Structural & Skill Pool', fostul 'Talent Pool' al combinatului.

Fiecare siderurgist va primi de la opt la 21 de salarii, plus o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 lei, în funcţie de vechime şi venit. Însă nu toate cererile de plecări vor fi aprobate, ArcelorMittal Galaţi anunţând printr-un comunicat că nu va renunţa la ,,angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie acum şi în viitor'.

'Pe listele de plecări din Talent Pool s-au înscris doar vreo sută de salariaţi. Aproape 60-70% dintre ei provin din Uzina de piese de schimb, care şi-a încetat activitatea, nu au venit prea mulţi din alte uzine. Oricum, înscrierile se fac acum destul de lent, este şi perioada concediilor, se fac şi transferurile de la alte uzine, se analizează cererile, toată activitatea se desfăşoară într-un ritm mai lent. Probabil că la sfârşitul săptămânii viitoare vom şti mai multe', a declarat Gheorghe Tiber.

Directorul de comunicare al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, nu a comentat situaţia şi nici nu a avansat vreo cifră intermediară a celor înscrişi pe listele de plecări.

'Vom anunţa cifra finală a celor care vor pleca undeva la sfârşitul lunii septembrie, când vom face cunoscute numărul dosarelor depuse şi al celor aprobate', a spus Dorian Dumitrescu.

ArcelorMittal are în prezent aproximativ 8.300 de angajaţi, în condiţiile în care la momentul privatizării, în 1991, erau peste 30.000.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

220 de muncitori pe listele de plecări voluntare

Potrivit declaraţiilor liderului Sindicatului Siderurgistul din cadrul combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, Gheorghe Tiber, până acum s-au înscris 220 de muncitori în cea de-a 12-a schemă de plecări voluntare lansată de administraţie, de la privatizarea Sidex-ului şi până în prezent.

Potrivit lui Tiber, motivul numărului mic de persoane care doresc să plece din combinat constă în oferta salarială compensatorie slabă, dar şi faptul că muncitorii preferă siguranţa unui loc de muncă în schimbul unei sume mai mari de bani primită. Tot Gheorghe Tiber susţine că administraţia combinatului urmăreşte reducerea numărului actual de angajaţi din combinat cu 15% prin autodisponibilizări.

Purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, nu a formulat nicio cifră cu privire la numărul muncitorilor înscrişi până acum în programul de plecări voluntare sau cu privire la vreun target de reducere a personalului.

Reamintim că, funcţie de vechimea în muncă, siderurgiştii care vor să plece la cerere ar putea primi salariul pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 21 de luni, la care se va adăuga o sumă fixă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de lei. Cererile pentru autodisponibilizarea din acest an au început să se primească de la 1 august, termenul final fiind de 30 septembrie.

Primele plecări efective din combinat se vor realiza de la începutul lunii septembrie şi se vor finaliza la finele lunii octombrie.

Acesta este cel de-al 12-lea val de autodisponibilizare din combinatul de la Galaţi. Din cei 27.600 de anagajaţi, câţi avea combinatul în 2001, când a fost privatizat, acum, pe platformă mai muncesc doar 8.100 de persoane.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Plecările din combinat sunt programate să se producă până cel târziu pe 31 octombrie şi se vor face doar prin Departamentul 'Structural & Skill Pool', fostul 'Talent Pool' al combinatului.

Dacă nu ești alocat la „talent” n-ai nici o șansă... :(

Link to comment
Share on other sites

Disponibilizările la cerere continuă la Arcelor Mittal

Înscrierile pentru cel de-al 12-lea val de autodisponibilizări de pe platforma combinatului gălăţean ArcelorMittal, demarat recent, continuă, fiind chiar în creştere. Dacă la finele săptămânii trecute doar 200 de siderurgişti erau hotărâţi să părăsească combinatul gălăţean, liderii de sindicat spun că în prezent numărul acestora a ajuns la 300.

Trebuie precizat ca fiecare siderurgist va primi, la momentul părăsirii combinatului de la opt la 21 de salarii, plus o sumă cuprinsă între 15 mii şi 30 de mii lei, în funcţie de vechime şi venit. Totuşi, nu toate cererile de plecări vor fi aprobate, ArcelorMittal Galaţi anunţând la demararea schemei de plecări voluntare că nu va renunţa la angajaţii care au competenţe considerate a fi necesare pentru companie.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajaţii ArcelorMittal nu vor să plece voluntar

Doar 300-350 de angajati ai ArcelorMittal Galati s-au inscris in schema de plecari voluntare, desi numarul scontat de combinat se ridica la 1.200-1.500, a anuntat Gheorghe Tiber, presedintele sindicatului Solidaritatea. "Este putin, dar actiunea este in derulare. Estimez ca nu se va strange numarul de angajati scontat de combinat, fara presiuni", a declarat Gheorghe Tiber, presedintele sindicatului Solidaritatea.

ArcelorMittal Galati a anuntat la sfarsitul lunii iulie deschiderea unei noi scheme de plecari voluntare, care se desfasoara pana la sfarsitul lunii octombrie si care implica acordarea de la opt pana la 21 de salarii, plus o suma cuprinsa intre 15 mii si 30 mii de lei, in functie de vechime si venit.

Combinatul a mai ramas in prezent cu aproximativ 8.100 de angajati din peste 30.000 in 1991, in momentul privatizarii. Conducerea justifica politica de reducere a personalului prin necesitatea de a mentine competitivitatea companiei. "Vom anunta cifra finala a celor care vor pleca undeva la sfarsitul lunii septembrie, cand vom face cunoscute numarul dosarelor depuse si al celor aprobate", a spus Dorian Dumitrescu, directorul de Comunicare al combinatului de la Galati.

business24.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a umplut piscina cu talente de la ArcelorMittal Galaţi

700 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi se află acum la dispoziţia conducerii combinatului prin instrumentul intitulat Talent Pool (Piscina cu talente). Dacă până la începerea noului program de autodisponibilizări erau cel mult câteva zeci de salariaţi în această situaţie, lucrurile s-au schimbat considerabil.

Potrivit liderului sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, creşterea numărului de angajaţi din Talent Pool este generată de înscrierea pe listele de autodisponibilizare, dar şi de reorganizarea forţei de muncă din combinatul siderurgic. "Se înregistrează această creştere pentru că această nouă schemă presupune, spre deosebire de celelalte, înscrierea în Talent Pool înainte de aprobarea cererilor de autodisponibilizare.

Aproximativ 300 de salariaţi se află în această situaţie. Ceilalţi sunt proveniţi în majoritate de la UPSRS, ca urmare a reorganizării făcute de către administraţie. Sunt aici însă şi oameni din alte departamente", ne-a declarat sindicalistul.

Amintim faptul că noua schemă de plecări voluntare iniţiată la sfârşitul lunii iulie de către ArcelorMittal presupune că angajaţii care doresc să plece în schimbul plăţilor compensatorii să ceară mai întâi relocarea în Talent Pool. Faptul c au ajuns aici nu le va garanta însă şi aprobarea cererii. Asfel, acei cărora cererile le vor fi respinse vor rămâne fără vechile locuri de muncă, urmând ca ei să fie direcţionaţi către alte posturi, acolo une compania va avea nevoie de forţă de muncă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Continuă înscrierile în „Talent Pool”

Circa 750 de siderurgişti gălăţeni se înscriseseră până luni, 17 septembrie, în „Talent Pool”, un prim pas necesar, dar nu şi suficient pentru cei care vor să plece din combinatul ArcelorMittal în schimbul plăţilor compensatorii.

„Cam jumătate dintre cei 750 vor pleca, pentru ceilalţi fiind găsite deja alte locuri de muncă. Aceştia din urmă sunt la dispoziţia patronului, care de fapt asta şi-a şi dorit: o unitate mai mobilă. Oricum, listele de înscrieri nu s-au închis, multe fiind aşteptate şi în ultima săptămână a acestei luni”, a afirmat liderul Sindicatului „Solidaritatea”, Gheorghe Tiber.

Faţă de operaţiunile de disponibilizare din alţi ani, noua schemă de plecări voluntare, iniţiată de ArcelorMittal Galaţi la sfârşitul lunii iulie, presupune înscrierea în „Talent Pool” înainte de aprobarea cererilor de autodisponibilizare. Însă faptul că au ajuns în „piscina cu talente” nu le garantează salariaţilor şi aprobarea cererilor. Asta pentru că administraţia ArcelorMittal îşi rezervă dreptul de a-i redirecţiona pe o parte din cei înscrişi în „Talent Pool” către alte posturi, acolo unde va fi nevoie de forţă de muncă.

Conform purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, lista finală a siderurgiştilor care vor părăsi combinatul cu plăţi compensatorii va fi făcută publică la sfârşitul lunii septembrie.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Însă faptul că au ajuns în „piscina cu talente” nu le garantează salariaţilor şi aprobarea cererilor. Asta pentru că administraţia ArcelorMittal îşi rezervă dreptul de a-i redirecţiona pe o parte din cei înscrişi în „Talent Pool” către alte posturi, acolo unde va fi nevoie de forţă de muncă.

Adică:

Marea majoritate a celor înscriși în „ordonanță” sunt muncitori.

La ora actuală, personalul direct productiv și cel neproductiv sunt cam la paritate.

Personalul neproductiv este plătit peste medie.

Dacă pleacă cei ce produc, cine va mai scoate banii?

Sunt oameni care și-au ales data de plecare 16 septembrie. Pentru mulți, n-a venit încă un răspuns clar: da sau ba. Cică se analizează fiecare cerere în parte. Frecție... Sunt oameni care nu vor să plece din combinat și și-au găsit „gaură”. Nici pentru ei n-a venit un răspuns clar.

Din partea mea, trag următoarele concluzii:

„Ordonanța” asta e doar un fâs, praf în ochii oamenilor.

ori

Managementul combinatului habar n-are pe ce lume e.

Link to comment
Share on other sites

Trebuia să-mi vină răspunsul pînă pe 15, am optat pentru părăsirea combinatului din data de 16 septembrie. N-am primit nici un răspuns, nici că mi s-a aprobat, nici că mi s-a respins cererea. Am bătut pe la cîteva uși și am primit un răspuns de genul: „Nu e obligatoriu să primiți un răspuns. Data aleasă e dv. e doar orientativă. Cererile se vor analiza și veți primi un răspuns până pe 31 octombrie.”.

În concluzie, viitorul meu în combinat e incert.

Link to comment
Share on other sites

Peste 500 de siderurgişti vor să părăsească Combinatul

Aproximativ 550 de salariaţi ai combinatului siderurgic au depus până acum cereri de autodisponibilizare, din estimările făcute de către sindicalişti. Situaţia este însă una destul de complicată, pentru că acum este momentul în care se fac evaluări legate de felul în care se vor face noile restructurări, în special cele referitoare preluarea de către angajaţii ArcelorMittal a unor lucrări pe care le fac acum societăţi contractoare. "Nu avem date concrete legate de numărul de angajaţi care doresc să plece în schimbul plăţilor compensatorii. Se fac doar estimări în funcţie de fiecare uzină în parte şi de numărul angajaţilor care au ajuns la Structural & Skill Pool (n.r. - fiecare angajat care depune cerere de plecare va ajunge mai întâi în acest departament, fără să aibă garanţia că solicitarea îi va fi aprobată). Oricum, este posibil ca numărul angajaţilor care cer autodisponibilizarea să crească zilele acestea, când se apropie termenul limită de depunere a cererilor", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solodaritatea de la ArcelorMittal Galaţi.

Amintim că înscrierile în noua schemă de plecări voluntare se vor derula până în ultima zi din luna septembrie. Cererile depuse până acum sunt supuse unei evaluări, urmând ca plecările efective să se facă până în ultima zi din luna octombrie a acestui an.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Administraţia ArcelorMittal nu are bani pentru toţi siderurgiştii autodisponibilizaţi

Cea de-a 12-a schemă de plecări voluntare, lansată de administraţia ArcelorMittal Galaţi la sfârşitul lunii iulie, s-a încheiat vineri după-amiază, iar circa 700 de siderurgişti s-au înscris pe liste pentru a-şi părăsi locurile de muncă în schimbul a câtorva zeci de mii de lei.

Cu toate acestea, în Combinat circulă zvonul potrivit căruia administraţia nu ar avea banii necesari decât pentru plata drepturilor care se cuvin la plecarea a 400 dintre siderurgişti. „Din informaţiile pe care le avem până acum, se pare că administraţia nu ar avea toţi banii de care a vorbit la deschiderea acestei scheme de plecări voluntare. Pe atunci se aşteptau la circa 1.200 de autodisponibilizaţi”, a declarat Vladimir Şandor, prim-vicepreşedinte Solidaritatea.

Acesta a adăugat că majoritatea celor înscrişi pe liste sunt muncitori cu experienţă, cu vârste peste 50 de ani, ceea ce contravine cu aşteptările lor potrivit cărora ar fi trebuit să părăsească combinatul mai mulţi angajaţi din personalul TESA.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Administratia ArcelorMittal Galati a aprobat primele autodisponibilizari din 2012

Cea de-a 12-a schema de plecari voluntare lansata de administratia ArcelorMittal Galati, la sfarsitul lunii iulie, s-a incheiat vineri, iar primii 70 de siderurgisti si-au parasit deja locurile de munca.

astazi.ro

Link to comment
Share on other sites

adică vreo 45 la finele lui august... au mai plecat vreo 15 la jumătatea lui septembrie... la sfârșitul lunii trecute au mai plecat vreo 16... de luni și până azi au mai plecat vreo 20... cererile „se analizează”... cică se va ști situația finală cam pe 10 octombrie... deja au apărut zvonuri că se dă șpagă între 500 și 1000 de euro ptr. aprobarea cererilor... zilele astea, am văzut că marea majoritate a celor ce își fac formele de lichidare sunt băieți tineri, în jur de 30 de ani...

prin combinat se cer oameni pentru diverse obiective dar când se află că cei trimiși pleacă în „ordonanță”, sunt respinși...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.