dcp100168 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Concurs de eseuri"Eu şi Uniunea Europeană"* Premiul - o săptămână la Bruxelles la Parlamentul EuropeanEurodeputata PSD, Adriana Ţicău, a lansat ieri, chiar de Ziua Europei, un concurs de eseuri intitulat "Eu şi Uniunea Europeană", la care sunt invitaţi să participe elevi şi studenţi din cele şase judeţe ale Regiunii de Sud‑Est. Fiecare judeţ va avea câte doi câştigători, câte unul din fiecare categorie, studenţi, respectiv, elevi. Premiul pentru cei 12 campioni este unul pe măsură: o vizită de o săptămână la Parlamentul European, la Bruxelles, pentru a vedea cum funcţionează instituţiile UE. Fiecare participant poate înscrie maxim un eseu - creaţie proprie, originală, minim 300 de cuvinte şi maxim 6.000 de cuvinte, fără bibliografie. Eseurile vor fi redactate în limba română, cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, pot fi însoţite şi de traduceri în limba engleză sau franceză, dar nu e obligatoriu. Eurodeputata a precizat că eseurile pot fi trimise prin poşta electronică la adresa silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu, cu subiectul "concurs eseuri Eu şi UE", urmat de judeţul unde studiază emitentul, sau prin poşta tradiţională la adresa Galaţi, strada Domnească nr 13, bloc L, parter, în atenţia dnei deputat Adriana Ţicău. Textul mesajului trebuie să cuprindă numele şi prenumele participantului, adresa, telefonul, şi numele unităţii de învăţământ, iar în ataşament fişierul cu eseul şi legitimaţia scanată. Eseurile vor fi trimise până la data de 9 iunie, urmând ca rezultatele să fie anunţate într‑o conferinţă pe 27 iunie. "Tema concursului: participanţii trebuie să expună, detalieze şi argumenteze viziunea proprie despre contribuţia României şi a tinerilor săi la viitorul comunităţii europene din punct de vedere economic, politic, social, cultural, ştiinţific sau tehnologic. Poate fi vorba de o contribuţie la nivel naţional, regional, local sau chiar personal. Evaluarea se va face în funcţie de originalitate, înţelegerea principiilor fundamentale ale UE, calitatea argumentelor şi claritatea exprimării. Eseurile care nu respectă regulile de redactare, numărul de cuvinte sau orice alte prevederi ale regulamentului vor fi descalificate", a declarat Adriana Ţicău. Pe pagina electronică a eurodeputatei, adrianaticau.ro se află detalii despre concurs.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24052
Recommended Posts