dcp100168 Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Mircea Toader, înlocuit la şefia PDL Galaţi, de Mihai CaprăPreşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, că Mircea Toader a fost înlocuit la conducerea Organizaţiei judeţene PDL Galaţi, fiind numit preşedinte interimar Mihai Capră, fost secretar de stat în MAI. Blaga a făcut acest anunţ după şedinţa BPN al PDL. Întrebat despre motivele înlocuirii lui Mircea Toader de la conducerea organizaţiei PDL Galaţi cu Mihai Capră, Vasile Blaga a spus că în fruntea acestei organizaţii este nevoie de un om care poate să readune structurile şi să le pregătească pentru alegerile din toamnă.Blaga a spus că Mircea Toader va rămâne liderul deputaţilor PDL. "Mircea Toader va rămâne liderul deputaţilor PDL, îşi va face datoria, dar nu poţi să faci foarte bine foarte multe lucruri. Este o boală a unora dintre colegi, poate e aşa şi în alte partide, de a avea 7-8 funcţii. Eu am propria mea experienţă: în momentul când am fost numit în 1997 secretar general al partidului, am renunţat la preşedinţia organizaţiei Bihor", a adăugat Vasile Blaga.El a spus că la nivelul conducerii PDL este analizată activitatea tuturor organizaţiilor judeţene ale partidului în campanie şi în ziua referendumului şi că vor mai fi şi alte organizaţii unde liderii vor fi înlocuiţi. "Analizând situaţia pe o machetă pe care o va da secretarul general astăzi (marţi - n.r.), trebuie să fim corecţi cu toate organizaţiile, nu acceptăm doar o prezentare a lor asupra problemelor pe care le au, a modalităţii în care lucrează", a mai spus Blaga.Preşedintele PDL a precizat că a cerut organizaţiilor judeţene să vină cu listele suplimentare electorale de la referendum şi că acestea să fie puse până vineri în format electronic pentru a fi comparate cu listele permanente.Mircea Toader era preşedintele PDL Galaţi din anul 2006. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 31, 2012 Author Share Posted July 31, 2012 Mircea Toader, înlocuit cu Mihai Capră la conducerea PDL GalaţiÎncepând de astăzi, Mircea Toader nu mai conduce PDL Galaţi, fiind înlocuit din funcţie cu Mihai Capră. Mircea Toader a declarat pentru "Viaţa liberă" că „măsura nu este venită ca o sancţiune privind rezultatele alegerilor, ci este motivată de faptul că în următoarea perioadă trebuie să mă concentrez mai mult pe activitatea de la Bucureşti, de la Cameră”.Cât priveşte numirea lui Mihai Capră ca şef al filialei locale PDL, Toader spune că preşedintele PDL Vasile Blaga a făcut întotdeauna echipă bună cu gălăţeanul care a şi fost un timp îndelungat secretar de stat MAI.Cum va fi Capră ca şef al PDL? Toader se abţine să comenteze: „Vom vedea după ce se apucă de treabă. Eu am mers pe principiul <<nu tăia, ci adună>>, dar s-au adunat şi gunoaie, dar nu pentru că am ales, ci au fost impuse".Înlocuitorul lui Mircea Toader, noul preşedinte interimar al PDL Galaţi, Mihai Capră, a confirmat numirea sa în funcţia de conducere a partidului: „Mi-a cerut acest lucru singurul om din lume pe care nu aş fi putut să îl refuz, domnul Blaga. În plus, îmi place să cred că am şi o datorie de întors PDL-ului”.Mihai Capră spune că „timpul de reorganizare al partidului este scurt”, aşa că măsurile vor fi luate cât mai repede. Noul preşedinte al PDL vrea să se bazeze în primul rând pe aleşii locali - primari, consilieri - adică exact pe cei care au confirmat, prin voturile obţinute, că sunt agreaţi de cetăţeni. În plus, Capră spune că va „cerne” mult mai atent noile primiri în partid, astfel încât democrat-liberalii de la Galaţi să nu mai trimită în Parlament un nou deputat Boldea.Cine este Mihai Capră?În vârstă de 60 de ani, Mihai Capră a intrat în politică fiind membru ApR, ulterior a trecut la PNL, partid din partea căruia a obţinut şi mandat de consilier local. În perioada 2005-2008, a fost prefect al judeţului Galaţi. Devenit membru PDL, Mihai Capră a ocupat din toamna 2009 şi până în primăvara lui 2012, postul de secretar de stat pentru relaţia cu prefecturile şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.Este absolvent al Facultăţii de Energetică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, dar a urmat şi cursurile Institutului Naţional de Administraţie. Capră a fost şi prim vicepreşedinte al PDL Galaţi, pentru o scurtă perioadă de timp.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Oare cat va sta Capra la PDL ? Dilema caprei... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Tandemul Capră - Turcu va conduce PDL GalaţiApele în PDL Galaţi încep să se limpezească, deşi preşedintele interimar Mihai Capră a confirmat că în interiorul filialei sunt tensiuni mari pentru că mulţi oameni valoroşi au fost marginalizaţi sub „domnia” tandemului Mircea Toader-Marius Necula.Capră vrea să îi readucă pe decanul Puiu Alexe, pe Doruleţ Resmeriţă, dar şi pe rectorul Iulian Bârsan, în măsura în care cel din urmă poate face politică atât cât îi permite legea. Reformele din interiorul PDL Galaţi se vor face cu sprijinul celor şapte primari, cinci consilieri judeţeni şi cinci consilieri municipali, dar şi ale zecilor de consilieri locali comunali sau orăşeneşti, care au obţinut girul electoral. Cam puţini pentru un partid care până deunăzi a fost la guvernare, dar Capră este optimist şi speră să aibă la parlamentare rezultate mai bune decât dezastrul de la locale.Ciumacenco este „pretenţios” şi vrea conducerea partiduluiPerechea lui Capră la conducerea PDL Galaţi va fi Mihai Turcu, proaspătul pensionat din funcţia de şef al Gărzii de Mediu, care va prelua preşedinţia municipalei democrat-liberale. Turcu ne-a spus că se poartă negocieri pentru aducerea lui Nicuşor Ciumacenco, dar acesta este „pretenţios” şi vrea conducerea partidului. Tot Turcu mai zicea că l-ar vrea în partid şi pe Eugen Chebac, dar se pare că destinul acestuia va fi legat de Braşov, loc unde vrea să se stabilească şi de unde să candideze la parlamentare. Rămâne de văzut din partea cărui partid.Doruleţ Resmeriţă va fi un fel de consilier personal al lui Capră, inventivitatea lui în ale politicii fiind recunoscută.Atât Capră cât şi Turcu au fost de acord că trebuie făcute analize la sânge la organizaţia municipală. Se ştie că Marius Necula, demisionat din funcţia de preşedinte al municipalei PDL Galaţi, a făcut figuraţie deliberată la alegerile pentru primărie, susţinându-l pe uselistul Marius Stan în defavoarea lui Ciumacenco. Rezultatul a fost că Necula a obţinut doar 6,9 la sută din voturi, fiind votat de doar 8.446 de gălăţeni. Non-combatul lui Necula i-a costat pe pedelişti, în sensul că senatorul nu a mai tras lista de consilieri fapt care s-a materializat prin prezenţa a doar trei consilieri în legislativul local. Se pare însă că cei trei, toţi „pupile” ale lui Necula, vor să tragă preşul de sub tandemul Capră-Turcu şi să-l impună din nou pe „trădător” pe una din funcţiile de conducere.Cert este că atât Capră cât şi Turcu au anunţat că dacă nu vor obţine rezultatele aşteptate la parlamentare se vor retrage din politică „definitiv şi irevocabil”.presagalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 12, 2012 Author Share Posted August 12, 2012 Demisia lui Toader, "o înţelegere cu Vasile Blaga"Toader, care spune că în prezent deţine postul de primvicepreşedinte PDL Galaţi, spune că demisia sa a fost, de fapt, "o înţelegere a mea cu domnul Vasile Blaga", în ideea de a renunţa la conducerea filialei din motive de... timp. Cum urmează perioada electorală, Toader spune că nu ar fi avut timp să coordoneze cum se cuvine şi filiala locală. În plus, Mircea Toader spune că dacă va mai câştiga un mandat de deputat se va concentra mai mult pe activitatea politică de la Centru.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 16, 2012 Author Share Posted August 16, 2012 Toader nu mai vrea funcţia de preşedinte al PDL GalaţiMircea Toader a declarat că nu mai vrea să revină în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Galaţi. El a spus că la următoarele alegeri din cadrul acestei organizaţii nu va mai viza cea mai înaltă funcţie întrucât îşi doreşte să se axeze pe activitatea de la nivel central.„Oricum intenţia mea era ca din ianuarie, după ce se termina mandatul, să rămân la Bucuresti. Nu mă derobez de ce trebuie făcut aici, dar am 12 ani în această funcţie şi cred că e bine să mai vină şi un suflu nou”, a spus Mircea Toader.Acesta a adăugat că este interesat în continuare de un nou mandat de deputat. „Doresc să candidez la parlamentare tot în colegiul meu, dar depine ce lege va fi, cum vom merge, în alianţă sau nu, ca partid, încă sunt fluide deciziile. Mă interesează mandatul de deputat, nu îmi place Senatul”, a mai spus democrat-liberalul.impartial.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Mihai Capră a demisionat!Potrivit surselor noastre, deputatul Mircea Toader va reveni la cârma organizaţiei judeţene a PDL Galaţi. Motivul? În acest moment, organizaţia nu mai are oficial un lider, deoarece Mihai Capră şi-a depus astăzi mandatul de preşedinte interimar pe masa liderului naţional al PDL, Vasile Blaga, care, deşi l-a susţinut la conducerea formaţiunii politice, l-a înţeles şi i-a acceptat plecarea.După cum fusese stabilit iniţial, astăzi, Mihai Capră ar fi trebuit să prezinte conducerii centrale a PDL noua echipă care să reformeze partidul portocaliu. Nu a mai făcut acest lucru, ci şi-a depus mandatul, dezamăgit de cei pe care a vrut să-i readucă în partid şi au refuzat acest lucru. Mihai Capră se pare ca va rămâne totuşi, la insistenţele lui Mircea Toader, în Biroul Permanent Judeţean, ca simplu membru.În ceea ce priveşte venirea lui Nicuşor Ciumacenco la preşedinţia organizaţiei municipale a PDL Galaţi, potrivit surselor noastre, politicianul ar fi primit undă verde. Ciumacenco nu a confirmat încă informaţia.Rămâne de văzut cum va reuşi Mircea Toader să facă faţă solicitărilor funcţiei de preşedinte la PDL Galaţi, câtă vreme acum o săptămână se plângea că sarcinile de la Bucureşti îi ocupă tot timpul.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Mihai Capră a renunţat la şefia PDL din cauza presiunilor „din toate părţile”Mihai Capră a renunţat la şefia Organizaţiei Judeţene a PDL. Preşedintele interimar al partidului şi-a depus demisia, astăzi, în cadrul Biroului Permanent Naţional, care a avut loc la ora 11, la Bucureşti.Surse din cadrul PDL Galaţi ne-au spus că decizia lui Capră a venit ca urmare a presiunilor „din toate părţile”, preferând să nu-şi facă duşmani. „Nu mai vrea să fie preşedinte din cauza problemelor de sănătate. Vrea să fie liniştit, sunt şi presiuni din toate părţile: <<numeşte-l pe ăla, pune-l pe ăla>>. Nu vrea să-şi facă tot felul de duşmani şi de-asta a ales să se retragă. Nu vrea să aibă probleme cu nimeni”, ne-au declarat surse democrat-liberale.La conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL ar putea să revină deputatul Mircea Toader. De altfel, parlamentarul ne-a declarat că nu exclude această variantă, în ciuda faptului că are mult de lucru la Bucureşti. „Am auzit şi eu despre acest lucru. Momentan, nu este nimic oficial, însă. Sigur că mi-aş dori să revin la şefia PDL căci eu eram oricum aici. Problema este că am mult de lucru la Bucureşti şi, în acelaşi timp, este nevoie de foarte multă implicare în plan local. Vom vedea”, ne-a declarat Toader.nepasadegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts