Jump to content

Situaţia drumurilor naţionale live

dcp100168

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Am nevoie de ajutorul vostru: sunt in Galati si as vrea sa plec spre mare, via bac pe la IC Bratianu si apoi DN 22D si DN22 (prin Macin-Slava Cercheza-Slava Rusa- Baia-M.Viteazu). Am citit in Viata Libera ca drumul intre Baia si M. Viteazu e distrus tare, asa ca ma gandeam sa fac un ocol prin Cheile Dobrogei (pe DJ 222).

Avand in vedere ce a zis si toto mai sus, am doua intrebari:

1) Se mai stie ceva despre DN22 intre Baia si M. Viteazu? E de mers pe acolo sau iti distrugi masina?

2) De DJ 222 (Ceamurlia de Sus, Saraghiol de Deal, Rm. de Jos, Targusor) stie cineva ceva? E bun drumul?

Multe multumiri!

Eu am fost la inceputul lui iunie pe acolo de la Baia la M. Viteaza, daca tot asa este, nu merge pe acolo, e drum cu pietre si iti distrugi si masina si nervi si tot... isi bat joc de oameni, ii pune pe soferi sa tasaze pietrele in loc ei sa faca asta cu utilaje.

si 2, e bun drumul pe acolo, nu foarte bun dar merge pentru masina. Dar cel mai bun drum e pe la Topolog-Saraiu si sa iesi spre E60 pana la Ovidiu. Poti si pe la targusor, sunt unele zone de drum prost si bun, e mai liber.

Acum am vazut ca vrei sa iesi pe la Gradina, pe acolo stiu ca e distrus drumul, nu e de circulat, nu mai stiu cum o fi acum dar de la Cogealac la Gradina si Cheile Dobrogei nu era "drum".

Eu as recomanda acest traseu: http://goo.gl/maps/XkzKp sau http://goo.gl/maps/ILe2u

Poate o fi cineva care stie mai bine sa nu duc in eroare...

Edited by LaurX82

Iti sunt dator cu multe multumiri! Am mers pe prima varianta sugerata de tine si, exceptand cateva gropi minore si 2 segmente de cate 50-100 de metri de drum cu piatra cubica (dar ok, fara gropi), drumul e bun si chiar foarte bun pe alocuri (adica o poate tine in 90-110 lejer si un sofer foarte rezervat si prudent, ca mine)! Recomand cu mare caldura tuturor amatorilor de mare aceasta varianta.

Multumesc din nou, LaurX82! Si multumiri si celor de la Viata Libera, care au scris initial de problemele de pe segmentul Baia-M. Viteazu....probabil mi-as fi facut varza masina pe acolo, avand in vedere si halul in care a plouat azi...

2 segmente de cate 50-100 de metri de drum cu piatra cubica (dar ok, fara gropi),

Multumesc din nou, LaurX82!

Stiu acele segmente de piatra cubica si e chiar la urcare o culme aproape de Greci, nu inteleg de ce a lasat asa portiunea aia... Eu merg des peste dunare, stiu cam multe drumuri pe acolo.

Cu placere !

Edited by LaurX82

• 2 weeks later...

V-am ramas dator cu un update privind starea E87, care era intr-o stare jalnica pana de curand. Ei bine, am avut norocul ca proprietarul pensiunii la care am stat la mare sa faca un drum pana la Tulcea chiar cu o zi inainte de a ma intoarce eu acasa si mi-a spus ca zonele sparte s-au redus mult, piatra a fost maruntita si e mult, mult mai bine. Prin urmare, m-am intors si eu pe acolo si va pot zice urmatoarele:

1) Intr-adevar, zona acoperita cu piatra sparta s-a redus foarte mult: sunt doua segmente, unul inainte de Tariverde, mai scurt, unul chiar la intrarea in Tariverde pana spre iesirea din sat. Distanta totala pe care trebuie circulat astfel e de maxim 5 kilometri. Piatra, la randul ei, a fost maruntita si se poate rula in conditii de siguranta pe ea cu viteze de 40-50, poate chiar si 60 de kilometri pe ora, fara griji.

2) In Tariverde este (sau era luni) un punct cu o lungime de 100-150 de metri unde se circula pe un singur fir. Circulatia e coordonata de muncitori, fara probleme.

3) Cand am trecut eu pe acolo, zona era foarte bine semnalizata si se lucra zdravan: multe echipe de muncitori, utilaje.

4) Intre M. Viteazu si Baia s-a turnat asfalt care pare de buna calitate la prima vedere, se poate merge cu...cam cat te tine.

Comentariu personal: per total, organizarea interventiei a fost facuta romaneste: au dinamitat drumul cand e cel mai folosit (in mijlocul verii) si acum se apropie de final cand vine toamna...