Jump to content

Spania adoptă noi măsuri pentru muncitorii sezonieri


mindbox

Recommended Posts

Conform unui articol pubilcat in cotidianul ABC Spania doreste adoptarea unor masuri rapide pentru fluidizarea fortei de munca sezoniere in sectorul agricol

http://www.abc.es/20080511/economia-lab ... 10249.html

O prima traducere cu Google....voi face corecturile de rigoare, dupa care vom comenta subiectul...cred ca este de interes :?:

Guvernul central pregateste un plan de lucru privind recrutarea lucrătorilor din ţări terţe, pentru a instrui în sarcinile agricole şi dispune de un fond de ocupare a forţei de muncă ordonată pentru a fi capabili să se recurgă în fiecare an, pentru a satisface nevoile de forta de munca din agricultura spaniolă.

Planul, confirmat de surse oficiale pentru ABC, a fost conceput din teama că, pe termen mediu, agricultura spaniolă poate resimti lipsa de fortei de munca, printre alte motive pentru enumerandu-se cesterea economica din Europa de est şi de reîntoarcerea imigranţilor în aceste ţări, în principal bulgari şi români.

"" O idee "

Aceleaşi surse au subliniat că, pentru moment, aceasta este "o idee". Dar, recunosc că se lucreaza la un plan care să poată fi pus în aplicare rapid.

Reprezentanti ai Administratiei au explicat deja unor agricultori aragonezi acest aspect in cursul ultimelor reuniuni pentru a încerca rezolvarea cerintelor fortei de munca pentru această nouă campanie de colectare, care începe acum cu cireşele, în acesta regiune autonomă si va continua până la cctombrie, atunci când se termină campania de recoltare.

Conform acestui plan, Spania va atrage forţa de muncă dîn ţările terţe, dar de asemenea, va fi si responsabil de formarea(calificarea) emigranţilor. Şi un doar cele mai elemntare sarcini de colectare, dar şi în lucrările de întreţinere a fermelor de pe tot parcursul anului, dacă pruning, sulfat de management sau de irigare, pentru a cita câteva exemple.

Este o problemă serioasa de ani de zile de ani de zile, proprietarii de exploataţii agricole în Regiunea Autonomă de Aragon cu care se confruntă în fiecare an cu grave dificultăţi în găsirea de lucrători sezonierii. Problema este că agricultura nu atrage după ieşire şi de ocupare a forţei de muncă pentru mulţi imigranţi de multe ori doar ceva temporar, până când pot găsi un loc de muncă în alt sector.

Este o problemă care persista de ani de zile, dar temerile pot fi exacerbate, pe termen mediu. De aceea, guvernul central a început lucrul la acest proiect pentru recrutarea lucrătorilor din agricultura.

Modificare sector

Sindicatul agricol COAG a estimat că, in acea epoca, din 80.000 de imigranţi care au fost regularizati ca lucrători agricoli, în anul 2005, doar 30.000 au rămas în acest domeniu, un an mai târziu. Ceilalti au folosit acest mijloc pentru a ajunge la locuri de muncă dîn alte sectoare.

Imigranţi sunt o piesă esenţială. Se estimează că sunt aproximativ 150.000 de locuri de muncă ocupate de către străini în agricultura spaniolă, aproximativ un sfert din totalul de ocupare a forţei de muncă în calitate de salariat oferita de sectorul primar.

Dar semnificaţia sa este chiar mai mare atunci când o consideră că marea majoritate sunt pentru a răspunde mai multe locuri de muncă sezonieră.

Amenzi mari

Un exemplu este regiunea autonomă de Aragon şi a subcomunitatilor sale producatoare de fructe în special. Anul trecut, lipsa forţei de muncă legale a condus la contractarea de catre agricultori a fortei de munca ilegale. Ei au insistat nu a avut nici alegere, dacă acestea nu sunt doriţi lor culturi care se încadrează copac fără colectare. Pentru a dovedi acest lucru, un grup de fermieri în regiune Calatayud a fost plantate înainte de Oficiul de ocupare a forţei de muncă în zona de a solicita lucrătorilor. Raspunsul a fost clar: ea nu a avut.

Dar de atunci, o duzina de fermieri din aceste inspecţii au primit deja Muncii, în unele cazuri, cu acoperire a forţelor de securitate pentru a localiza şi de a ajunge la locul de muncă în zonele unde a fost în curs de desfăşurare.

În timp ce primarii au fost de partea agricultorilor şi a cerut Administraţia de stat care acoperă situaţia, aceste fişiere au fost finalizate şi sunt ajunge la amenzi în ultimele săptămâni.

Potrivit surselor ABC-au raportat acest sector, una dintre agricultorii raportate in orasul Aniñón, a primit o notificare de amenda: 42.007 de euro, 6.001 pentru fiecare din cele şapte "fără lucrări", care a fost de lucru.

Singura a fost de a forţei de muncă disponibile români şi bulgari, oameni fara lucrari de moratoriu care împiedică libera de recrutare în Spania, până la data de 1 ianuarie 2009, dar că mai găsesc în Spania pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Coordonare

Pentru acest an, Guvernul din Aragon Comisia a coordonat cu relevante pentru masini agricole de recrutare a acestor imigranţi, cât mai mult posibil pentru a accelera documente într-o chestiune de zile.

Dar, agricultori şi de administrare se tem că cetăţenii români şi bulgari, după cum se poate lucra în mod liber în Spania de la 1 ianuarie 2009, este încercarea de muncă într-o altă zonă sau să reveniţi la ţările lor de origine, în cazul în care din ce în ce mai au mult mai multe oportunităţi pentru dezvoltarea economică care întâmpină după intrarea sa în Uniunea Europeană.

Şi noi trebuie să aibă în vedere faptul că românii şi bulgarii sunt, împreună cu Ecuadorians şi marocani, care a angajat mai multe locuri de muncă în agricultură ocupe spaniolă.

183_bb71ce4bd27a8cfc8b6250ce2730c36a_thu

Link to comment
Share on other sites

Acum sa analizam un pic politica Guvernului de la Madrid. Dupa cum ati observat aceasta politica a repecutat pana in Galati unde AJOFM doreste o noua campanie de export a muncitorilor zileri in peninsula Iberica, asta in conditiile in care Guvernul Tariceanu tipa sus si tare ca are nevoie de forta de munca calificata si nu numai, iar aceasta jonglerie nu se opreste doar aici se mai fac si burs de munca (recte Roma Madrid Castellon) Umila mea gandire de plebeu (deh daca nu fac si eu parte din categoria tarabostes) ma conduce catre o risipa de fonduri publice fara acoperire. Rambursarea ei ar fi fost posibila in conditiile in care aceste burse de repatriere ar fi beneficiat de un oarecare succes, dar cum cabinetul Domnului Tariceanu nu a repurtat aproape nicodata SUCCESURI (sarut mana D-soara Basesscu pentru inspiratie) ma tem ca, adevaratii sorti de izbanda ii vor avea tot spaniolii cu aceste burse de muncitori (ne)calificati. Cu alte cuvinte ei au nevoie de carne de tun (agricultura nefiind o meserie de birou), iar noi(ma refer la romani in general) ne bucuram ca in sfarsit iesim afara, ca LUAM BANU¨si ca potem sa ne punem gresie noua in baie. Domnilor am si eu o intrebare pentru toti forumistii, cat timp ne mai complacem ca scalvi afara de dragul unui ban (si devenim ...cel mai rau si pupincuristii stapanilor) si suntem zmei in tara????

Astept atat posturi cat si raspunsuri pe private

PS Sper sa pot posta zilnic un editorial

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.