Jump to content

Marian Popa a fost dat afară din PNŢCD

Recommended Posts

Încă o "rocadă" la conducerea PNŢCD Galaţi

Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a decis marţi, 22 iulie, eliberarea din funcţie a preşedintelui şi a biroului interimar de conducere a PNŢCD Galaţi şi numirea unui nou birou interimar judeţean de conducere, transmite corespondentul AMOS News. Această decizie vine ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile din iunie şi a unor ieşiri necontrolate în presă ale fostului preşedinte PNŢCD Constantin Telegan. „În perioada electorală nu toţi şi-au făcut treaba aşa cum trebuia şi s-au luat măsuri în consecinţă. Sperăm ca lucrurile să meargă mai bine cu noua conducere. De la 1 septembrie o să începem activitatea.”, a declarat vicepreşedintele PNŢCD Dan Brânzea. Vechii conduceri i s-a mai imputat faptul că timp de zece luni nu a fost în stare să aducă un suflu nou în partid, plus unele ieşiri în public ale preşedintelui Constantin Telegan, care ar fi ignorat total unele decizii luate la Bucureşti. „La Bucureşti preşedintele Marian Miluţ lua anumite decizii, aici, de fiecare dată, Constantin Telegan ieşea în presă şi declara cu totul altceva. Lucrul acesta a deranjat foarte mult conducerea de la Bucureşti”, a precizat actualul preşedinte PNŢCD Galaţi, Popa Marian. Noul preşedinte al PNŢCD Galaţi este Marian Popa, vicepreşedinte în vechea organizaţie, iar cei doi vicepreşedinţi sunt Brânzea Dan şi Furtună Ioan. Filiala PNŢCD Galaţi are doar 300 de membri.

Constantin Telegan este în continuare membru PNŢCD. Acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD.

• 10 months later...

Sediul PNŢCD Galaţi a fost vandalizat

Sediul PNŢCD din oraş a fost spart sâmbătă de persoane necunoscute. Potrivit preşedintelui PNŢCD Galaţi, Marian Popa, s-a intrat prin efracţie pe o uşă secundară care nu mai era folosită de multă vreme. Cu toate acestea, cei care au intrat nu au luat niciun obiect de valoare. Asta deşi în sediu se aflau un telefon-fax performant, un televizor cu diagonală mare şi un expresor de cafea în valoare de 2.000 lei. Au fost însă deschise toate dulapurile şi au fost răvăşite documentele şi arhiva de partid. Marian Popa consideră această spargere una suspectă şi din acest motiv nu exclude nicio variantă. ”Poliţia spune că în campaniile electorale se umblă după bani, dar nu au luat nimic de valoare. Eu nu exclud nicio variantă. Mă gândesc chiar şi la faptul că vreun partid ar fi putut pune un pensionar să ne pună microfoane în sediu”, a declarat Marian Popa. Spargerea a avut loc în timp ce ţărăniştii se aflau în judeţ în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi a fost descoperită sâmbătă după-amiază de un grup de tineri ţărănişti care s-a întors mai devreme la sediu. Purtătorul de cuvânt al IPJ Galati, subcomisarul Cristina Tatulici, a declarat că poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

• 1 year later...

Cam cît de nervos poate să fie Marian Popa pentru că nu a luat Bacalaureatul cu penibila notă - 3.6?

Probabil într-atît de nervos încît s-a apucat să arunce cu ouă înspre premierul Emil Boc. Un gest demn de laudă în alte condiţii. Probabil că peste 20 de ani, cînd Popa nu va lua din prima la facultate, omul va fi atît de nervos încît va arunca cu micşunele în preşedintele României. Oricare va fi el atunci. Se naşte o întrebare firească. Cît a învăţat preşedintele PNŢCD pentru nota asta? Probabil că elevul Popa dintr-a doişpea a învăţat o viaţă întreagă să înşele lumea la alba-neagra, să facă şmenuri cinstite, să fie bişniţar, infractor de drept comun, şpăgar de ocazie, etc. şi în final ţărănist şi mare preşedinte de partid. O viaţă impecabilă. Şi toate astea pentru ca acum, cînd mai are puţin şi iese la pensie, să nu mai fie în stare să dea o şpagă cinstită, să ia şi el Bacalaureatul fără emoţii. În ce ţară trăim?!

Sursa

sigur a fost mana lui Boc aici 24.gif

Edited by mambo

• 1 year later...

Marian Popa, vicepreşedinte PNŢCD la nivel naţional

Marian Popa, liderul PNŢCD Galaţi, a fost ales, la recentul congres al partidului, vicepreşedinte la nivel naţional. Popa este singurul gălăţean dintre cei 31 de vicepreşedinţi câţi numără conducerea partidului care îl are în frunte pe Vasile Lupu. Marian Popa este sută la sută convins că, sub conducerea lui Lupu, PNŢCD va avea o şansă reală la alegerile din 2012, dacă Victor Ciorbea nu va „lucra” partidul.

Ţărănistul gălăţean a ieşit ieri într-o conferinţă de presă încercând să lămurească apele în care se scaldă, în prezent, PNŢCD. Marian Popa a admis că, în momentul de faţă, nu mai puţin de trei aripi – Vasile Lupu, Eugen Moiescu şi Victor Ciorbea - îşi dispută moştenirea politică lăsată de partidul istoric al lui Corneliu Coposu.

Popa susţine cu toată convingerea aripa Lupu şi l-a pus la zid pe Victor Ciorbea. „Ciorbea este disperat să ia partidul pentru că este implicat într-un dosar legat de averea şi patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din România şi chemat la DNA. Va trebui să ducem o luptă grea cu Ciorbea, în instanţă, unde este favorizat de foştii lui colegi din magistratură”, a declarat Popa.

viata-libera.ro

• 5 months later...

Ţărănistul Marian Popa vrea să fie primarul Galaţiului

Liderul ţărăniştilor gălăţeni, Marian Popa, ţinteşte fotoliul de primar al muncipiului Galaţi. Potrivit acestuia, PNŢCD Galaţi va încerca să meargă în alegerile locale fără să intre în vreo alianţă, chiar dacă există zvonuri că ar putea face parte din Mişcarea Populară. „Voi fi candidatul PNŢCD-ului la Primăria municipiului Galaţi. PDL-iştii dacă vor fi inteligenţi vor trebui să se adune în jurul meu să mă sprijine, pentru că sunt cel mai curat politician din Galaţi. Nu exclud discuţiile, dar nu au decât să vină să discutăm şi dacă au inteligenţa necesară mă pot susţine pe mine, pentru că din câte ştiu nu au candidat. Umblă şi bat la tot felul de porţi”, a declarat Marian Popa.

Liderul PNŢCD a recunoscut că a făcut turism electoral la alegerile prezidenţiale în 2009. Acesta a povestit cum colegii săi de partid au luat oamenii de acasă şi au fost duşi la secţiile de votare cu maşinile ca să voteze pentru preşedintele Băsescu. Astfel, ţărăniştii i-ar fi ajutat atunci pe PDL-işti cu peste 3.800 de voturi, spune Popa.

impartial.ro

• 4 months later...

Marian Popa a fost dat afară din PNŢCD

Marian Popa, liderul PNŢCD Galaţi, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional, a fost demis din funcţiile de conducere şi exclus din partid în urma unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, care avut loc vineri. Lui Popa i s-a reproşat că a deviat de la linia politică a partidului.

În realitate, excluderea lui Popa a fost determinată de afirmaţiile făcute în ultima conferinţă de presă, când a spus despre preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, că a vândut partidul lui Băsescu şi PDL, pentru ca aceştia să-i asigure un colegiu eligibil de deputat prin noua construcţie de centru-dreapta, care include PDL, PNŢCD, formaţiunile politice conduse de Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu şi fundaţia lui Papahagi.

Popa ne-a povestit că sedinţa BPN, în care a fost exclus, a fost nestatutară pentru că au fost prezenţi doar patru dintre cei 15 membri, diferenţa fiind asigurată de nişte persoane necunoscute din anturajul lui Pavelescu. Popa ne-a mai spus că în locul lui va fi numit ca interimar un „inginer”, după cum s-a exprimat Pavelescu, persoană al cărei nume nu îl ştia.

Oricum, ţărănistul ne-a povestit că nu va depune deocamdată armele. El s-a îndreptat imediat, după şedinţa BPN, spre Câmpulung Muscel, unde se desfăşoară Şcoala de vară a PNŢCD, condusă de greii ţărănişti: fostul ministru Vasile Lupu şi fostul premier Radu Vasile, care nu îl agreează pe Pavelescu.

În cazul în care nu va putea evita excluderea, Popa a spus că nu va lăsa sediul PNŢCD pe mâna „inginerului”. Va preda clădirea proprietarului, adică Primăria Galaţi.

Marian Popa este membru PNŢCD din 1996, mai puţin o scurtă perioadă când a fost membru PUR. El a condus PNŢCD Galaţi din 2007.

presagalati.ro

Marian Popa va intra în greva foamei pentru că a fost exclus din PNŢCD

Marian Popa va intra în greva foamei, pentru a atrage atenţia opiniei publice că a fost exclus în mod abuziv din PNŢCD. Potrivit lui Popa, greva foamei o va face în faţa sediului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, iar acţiunea sa de protest va începe pe 30 august.

Fostul lider al PNŢCD Galaţi spune că a ales această dată întrucât întreaga presă va fi la sediul de campanie al lui Băsescu, pentru a afla reacţiile sale pe 31 august, când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra rezultatelor referendumului. "Am fost acuzat [de PNŢCD] că am boicotat boicotul, că nu m-am îmbrăcat în alb, că nu le-am spus oamenilor să stea acasă. Au supus la vot şi m-au exclus, în viziunea lor, din toate funcţiile şi din partid. (…) O să prezint problema PNŢCD ca să vadă şi Mihai Răzvan Ungureanu, şi Mihail Neamţu, şi Vasile Blaga ce partener au. Cum vrea Pavelescu să conducă România fără să respecte legile ţării şi statutul PNŢCD”, a declarat Marian Popa.

Acesta a atacat, deja, în instanţă, decizia BPN privind excluderea sa din PNŢCD pe care o consideră nestatutară. „Pavelescu nu este şi nu va fi recunoscut niciodată de ţărănişti. El este omul-partid, cum exista cândva omul-orchestră sau cum îi spunea Băsescu, în urmă cu ceva ani, avocatul ăla mic cu capul mare”, a mai declarat Popa.

viata-libera.ro

• 4 years later...

Marian Popa, noua achiziţie a ALDE

Fiul politic rătăcitor al lui Eugen Durbacă, Marian Popa, s-a întors „la matcă”. După mai mulţi ani în care l-a atacat virulent pe actualul deputat şi l-a acuzat de fapte de corupţie, Durbacă şi Popa s-au „reevaluat” şi au constatat că trebuie să facă din nou echipă.

„Se ia în consideraţie, la Galaţi, ca şi la nivel naţional, reevaluarea. Aşa că ne-am reevaluat şi am ajuns la concluzia că, din cauza unor foste larve din partid, am fost duşi în eroare (…) Cearta este bună că scoate la iveală lucruri rele şi bune. Le-am dat pe alea rele deoparte şi am rămas cu alea bune”, a spus Marian Popa, despre care Eugen Durbacă a declarat că îşi doreşte să devină consilier în 2020.

viata-libera.ro