Jump to content

Ciumacenco îşi negociază intrarea în PDL

dcp100168

Recommended Posts

Democrat-liberalul Cezar Preda încearcă să îl impună pe Nicuşor Ciumacenco la şefia PDL

Fostul candidat independent la Primăria municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, s-a răzgândit cu privire la retragerea din mediul politic şi poartă negocieri, cu democrat-liberalul Cezar Preda (un apropiat al lui Vasile Blaga), pentru preluarea conducerii Organizaţiei Municipale a PDL.

În ciuda faptului că, până mai ieri, fostul prim-comisar al Gărzii de Mediu Galaţi - Mihai Turcu, era dat ca lider la Municipala PDL, se pare că şefii „portocalii” din Capitală i-au impus lui Mihai Capră să îl ia în ograda partidului pe fostul viceprimar social-democrat.

Surse de pe scena politică gălăţeană ne-au spus că Nicuşor Ciumacenco a avut, deja, o serie de întâlniri, la Bucureşti, cu prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, în urma acestora democrat-liberalul hotărând să îl impună pe fostul viceprimar la şefia PDL Galaţi.

Scenariul, care circulă în mediul politic gălăţean, a făcut valuri în PDL, mai mulţi membri ai formaţiunii politice gălăţene declarându-se împotriva acestei „achiziţii”, nemulţumiţi de faptul că Ciumacenco a refuzat să candideze din partea PDL la Locale, preferând, în schimb, să pună bazele unui proiect independent.

Dacă Nicuşor Ciumacenco va accepta oferta aripii Blaga - de a prelua frâiele PDL – s-ar putea confrunta cu niscaiva probleme la capitolul imagine, în condiţiile în care, în noaptea de 10 spre 11 iunie, independentul anunţa, la sediul său de campanie, că se va retrage din viaţa politică gălăţeană. Se pare că acesta este unul dintre motivele pentru care Ciumacenco încă mai stă pe gânduri şi a spus ,,da,, doar cu jumătate de gură proiectului înaintat de conducerea centrală a PDL.

nepasadegalati.ro

Toader l-a vrut mai demult pe Ciumacenco în PDL

Fostul preşedinte al PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, a confirmat faptul că filiala locală poartă discuţii cu fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco pentru ca acesta să vină în partid. Fără să respingă ideea - deja vehiculată în anumite medii politice - potrivit căreia Nicuşor Ciumacenco ar dori să preia conducerea organizaţiei municipale PDL Galaţi, Mircea Toader spune că "Ciumacenco poate veni inclusiv ca simplu membru". Toader mai spune că şi înainte de alegerile locale a negociat cu Ciumacenco venirea acestuia la partid şi chiar posibilitatea ca acesta să candideze pentru postul de primar, dar "este una din deciziile pe care nu am reuşit să o impun în partid...".

viata-libera.ro

Ciumacenco a preluat preşedinţia municipalei PDL

Preşedintele interimar al PDL Galaţi, Mihai Capră, a declarat astăzi, în exlusivitate pentru presagalaţi.ro, că independentul Nicuşor Ciumacenco va conduce organizaţia municipală PDL Galaţi. Capră a spus că negocierile cu Ciumacenco s-au încheiat, fostul viceprimar PSD şi candidat independent la Primăria municipiului Galaţi urmând să preia şefia municipalei PDL. Alături de Ciumacenco va veni în PDL şi marea majoritate a celor care i-au fost alături pe timpul campaniei electorale, dar şi sute de simpatizanţi sau foşti membri ai PSD, în special tineri.

Este posibil ca împreună cu Ciumi să vină şi Viorel Zaharia, general în rezervă, fost şef ISU Galaţi, Tache Bocănială, general în rezervă, fost şef al corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor şi Didel Bădărău, colonel în rezervă, fost şef al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Galaţi, care au făcut parte din echipa celor zece candidaţi independenţi la funcţia de consilier local, care l-a sprijinit pe fostul viceprimar. Venirea celor trei ar mai însemna, alături de Mihai Capră, pe atunci prefect, şi întregirea echipei care s-a remarcat la nivel naţional la inundaţiile din 2005.

Capră a declarat că preşedintele PDL Vasile Blaga, care era aşteptat la sfârşitul săptămânii la Galaţi, nu va mai veni, urmând ca structura noului Birou Permanent Judeţean să fie aprobată în şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni.

Ciumacenco va ocupa şi una dintre funcţiile de vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene PDL Galaţi.

presagalati.ro

Foştii consilieri locali PSD Apetrăchioaie şi Lupu trec în barca PDL

Foştii social-democraţi Daniel Apetrăchioaie şi Stelian Lupu, excluşi din PSD după ce şi-au declarat susţinerea pentru Nicuşor Ciumacenco la alegerile locale, se vor înscrie, săptămâna aceasta, în PDL. Cei doi foşti consilieri municipali vor semna adeziunea la Partidul Democrat-Liberal, după ce Biroul Permanent Naţional al PDL îl va valida în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale pe Nicuşor Ciumacenco.

Surse din partid ne-au spus că Daniel Apetrăchioaie va fi numit prim-vicepreşedinte la Municipala PDL, alături de Ion Dumitru, directorul general al RER Galaţi, în timp ce Stelian Lupu va fi desemnat şef de zonă într-unul dintre colegiile din municipiul Galaţi.

„Suntem alături de Nicuşor Ciumacenco şi de echipă. PDL este un partid parlamentar, este adevărat că nu mai este puternic, însă USL a demonstrat că nu este o alternativă viabilă. USL reprezintă o alianţă contra firii, iar asta se va vedea în curând. Măsurile de guvernare sunt foarte proaste, iar în scurt timp vor începe scandalurile între ei, între Ponta şi Antonescu”, ne-a spus Daniel Apetrăchioaie.

Potrivit acestuia, Nicuşor Ciumacenco va fi urmat de peste 200 de tineri foşti social-democraţi, care l-au susţinut în campania electorală, dar şi de câţiva dintre cei 10 candidaţi independenţi pentru un mandat de consilier local.

monitoruldegalati.ro

Doruleț Resmerița va prelua conducerea PDL Galați în tandem cu Ciumacenco

Jocurile interne din filiala județeană a PDL au ajuns la faza revanșei lupilor tineri față de mamuții înțepeniți în funcții. După anunțul sfârșitului interimatului lui Mihai Capră, prin demisia acestuia în urma presiunilor făcute asupra sa, mamutul politic Mircea Toader nu a pierdut nicio clipă și și-a anunțat intenția de a redeveni președinte. Urmare a acestui anunț, Nicușor Ciumacenco, proaspăt nominalizat președinte al filialei municipale a PDL Galați, a luat în calcul retragerea din combinația de partid, afirmă surse apropiate fostului candidat independent la Primărie.

Cum rolul lui Capră a fost să-i îndepărteze de la conducerea filialei pe preacoruptul senator Marius Necula și pe avidul de putere Mircea Toader, lovitură reușită doar pe jumătate, tinerii politicieni au găsit o soluție de ”aerisire” a filialei locale PDL. Organizația Județeană a PDL va fi preluată de Doruleț Resmeriță, fostul inspector general școlar, politician de la vârful filialei retras din atenția publică în urma unor probleme personale. Combinația Resmeriță-Ciumacenco pare a fi pe placul majorității pedeliștilor locali și are susținere la nivelul central al partidului. Cezar Preda, coordonatorul zonal al PDL, a prezentat, deja, tânăra echipă de conducere de la Galați și, afirmă surse din partid, Vasile Blaga pare a agrea o schimbare totală la Galați. În această conjunctură, Mircea Toader, care l-a trădat pe Blaga pentru tabăra lui Emil Boc, la alegerile interne, nu mai are șanse de a reveni la conducerea PDL Galați. În următoarele zile, Doruleț Resmeriță și Nicușor Ciumacenco, afirmă aceleași surse din partid, vor fi evaluați, în prezența lui Vasile Blaga, după care vor prelua PDL Galați.

nepasadegalati.ro

Resmeriţă - a fi sau a nu fi preşedinte la "judeţeana" PD-L

Pe la colţurile scenei politice din Galaţi se bârfeşte tot mai insistent despre un posibil tandem Resmeriţă-Ciumacenco la conducerea PD-L Galaţi. Fostul inspector şcolar preşedinte la “judeţeană”, principalul contracandidat al lui Marius Stan la Primăria Galaţiului, la “municipal”.

Dacă Nicuşor Ciumacenco a fost rezervat în declaraţii, preferând să aştepte o rezoluţie de la Bucureşti, Doruleţ Resmeriţă a fost mai darnic în afirmaţii! “Nu neg faptul că mi s-a făcut această propunere, dar la momentul respectiv i-am răspuns celui care mi-a avansat această propunere că el ar fi mai bun pentru această funcţie. Asta se întâmpla acum o săptămână. Apoi s-au făcut speculaţii! Acum, nu ştiu ce să zic… Dacă mi s-ar mai face o astfel de propunere cred că m-aş gândi foarte serios”, spune Resmeriţă.

Acesta a ţinut să mai precizeze şi faptul că acceptarea este condiţionată de o schimbare totală la nivelul conducerii judeţene a partidului. “”Eu nu mă întorc la PD-L că nu am ce face. Vreau să încep un proiect nou, cu alţi oameni. Nu vreau să văd în conducere oamenii care m-au dat afară din partid cu zâmbetul pe buze. Dacă nu, îmi văd de treabă în alte proiecte private”, a explicat Resmeriţă. Acesta este convins că problema poate fi tranşată doar de conducerea centrală a partidului.

viata-libera.ro

Resmerita si Ciumacenco vor conduce PD-L Galati

Doru Resmerita este la un pas de a prelua conducerea PDL Galati, in tandem cu Nicusor Ciumacenco. Informatia a fost confirmata chiar de fostul inspector scolar. O decizie finala va fi luata, insa, de Biroul Permanent National al partidului, care se va intalni lunea viitoare.

Daca Nicusor Ciumacenco a refuzat sa ofere orice fel de declaratie, preferand sa astepte o decizie clara de la Bucuresti, Doru Resmerita a confirmat ca a purtat discutii recente cu Vasile Blaga si ca a primit propunerea de a prelua organizatia judeteana a PDL. Resmerita spune ca a avut discutii pe acest subiect cu mai multe persoane importante de la nivelul conducerii PDL, inclusiv Cezar Preda si Vasile Blaga.

Combinatia Resmerita-Ciumacenco ar putea crea tesiuni interne in PDL Galati. O decizie finala urmeaza sa fie luata lunea viitoare, urmand ca, ulterior, sa fie stabilita strategia pentru alegerile din noiembrie.

a1galatibraila.ro

• 2 weeks later...

Se caută lideri. Soarta PDL Galaţi se decide la Bucureşti

Biroul Permanent Naţional al PDL se va întruni, luni, la Bucureşti, pentru a hotărî cine vor fi oamenii de la conducerea organizaţiei municipale şi judeţene. De ceva vreme se vehiculează ideea că independentul Nicuşor Ciumacenco ar urma să creeze un tandem cu Doru Resmeriţă la şefia formaţiunii de dreapta, unul la municipiu şi celălalt la judeţean. Cu toate acestea, lucrurile arată destul de incert. Mircea Toader a afirmat că există discuţii ca Nicuşor Ciumacenco să vină în PDL, dar că deocamdată nu este membru al formaţiunii de dreapta. „Eu am considerat că orice venire în partid a unui a unui om cu potenţial este un lucru bun. Cât se poate implica acesta şi ce aport poate să aducă depinde de timpul viitor”, a declarat Toader.

În jurul preluării organizaţiei judeţene de către Doru Resmeriţă persistă ceaţa, mai ales că Toader nu prea s-ar lăsa dus de la şefie. „Eu aş vrea să rămân până se încheie ciclul electoral, dar trebuie să găsesc soluţia să stau şi la Bucureşti şi aici şi este destul de dificil”, a spus Toader. Acesta se arată sceptic cu privire la posibilitatea preluării frâielor filialei de către Resmeriţă, chiar dacă consideră că acesta are anumite calităţi.„Eu sunt pentru a-l reactiva pe domnul Resmeriţă în activitatea politică, chiar de vârf, în structurile de conducere ale partidului. Sper să poată facă faţă. Resmeriţă este un om cu calităţi profesionale deosebite, chiar şi calităţi politice", a mai spus liderul PDL Galaţi.

viata-libera.ro

Conducerea PDL Galaţi rămâne incertă

Biroul Naţional Permanent al PDL s-a reunit, luni, la Bucureşti pentru a hotărî oamenii de conducere ai organizaţiei judeţene, dar fără niciun rezultat. Potrivit declaraţiilor lui Mircea Toader, preşedintele Vasile Blaga a lipsit de la şedinţă, urmând ca Biroul să se reunească săptămâna viitoare, tot luni. În momentul acesta, cele mai vehiculate variante sunt ca organizaţia judeţeană să rămână în continuare în mâna lui Mircea Toader, cel puţin până se încheie alegerile parlamentare din decembrie, sau să fie preluată de Doruleţ Resmeriţă, variantă pe care Mircea Toader nu a vrut să o comenteze prea mult.

viata-libera.ro

Schimbări în conducerea PDL Galaţi. Resmeriţă, preşedinte interimar

Fostul şef al ISJ Galaţi, Doru Resmeriţă, a fost desemnat marţi preşedinte interimar al filialei judeţene PDL Galaţi în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi fostul secretar de stat în MAI, Mihai Capră, fiind numiţi prim-vicepreşedinţi.

pescurt.ro

Resmeriţă în locul lui Toader, Ciumacenco în locul lui Necula

Şefia PDL Galaţi a fost preluată de tandemul Doruleţ Resmeriţă - Nicuşor Ciumacenco, primul preluând şefia organizaţiei judeţene, iar cel de-al doilea şefia Municipalei. Deşi ambele funcţii sunt interimare, valabile în perioada campaniei electorale parlamentare, cei pe care tinerii i-au înlocuit, parlamentarii Mircea Toader şi Marius Necula rămân, deocamdată, în partid.

Potrivit lui Mircea Toader, acesta va deţine funcţia de primvicepreşedinte, în timp ce senatorul PDL Marius Necula - autosuspendat, după alegerile locale, de la şefia Municipalei - va rămâne simplu membru de partid.

„Venirea lui Ciumacenco este o achiziţie cu potenţial pentru partid, nu poţi neglija un om care a luat atâtea voturi în locale… Este o persoană cunoscută la nivelul Galaţiului şi apreciez faptul că până la urmă a înţeles că şi el, ca şi familia sa, este de dreapta, nu de stânga”, a declarat fostul şef al PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader.

Cât priveşte noul şef al Judeţenei PDL, Doruleţ Resmeriţă, Toader îi transmite „un sfat: să nu meargă pe principiul "eu sunt bun, ceilalţi nu" şi să construiască pe temelii solide, nu pe nisip… Resmeriţă are o problemă de subordonare şi a demonstrat asta în locale, când tot partidul a susţinut un anumit candidat, chiar dacă nu avea şanse şi numai el a decis să îl susţină pe faţă pe Ciumacenco… Oricum, eu nu am fost de acord să îl pierdem pe Resmeriţă din partid şi mă bucur de revenirea sa”, a spus Toader.

presagalati.ro

PDL face curatenie in filialele judetene

Biroul Permanent National al PDL a hotarat, marti, sa faca mai multe schimbari in filialele judetene. Fostul sef al ISJ Galati, Doru Resmerita, a fost desemnat marti presedinte interimar al filialei judetene PDL Galati in urma sedintei Biroului Permanent National al partidului, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, si fostul secretar de stat in MAI, Mihai Capra, fiind numiti prim-vicepresedinti. De asemenea, Nicusor Ciumacenco a fost desemnat presedinte al organizatiei municipale PDL Galati.

Contactat telefonic, Doru Resmerita a declarat pentru NewsIn ca prioritatea sa va fi obtinerea unui numar cat mai mare de parlamentari. "Trebuie sa ne pregatim pentru alegeri si pana la sfarsitul aceste saptamani ar trebui sa nominalizam candidatii din colegii. Eu sustin ca persoana din partid care va candida si va obtine cele mai multe voturi la alegerile parlamentare sa devina si presedintele organizatiei judetene PDL Galati, dupa expirarea interimatului, asa mi se pare normal. Ma gandesc si eu la un colegiu in municipiul Galati", a spus noul lider al PDL Galati.

Pe de alta parte, Mircea Toader a spus ca nu mai avea timp sa se ocupe de organizatia de la Galati. "Nu am mai vrut sa fiu presedinte la organizatia judeteana intrucat am foarte multa treaba la partid, la nivel central. E bine ca au venit oameni tineri, sper sa poata sa realizeze mai mult", a declarat Mircea Toader pentru NewsIn. El a precizat ca interimatul va dura pana la inceputul lunii ianuarie.

Dupa alegerile locale in interiorul organizatiei judetene PDL Galati au aparut mai multe tensiuni care au culminat la sfarsitul lunii iulie cu inlocuirea lui Mircea Toader in functia de presedinte cu Mihai Capra, care la scurt timp si-a inaintat demisia. Ulterior, tot Mircea Toader s-a ocupat de coordonarea activitatii in cadrul PDL Galati.

ziare.com

PDL Galaţi are un nou secretar general

Iulian Aramă, unul din susţinătorii lui Mircea Nicu Toader şi director al Electrica Galaţi, nu mai face parte din formula de conducere a organizaţiei judeţene a partidului portocaliu. Iulian Aramă, care rămâne consilier judeţean al PDL Galaţi, susţine că ştia de acum câteva săptămâni că nu va mai face parte din noua echipă de conducere şi că în următoarea perioadă va decide dacă mai rămâne sau nu în partid. „Mă voi gândi în următoarele zile la ceea ce am de făcut mai departe şi voi decide dacă mai rămân sau nu în partid”, ne-a declarat Iulian Aramă.

Postul de secretar general al organizaţiei judeţene a PDL va fi ocupat de Constantin Popa, care ne-a declarat ieri dimineaţă că nu fusese înştiinţat oficial de numirea sa în funcţia respectivă şi că doreşte să vadă proiectul gândit de noua conducere a partidului. Întrebat dacă este adevărat că ar fi unul dintre susţinătorii lui Mircea Nicu Toader, care a pierdut şefia PDL Galaţi în favoarea lui Doru Resmeriţă, Constantin Popa a negat acest zvon, afirmând că el a încercat doar să reprezinte interesele partidului. Constantin Popa este membru PDL din 2008 şi este unul din oamenii de bază ai partidului, dar care nu a dorit să iasă deloc public pe scena politică.

monitoruldegalati.ro