Jump to content

"Orăşelul copiilor" din Ţiglina I va fi modernizat


dcp100168

Recommended Posts

Orăşelul Copiilor a fost vandalizat

* Leagănele au fost smulse cu furie din barele de susţinere, iar căsuţele din lemn au fost rupte de persoane încă neidentificate

Nesimţirea unora nu are limite, iar atunci când te apuci să devastezi un loc de joacă doar din dorinţa de a-ţi arăta muşchii în faţa prietenilor nu mai vorbim de teribilism, ci de mârlănie! În doar câteva zile, jumătatea de vest a parcului amenajat în zona fostului Orăşel al Copiilor s-a schimbat brusc. Leagănele au fost smulse cu furie din barele de susţinere, căsuţele din lemn au fost rupte, iar toboganul este practic inutilizabil după ce podeţul care face legătura cu scara a fost rupt.

"Nu ştim cine a făcut asta, clar este că s-a întâmplat destul de repede. Acum vreo două zile am fost aici şi parcă nu era aşa, arată de parcă ar fi trecut hunii", ne spune tanti Lucica, bunica unui puşti de doar câţiva ani. Stă în permanenţă cu ochii pe copil pentru ca nu cumva să se urce pe ceva rupt şi să păţească ceva. "Înainte mă aşezam liniştită pe bancă, iar copilul zburda în voie, nu trebuia decât să-l am în cadrul vizual. Acum stau mai mult cu el de mână. Vă daţi seama că nici copilului nu prea-i convine, de multe ori plânge şi fuge de mine. Se poate întâmpla oricând o nenorocire, Doamne Fereşte!", ne spune un alt părinte de copil. Interesant este că totul s-a întâmplat doar în partea vestică a parcului, respectiv cea dinspre Muzeul de Ştiinţele Naturii! Partea dinspre Regiment 11 Siret este intactă, cel mai probabil din cauza faptul că iluminatul din zona respectivă este mult mai puternic.

Reparăm, dar numai cu pază!

Aşa cum era de aşteptat, nici Primăria, nici Poliţia Locală nu ştiu despre vandalizarea parcului din Ţiglina I. "Am trimis un inspector să vadă ce s-a întâmplat. A constatat pagubele, nu putem încă să le estimăm. Am înţeles că se va găsi o soluţie de moment, un fel de cârpeală, dar va urma schimbarea celor distruse. Nu însă înainte de a primi asigurări din partea Poliţiei Locale că va exista o patrulă care va trece pe acolo la un interval orar, astfel încât să nu mai păţim ceea ce s-a întâmplat acum", a declarat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Poliţia Locală spune că nu poate asigura pază în zonă mai mult decât printr-un echipaj care să patruleze la anumite intervale orare. Şi dacă tot face aceste patrule, Poliţia Locală ar trebui să-şi arate puţin mai mult muşchii în faţa şmecheraşilor de cartier, pentru că nu de puţine ori am văzut poliţişti locali ironizaţi pe faţă de unii cu cefe mai late!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Orăşelul copiilor" din Ţiglina I va fi modernizat

Primarul Marius Stan a fost receptiv la propunerea unui consilier local şi a inclus în proiectul de rectificare a bugetului municipiului, banii necesari pentru începerea modernizării unuia dintre cele mai mari locuri de joacă din Galaţi

La recenta rectificare a bugetului local, a fost prevăzută şi finanţarea unui studiu de fezabilitate necesar reamenajării Orăşelului Copiilor din Ţiglina I. „Părculeţul de joacă din Ţiglina va fi reamenajat după un proiect nou, modern, care să răspundă celor mai noi cerinţe de siguranţă şi utilitate a dotărilor specifice", a afirmat primarul Marius Stan

Nu demult, părculeţul a fost vandalizat aşa că, dacă după reamenajarea şi modernizarea acestuia, nu va fi asigurată şi paza lui sau cel puţin dotarea cu sistem de supraveghere video, există riscul ca vandalii neprinşi şi nepedepsiţi să recidiveze, iar pagubele să fie considerabil mai mari.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Deci tot nu va fi asigurata paza nu?

Nu demult, părculeţul a fost vandalizat aşa că, dacă după reamenajarea şi modernizarea acestuia, nu va fi asigurată şi paza lui sau cel puţin dotarea cu sistem de supraveghere video...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Orăşelul Copiilor şi Parcul "Coposu" vor fi modernizate

La şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local, aleşii au aprobat lucrările de intervenţii propuse pentru anul 2013, pentru modernizarea Orăşelului copiilor din Ţiglina I. Parcul „Corneliu Coposu” (Cloşca) va fi reamenajat şi modernizat graţie contractului de asociere dintre Persoana Fizică Autorizată Călin Lileana şi municipiul Galaţi, asociere votată de Legislativul local.
Deteriorat, descompletat, nefuncţional
Hotărârea privind Orăşelul Copiilor este inţiată de primarul Marius Stan, devenit de curând din nou tată, şi de consilierul local PDL Alin Mihai, tatăl unui băieţel de patru ani.  Lucrările care vor fi executate în parc sunt justificate de faptul că, în prezent, Orăşelul nu mai corespunde din punct de vedere al cerinţelor impuse de normele europene, echipamentele sunt deteriorate, descompletate şi unele nefuncţionale. Parcul ar urma să fie împărţit pe mini-zone cu echipamente şi instalaţii de joc multifuncţionale pe categorii de vârstă, dar şi cu o zonă de odihnă, agrement, fitness şi plimbare. La propunerea lui Alin Mihai a fost acceptat un amendament discutat deja în comisiile CL, prin care s-a înlocuit mini-zona de skating cu un loc de joacă, pentru ca obiectivul să-şi păstreze destinaţia de Orăşel al Copiilor. Totodată, s-a acceptat şi mutarea terenului de sport într-o zonă limitrofă parcului, lângă biserica din vecinătate.
Viceprimarul Florin Popa a cerut să se reducă valoarea totală a investiţiei, estimată la 3.244.177 de lei, dat fiind că se renunţă la anumite categorii de lucrări. La capătul a 12 luni de transformare, parcul ar trebui să aibă gazon şi spaţii verzi îngrijite, alei pietonale din piatră cubică, piste pentru biciclete şi carturi, un pavilion administrativ şi un spaţiu expoziţional, locuri de joacă, iaz artificial cu fântână arteziană, sistem de supraveghere video, reţea Wi-Fi şi iluminat modern. Desigur, toate sună bine, dar important este cum vor arăta în realitate.
Calitatea să primeze!
Din experienţa de tătic al cărui copil nu se poate juca decât în curtea grădiniţei, unde mai rămâne să zburde în fiecare zi câte o oră şi jumătate, Alin Mihai ne-a mărturisit că şi-ar dori un orăşel al copiilor aşa cum există în Bucureşti, în Parcul Tineretului şi Parcul Izvor, cu echipamente de joacă moderne şi sigure. Temerea lui este ca, nu cumva, în urma unui caiet de sarcini făcut aşa cum s-au făcut până acum la Primărie, lucrările să nu fie câştigate sau executate de vreuna dintre firmele care şi-au dovedit până acum incapacitatea şi să primeze doar preţul, în defavoarea calităţii reale. „Decât să dăm 200.000 de euro şi să iasă o mizerie, mai bine îl lăsăm aşa cum este! Caietul de sarcini ar trebui să impună anumite standarde de calitate şi experienţă”, ne-a declarat consilierul.
Primăria s-a asociat cu un PFA
PFA Călin Lileana s-a angajat să reabiliteze întregul Parc "Coposu" în suprafaţă totală de 18.205 mp, iar în contrapartidă va primi în folosinţă pe o suprafaţă de teren de 527 mp, situată în incinta parcului, în dreapta, unde îşi va putea amenaja şi instala propriile echipamentele de joacă: tobogan gonflabil, trambulină, trenuleţ electric, carturi cu pedale şi maşinuţe electrice, pentru care va percepe o taxă de închiriere. Contractul s-a încheiat pentru o perioadă de cinci ani.
Plan de bătaie
PFA Călin Lileana, înfiinţată în 2012, cu activitatea în domeniul prestării de servicii recreative, a estimat valoarea investiţiei sale în parc la 121.680 de euro. „În anii trecuţi, cei care instalau asemenea echipamente de joacă aveau în vedere doar obţinerea unor profituri rapide şi fără prea multe costuri, achiziţionând echipamente second-hand şi neparticipând în niciun fel la reamenajarea şi înfrumuseţarea parcului. Costul total al investiţiei se ridică în jurul sumei de 121.680 euro, din care numai valoarea pazei parcului pe o perioadă de cinci ani va fi de 90.000 euro, sumă care este investită fără să ţinem cont de echipamentele proprii care vor fi instalate în spaţiul de joacă pe care-l solicităm spre folosinţă pe întreaga perioadă aleasă”, se arată în planul de afaceri propus de PFA. Conform documentelor avizate de aleşi, investiţia va începe cu repararea sistemului de iluminat şi înlocuirea abajurului tuturor stâlpilor din parc, apoi va fi reparată pardoseala unde aceasta este deja stricată şi unde va suferi stricăciuni în urma reparării sistemului de iluminat. Vor fi aduse bănci, coşuri de gunoi, va fi înlocuită groapa de nisip cu una modernă şi vor fi montate echipamente suplimentare în spaţiul de joacă al copiilor, respectiv două hinte cu câte două leagăne, două balansoare, două balansoare pe arc, un carusel, aparate de joacă cu resort, cu structură din oţel, formate din figurine de polietilenă, cu mânere şi suport pentru picioare şi şezut. În plus, va fi instalată o nocturnă în spaţiul de joacă al copiilor şi va fi montat un sistem de răcire pentru exterior (cu picătura), pe ambele părţi ale aleii principale. Spaţiul verde, ajuns ca vai de lume, va fi îmbogăţit prin plantarea de gazon şi flori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Pericole de moarte în Orăşelul Copiilor. Autorităţile sunt complice o situaţie şocantă

* Leagăne şi tobogane rupte * Panou electric sub tensiune, deschis şi la îndemâna micuţilor * Trenuleţe şi maşinuţe cu risc

După nume, Orăşelul Copiilor din Ţiglina I se doreşte a fi un spaţiu mirific pentru cei mici. Probabil aşa a fost, imediat după ultima modernizare. Acum, parcul seamănă mai degrabă cu tărâmul stăpânit de zmeu, un loc de care zânele bune au uitat complet. La prima vedere, aspectul neîngrijit este cel care lasă de dorit, dar, la o privire atentă, există mai multe pericole la care copiii sunt expuşi.

Două atuuri şi nenumărate lipsuri

Amplasat, faţă de alte parcuri, într-un loc extrem de accesibil, Orăşelul Copiilor este şi unul dintre puţinele spaţii de agrement cu umbră generoasă. Numai că cele două atuuri devin aproape invizibile când părinţii încep să enumere punctele slabe, vizibile, de altfel, cu ochiul liber. La intrare, eşti întâmpinat cu porţile vraişte, una fiind scoasă pe jumătate din ţâţâni. Că nu prea mai e nisip la groapa special amenajată n-ar fi aşa mare problemă, dar mai sunt şi câinii parcului, care îşi fac nevoile tot acolo. Un bunic a cârpit singur gărduţul de lemn de la un tobogan, ca să nu cadă copiii tocmai de sus. În alt loc nici nu mai sunt leagăne, semn că, în lipsa supravegherii, tineri sau adulţi în putere au făcut răul cu bună ştiinţă. "Nu se ocupă nimeni de amenajarea acestui loc, de altfel, asta e impresia mea legată de parcurile din oraş: sunt mizerabile şi neîntreţinute", ne-a spus doamna Adriana Ilicenco, mama lui Sebastian.

Risc de electrocutare

Pericolele mari sunt însă, de regulă, cel mai puţin vizibile. Lângă groapa cu nisip e o gură de canalizare pe jumătate surpată. Dosite după un copac, două panouri de electricitate, unul de dimensiuni mari, se deschid mai uşor ca peştera lui Ali Baba. Comorile dinăuntru sunt însă, letale. „Le-au deschis şi copiii nesupravegheaţi, de câteva ori”, susţine domnul Drozan, tatăl unui băiat de 6 ani. Tot dumnealui ne atrage atenţia asupra carturilor metalice cu care micuţii circulă cu viteză inadmisibil de mare pe ruta improvizată într-o parte a parcului. Ana Maria Popa, mămica unei fetiţe de 3 ani susţine că şi micuţii care se plimbă în trenuleţul pe şine de la intrare se expun riscurilor: „Am vrut să-mi plimb fetiţa, dar mi s-a părut ciudată reacţia când am întrebat de ce nu are gard de protecţie în jur şi dacă nu e vreun pericol de electrocutare. Cum a auzit asta, omul care încasa a trimis pe altcineva să ia banii.” O parte dintre aceste nereguli pot fi uşor remediate de autorităţi, fără multă bătaie de cap.

Invitaţie pentru consilierii locali

Trist este că, deşi consilierii locali şi-au dat deja acordul pentru un proiect de anvergură de modernizare a parcului, în valoare de 200.000 de euro, Orăşelul Copiilor nu va arăta mai bine nici anul viitor pe vremea asta. Procedura pentru desemnarea firmei care va lucra nici măcar nu a început, după cum am aflat de la Primăria Galaţi. Presupunând că nu vor fi întârzieri la licitaţie sau la atribuirea lucrărilor şi că, odată demarată, modernizarea va dura un an, aşa cum e prevăzut, atunci am putea spera ca, cel mai devreme în vara lui 2015, copiii să se joace într-un parc schimbat cu totul la faţă. Până atunci, părinţii speră ca măcar un consilier local să treacă prin Orăşel şi să le spună şi lor dacă şi-ar lăsa nepotul la joacă în acest loc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Si ce frumos era acest orasel a copiilor pe timpuri, eram mic si ma duceam cu mama si sora pe acolo, era super. A mai mers si dupa revolutie, dar slab si putin. Cred ca vrea cineva acel spatiu pentru ceva si cauta motive acum.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Din ciclul Marius Stan promite...

 

- Tot anul trecut, Consiliul Local a votat şi modernizarea parcului Orăşelul Copiilor, iar dumneavoastră aţi promis că va deveni un mini-Disneyland. Când încep lucrările de modernizare şi ce şanse sunt pentru a fi gata anul acesta?
- Proiectul de modernizare „Parc Orăşelul Copiilor” este finalizat. Proiectul a suferit în timp modificări, avem zone pentru toate grupele de vârstă: 1-5 ani, 6-10 ani, 8-12 ani, dar şi zonă de fitness cu teren de sport, şi va fi deosebit. Perioada de execuţie este de şase luni după ce trecem de adjudecarea licitaţiei. Dar faza de adjudecare nu depinde de noi. Pentru executarea lucrărilor este în derulare procedura de achiziţie. Pe 4 aprilie a fost transmis la ANRMAP anunţul pentru validare. Estimăm că licitaţia pentru execuţie va avea loc pe 15 mai 2014. Dacă procedurile nu se vor împotmoli, ca de multe ori, în hăţişul birocratic, sperăm să începem lucrările anul acesta. Ca să nu fiu foarte optimist, sper ca primăvara viitoare vom avea un Orăşel al Copiilor de cinci stele, deşi era ideal să-l avem anul acesta, de Crăciun. Dar în momentul în care e gata, atunci îi dăm drumul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Modernizarea Orăşelului Copiilor, la licitaţie

Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie modernizarea Orăşelului Copiilor, investiţie aprobată de aleşii locali în 2013. Valoarea totala estimată a contractului este de 2.485.178 de lei fără TVA, din care 1.079.890 de lei pentru execuţie, 53.995 de lei - cheltuieli diverse şi neprevăzute, iar dotări 1.337.843 de lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Din aceşti bani se vor achiziţiona şi monta echipamente de joacă, aparate de fitness şi mobilier urban şi se vor executa lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere.
Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, şi condus de arhitectul Dan Ujeucă, se doreşte reamenajarea parcului, dezafectarea echipamentelor de joacă şi de mobilier urban existente şi înlocuirea acestora cu echipamente noi. Parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zona destinată câinilor, zona de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zona dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor.
Vegetaţia parcului va fi completată cu arbori, arbuşti şi flori, va fi realizată o grădină alpină, iar întregul teren neacoperit de construcţii (platforme betonate, suprafaţă de cauciuc turnat, alei) va fi însămânţată cu gazon şi specii erbacee utilizate ca înlocuitori de gazon, fiind realizat şi un sistem de irigaţii.
Lucrările nu trebuie să dureze mai mult de şase luni de la data atribuirii contractului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Orăşelul Copiilor aşteaptă modernizarea. Bătălie mare pe contractul de aproape 2,5 milioane de lei

Modernizarea Orăşelului Copiilor, dorită cu ardoare atât de cei mici cât şi de părinţi, are şanse aproape nule să se realizeze până la finele anului. Nu sunt şase prea mari nici măcar ca lucrările să înceapă în acest an. Motivul? Potrivit documentelor depuse pe SEAP, Primăria a prelungit perioada de evaluare a ofertelor, care ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie, până la data de 16 octombrie 2014. Justificarea este legată de volumul mare al documentelor privind demonstrarea condiţiilor de calificare.
Cert este că doi ofertanţi se luptă pentru contractul în valoare totală estimată de 2.485.178 de lei fără TVA. Este vorba despre SC Garden Center Grup SRL din Bucureşti şi de Asocierea SC Mondo Holding Concept SRL din Bucureşti cu SC Servland SRL din Şendreni.
Câştigătorul va achiziţiona şi monta echipamente de joacă, aparate de fitness şi mobilier urban şi va executa lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere. Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, şi condus de arh. Dan Ujeucă, parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zona destinată câinilor, zona de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zona dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor. Lucrările nu trebuie să dureze mai mult de şase luni de la data atribuirii contractului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Modernizarea Orăşelului Copiilor nu va începe anul acesta

Aşa cum am anticipat cu două luni în urmă, modernizarea Orăşelului Copiilor nu va demara anul acesta, ba mai mult, parcul are toate şansele să rămână în acelaşi stadiu degradat până la primăvară. Motivul? Primăria municipiului Galaţi a scos din nou la licitaţie investiţia, după ce prima procedură de acest fel a fost anulată.

Reamintim că, potrivit documentelor depuse pe SEAP, Primăria a prelungise perioada de evaluare a ofertelor, care ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie, până în octombrie 2014, cu justificarea că volumul mare al documentelor privind demonstrarea condiţiilor de calificare este prea mare. Ei bine, a ajuns la concluzia că ofertele depuse de SC Garden Center Grup SRL din Bucureşti şi de asocierea SC Mondo Holding Concept SRL din Bucureşti - SC Servland SRL din Şendreni sunt inacceptabile. Şi a scos din nou proiectul la licitaţie, valoarea estimată a contractului fiind aceeaşi, 2.485.178 de lei fără TVA.

Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, condusă de arh. Dan Ujeucă, parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zona destinată câinilor, zona de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zona dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor.

Lucrările nu trebuie să dureze mai mult de şase luni de la data atribuirii contractului. E greu de spus însă când se va întâmpla acest lucru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Orăşelul Copiilor va fi modernizat anul acesta

Anulată la finele anului trecut şi reluată ulterior, licitaţia pentru modernizarea Orăşelului Copiilor s-a finalizat, în sfârşit. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, a câştigat asocierea SC Lemacons SRL & SC Ischia SRL & SC Servland SRL, cu o ofertă de 2,4 milioane de lei, iar contractul s-a şi semnat. "Investiţia a intrat în linie dreaptă. Lucrările vor începe în primăvară, după obţinerea autorizaţiilor. Durata de execuţie este de şase luni de la data demarării lucrărilor", ne-a comunicat Primăria.

Obligaţia asocierii al cărei lider este Lemacons este să achiziţioneze şi să monteze echipamente de joacă, aparate de fitness şi mobilier urban şi să execute lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere. Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, condusă de arhitect Dan Ujeucă, parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zonă destinată câinilor, zonă de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zonă dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Orăşelul Copiilor, închis şase luni, pentru modernizare

Orăşelul Copiilor din Galaţi este închis pentru şase luni. Orăşelul Copiilor şi-a închis porţile pentru a permite lucrările de modernizare a parcului, executate de asocierea SC Lemacons SRL & SC Ischia SRL & SC Servland SRL, investiţie pentru care Primăria va plăti 2,4 milioane de lei. Obligaţia asocierii al cărei lider este Lemacons este să achiziţioneze şi să monteze echipamente de joacă, aparate de fitness şi mobilier urban şi să execute lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere.

Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, condusă de arhitect Dan Ujeucă, parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zonă destinată câinilor, zonă de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zonă dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor. Conform datelor de pe panoul de lucrări, parcul ar trebui să fie gata pe 16 septembrie 2015, dar autorităţile speră ca acesta să fie terminat mai devreme.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Încă se lucrează la Orăşelul Copiilor

De aproape un an, în Orăşelul Copiilor, lucrările sunt în plină desfăşurare. Potrivit planului autorităţilor, în această toamnă, modernizarea parcului va fi terminată. Asta bucură locatarii, care spun că abia aşteaptă să se relaxeze într-un parc reabilitat. Conform proiectului tehnic, parcul nou va avea o zonă destinată câinilor, zonă de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zonă dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă.
„Înainte de a fi reabilitat, parcul arăta groaznic. Băncile era sparte şi nici nu îmi aduceam copilul aici, pentru că mi se părea un loc neprietenos. Acum aşteptăm să se deschidă porţile pentru noi. Din câte ştiu eu, chiar se lucrează zilnic, dar totuşi se întârzie cu execuţia. Conform datelor de pe panoul de lucrări, parcul ar trebui să fie gata pe 16 septembrie 2015. Dar important este să fie realizat aşa cum au promis”, ne-a povestit Alina Mihăilă, mama unui băieţel de trei ani.     
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Când va fi gata Orăşelul Copiilor din Galaţi

rintr-un mesaj postat pe Facebook, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, anunţă că modernizarea Orăşelului Copiilor se apropie de final. „În cel mult o lună, copiii din Galaţi vor avea parte de un loc de joacă modern, cu o mulţime de facilităţi, realizat la cele mai înalte standarde de siguranţă. Va fi, în egală măsură, şi un loc de relaxare pentru părinţii şi bunicii care vor veni cu micuţii în Orăşelul Copiilor”, scrie edilul, adăugând că meteorologii prognozează o toamnă lungă şi caldă, semn că şi vremea ţine cu cei mici.

Reamintim că modernizarea parcului este realizată de asocierea SC Lemacons SRL & SC Ischia SRL & SC Servland SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 2.415.603 lei. Recent, Primăria a decis ca suprafaţa antitraumă a parcului să fie suplimentată acolo unde sub locurile de joacă era prevăzut, iniţial, nisip, licitaţia fiind câştigată de SC Ischia SRL cu o ofertă de 322.426 de lei.

Conform proiectului tehnic realizat de SC Ecoarch SRL, condusă de arhitect Dan Ujeucă, parcul nou amenajat va avea mai multe zone distincte: zonă destinată câinilor, zonă de joacă prevăzută cu suprafaţă antitraumă din cauciuc turnat şi echipamente de joacă noi, zonă dinamică, dotată cu echipamente de fitness, un teren multisport împrejmuit, cu suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă prin refacerea aleilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Orăşelul Copiilor, luat cu asalt din prima zi

Marţi a fost inaugurat cel mai nou şi mai modern parc din Galaţi, Orăşelul Copiilor din Ţiglina I. La deschidere, parcul a fost plin de copii, părinţi şi bunici, veniţi să vadă noul loc de joacă şi de petrecere a timpului liber dar şi să profite din plin de razele soarelui într-o superbă zi de toamnă.

Parcul are o suprafaţă totală de 11.000 mp şi beneficiază de zone de joacă pe categorii de vârstă (Zona copii 1 - 5 ani, Zona copii 6 - 12 ani şi Zona copii 11 - 15 ani), cu echipamente şi suprafeţe moderne, la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă pentru copii. Noul spaţiu de petrecere a timpului liber are şi locuri de relaxare, spaţii verzi generoase (6.260 mp în total) şi dotate cu instalaţii de irigat, alei pentru promenadă, dar şi pentru plimbări cu role sau biciclete. Iubitorii de tenis au la dispoziţie un teren cu suprafaţă de zgură iar cei care doresc să facă altfel de mişcare au aparate de fitness amplasate într-o zonă aparte, dar şi o tiroliană. Iubitorii de linişte şi relaxare au bănci noi şi fântână arteziană.

Primăria a anunţat şi costurile pentru această investiţie: 3,39 milioane lei (TVA inclus). De realizarea acestui parc s-au ocupat trei firme, care s-au asociat pentru câştigarea licitaţiei: Lemacons, Ischia şi Servland.

monitoruldegalati.ro

 

A fost inaugurat „Orăşelul Copiilor” din Ţiglina 1

Au mai fost amenajate trei zone cu locuri de joacă, un teren de sport și o zonă de fitness

La finalul unui an de lucrări de reamenajare, astăzi a fost inaugurat „Orășelul Copiilor” din Țiglina 1. Faptul înmbucurător este încă de la acest moment inaugural în noul parc erau aproximativ trei sute de copii, părinți și bunici, ceea ce înseamnă că investiția își dovedește utilitatea.

Orășelul Copiilor din Țiglina 1 a fost amenajat în anii 70, fiind dotat doar cu un carusel și leagăne. În 2003, a fost „reabilitat”, în sensul că au fost revopsite vechile leagăne, după care a urmat o lungă perioadă în care a fost abandonat, de câțiva ani fiind chiar interzis accesul în zonă. Modernizarea de acum a fost realizată în baza unei investiții de 3,39 milioane lei (TVA inclus), lucrările fiind efectuate de Asocierea Lemacons – Ischia – Servland.

Prin proiect, „Orășelul Copiilor” a fost conceput ca un spațiu ce cuprinde mai multe zone cu locuri joacă și de agrement: „Zona copii 1 – 5 ani”, „Zona copii 6 – 12 ani”, „Zona copii 12 – 15 ani”, „Tiroliană”, „Teren de sport”, și „Zona fitness”.

La festivitatea inaugurării „Orășelului Copiilor”, primarul Marius Stan a fost însoțit de Șefa Direcției Servicii Publice din primărie, Tincuța Vrabie și de trei colegi de partid – consilierii municipali UNPR Virgiliu Vals, Victor Malinovici și Paul Popa.

Printre oficiali a fost prezent și Adrian Smărăndoiu, noul consilier al primarului Marius Stan, fost lider al organizațiilor gălățene ale Alianței Naționale Creștin Democrate și Partidului Noua Generație, după ce în prealabil mai fusese membru la PNL și PNȚCD.

Primarul a declarat că după această modernizare „Orășelul Copiilor” a devenit un spațiu agreabil de relaxare pentru locuitorii din zona Țiglina 1 – Țiglina 2 și nu numai: „Este dotat cu mobilier urban de foarte bună calitate, dotările la locurile de joacă sunt și ele de foarte bună calitate. Am zis că suntem prea săraci ca să ne permitem să cumpărăm lucruri ieftine. Sper să și țină mult, iar asta înseamnă să și avem grijă de el. Avem mai mult de 6.000 metri pătrați de spații verzi, care sunt asigurate în totalitate cu instalații de stropire automată.

Este un loc mai mult decât agreabil, cu locuri de joacă și locuri de relaxare. Este un <Orășel al Copiilor> care rămâne un reper pentru Galați. Este un loc în care copiii se vor simți bine tot timpul. Încă nu e finalizat 100%  proiectul. A fost comandată mai târziu toaleta, dar instalațiile sunt făcute. În plus față de proiect au apărut cele două fântâni”, a spus Marius Stan, care a mai adăugat că nu exclude să apară și opinii pro și contra modului în care a fost reamenajată zona:

„Probabil că vor fi comentarii, că e prea mare, că e prea mic: Inevitabil, în administrație când faci ceva niciodată nu poți să mulțumești 100% pe toată lumea”.  

Încă de la inaugurare, principala atracție pentru copiii de vârste ceva mai mari este „Tiroliana”.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Contract adjudecat. Toaletă publică în Orăşelul Copiilor

„Încă nu e finalizat sută la sută Orăşelul Copiilor, s-a comandat mai târziu toaleta modulară, dar suprafaţa de suport şi instalaţiile sunt făcute”, declara primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, pe 28 octombrie 2015, când a inaugurat parcul modernizat.

De atunci şi până în prezent, în Orăşelul Copiilor a fost amplasată o toaletă ecologică. Când condiţiile meteorologice o vor permite, ea va fi înlocuită cu mult-promisa toaletă modulară. Pentru ea, Primăria municipiului Galaţi îi va plăti firmei Lemacons SRL suma de 20.400 de lei. Lemacons a fost singura care a depus oferta în cadrul licitaţiei organizate de municipalitate pentru contractul „Modernizare parc Orăşelul Copiilor, Ţiglina I - Toaletă publică - achiziţie cu montaj”. Contractul presupune furnizarea, amplasarea şi racordarea la utilităţi (branşament electric, apă, canalizare) a unui modul cu destinaţia de grup sanitar. Acesta va fi compus din trei cabine speciale pentru femei, pentru bărbaţi şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Reamintim că modernizarea Orăşelului Copiilor a fost realizată de Asocierea Lemacons - Ischia - Servland şi are o valoare de 3,39 milioane lei (TVA inclus). Din suprafaţa totală de 11.000 mp, 6.260 mp sunt spaţii verzi, întreţinute de un sistem de irigaţii automat. Există zone de joacă pentru copii de 1 - 5 ani, 6 - 12 ani şi 11 - 15 ani, tiroliană, teren sport şi zonă fitness, bănci, coşuri gunoi, cişmele apă şi două fântâni arteziene.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Un nou Orăşel al Copiilor ar putea fi amenajat prin transformarea Parcului „Coposu”

"Cel mai probabil va apărea un nou Orăşel al Copiilor, pentru că n-aş vrea să ne adresăm doar adolescenților, iar pentru cei mici să lăsăm doar câteva balansoare şi două leagăne. Le-am cerut arhitecţilor să proiecteze un loc de joacă pentru copii de unde cei mici să nu vrea să plece decât ciufuliţi de părinţi", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM, despre proiectul de "Reabilitare și refuncționalizare teren degradat Valea Țiglinei". Documentaţia şi costurile investiţiei au ajuns pe masa aleşilor locali şi vor fi aprobate la următoarea şedinţă de Consiliu.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Primăria Galaţi a atras fonduri europene nu doar pentru proiectul de revitalizare turistică a Falezei Dunării, ci şi pentru reabilitarea și refuncționalizarea terenului degradat din Valea Țiglinei.

Documentaţia a fost realizată de aceeaşi asociere care s-a ocupat şi de proiectul Falezei, Expert Project Team - Arhideskvision - AMG Lorem Consult, pe baza unui contract ajustat la 907.000 de lei fără TVA. Proiectul ajuns pe masa aleşilor locali propune o investiţie de 68.054.047 de lei cu TVA, pentru o suprafaţă de teren amenajată de 165.173,71 de metri pătraţi.

Conform actelor, întreaga suprafaţă de pe Valea Ţiglinei măsoară 229.193 mp. Numai că nu vor fi bani de regenerare urbană pentru tot arealul, conform ultimelor date obţinute de autorităţi. "Cel mai probabil o să ne rezumăm în a reface Parcul "Coposu" şi a-l extinde spre stadion", a spus primarul.

Conform documentelor supuse atenţiei consilierilor, zona vizată de investiţie este cuprinsă între străzile Cloşca, Brăilei, Stadionului şi Uzina de Apă.

În opinia arhitecţilor, suprafeţele amenajate nu mai corespund nevoilor ecologice, estetice şi sociale ale locuitorilor, nu se supun cerinţelor urbanistice moderne. Zona nu are o identitate urbanistică estetică, ci se încadrează în vechile stiluri de amenajare.

Ce propune proiectul

Locuri de joacă pentru copii cu vârsta între 8-14 ani, 4-8 ani şi, respectiv, 0-4 ani, skate park, legoland/ zonă micul explorator, labirint, amfiteatru, platforme aferente atelierelor de creaţie, amenajare foişor "şcoala în natură", pavilion umbrar sunt amenajări prevăzute în proiect.

Li se adaugă: pistă de role, pistă pentru biciclete, pistă de alergare, zone pentru circulația pietonală, sistem pietonal la nivelul coronamentului cu o lungime de aproximativ 350 m şi lăţimea de 1,50 m, amenajarea unui circuit pietonal pe sol/pietriş şi a cinci podeţe.

Pe lângă o zonă dedicată animalelor de companie, se mai impun: grupuri sanitare şi spaţii tehnice, sistem de irigaţii, consolidarea malurilor de pământ adiacente Bazei Sportive "Siderurgistul", instalaţii sanitare, canalizare pluvială şi sistem de iluminat - reţele de curenţi slabi, supraveghere video, wi-fi, amplasarea încărcătoarelor solare pentru telefoane, iluminat exterior.

Vor fi desfiinţate aleile existente, se vor realiza platforme betonate, locuri de parcare strada Cloşca şi strada Uzina de Apă, platforme pentru puncte de colectare gunoi.

Amenajarea peisagistică a întregului areal va fi completată cu mobilier urban - bănci, cişmele, coşuri de gunoi.

Durata de realizare a investiţiei ar trebui să fie de 24 de luni, iar sursa de finanţare, bugetul local şi fondurile europene pe care Primăria vrea să le atragă pentru regenerare urbană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.