Jump to content

"Dunărea de Jos" oferă 1.680 de locuri la masterat


dcp100168

Recommended Posts

Locuri pentru toată lumea la masterat

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi scoate la concurs anul acesta la masterat 770 de locuri finanţate de stat, precum şi alte 910 cu taxă. Nu mai puţin de 12 facultăţi oferă de la două la şapte specializări de masterat, cele mai multe locuri fiind disponibile la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Taxa de înscriere la concurs este de 150 de lei, iar examenul propriu-zis va avea loc la sfârşitul lunii septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Absolvenţii se bat pe 770 de locuri la masterat

* Admiterea are loc între 23 şi 26 septembrie

12 facultăţi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" scot anul acesta la concurs un total de 770 de locuri la buget şi 910 la taxă pentru studiile de masterat. Cele mai multe programe de studii se desfăşoară pe parcursul a doi ani, însă există şi două masterate care durează numai trei semestre. Este vorba despre "Sisteme inteligente", de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, şi "Dreptul european al afacerilor", de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Majoritatea masteratelor durează doi ani

Facultăţii de Mecanică i s-au alocat anul acesta 92 de locuri la buget şi 30 la taxă pentru cele patru programe de studii. La Arhitectură Navală sunt numai două programe de studii, pentru care s-au scos la concurs un total de 38 de locuri finanţate de stat şi 20 cu taxă. Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are 93 de locuri fără taxă şi 79 cu plată la toate cele şase programe de studii. La Metalurgie există trei masterate, pentru care s-au alocat în total 47 de locuri la buget şi doar 8 cu taxă. Două programe de studii are Facultatea de Inginerie Brăila, acolo unde s-au scos la concurs 52 de locuri fără plată şi 18 cu taxă. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are cele mai multe locuri fără taxă (117), repartizate pe şase programe. De asemenea, la aceeaşi facultate se mai scot la concurs şi 138 de locuri cu taxă. La Drept, sunt două programe, care au primit 30 de locuri la buget şi 60 la taxă, în timp ce Facultatea de Economie are 107 de locuri fără taxă şi un record de 231 de locuri cu plată pentru cele şase programe de studii. La Litere sunt tot şase programe, dar numărul de locuri este mai mic: 68 la buget şi 144 la taxă. Cele trei programe de studii de la Istorie au primit 35 de locuri fără taxă şi 55 cu plată. Facultatea de Ştiinţe şi Mediu are trei programe, pentru care s-au alocat 49 de locuri bugetate şi 99 cu taxă, în timp ce la Educaţie Fizică se scot la concurs 42 de locuri finanţate de stat şi 28 cu taxă pentru cele două programe de studii de masterat.

Interviurile contează în proporţie de 50 la sută

La toate facultăţile se dau teste sau interviuri, iar media finală este, la cele mai multe facultăţi, construită din 50 la sută rezultatul testului şi 50 la sută media de la licenţă. Procentele variază la câteva dintre facultăţi, iar excepţiile le puteţi afla de pe site-ul universităţii www.ugal.ro. Înscrierile se fac în perioada 18-22 septembrie, iar taxa de participare este de 150 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Taxe mai mici la masteratele de la Litere: 2.600 de lei anul acesta faţă de 3.300 de lei anul trecut

Facultatea de Litere a redus semnificativ nivelul taxei de studiu pentru anii de masterat. Cei care nu vor prinde anul acesta un loc subvenţionat de stat vor plăti 2.600 de lei pe un an de studiu, faţă de 3.300 de lei, nivelul de anul trecut al taxei. Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism propune două masterate. Primul dintre ele este Teoria şi Practica Textului, un program deja consacrat care, an de an, îi aduce pe tineri într-o nouă etapă a definitivării profesionale, cea de cercetare. Organizatorii cursurilor spun că studenţii masteranzi sunt cooptaţi în proiectele de cercetare desfăşurate în cadrul Centrului de Cercetare Comunicare Interculturală şi Literatură şi participă la manifestări ştiinţifice de prestigiu, unde au ocazia să cunoască îndeaproape personalităţi precum academicienii Eugen Simion, Marius Sala ori Gheorghe Chivu.

Al doilea masterat propus de departament este unul mai nou, care încearcă să le ofere şi absolvenţilor de jurnalism posibilitatea de a-şi continua studiile: Comunicare şi Tehnici de Producţie Mass-Media. "Acest masterat se adresează în principal absolvenţilor de jurnalism, dar se pot înscrie şi absolvenţi de la alte specializări care doresc să activeze în presa scrisă şi în cea audio-vizuală, în new media, în advertising sau în relaţii publice. Este un masterat foarte aplicat, mai ales că acum avem posibilitatea de a face practică într-un studio de televiziune profesional, Student TV. Cei care îşi fac studiile aici pleacă cu un portofoliu de lucrări practice care este fundamental pentru angajarea într-o redacţie adevărată. Să nu uităm şi de partea de cercetare, masteranzii noştri fiind prezenţe constante la conferinţele ştiinţifice de profil, între care şi cea pe care o organizăm noi, Cultura şi Presa în Spaţiul European".

Pentru cele două masterate sunt scoase la concurs câte zece locuri finanţate de stat, precum şi câteva cu taxă: 25 la Teoria şi Practica Textului şi 30 la Comunicare şi Tehnici de Producţie Mass-Media.

Înscrierile încep marţi, 18 septembrie, probele de concurs urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ultima strigare pentru locuri la master la univeristatea gălăţeană

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi scoate la concurs 770 de locuri la buget şi 1.360 la taxă pentru ciclul de studii universitare de master, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Nistor. Potrivit acestuia, înscrierile candidaţilor se vor face în perioada 18-22 septembrie.

Candidaţii au la dispoziţie 46 de programe de studiu la aproape toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi a Facultăţii de Arte. Pentru masterat oferă locuri nu mai puţin de 12 facultăţi - Litere (68 locuri la buget/224 locuri, la taxă), Istorie şi Filozofie (35/115), Ştiinţe şi Mediu (49/99), Educaţie Fizică şi Sport (42/58), Inginerie Brăila (52/53), Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (117/178), Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (30/50), Economia şi Administrarea Afacerilor (107/231), Mecanică (92/105), Arhitectură Navală (38/50), Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (93/149) şi Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor şi Mediu (47/53).

Cele mai mari taxe, 3.000 lei, sunt la specializările Mecanică şi Arhitectură Navală iar cea mai mică la Litere, unde taxa iniţială este de 2.600 lei.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Ultima strigare pentru admiterea la masterat şi ID/IFR

Absolvenţii de facultate care doresc să studieze la unul dintre programele de masterat din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” se mai pot înscrie doar până sâmbătă, ora 15,00, la sediile facultăţilor organizatoare. Timp de gândire ceva mai mult au la dispoziţie absolvenţii de bacalaureat care optează pentru formele ID şi IFR. Aceştia îşi pot depune dosarele la secretariatele facultăţilor până marţi, ora 15,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Concurenţă mai mare la masterat decât la admiterea la facultate

În acest an se întâmplă un lucru oarecum surprinzător. Conducerea Universităţii “Dunărea de Jos” este nevoită să organizeze a treia sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor la facultăţi, în timp ce la masterat există deja o concurenţă serioasă pentru locurile scoase la concurs. Astfel, după prima etapă de admitere pentru studii universitare de masterat, pe cele 92 de locuri de la Facultatea de Mecanică se “bat” 127 de candidaţi, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt 38 de locuri şi 68 de candidaţi, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică: 93 de locuri - 142 de candidaţi, la Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu: 47 de locuri - 45 de candidaţi, la Facultatea de Inginerie Brăila: 52 de locuri - 93 de candidaţi şi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor: 117 locuri - 133 de candidaţi. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice: 30 de locuri – 92 de candidaţi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor: 107 locuri - 298 de înscrişi, Facultatea de Litere: 68 de locuri - 124 de candidaţi, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie: 35 de locuri - 77 de candidaţi, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu: 49 de locuri - 79 de candidaţi; şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: 42 de locuri - 72 de candidaţi.

Redistribuiri către locurile cu taxă

Tinerii care nu vor reuşi să ocupe un loc la buget, au posibilitatea să urmeze specializarea pe care o doresc prin redistribuire pe locurile cu taxă.

”În total sunt 770 de locuri bugetate. La cele mai multe dintre domenii, departajarea candidaţilor se face pe baza mediei între nota de la licenţă şi cea obţinută la interviu. După ocuparea locurilor bugetate, candidaţii rămaşi vor fi redistribuiţi către locurile cu taxă, în total 1.360”, a declarat Bogdan Nistor, purtătorul de cuvânt al Universităţii “Dunărea de Jos”. Astăzi va avea loc prelucrarea datelor, se vor afişa rezultatele şi vor fi rezolvate eventualele contestaţii, urmând ca pe 26 septembrie să aibă loc redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor. Cel mai scump este să faci un master pe specializările Mecanică şi Arhitectură Navală, unde trebuie să plăteşti 3.000 de lei pentru primul an de studiu. La Litere taxa iniţială este de 2.600 de lei, dar în anul II de studii aceasta se majorează la 3.300 de lei. La învăţământul la distanţă şi la cel cu frecvenţă redusă taxele stabilite pentru susţinerea examenului de licenţă pornesc de la 2.200 de lei pentru anii II, III şi IV la facultăţi precum Ştiinţe Juridice şi Economie şi ajung până la 2.400 de lei în anul I la facultăţile de Litere, Mecanică, Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Masteratele şi-au făcut planul la studenţi

Aşa cum era de aşteptat, s-au ocupat toate locurile finanţate de stat la masteratele pe care le organizează Universitatea "Dunărea de Jos". În plus, 372 de studenţi au acceptat să urmeze cursurile la forma de învăţământ cu taxă. Au rămas, însă, neocupate aproximativ o mie de locuri pentru care studenţii ar fi trebuit să plătească.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

In curand, jumatate de Galati va avea un loc la buget pentru facultate/master la Dunarea de Jos, iar cealalta jumatate va face invatamantul superior cu taxa. Unde-i incadram pe toti in munca? Nu conteaza.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Au început înscrierile la masterat

Până pe 21 septembrie studenţii licenţiaţi care vor să continue studiile se pot înscrie la masterat. Universitatea "Dunărea de Jos" scoate la concurs 785 locuri bugetate, 1.326 de locuri cu taxă şi 10 locuri cu bursă. Facultăţile care derulează programe de masterat sunt Facultatea de Mecanică, Arhitectură Navală, Stiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului, Automatică, Calculatoare Inginerie Electrică şi Electronică, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Litere, Ştiinţe şi Mediu, Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Facultatea de Arte şi Facultatea de  Inginerie din Brăila. Taxa este de 150 de lei şi se plăteşte la sediul facultăţii unde studentul optează să se înscrie.
Toate facultăţile organizează concurs de admitere. Testele de admitere se susţin pe 23 şi 24 septembrie iar pe 25 are loc afişarea rezultatelor iar pe 26 se fac redistribuiri şi se afişează listele definitive. Taxele pentru masterat sunt cuprinse între 2.800 şi 3.000 de lei în funcţie de facultate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Masterat româno-chinez de Teatru muzical

Universitatea „Dunărea de Jos” are, în oferta de masterate pentru anul universitar 2013 / 2014, un program inedit. Este vorba despre Masteratul internaţional de Teatru Muzical, realizat în colaborare cu Academia Centrală de Dramă din Beijing, China. În primele trei semestre, studenţii vor face cursuri la Facultatea de Arte a universităţii gălăţene, în limba română. În ultimul semestru, aceştia vor urma cursurile în limba chineză, la instituţia parteneră din China, urmând să suporte o parte din cheltuieli, indiferent dacă sunt taxă sau la buget.
Programul de studii masterale include şi ore de învăţare a limbii chineze în regim obligatoriu şi facultativ. La sfârşitul anului I, studenţii vor avea examene de verificare a cunoştinţelor lingvistice în domeniul limbii chineze, pentru care se acordă atestat de începător. Un examen asemănător vor susţine şi la sfârşitul anului II, când vor primi un atestat de avansat.
Concursul de admitere se va desfăşura săptămâna viitoare, la Galaţi, şi va consta în susţinerea a două probe practice şi a unui test de limba franceză sau engleză. Rămâne de văzut dacă vor fi şi destui tineri interesaţi să urmeze acest masterat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă o sesiune de admitere pentru cei care vor să urmeze masteratul la „Dunărea de Jos”

Păstrând tradiţia de la admiterea la Ciclul I - Studii universitare de licenţă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza o a doua sesiune de admitere şi pentru Ciclul II - Studii universitare de masterat. Imediat după afişarea rezultatelor finale din prima sesiune, facultăţile care mai au locuri disponibile, atât la forma de învăţământ buget, cât şi la taxă, vor începe înscrierile.

Acestea sunt programate pentru 26 şi 27 septembrie. Pe 28 şi 29 septembrie se vor organiza probele de concurs, se vor corecta lucrările, după care se vor afişa rezultatele finale. „Numărul de locuri rămase libere va fi cunoscut pe 26 septembrie. Deocamdată, pot să vă spun că sunt aproximativ 20 de locuri la buget rămase neocupate şi în jur de 500 de locuri la taxă”, ne-a precizat prorectorul Toader Munteanu.

Locurile rămase neocupate sunt împărţite pe 11 facultăţi, două dintre ele având locuri şi la buget. Nu se organizează admitere la Facultatea de Inginerie Brăila şi nici la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică.
adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.