Jump to content

Dorinel Munteanu a decis: Demisionez!

Recommended Posts

Posted

Dorinel Munteanu a decis: Demisionez!

Dorinel Munteanu a reconfirmat pozitia luata dupa meciul cu Gloria Bistrita, spunand ca va demisiona de la Otelul Galati. "Neamtul" invoca problemele financiare care afecteaza echipa de mai bine de un an si spune va demisiona in proportie de 99%. "Avem probleme mari de un an jumatate, nu vreau sa le mai aduc in actualitate. Daca nu s-au rezolvat problemele pana acum, e clar ca nu se vor mai rezolva nici de acum inainte.

Mi-am spus punctul de vedere dupa meci, astept sa discut maine-poimaine cu cei din conducere si voi lua o decizie, dar cred ca ea este deja luata, in proportie de 99%. Am avut multe nopti in care am sperat si ma gandeam ca va fi mai bine,", a declarat Munteanu la GSP TV.

Dupa sase etape, Otelul Galati ocupa locul 14 in clasamentul Ligii 1, cu o victorie, doua remize si trei infrangeri. In plus, galatenii au doar trei puncte, fiind penalizati cu doua din cauza unei datorii neachitata catre un impresar.

ziare.com

Posted

Viorel Tănase în locul lui Dorinel, pe banca Oţelului

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, a declarat sâmbătă, după semieşecul înregistrat pe teren propriu în faţa “lanternei roşii”, Gloria Bistriţa, 1-1, că a sosit momentul să creeze un şoc la echipă şi să demisioneze. “Vreau să am o discuţie cu cei din conducerea clubului, în special cu fostul preşedinte Marius Stan, şi chiar poate fi vorba de o întrerupere a contractului pe cale amiabilă dacă acest lucru ar fi în beneficiul echipei. Sunt lucruri care s-au adunat de prea multă vreme, aceste probleme trebuie clarificate”, a declarat fostul internaţional.

Surse apropiate gălăţenilor au avansat deja numele succesorului: Viorel Tănase.

ziarulring.com

Posted

Marius Stan: "Demisia e act de onoare"

Primarul Galațiului, Marius Stan, fost director general al FC Oțelul Galați, a ținut să comenteze declarațiile antrenorului Dorinel Munteanu, care a afirmat că ar fi dispus să se despartă de gruparea roș-alb-albastră. "Am văzut ce a declarat domnul Dorinel Munteanu și pot să spun că, indiferent de domeniu, demisia este un act de mare onoare. În afara faptului că echipa nu a mai câștigat de multă vreme un meci, nu înțeleg ce alte nemulțumiri ar putea avea, deoarece este cel mai bine plătit antrenor din Liga I. Salariile și primele sunt achitate punctual însă, paradoxal, ne aflăm pe o poziție în clasament care nu ne face cinste", a comentat primarul Marius Stan.

otelul-galati.ro

Posted

Viorel Tanase: ”Potrivit zvonurilor, antrenez Otelul încă din iarna trecută”

Viorel Tănase e în cărţi pentru a prelua Oţelul Galaţi, potrivit celor de la Gazeta Sporturilor. Viorel Tănase, antrenor la Sport Club Bacău, nu a fost sunat nici de Marius Stan şi nici de Narcis Răducan. „Pe mine nu m-a sunat nimeni de la Oţelul Galaţi. Am citit şi eu in presă că sunt înlocuitorul lui Dorinel Munteanu, dar pe mine nu m-a contactat nimeni de la Oţelul, echipă pe care o respect şi pentru care am jucat atâţia ani. Cred că e un simplu zvon, iar dacă e să ne luăm după astfel informaţii, trebuia să antrenez Oţelul Galaţi încă din iarnă, dar sunt la Sport Club Bacău şi pregătesc meciul din Cupa României, cu Dunărea Galaţi.”

prelungiri.ro

Posted

Cât costă plecarea lui Dorinel de la Oţelul

Oamenii care au adus primul titlu din istoria Moldovei, Dorinel si Marius Stan se cearta acum pe bani. Dorinel vrea o suta de mii de euro ca sa plece de la Galati. "Demisia e un act de onoare" ii transmite Stan, care anunta ca la Otelul, Dorinel a fost cel mai bine platit antrenor din Romania.

"Daca vor cu scandal plecam cu scandal"

O suta de mii de euro e miza scandalului. Atat vrea Dorinel ca sa lase Galatiul.

"Demisia e un act de onoare. Dorinel e cel mai bine platit antrenor din Liga I. Salariile si primele sunt achitate, nu inteleg ce nemultumiri are" raspunde Stan pe siteul clubului.

Dorinel renunta la bani doar daca ajunge la Vaslui. Intre Dorinel si Bergodi va alege Porumboiu. Sumudica nu e sigur ca va ramane in Moldova nici dac-o bate pe Steaua.

sport.ro

Posted

Întâlnire decisivă cu Marius Stan şi Narcis Răducan! Dorinel a pus la punct detaliile plecării de la Oţelul!

Problemele economice cu care se confruntă Oţelul Galaţi de mai bine de un an l-au adus pe tehnicianul gălăţenilor în pragul disperării.

Sătul de rezultatele proaste, Dorinel Munteanu a afirmat că în proporţie de 99 la sută va demisiona de la Oţelul Galaţi.

Pentru prima dată după ce şi-a anunţat intenţia de a pleca, Dorinel s-a văzut marţi seara cu Narcis Răducan şi cu Marius Stan şi le-a transmis acestora intenţia de a demisiona.

În proporţie de 99%, Dorinel va pleca de la Galaţi, actele urmând să se facă astăzi. "Neamţul" s-a înţeles pe cale amiabilă cu Marius Stan şi Narcis Răducan, singurul obstacol care poate sta în calea realizării actelor fiind legat de discuţiile pe marginea banilor.

Într-o proporţie foarte mare, Viorel Tănase va fi următorul antrenor el Oţelului. După şase etape disputate, formaţia gălăţeană ocupă doar poziţia 13 în clasamentul Ligii I, cu 5 puncte.

prosport.ro

Posted

Dorinel Munteanu se desparte astăzi de Oţelul! Tănase, noul antrenor

Suspansul din ultimele zile în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei de fotbal Oţelul Galaţi va fi înlăturat astăzi, în jurul prânzului urmând să fie oficializată despărţirea de antrenorul Dorinel Munteanu.

La ora 13.00 este anunţată o conferinţă de presă, în cadrul căreia va fi anunţată plecarea de la echipă a tehnicianului cu care Oţelul a câştigat campionatul în 2011.

De asemenea, surse din cadrul clubului susţin că tot astăzi urmează să fie instalat gălăţeanul Viorel Tănase în locul lui Dorinel Munteanu. „Tase”, unul dintre cei mai emblematici foşti jucători ai Oţelului, a fost până marţi seară antrenor principal la echipa de liga a treia SC Bacău, echipă cu care tocmai a eliminat pe FCM Dunărea Galaţi din Cupa României.

Tănase şi-a început cariera de tehnician la Oţelul, ca secund al lui Petre Grigoraş, apoi a fost antrenor principal la Oţelul II, FCM Dunărea, Farul Constanţa şi din luna iulie a acestui an la SC Bacău.

viata-libera.ro

Posted

Viorel Tanase e noul antrenor de la Otelul Galati

Pana la urma, Viorel Tanase a ajuns la Otelul Galati. Dupa victoria din Cupa Romaniei, Tanase a fost sunat de oficialii de la Otelul Galati si i s-a propus sa preia echipa de liga 1, iar profesorul nu a putut rata o asemnea sansa. Despartirea de Sport Club Bacau s-a produs in conditii amiabile. Tase si-a luat ramas bun de la toti si le-a urat sucses in campionatul care va debuta vineri. Totodata, a promis ca va veni in Bacau cu Otelul Galati pentru un amical ca intre profesionisti. Viorel Tanase a plecat la Galati impreuna cu “verigheta” - Tudorel Pelin.

prelungiri.ro

Posted

Înlocuirea lui Dorinel Munteanu cu Viorel Tănase a fost amânată

Antrenamentul din această seară urmează să fie condus tot de Dorinel Munteanu. Surse din interiorul clubului susţin că termenii rezilierii contractului acestuia pe cale amiabilă, stabiliţi în urma discuţiilor cu Narcis Răducan şi Marius Stan, nu au fost aprobaţi de către Consiliul de Administraţie.

Cel care urmează să-l înlocuiască pe Dorinel Munteanu, Viorel Tănase, şi-a reziliat contractul cu SC Bacău, la fel ca secundul său, Tudorel Pelin. Cei doi au revenit în Galaţi şi se aflau la stadion în momentul în care ar fi trebuit să aibă loc conferinţa de presă de astăzi.

viata-libera.ro

Posted

Balamuc la Oţelul

Oficializarea despărţirii de antrenorul Dorinel Munteanu şi instalarea în locul său a lui Viorel Tănase, anunţate pentru ieri la prânz, au fost amânate în ultima clipă. De parcă nu era de ajuns că FC Oţelul nu are conducere executivă, acum nu se ştie nici cine-i va fi antrenor la meciul cu Steaua, de duminică.

Un nou episod al transformării Oţelului din echipa riguros organizată care câştiga campionatul în urmă cu un an, în una care este cuprinsă pe zi ce trece tot mai mult de haos, a avut loc ieri.

Antrenorul Dorinel Munteanu a avut şi întâlnirea solicitată de el cu primarul Marius Stan, ex-director general al clubului, astfel că în cele din urmă s-a decis despărţirea sa de Oţelul. S-au stabilit şi termenii rezilierii pe cale amiabilă a contractului, astfel că pentru ora 13.00 a fost programată o conferinţă de presă.

Între timp, fusese luată şi decizia desemnării antrenorului care să-l înlocuiască pe Munteanu, în persoana unui dintre cei mai importanţi foşti fotbalişti ai Oţelului, Viorel Tănase, care cu o seară înaintea încă era la SC Bacău, echipă de liga a treia pe banca căreia a stat la victoria din Cupa României în faţa celor de la FCM Dunărea.

Oţelul, în „era amânărilor”

În jurul orei anunţate, curtea stadionului s-a umplut de ziarişti şi de numeroşi suporteri. Viorel Tănase, alături Tudorel Pelin, fostul său coechipier de la Oţelul şi secund al său cât a antrenat la Oţelul II, Farul şi SC Bacău, se aflau şi ei la stadion, aşteptând momentul în care să fie prezentaţi oficial. Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul în locul lui Marius Stan, se afla şi el acolo, însă întârzia să apară Dorinel Munteanu. După o jumătate de ceas s-a anunţat ceea ce devenise iminent: „Amânăm cu o oră, două, cinci, nu ştim exact în acest moment până când”.

Poate astăzi

În cele din urmă orele s-au transformat în cel puţin o zi, iar antrenamentul de aseară, la fel ca cel de dimineaţă, a fost condus tot de Dorinel Munteanu. Între timp, după plecarea lui Tănase la Galaţi, cei de la SC Bacău l-au anunţat de Sorin Condurache drept noul antrenor principal.

Surse din interiorul clubului au spus că totul a fost dat peste cap de faptul că cei din Consiliul de Administraţie nu şi-au dat acordul asupra termenilor rezilierii contractului dintre Dorinel Munteanu şi FC Oţelul.

Astfel, clubul se află într-o situaţie incredibil de confuză. De parcă nu era de ajuns că nu are o conducere executivă de două luni, acum nici nu are o conducere tehnică stabilă. Cu doar trei zile înaintea meciul de campionat cu Steaua, nu se ştie clar cine va conduce echipa la această partidă: Dorinel Munteanu sau Viorel Tănase?

viata-libera.ro

Posted

Ziua decisivă pentru viitorul Oţelului

Sunt semnale clare că FC Oţelul iese din criza în care se află de aproximativ un an. La ora 15.00 a fost anunţată o conferinţă de presă la Primărie, cu participarea antrenorului Dorinel Munteanu, a primarului Marius Stan şi a consilierului acestuia pe probleme de fotbal Narcis Răducan.

Surse autorizate susţin că este foarte posibil să fie anunţată incheierea cu succes a negocierilor pentru preluarea clubului de către noi acţionari şi iminenta instalare oficială a lui Narcis Răducan în fruntea conducerii executive a FC Oţelul. Totodată, este de aşteptat să se oficializeze despărţirea de Dorinel Munteanu, astfel ca diseară să fie prezentat şi noul antrenor principal, Viorel Tănase.

viata-libera.ro

Posted

Dorinel Munteanu, despărţire oficială de Oţelul

Primul pas al revenirii Oţelului pe drumul spre normalitate a fost făcut joi după-amiază, când a fost înlăturată incertitudinea existentă de câteva zile în ceea ce priveşte conducerea tehnică. Cel mai performant antrenor din istoria fotbalului gălăţean, Dorinel Munteanu, şi-a anunţat despărţirea de echipa cu care a câştigat campionatul în 2011, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Primărie, la care au mai participat fostul director general al clubului, primarul Marius Stan, şi Narcis Răducan.

„De comun acord, cât se poate de amiabil, am hotărât să întrerupem această colaborare, cea mai fructuoasă din istoria clubului. Am încercat să prelungim acestă perioadă dar am ajuns împreună la concluzia că prelungim agonia. Scopul este să producem un şoc la echipă, să fie declicul care să aducă rezultate, astfel încât acest sacrificiu să se dovedească util”, a spus Marius Stan.

Extrem de emoţionat, Dorinel Munteanu a spus că a luat această hotărâre pentru binele echipei. „Mulţumesc Oţelului că mi-a dat şansa să trăim împreună trei ani frumoşi. Sunt mândru că am făcut parte din acest proiect, că am avut în jurul meu caractere puternice. Cunosc foarte bine echipa, ştiu că avea nevoie de o schimbare”, a spus Munteanu, cu ochii plini de lacrimi.

Antrenorul-campion din 2011 îi va prezenta personal echipa noul tehnician al Oţelului, Viorel Tănase, la antrenamentul din această seară, înjurul orei 17.30.

În numele celor peste 40.000 de gălăţeni care în luna mai 2011 au ieşit în stradă pentru a-şi striga fericirea la câştigarea campionatului, Viaţa Liberă îi mulţumeşte lui Dorinel Munteanu pentru tot ce a făcut pentru viaţa urbei: RESPECT, Munti!

viata-libera.ro

Posted

Dorinel Munteanu: Am decis să plec pentru binele echipei

Antrenorul Dorinel Munteanu a declarat, joi, când şi-a reziliat contractul cu gruparea Oţelul Galaţi că a decis să plece pentru binele echipei, fiind convins că are nevoie de o schimbare, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Galaţiul va rămâne în inima mea pentru totdeauna, am trăit cele mai frumoase momente că antrenor şi mereu mă voi întoarce cu plăcere la Galaţi. Vreau să mulţumesc Oţelului şi domnului Marius Stan că mi-a dat şansa să antrenez la Galati şi că am reuşit să obţin performanţe cu această echipă. Pot să spun că sunt mândru că am avut în jurul meu caractere, doar aşa puteam duce Oţelul pe culmile succesului. Sunt bucuros că am făcut parte din acest proiect. E o zi tristă pentru mine, dar am decis să încheiem contractul pentru binele echipei, ştiu că e nevoie de o schimbare", a declarat Munteanu.

Primarul oraşului Galaţi, Marius Stan, a declarat că Oţelul se desparte de cel mai titrat antrenor din istoria clubului. "Orice despărţire este un moment dificil. Am decis de comun acord să încetăm această colaborare, ne-am despărţit amiabil. E normal să fie şi momente tensionate în viaţa unei echipei, dar acum vor rămâne doar lucrurile frumoase, iar acestea sunt cei 3 ani şi jumătate de colaborare în care obţinut cele mai mari performanţe, câştigarea campionatului şi a Supercupei. La aceste performanţe antrenorul a avut o contribuţie majoră. Îl felicit pe Dorinel pentru perioada desfăşurată la Oţelul, e realmente antrenorul cel mai performant de la Galaţi. Am încercat să prelungim această perioadă de agonie, însă era clar că trebuia făcută o schimbare. Nu vreau să cred că îl sacrificăm pe Dorinel, ci este doar un ciclu care se încheie. Sperăm că acest moment să fie un declic care să se dovedească util echipei", a declarat fostul director general al grupării Oţelul Galaţi.

Dorinel Munteanu a fost numit antrenor la Oţelul în vara anului 2009. Lui îi va succede pe banca tehnică Viorel Tănase, fost jucător al echipei Oţelul Galaţi.

Posted

Mulţumim pentru tot, Munti!

FC Oțelul Galați s-a despărțit astăzi în condiții amiabile de antrenorul principal Dorinel Munteanu după o perioadă de trei ani și două luni incredibil de fructuoasă! În tot acest timp, fotbalistul român cu cele mai multe prezențe în prima reprezentativă a României a câștigat Liga I și Supercupa României, participând alături de gruparea roș-alb-albastră în sezonul 2011-2012 al grupelor UEFA Champions League, competiția de lux a planetei!

Astăzi, într-o conferință de presă susținută la Primăria municipiului Galați, edilul-șef Marius Stan și viitorul conducător al FC Oțelul Galați, Narcis Răducan, i-au mulțumit public lui Dorinel Munteanu pentru munca inegalabilă depusă la club.

Munti, eşti o LEGENDĂ VIE A OŢELULUI! Îţi mulţumim că exişti şi îţi dorim MULTĂ BAFTĂ în continuare!

otelul-galati.ro

Posted

Cu dedicaţie unui campion

Ziua despărţirii a venit şi din reacţiile pe care le-am văzut aici, pe site, sau pe facebook, cu siguranţă că a venit prea devreme. Recunosc că a fost ciudat să mă încarc de emoţii, în urma plecării unui antrenor pe care majoritatea dintre noi nu l-am vrut la început. Despre asta e articolul de azi, despre cât de grea e despărţirea de un campion, de un profesionist desăvârşit şi de aceea pe lângă acest mesaj pentru Dorinel Munteanu, mă voi folosi şi de mesajele suporterilor.

Să zicem că astea sunt aplauzele noastre pentru cel mai bun antrenor care a lucrat vreodată la Oţelul, ovaţii pe care din păcate nu am apucat să i le transmitem direct, dar cu care rămânem datori la prima reîntâlnire cu ”Neamţul”.

Da “Munti”, recunosc că n-am avut încredere în tine, recunosc că i-am făcut lobby lui “Tase” pe Dunărea Bătrănă acum 3 ani, dar mai important recunosc cu sufletul împăcat că AM GREŞIT. Şi Doamne cât de bine a fost să ne înşelăm, cât de bine a fost să fim deasupra cerului pe 15 mai 2011, iar mare parte din această izbândă ţi se datorează.

Dorinel Munteanu este un profesionist adevărat, de fapt el ne-a prezentat acest concept prin fapte pentru prima oară. Un antrenor adevărat, care poate nu ştie cum să intre pe sub pielea suporterilor, dar cu siguranţă ştie meserie. “Munti” e ca un panzer nemţesc, o maşină de război, fără emoţii cel puţin la suprafaţă, iar din acest motiv startul său la echipă a fost atât de dificil. Cu siguranţă a părut că el nu are nimic din umanitatea afişată de Grigoraş, dar lacrimile de la final ne-au dovedit contrariul. Dorinel este un sufletist, dar unul care strânge în el, care răbufneşte rar, dar când o face este mai uman ca noi toţi şi nu ştiu pe cine a durut mai tare această despărţire: pe noi sau pe el…

Costică Rădulescu şi Ioan Sdrobiş ne-au adus fotbalul de Liga 1 şi au învins pe Juventus, Simionaş ne-a învăţat să strigăm “Campioana Provinciei”, Sorin Cârţu a pierdut o finală de Cupa României, iar Petre Grigoraş a învins oastea otomană, aducându-ne primul trofeu sub forma Cupei UEFA Intertoto. Dorinel însă ne-a adus titlul şi Supercupa la Galaţi, trofee care fac realizările prezentate mai sus să pălească, iar din acest motiv ESTE CU SIGURANŢĂ CEL MAI TITRAT ŞI CEL MAI BUN ANTRENOR DIN ISTORIA OŢELULUI, indiferent de ce s-ar spune. Două trofee imense în România, 6 meciuri în Liga Campionilor, 51 de victorii în Liga 1! Cifrele nu mint niciodată…

Dorinel Munteanu ne-a învăţat că 1-0 e cel mai bun scor câteodată şi chiar dacă spectacolul a avut de suferit, cum ar putea spune unii, mândria unui oraş întreg nu ţi-o poate lua nimeni. Bucuria va rămâne mereu în sufletele fanilor ca amintire şi cu siguranţă Dorinel va fi mai apreciat odată cu trecerea anilor, mai mult şi decât la acest moment. Este drama trăită de toţi marii artişti ai vremurilor trecute şi cu siguranţă un caracter tare ca “Munti” va înţelege asta şi ne va ierta… O să fie ciudat să nu te mai vedem pe margine, ţopăind nervos la o fază periculoasă, strigând la Filip, arătându-i pumnul lui Iorga sau Buş, certându-te prieteneşte cu arbitrul de rezervă sau ascunzându-te la penalty-uri de emoţie…

Ziua de ieri a fost cu siguranţă una tristă, iar acest lucru s-a putut vedea cu ochiul liber în mesajele suporterilor. Numirea ca tehnician a lui Viorel Tănase, unul dintre simbolurile Oţelului, a trecut aproape neobservată, iar cam acesta este impactul lăsat de plecarea lui Dorinel Munteanu de la Galaţi. Bineînţeles viaţa merge mai departe, legenda continuă, iar acest lucru este valabil atât pentru Oţelul, cât şi pentru fostul antrenor de la Dunăre. Cu toţii sperăm ca data viitoare când vom auzi de Dorinel Munteanu, acesta să fie antrenor în Germania, visul lui cel mare, departe de realităţile crude ale fotbalului românesc. Acolo va fi cu siguranţă mai apreciat, pentru că indiferent cât de român ar fi, porecla lui râmăne totuşi “Neamţul”, pe merit!

Nu există destule mulţumiri pentru cel care ne-a scos din anonimat, pentru cel care a participat activ la înălţarea unui club mic, pentru cel care ne-a scos în stradă de atâtea ori cu naţionala, dar mai ales cu Oţelul, pentru cel care ne-a făcut să lăcrimăm odată cu el la final, dar totuşi voi încerca. În rândurile de mai jos, îţi vom transmite câteva mesaje de la suporteri ca să vezi că nu ai fost doar un pasager pe corabia Oţelul. Îţi mulţumim campionule că ne-ai făcut campioni ! Cu siguranţă că drumurile noastre se vor mai întretăia, iar atunci vei primi ovaţiile meritate…

dunareabatrana.ro