Jump to content

Galaţiul are o nouă echipă de volei masculin


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul are o nouă echipă de volei masculin

* Formaţia poartă numele firmei care o finanţează, Arcada, având ca obiectiv promovarea în prima divizie încă din primul an

Vestea vehiculată de o bucată de vreme prin lumea sportului gălăţean a căpătat contur. Voleiul masculin din urbea noastră va activa în viitorul sezon cu două echipe. Alături de CSU - formaţie cu vechi state de serviciu - va activa şi CS Arcada. Ambele vor evolua în eşalonul al doilea.

Iniţiatorii sunt oameni din familia sportului cu mingea peste plasă. Florin Păcuraru, fost jucător de bază al CSU, Marian Apostu şi Nicuşor Harabagiu, care, împreună cu conducerea societăţii Arcada, au hotărât înfiinţarea acestei echipe.

Voleiul nu este o noutate în preocupările celor de la Arcada, care au organizat ani de zile competiţii răsplătite cu importante premii, astfel că vestea înfiinţării unei echipe care să joace într-un campionat regulat nu poate fi decât o confirmare a pasiunii existente aici.

De pregătirile echipei se ocupă Marian Apostu, iar antrenamentele - care au demarat deja - au loc în Sala „Florin Balaiş”, acolo urmând a se disputa şi partidele din campionat. Lotul de jucători se înfiripă de la o zi la alta, deocamdată existând câteva certitudini. Popescu (Bacău), Harabagiu - jucător şi antrenor, Râpeanu (Timişoara), doi juniori ploieşteni, Dragomir şi Voinea, dar şi Apostu, care nu poate sta pe marginea terenului.

Conducerea tehnică şi cea a clubului şi-au fixat deja şi un obiectiv extrem de îndrăzneţ - promovarea în primul eşalon, conform tânărului antrenor Marian Apostu. „Ideea înfiinţării unei echipe care să evolueze în Divizia A2 a venit din partea societăţii, iar noi - foştii jucători ai voleiului gălăţean - nu puteam decât să îmbrăţişăm această iniţiativă. Fără discuţie că nu este un lucru uşor de rezolvat, dar străduinţele noastre au început să dea roade. Echipa a fost înscrisă în competiţie, se conturează şi lotul de jucători, care va fi definitivat în zilele următoare. Este un proiect îndrăzneţ, la realizarea căruia vom pune umărul cu toţii. Efectuăm deja antrenamente, iar în curând vom susţine şi primele meciuri de verificare”.

În ceea ce o priveşte pe CSU - care în sezonul trecut a jucat în primul eşalon, dar nu a putut evita retrogradarea - aceasta nu a reluat încă pregătirile în vederea noului campionat, care va debuta la începutul lunii octombrie.

Cele două formaţii gălăţene vor juca în Seria Est a Diviziei A2, care cuprinde următoarele grupări: Tricolorul Liceul „Mihai Viteazul” Ploieşti, CSU Ştiinţa Bucureşti, Dacia Buzău, Niro Guard Bucureşti, CSM Suceava, Ştiinţa Bacău, Arcada şi CSU Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.