Jump to content

Sculpturi metalice în Campusul Ştiinţei


dcp100168

Recommended Posts

Sculpturi metalice în Campusul Ştiinţei

* Multe dintre operele de la tabăra de sculptură în metal de anul acesta vor completa spaţiul cultural "Nicolae Mantu"

Spaţiul cultural "Nicolae Mantu", din Campusul Ştiinţei, capătă consistenţă. După amplasarea lucrării "Sistem", o nouă sculptură metalică a apărut în această curte. Este vorba despre o lucrare pe care decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. Cătălin Fetecău, a botezat-o "Tocătorul de speranţe". Un fost ciocan industrial a fost îmbunătăţit de sculptorul Eduard Constandache cu o cupă în care au fost aruncate tot felul de obiecte electronice stricate: calculatoare, imprimante, monitoare, telefoane, faxuri. Sculptura sugerează, după cum ne-a informat profesorul Fetecău, faptul că, în ştiinţă, totul se reciclează, ştiinţa naşte ştiinţă. Obiectele electronice tocate se transformă în roţi zimţate, utilizabile în alte instalaţii mecanice şi nu numai.

Apariţia celor două sculpturi în metal în Campusul Ştiinţei este doar începutul transformării acestui spaţiu într-unul expoziţional deschis mereu publicului. De altfel, multe dintre lucrările care se vor naşte de pe urma taberei de sculptură în metal de anul acesta, aflată în plină desfăşurare la Galaţi, vor completa spaţiul cultural "Nicolae Mantu". "Dorim să punem în valoare această curte interioară pentru a demonstra că ştiinţa şi arta se află în comuniune. E o idee mai veche a noastră, care sper că va căpăta consistenţă în timp", a mai spus decanul Facultăţii de Mecanică.

Acesta a ţinut să precizeze că nu îi este indiferentă nici soarta celorlalte sculpturi în metal din oraş, respectiv cele celebre, de pe Faleză. "Am iniţiat un parteneriat cu Colegiul "Traian Vuia", în care am convingerea că se va implica şi municipalitatea, prin care vom încerca să cosmetizăm şi să punem în valoare toate sculpturile de pe Faleză. Vom curăţa zonele în care se află acestea amplasate, astfel încât să fie vizibile de pe Dunăre, le vom vopsi. Aceste sculpturi sunt unul dintre brandurile oraşului şi nu avem voie să le lăsăm în paragină, a adăugat Cătălin Fetecău.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.