Jump to content

Au secat lacurile din lunca Prutului


dcp100168

Recommended Posts

Au secat lacurile din lunca Prutului

Lacurile si baltile din administratia parcului natural Lunca joasa a Prutului Inferior se confrunta cu cea mai grava criza a ultimilor 50 de ani. Multe dintre lacuri au secat complet iar altele mai au doar un sfert din volumul normal. Situatia este critica din cauza secetei care a scazut dramatic nivelul Prutului, singura sursa de apa pentru aceste lacuri si balti.

Seceta nemiloasa din acest an face ravagii si in cazul rezervatiilor naturale. Prutul a scazut atat de mult incat nu mai poate alimenta lacurile si baltile din nordul Parcului Natural “Lunca Joasa a Dunarii”.

Reprezentantii institutiei care se ocupa cu administratia acestei zone, fac tot posibilul sa rezolve situatia. In aceste situatii de calamitate naturala, masurile trebuie luate la nivel national prin punerea in aplicare a masurilor compensatorii. Aceste masuri sunt de fapt bani cu care proprietarii de balti, lacuri, terenuri agicole din zona parcului natural sa poata face alimentarea corespunzatoare pe timp de seceta.

Administratia parcului are in derulare un proiect de mentinere a faunei si florei din zona dar si de dezvoltare pe plan turistic in valoare de 5 milioane de euro. Dar, ca orice proiect de mare amploare va dura ceva timp pana se va trece la fapte. Pana la demararea proiectului, apele noastre vor avea de suferit in continuare iar fauna si flora sunt in mare pericol.

Piscicultura este si ea afectata, in special cea salbatica, pentru ca fondul de peste din baltile si lacurile private a fost pus la adapost de proprietarii acestora.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.