Jump to content

Viorel Tănase este noul antrenor al Oţelului


dcp100168

Recommended Posts

Viorel Tănase este noul antrenor al Oţelului

Noul antrenor principal al FC Oțelul Galați este Viorel Tănase, o legendă roș-alb-albastră încă din perioada în care activa ca jucător. Tase, așa cum îl alintă întreaga suflare "oțelară", a semnat astăzi un contract pe doi ani de zile cu Campioana României, ediția 2010-2011, și deja a condus primul antrenament din mandatul său.

VIOREL TĂNASE, născut pe 7 octombrie 1970, este golgheterul all-time al Oțelului, cu 60 de reușite, și a strâns la formația noastră 348 de partide în Liga I. El are însă aproape 400 de jocuri în eșalonul superior al României, bifând meciuri și pentru Dinamo București și FC Argeș Pitești. Tase a mai jucat în Israel, la Maccabi Netanya. Noul antrenor al roș-alb-albaștrilor are și o prezență în naționala României, în celebra epocă a Generației de Aur.

TĂNASE a mai pregătit până acum pe Oțelul II Galați, FCM Dunărea Galați, Farul Constanța și SC Bacău. Este căsătorit și are două fete.

BINE AI REVENIT ACASĂ, TASE!

Staff-ul tehnic al lui Viorel Tănase va fi compus din Ioan Balaur, Tudorel Pelin, antrenori secunzi, Ionel Tămășanu, preparator fizic, și Tudorel Călugăru, antrenor de portari. Odată cu plecarea lui Dorinel Munteanu, au părăsit clubul antrenorul secund Cătălin Ciorman și maseurul Liviu Tunariu, profesioniști cărora le mulțumim din suflet!

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Viorel Tănase prezentat ca antrenor principal la Oţelul: "Mi s-a împlinit un vis!"

Antrenorul Viorel Tănase a fost prezentat ca antrenor principal al echipei Oţelul Galaţi şi a condus joi seară primul antrenament, el afirmând că i s-a împlinit un vis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a o antrena pe Oţelul. Vreau să le mulţumesc celor din conducere pentru că au încredere în capacitatea mea de a antrena Oţelul. Este o zi foarte importantă pentru mine, o zi la care am visat. Sunt însă şi realist, ştiu că mă aşteaptă o muncă asiduă şi, ca antrenor, depind de rezultate. Vreau să-l felicit pe Dorinel Munteanu pentru ceea ce a făcut la Oţelul. Mi-aş dori din tot sufletul să am aceleaşi rezultate. Sper ca prin jocul echipei şi rezultate să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion", a declarat Tănase.

Narcis Răducan, cel care l-a prezentat pe Tănase, spune că fostul fotbalist simbol al Oţelului merita o astfel de oportunitate. "Este golgheterul all-time al echipei, are aproape 400 de meciuri în prima ligă şi peste toate acestea ce ţin de cariera lui de fotbalist, este unul dintre cei mai promiţători antrenori din noul val. Este un antrenor tânăr care a fost pregătit de către club de câţiva ani şi iată că a venit momentul să semneze cu Oţelul. Este unul dintre cei mai importanţi foşti jucători ai Oţelului şi cred că merită această oportunitate", a declarat Răducan.

Viorel Tănase a semnat un contract pe doi ani de zile cu Oţelul şi va debuta duminică, în Ghencea, împotriva Stelei.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

"Mi s-a îndeplinit visul!"

Noul antrenor principal de la FC Oțelul Galați, Viorel Tănase, a declarat că i s-a îndeplinit marele său vis, acela de a pregăti echipa pentru care a devenit o legendă pe gazon.

Viorel Tănase, antrenor principal FC Oțelul Galați:

"Mulțumesc conducerii, lui Narcis Răducan și domnului primar Marius Stan pentru încrederea avută în mine, în capacitatea mea de a antrena Oțelul. E o zi foarte importantă pentru mine, una la care am visat, iar visul a devenit realitate! În același timp sunt realist că mă așteaptă o muncă asiduă. Ca antrenor depind doar de rezultatele echipei și mă bucur că am sub comandă un grup de jucători buni și la nivel caracterial."

"Vreau să-l felicit pe Dorinel pentru tot ce a făcut la Oțelul: a luat Campionatul și Supercupa, ceva extraordinar! Vorbesc din punctul de vedere al suporterului, al gălățeanului, dar de azi sunt direct implicat și mi-aș dori să am aceleași rezultate ca Dorinel, care a făcut istorie aici. Totuși, de ce să nu amintim și pe Petre Grigoraș? S-a terminat un ciclu predat de Grig, preluat de Dorinel și acum de mine."

"Sper ca prin joc să aducem câți mai mulți suporteri la stadion. Mi-aș dori să am soarta lui Sir Alex Ferguson la Oțelul, dar numai rezultatele te țin. Cred că împreună, conducere administrativă, jucători, presă, fani și public, doar așa vom avea rezultate. Normal, vor fi și momente dificile, iar atunci vom avea nevoie de toată lumea și de asta cred că doar împreună putem face performanță."

"Obiectivul meu este mereu primul meci, iar eu antrenez echipa numai la victorie. S-a scris că nu am performanțe, că nu știu ce, dar nu mă interesează aceste lucruri. Am încredere în capacitatea și abilitatea de a antrena, știu ce am învățat, am făcut școala la zi, nu la fără frecvență și n-aș mai vrea să vorbesc atât de mult. Aș vrea să vorbească echipa prin jocul practicat. Obiectivul meu este de a câștiga primul meci, apoi de a forma o echipă competitivă și în următorul an de a participa în cupele europene."

"Am câștigat în Ghencea pe vremea când eram jucător, în 1997, și vă dați seama că mă roade că nu s-a mai câștigat de atunci acolo, dar sunt conștient că duminică întâlnim una din cele mai în formă echipe din Liga I. Până atunci voi avea timp să discut cu jucătorii și sper să scoatem un rezultat cât mai bun."

"N-am venit aici că am fost Viorel Tănase, fotbalistul, eu am și uitat de el, a fost de mult. Am venit să fac treabă. Pentru mine vor vorbi doar rezultatele, ce voi face eu ca antrenor. Țin mult la unitatea de grup a echipei, la coeziunea sufletească și de performanță."

"Gabi Paraschiv? Voi avea o discuție cu el. Împreună cu Narcis vom stabili și ce va hotărî să facă, vom fi alături de el. A făcut istorie aici, a făcut performnață, nu ne putem debarasa ușor de el. În urma discuției cu el și a dorinței lui vom lua o hotărâre."

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oficial, Tănase nu este antrenorul Oţelului!

Continuă să i se pună piedici Oţelului chiar din interior. Prezentat joi seară drept noul antrenor principal, Viorel Tănase nu poate să-şi conducă echipa de pe banca tehnică la meciul de duminică seară, de la Bucureşti, împotriva Stelei. Contractul său de muncă cu FC Oţelul nu a fost semnat de membrii Consiliului de Administraţie, astfel că gruparea roş-alb-albastră nu a avut ce să înregistreze la LPF. Drept urmare, Tănase va sta în tribună iar echipa va fi coordonată de pe banca tehnică de secundul Ioan Balaur.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viorel Tănase promite un stil ofensiv: „Atac să marchez, atac să recuperez”

„Cum unde? La stadion”, ne-a răspuns Viorel Tănase, când l-am sunat la telefon pentru a afla unde ne întâlnim pentru acest interviu. L-am găsit ieri, la prânz, în biroul său, aplecat deasupra mai multor desene cu diverse scheme, cu laptopul în faţă, pregătind antrenamentul ce-l avea programat peste şase ore.

- Când ai fost ofertat, te-ai gândit vreo clipă la riscul pe care ţi-l asumi preluând echipa într-un moment atât de dificil, ai luat în calcul şi varianta de a refuza?

- Nicio secundă, aşteptam de mult această oportunitate. Din momentul în care te apuci de antrenorat nu mai ai voie să ai în cap teama de a prelua o echipă în situaţie grea.

- Vii după Dorinel Munteanu, cel mai performant antrenor din istoria clubului. Pe lângă nevoia imediată de rezultate, amplifică acest aspect presiunea asupra ta?

- Nu e uşor să vii după un campionat luat şi o Supercupă, dar pentru mine nu e o presiune suplimentară, ci o motivaţie în plus, sunt tânăr şi vreau să ajung la rezultate cel puţin ca acelea avute de Dorinel.

- Vei păstra stilul şi sistemul de joc creat de fostul antrenor?

- După o evaluare a jucătorilor, spun că echipa poate juca în trei sisteme. Sunt un antrenor căruia îi place 4-3-3, dar la momentul acesta 4-2-3-1 este cel mai potrivit, sistemul folosit şi până acum. În funcţie de rezultat, sistemul îl pot schimba în timpul jocului şi putem trece şi la 4-4-2.

- S-a tot vorbit despre jocul lipsit de spectacol al Oţelului, se pot aştepta suporterii la un stil mai ofensiv?

- Filosofia mea este bazată pe un joc mai ofensiv, dar bine organizat defensiv. Îmi place să atac tot timpul, indiferent dacă am mingea sau nu. Atac pentru a marca, atac pentru a recupera, asta încerc să le transmit şi băieţilor, să aibă mai multă încredere şi pe faza ofensivă să aibă mai multă creativitate şi inventivitate.

- O parte dintre suporteri şi-au exprimat pe diverse canale scepticismul după investirea ta, lipsa ta de experienţă fiind argumentul cel mai des întâlnit. Ce le transmiţi acestora?

- Este oarecum normal să apară şi astfel de opinii, pentru că rezultatele nu mă ajută, nu am nicio promovare ca antrenor sau altceva notabil. Dar sunt tânăr, am doar cinci ani de antrenorat şi am urmat toţi paşii, ierarhic vorbind. Experienţă nu poţi acumula decât atunci când lucrezi. Îi asigur pe suporteri că profesional sunt pregătit, nu îmi este frică de nimic. La fiecare jumătate de an am fost la perfecţionare la cluburi mari, la Stuttgart, la Villareal, la Barcelona, acum ar fi trebuit să plec la Ajax, totul pentru ca acest moment, la care am visat mereu, să mă găsească foarte bine pregătit. Cu fanii alături, sper să acumulez experienţă în Liga I în acelaşi timp cu victoriile care să ne aducă bucuriile dorite.

- A trecut mai bine de o săptămână de când ai preluat echipa, eşti mulţumit de nivelul de pregătire pe care l-ai găsit?

-Din punct de vedere fizic sunt foarte mulţumit. Îl ştiu foarte bine pe domnul Tămăşanu (n.r. - preparatorul fizic), ce fel lucrează, ce fel dozează efortul pentru a aduce echipa la potenţial maxim la ora jocului, tocmai de aceea n-am vrut să plecăm la munte în această pauză competiţională. Am simţit nevoia să stăm la Galaţi, pentru a lucra din punct de vedere tactic la anumite trasee de joc. Lotul, atât numeric cât şi valoric, este puternic, numai că am avut neşansa să avem foarte mulţi accidentaţi. La meciul meu de debut, cu Steaua, am avut opt absenţi, ceea ce înseamnă enorm.

- Apropo de accidentări, pe când revenirea lui Didi?

- Mâine (n.r - astăzi) este aniversarea zilei lui de naştere şi profit de ocazie să-i transmit şi pe această cale urările noastre, La Mulţi Ani! Tocmai ce am vorbit cu el, pe 19 septembrie va reveni la Galaţi şi va începe programul de alergări. Din păcate, pe Ilie îl avem pierdut până la finalul turului, aşa cum cred că este situaţia şi cu Sârghi, chiar dacă el a început alergările.

- Au fost şi aspecte care te-au nemulţumit la jucători?

- Bineînţeles că din punct de vedere tactic m-au nemulţumit anumiţi jucători. Am făcut analiza meciului cu Steaua şi sper că au înţeles din ce le-am selectat pe video şi aştept ca în următorul meci să fie mult mai puţine greşeli, pe toate nu le poţi elimina deodată.

- Pe ce posturi ţi-ai mai fi dorit întăriri?

- Cele deficitare sunt de atacant, mijlocaş de bandă stângă şi fundaş stânga. Le-am completat de la echipa a doua, eu cred foarte mult în aceşti jucători. Trebuie să le dăm şansa şi lor, să arate că pot face faţă la nivelul primei ligi.

- Marea problemă în prima parte a campionatului a fost pe postul de fundaş stânga. În ziua instalării ca principal ai afirmat că ai soluţii pentru acest post, despre cine este vorba?

-Cucu şi Murgoci, acolo mai e şi Ljiubinkovici, soluţii sunt. Primilor doi încă le mai trebuie jocuri la nivelul primei ligi pentru a ajunge la cel mai înalt nivel, şanse vor avea şi mă aştept să demonstreze că merită să rămână în prima echipa.

- Ţi-au fost promise transferuri majore din iarnă?

- Avem pe listă jucători importanţi, de mare valoare, dar vom vorbi mai multe pe această temă din iarnă, deocamdată nu este nimic concret.

Viorel Tănase - carte de vizită

* Data naşterii: 7 octombrie 1970 (Galaţi)

* A evoluat la Oţelul în patru perioade, între 1988-1993, 1994-1999, 2001-2003 şi 2004-2007. A avut 381 de prezenţe în tricoul roş-alb-albastru, reuşind să marcheze de 60 de ori, fiind cel mai bun marcator al clubului din toate timpurile.

* Şi-a început cariera ca antrenor secund la Oţelul, în „era” Grigoraş, în sezonul 2007-2008, trecând apoi ca principal la formaţia „satelit” a clubului. Apoi a fost antrenor principal la FCM Dunărea Galaţi (2009-2011), Farul Constanţa (2012) şi SC Bacău (2012).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.