Jump to content

Candidaţii Galaţiului pentru alegerile parlamentare 2012


dcp100168

Recommended Posts

Candidaţii Galaţiului pentru alegerile parlamentare 2012

Partidele nu fac eforturi, deocamdată, pentru a-şi bate în cuie candidaţii pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc în luna decembrie. Atât în tabăra Uniunii Social Liberale, cât şi în cea a partidelor aflate în opoziţie, încă se fac calcule cu privire la „artileria grea” cu care formaţiunile politice vor ieşi în goana după voturile pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

În USL, cei mai mulţi dintre parlamentarii actuali au prioritate

Actualii deputaţi şi senatori de Galaţi membri ai PNL, PSD şi PC sunt daţi ca şi candidaţi pentru un nou mandat în Parlamentul României. Surse din cadrul Uniunii Social Liberale ne-au spus că semne de întrebare există în ceea ce îi priveşte pe deputaţii social-democraţi Lucreţia Roşca şi Florin Pâslaru, asupra cărora şefii formaţiunii politice gălăţene nu au decis, încă, dacă le vor permite să candideze pentru un al doilea mandat. Cu excepţia acestora, ministrul Dan Nica (preşedintele PSD Galaţi), senatorul Gheorghe Saghian şi deputatul Viorel Ştefan vor candida pentru un nou mandat în colegiile uninominale 5, 2, respectiv 4 din judeţul Galaţi.

Deputatul Victor Paul Dobre (preşedintele PNL Galaţi) şi senatorul liberal Paul Ichim vor candida, fără doar şi poate, în colegiile numărul 1 (din judeţul Galaţi) şi 3 (din municipiul Galaţi).

Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC Galaţi, va candida pentru un nou mandat de deputat în colegiul uninominal numărul 8 din municipiul Galaţi.

Pe lângă aceştia, USL îi pregăteşte de „luptă” pentru Senat şi Camera Deputaţilor pe fostul parlamentar liberal Emil Strungă, consilierul local Mihai Manoliu (PNL), Eugen Durbacă (preşedintele PC Galaţi), dar şi pe Daniel Butunoi (preşedintele PSD Tecuci).

În Opoziţie, alianţa de centru-dreapta „ţese” listă comună

Ca şi colegii din cadrul USL, opozanţii vor avea candidaturi comune pentru alegerile parlamentare. Deocamdată, la Galaţi, singurele nume bătute în cuie pe lista dedicată Parlamentarelor sunt cele ale deputatului democrat-liberal Mircea Toader (colegiul uninominal numărul 2 din judeţul Galaţi) şi deputatei Carmen Axenie (colegiul 3 din judeţul Galaţi) în condiţiile în care în PDL se doreşte ca senatorului Marius Necula să nu i se permită o nouă candidatură. Pe lângă Mircea Toader, în barca portocaliilor este vehiculat numele lui Nicuşor Ciumacenco pentru un fotoliu de deputat.

„Mai târziu ne vom ocupa şi de candidaţi. În luna octombrie se vor bate în cuie aceştia. Avem timp. Momentan, ne ocupăm de alianţă”, ne-a declarat deputatul Mircea Toader.

În ceea ce priveşte candidaţii PP-DD, formaţiune politică ce a demonstrat că are priză la electoratul de la malul Dunării, până în acest moment, singurul nume vehiculat este cel al fostului consilier local PC Picu Roman (preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a partidului).

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

PPDD Galaţi vrea două mandate

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale PPDD Galaţi, Picu Apostol Roman, a anunţat că obiectivul formaţiunii politice pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este câştigarea a cel puţin două mandate de parlamentar. El a afirmat că acest obiectiv minimal poate fi atins, în condiţiile în care PPDD poate fi beneficiarul actualei legi de organizare a alegerilor generale parlamentare care prevede redistribuirea şi accesul în Parlament pentru candidaţii de pe locurile doi şi chiar trei: ,,Este posibil să fim beneficiarii acestei legi datorită redistribuirii. Sunt convins că în municipiul Galaţi nimeni nu va câştiga un colegiu cu 50% plus unu şi este foarte puţin probabil să se întâmple acest lucru şi în judeţ”, a spus Picu Apostol Roman. El a precizat că nominalizările pe toate cele 13 colegii din judeţul Galaţi se vor face la mijlocul lunii octombrie, selecţionarea candidaţilor urmând să se facă cu ,,maximă exigenţă”.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Câte voturi te fac parlamentar?

* Redistribuirea ar putea trimite în Legislativ un candidat cu o mână de voturi, lăsându-l pe tuşă pe un altul preferat de electorat * Doar candidaţii cu 50 plus unu la sută din voturile exprimate pot fi siguri că prind mandat * Vom avea mai mult de 13 aleşi la Galaţi?

Pe 9 decembrie, gălăţenii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă parlamentarii. După cum ne-a confirmat liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, alegerile parlamentare se vor desfăşura după aceleaşi reguli ca şi în 2008. Concret, candidaţii care au obţinut 50 plus unu din numărul voturilor valabil exprimate de către cetăţenii prezenţi la urne au mandatul garantat. Ceilalţi, care nu au acest scor de jumătate plus unu din voturi (nu din numărul cetăţenilor aşteptaţi la urne!), riscă să rămână pe tuşă, din cauza redistribuirii, care ar putea trimite în Legislativ un candidat cu o mână de voturi. Potrivit lui Dobre, colegiile vor rămâne aceleaşi ca în 2008, adică judeţul nostru va alege nouă deputaţi şi patru senatori. Liderul liberal spune că am putea avea mai mult de 13 aleşi, dacă USL câştigă toate colegiile cu jumătate plus unu din voturi! În acest caz, spune Dobre, prin redistribuire, e posibil să avem unul sau doi parlamentari în plus, de la celelalte partide.

De ce n-avem uninominal pur?

Cel mai votat candidat intră în Parlament, asta a dorit USL prin promovarea votului uninominal pur. Curtea Constituţională a decis însă că, pentru schimbarea regulilor de alegere a parlamentarilor, trebuie respectat rezultatul referendumului din 2009: parlament unicameral şi cu maxim 300 de aleşi. În aceste condiţii, ne vom alege parlamentarii după acelaşi sistem de vot mixt, uninominal plus redistribuire, care la alegerile trecute a stârnit multe nemulţumiri şi situaţii paradoxale, în care gălăţenii care au votat masiv un candidat s-au trezit reprezentaţi de un altul, pe care şi l-au dorit mai puţin.

Ce-am votat şi ce-a ieşit în 2008?

La alegerile de acum patru ani, Dan Nica (PSD), Bogdan Ciucă (PC), Viorel Ştefan (PSD) şi Gheorghe Saghian (PSD) şi-au adjudecat colegiile, obţinând între 53,56 la sută şi 66,74 la sută din voturile exprimate. Victor Paul Dobre şi-a câştigat mandatul cu un procent de 49,52, cel mai bun din colegiu. Mircea Toader (PDL) a reuşit acelaşi lucru cu un scor de 43,22 la sută. Florin Pâslaru (PSD) a ajuns parlamentar cu 38,15 la sută, iar Lucreţia Roşca a avut 47,08 la sută. Laurenţiu Chirvăsuţă (pe atunci PSD, acum UNPR) a ajuns senator cu 36,76 procente.

La polul opus sunt parlamentarii care au intrat în Legislativ pe uşa din dos a redistribuirii. Astfel, Carmen Axenie (PDL), cu 23,06 la sută din voturi, i-a suflat mandatul celui mai bine plasat candidat, Cornel Hamza (PSD) care a avut 41,85 la sută. Mihai Boldea (PDL), cu 34.94 la sută, i-a luat locul lui Aurel Nechita (PSD), cel mai bun din colegiu - 44,91 la sută. O situaţie paradoxală s-a petrecut şi în cazul lui Nicolae Dobrovici Bacalbaşa (PSD), care şi-a devansat net competitorii, cu un scor de 43,22 la sută, dar a pierdut în faţa liberalului Paul Ichim, care a devenit senator cu 14,57 la sută din voturi. La fel a păţit şi Viorel Mânzu (pe atunci PSD), cu un scor de 44, 58 la sută, care a rămas acasă, locul fiindu-i luat de Marius Necula (PDL), cu doar 36,53 la sută.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Deputatul Dobre vrea să candideze tot în nord

După cum ne-a declarat, deputatul Victor Paul Dobre, liderul liberalilor gălăţeni, îşi doreşte să candideze tot pentru Colegiul nr. 1, situat la nord de Tecuci, pe care l-a câştigat cu peste 8.700 de voturi la alegerile parlamentare din toamna lui 2008. Dobre susţine că, în opinia lui, este cea mai frumoasă zonă a judeţului şi că este ataşat de ea. Dar decizia finală, a punctat liberalul, îi va aparţine conducerii partidului, care va stabili clar unde şi cine va candida. Potrivit informaţiilor vehiculate de presa centrală, deputaţii USL ar urma să-şi păsteze colegiile câştigate la alegerile generale trecute.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Se prefigurează candidaţii pentru parlamentare

În perioada imediat următoare principalele partide îşi vor anunţa candidaţii pentru alegerile parlamentare. În principiu, actualii deputaţi şi senatori se vor lupta în continuare pentru colegiile în care au fost aleşi, dar se vehiculează deja şi alte nume.

La USL, în colegiile pentru Camera Deputaţilor, sunt daţi în continuare, de mai multe surse, ca şi candidaţi siguri Victor Paul Dobre (PNL) în colegiul 1, Dan Nica (PSD) în colegiul 5, Bogdan Ciucă (PC) în colegiul 8 şi Viorel Ştefan (PSD), în colegiul 4, în timp ce Lucreţia Roşca şi Florin Pâslaru, ambii de la PSD, ar putea să-şi piardă locurile din colegiile 7, respectiv 6.

Mihai Manoliu (PNL), aflat în graţiile lui Marius Stan, ar putea prinde colegiul 9, precum şi colegul său de partid Emil Strungă - colegiul 3; acesta din urmă are însă şanse ceva mai mici întrucât nu ar dispune de suficiente resurse financiare pentru campanie, spun sursele.

De la PSD, Daniel Butunoiu este şi el în cărţi pentru a candida în colegiul numărul 2.

La Senat, liberalul Paul Ichim este şi el dat drept un candidat în colegiul 3, ca de altfel şi Gheorghe Saghian în colegiul 2, iar Eugen Durbacă (PC) ar putea prinde colegiul numărul 4, spun sursele. Deocamdată nu se ştie dacă social-democraţii vor fi de acord ca progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă să mai candideze în colegiul 1.

În tabăra PDL, pentru colegiile de deputaţi, Mircea Toader va fi candidat în colegiul numărul 2 şi Carmen Axenie în colegiul numărul 3.

Un posibil candidat al PDL ar putea fi şi fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco dacă acesta va decide să vină în rândurile acestui partid. De altfel, Mircea Toader lăsa să se înţeleagă că se poate discuta despre o eventuală candidatură a lui Nicuşor Ciumacenco având în vedere voturile obţinute de acesta la alegerile locale. Deocamdată nu se ştie sigur dacă senatorul Marius Necula va mai candida în colegiul 4 având în vedere rezultatele slabe de la alegerile locale când a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi. Alte nume care se vehiculează de la PDL mai sunt cele ale lui Cătălin Cristache pentru colegiul 7 şi Ion Dumitru într-un colegiu care încă nu s-a stabilit.

Odată cu înfiinţarea Alianţei România Dreaptă care va fi compusă din PDL, PNŢCD, Forţa Civică şi Noua Republică, teoretic, un colegiu va trebui să revină şi acestor partide din urmă. Mircea Toader a spus în acest sens că Alianţa România Dreaptă va fi una electorală, iar candidaţii partidelor care o compun vor fi comuni la alegerile parlamentare.

„Candidaţii la parlamentare vor fi comuni, pe alianţă, este vorba despre o alianţă electorală, nu e o alianaţă politică; va avea sigla PPE”, a declarat Mircea Toader. El a precizat că această structură politică nu a fost încă definitivată, dar oricum PDL va avea rolul cel mai important.

Un alt candidat care s-a prefigurat este Picu Apostol Roman de la PP-DD. Acesta a declarat de curând că va candida într-un colegiu în care nu vor fi candidaţi foştii săi colegi de partid de la PC. Un alt nume vehiculat în privinţa candidaturii este şi cel al fostului preşedinte de CJ, Eugen Chebac, care a venit de curând în rândurile PP-DD.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Colegiul senatorului Necula, rezervat pentru Durbacă

La finele acestei săptămâni, la Murighiol, în Deltă, USL ar putea decide împărţirea colegiilor pentru alegerile din 9 decembrie. Regula de bază este că actualii parlamentari PSD, PNL şi PC îşi vor păstra colegiile, dacă şi conducerile filialelor vor fi de acord, iar verdictul final va ţine cont de repartizarea mandatelor pe întreg teritoriul naţional.

La Galaţi, potrivit unei înţelegeri, PC va avea nu numai colegiul pe care în acest moment îl „păstoreşte” deputatul Bogdan Ciucă, ci şi un colegiu de senator, în care, cel mai probabil, va candida Eugen Durbacă. Iar colegiul rezervat liderului PC este chiar colegiul nr. 4, care în acest moment este reprezentat de democrat-liberalul Marius Necula.

Cu toate acestea, prin târg circulă zvonuri cum că Necula, cumătrul liderului PSD Dan Nica, ar fi tentat să emigreze la PNL. Liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre a declarat că, până în acest moment nu există vreo solicitare din partea lui Necula să intre în PNL. „Locurile în colegii cred că sunt cam ocupate. Când începe campionatul, nu mai faci achiziţii. Avem rezerve bine pregătite”, a comentat ironic Dobre.

Revenind la alegeri, Dobre este nemulţumit că după atâtea discuţii şi proiecte, parlamentarele se vor desfăşura la fel ca în în 2008. „E o lege nedreaptă, cât timp creează posibilitatea să câştigi un colegiu şi să rămâi acasă”, a spus Dobre, considerând drept vinovat PDL. Convins că USL va câştiga parlamentarele şi va avea majoritate consolidată, Dobre şi-ar dori, dacă tot 70 la sută din judeţ e condus de primari liberali, cel puţin trei parlamentari PNL, în loc de doi, cât a avut în ultimii 20 de ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

USL a împărţit colegiile la nivel naţional

PSD va avea 246 de candidati pe listele USL, dintre care 30 vor reveni UNPR, in timp ce PNL va avea 206 candidati, dintre care 21 de colegii eligibile vor reveni conservatorilor, au declarat pentru HotNews.ro surse participante la reuniunea conducerii USL care are loc in acest weekend in Delta Dunarii, la Murghiol.

Link to comment
Share on other sites

USL şi-a împărţit colegiile din Galaţi

În urma negocierilor care s-au purtat în cadrul USL, la nivelul judeţului Galaţi, opt dintre colegiile de senatori şi deputaţi au revenit Alianţei de Centru Stânga (PSD+UNPR) şi cinci Alianţei de Centru-Dreapta (PNL+PC). ”Alianţei de Centru-Dreapta i-au revenit colegiile pentru deputaţi 1, 3 şi 8, iar pentru Senat 4 şi 3. Restul de 8 colegii parlamentare din judeţ aparţin Alianţei de Centru-Stânga”, a afirmat, contactat telefonic, liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. El a precizat că încă nu s-au făcut nominalizările pe fiecare colegiu în parte, dar s-a convenit în principiu ca actualii paralmentari să candideze pentru noi mandate.

În ceea ce priveşte Alianţa de Centru-Stânga, social-democraţii ar fi primit, la nivelul judeţului Galaţi, pe lângă cele patru colegii în care au deputaţi (n.r. - 4, 5, 6 şi 7) unul în plus, potrivit unor surse. Este vorba despre colegiul numărul doi, în care va candida cel mai probabil Daniel Butunoiu.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Liberalii au mai pierdut un colegiu în faţa PSD

Vicepreşedintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat astăzi că în urma negocierilor şi repartiţiei de la Murighiol, în judeţul Galaţi, Alianţa de Centru-Stânga(ACS) formată din PSD şi UNPR a primit opt colegii, iar Alianţa de Centru-Dreapta(ACD), formată din PNL şi PC a obţinut numai cinci colegii. „La Murighiol au fost negocieri, cum sunt totdeauna în politică. N-aş zice că am plecat fericit, n-aş zice că am plecat prea bucuros, dar suntem în politică. Am făcut o construcţie politică, USL, o respectăm şi când ne e mai bine şi când ne e mai rău”, a spus Dobre, care deţine şi funcţia de preşedinte PNL Galaţi.

Deputatul a precizat că ACD are două colegii de senator, ambele în municipiul Galaţi şi trei de deputat, două în rural şi unul în Galaţi. Dintre cele cinci colegii, unul de deputat şi unul de senator, vor reveni conservatorilor.

Potrivit lui Dobre, parlamentarii în funcţie, „sub rezerva că nu se retrag singuri”, vor candida pe colegiile pe care le deţin. Astfel, Dobre va candida în Colegiul 1, la nord de Tecuci, senatorul Paul Ichim pe Colegiul 3 Senat, din municipiul Galaţi, iar deputatul PC Bogdan Ciucă, pe Colegiul 8, tot din municipiul Galaţi. Pe Colegiul 4 Senat, din Galaţi, va candida Eugen Durbacă, preşedintele PC Galaţi. Pentru colegiul de deputat de la sud Tecuci urmează ca liberalii să decidă candidatul în urma unor analize ale forurilor locale de conducere, dar se vehiculează numele celor doi Emil, Strungă şi Ţuicu. Candidaturile definitive vor fi aprobate până în 15 octombrie de conducerile centrale ale partidelor din USL şi de conducerea centrală a USL.

ACS a primit două colegii de senator, ambele în mediul rural şi şase de deputat, dintre care trei în Galaţi, unul în Tecuci şi două în mediul rural. Surse din PSD susţin că UNPR va primi doar Colegiul 1 Senat, cu centrul pe Tecuci, deţinut de Laurenţiu Chirvăsuţă, vicepreşedinte UNPR şi vicepreşedinte al Senatului. Celelalte vor rămâne la PSD, care îi are deja în funcţii pe senatorul Gheorghe Saghian şi deputaţii Dan Nica, Ştefan Viorel, Florin Pâslaru şi Lucreţia Roşca, ultimii doi cu şanse reduse de a mai fi nominalizaţi. Colegiul de deputat din Tecuci îi va reveni lui Daniel Butunoiu, preşedintele PSD Tecuci. Pentru Colegiul 9 din Galaţi, deţinut de fostul deputat PDL Mihail Boldea, aflat în arest preventiv, social-democraţii nu au avansat deocamdată niciun nume de candidat, dar este posibil să apară fostul prefect Claudiu Brânzan.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Surpriză la PNL: un om de afaceri candidează pe colegiul 3

Omul de afaceri George Scarlat, fiul patronului complexului de la Hanu Conachi, Maricel Scarlat, este candidatul surpriză al PNL în colegiul 3 deputaţi. Zvonurile îl dădeau drept candidat pe fostul deputat Emil Strungă, dar în cursă apăruse pe ultima turnantă şi consilierul judeţean Emil Ţuicu. Iată că cei doi au rămas pe tuşă, George Scarlat fiind dorit şi susţinut de oamenii din zonă, dar mai ales de tânărul primar din Lieşti, Iulian Boţ.

Colegiul cuprinde mai multe comune importante din judeţ, cum ar fi Barcea, Iveşti, Lieşti şi este păstorit de deputatul PDL Carmen Axenie, din Tecuci, de profesie avocat, care şi l-a adjudecat de pe locul trei prin repartiţie naţională. Înfruntarea politică din acest colegiu va fi foarte interesantă pentru că tot aici va candida, se pare, şi fostul preşedinte CJ Eugen Chebac.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ciumacenco şi Capră la Senat, Resmeriţă şi Toader la Camera Deputaţilor

Preşedintele interimar al PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă şi prim-vicepreşedintele Mircea Toader vor candida în colegiul 6, respectiv 2 la Camera Deputaţilor. Celălalt prim-vicepreşedinte, fostul prefect şi secretar de stat Mihai Capră, dar şi preşedintele interimar al municipalei, fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, vor candida la Senat pe colegiile 3 şi respectiv 4. Celelalte colegii au fost nominalizate de conducerea PDL Galaţi astfel: colegiul 1 Senat- fostul deputat Constantin Petrea; colegiul 2 Senat- fostul director de la îmbunătăţiri funciare-Aurel Zamfir. Colegiul 1 deputaţi: Petrişor Potec; colegiul 3-deputatul Carmen Axenia; colegiul 4-fostul şef al APIA, Dumitru Buţurcă; colegiul 5-şeful APIA, Violeta Nanu, colegiul 7-fostul şef al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu; colegiul 8-Paul Ivanov şi colegiul 9-Viorel Trif.

În urma nominalizării acestor candidaturi sunt de urmărit duelurile politice dintre Mihai Capră şi Paul Ichim, Ciumacenco-Durbacă, Mircea Toader-Daniel Butunoiu, Carmen Axenie- Eugen Chebac, Doruleţ Resmeriţă-Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca-Mihai Turcu-Picu Apostol Roman.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

PSD Galaţi nu este de acord cu candidatura senatorului Chirvăsuţă

Apropierea momentului nominalizării candidaţilor pentru alegerile parlamentare de pe 9 decembrie a încins atmosfera de pe scena politică. Se fac ultimele jocuri şi implicit unii pierd. Liberalii gălăţeni au pierdut Colegiul 9 pentru Camera Deputaţilor, în care până la „Tratatul de la Murighiol", candidatura USL le aparţinea. Este foarte probabil ca acest colegiu să fie cedat UNPR-ului. Potrivit convenţiei iniţiale, în cadrul Alianţei de Centru Stânga (ACS), PSD Galaţi ar fi trebuit să cedeze UNPR-ului două colegii, unul la Senat, celălalt la Camera Deputaţilor. Colegiul pentru Senat ar trebui să îi revină senatorului UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, dar pesediştii s-au răzgândit şi le vor da celor de la UNPR doar colegiul pentru Camera Deputaţilor. Liderii PSD Galaţi nici nu prea mai sunt de acord cu candidatura senatorului Chirvăsuţă, pentru că în 2008 fusese ales pe listele PSD, dar a demisionat, migrând la UNPR. În general, actualii parlamentari USL îşi păstrează colegiile.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Aurel Nechita: „Nu vreau să candidez la Parlamentare”

În ciuda zvonurilor care îl anunţă candidat pentru fotoliul de deputat în Colegiul 9 din municipiul Galaţi, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, doctorul Aurel Nechita, nu vrea să candideze pentru alegerile parlamentare. Refuzul social-democratului de a intra în cursa pentru parlamentare le creează probleme PSD-iştilor gălăţeni întrucât, în acest moment, partidul nu are un candidat puternic pentru colegiul păstorit, până de curând, de către Mihail Boldea. „Până la jumătatea lunii octombrie vor fi stabiliţi candidaţii. Se merge după principiul că parlamentarii în funcţie îşi păstrează colegiile. (...) Având în vedere rezultatul foarte bun al doctorului Nechita din 2008, atunci când a câştigat în Colegiul 9, dar a pierdut la redistribuire, are cele mai mari şanse să fie desemnat din nou candidat în acelaşi colegiu”, ne-a declarat Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie ne-a spus că nu este interesat de o candidatură pentru un fotoliu în Parlamentul României, preferând să îşi păstreze funcţiile de decan şi de preşedinte al Colegiului Medicilor din Galaţi. „Nu mă interesează o candidatură. Sigur nu îmi doresc acest lucru. Am făcut destulă politică. Politica m-a ajutat să fac lucruri bune pentru medicina gălăţeană. Nu voi candida şi nu glumesc. Mai las şi pe alţii să facă politică. Este foarte greu să renunţ la un mandat de patru ani de decan, la unul de patru ani în fruntea Colegiului Medicilor, dar mai ales la profesia de medic”, ne-a declarat Aurel Nechita.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Radu Oprea vrea să facă politică, la Forţa Civică

Radu Oprea, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Est din România, care a fost coordonatorul campaniei independentului Nicuşor Ciumacenco pentru Primăria Galaţi, ţinteşte să intre în politică.

„Sunt în discuţii cu cei de la Forţa Civică Galaţi pentru a candida din partea lor pentru un mandat de deputat, dar nu am luat nicio decizie. Este o hotărâre care va trebui să o iau după o analiză serioasă, deoarece susţinerea unei campanii electorale implică şi anumite cheltuieli financiare. Am fost contactat şi de cei de la PDL Galaţi, dar nu am dorit să mă înscriu nici în partid şi nici să port discuţii pe marginea unei eventuale candidaturi la Parlament”, ne-a declarat Radu Oprea.

Împreună cu Greg Teodorescu, fiul fostului consilier judeţean Andu Teodorescu, Oprea a pus bazele Bankers Hubb, un microincubator de afaceri care se adresează tinerilor care au idei de afaceri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Începe bătălia pentru Casa Poporului

Doar 69 de zile au mai rămas până la alegerile parlamentare. Partidele politice încă îşi mai întorc pe dos buzunarele şi scotocesc Galaţiul în căutarea unor candidaţi cu notorietate. Capcana acestor alegeri (pretins) uninominale este cât se poate de ameninţătoare: candidaţii care nu îşi câştigă colegiul cu jumătate plus unu din numărul de voturi valabil exprimate riscă să rămână acasă şi să le fie suflat mandatul de adversarii mai puţin votaţi, dar care au prins trenul redistribuirii voturilor! Miza e mare, iar principalii combatanţi ai acestor alegeri vor fi candidaţii Uniunii Social Liberale (PSD, PNL, PC şi UNPR), Alianţei România Dreaptă (PDL, PNŢCD şi Forţa Civică) şi Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

Cert este că pe 30 octombrie va începe, potrivit calendarului electoral, depunerea candidaturilor, iar pe 7 noiembrie vom şti cu certitudine pe cine vom găsi pe buletinul de vot, pentru că atunci vor rămâne definitive candidaturile. Până atunci vă spunem noi, în premieră, între cine şi cine aţi putea alege pe 9 decembrie.

Colegiul nr. 1

Plasat la nord de Tecuci, Colegiul nr. 1 este dorit de către deputatul PNL Victor Paul Dobre, care, în 2008, şi-a câştigat aici mandatul cu un procent de 49,52, cel mai bun rezultat din colegiu. În bătălia electorală, Dobre s-ar putea înfrunta fie cu Petrişor Potec, fie cu tecuceanul Vasile Diaconu, ambii candidaţi PDL, dar la fel de bine ar putea intra în cursă cu fostul consilier judeţean Anghel Căluianu.

Colegiul nr. 2

Cu siguranţă, deputatul PDL Mircea Toader ar face orice pentru a rămâne şi după 9 decembrie parlamentar în Colegiul nr. 2, format din municipiul Tecuci şi comunele Cosmeşti, Cudalbi, Matca şi Movileni. Faptul că PDL a pierdut primăria principalului său fief, Tecuciul, i-ar putea crea mari probleme. Mai ales că USL l-a desemnat candidat pe Daniel Butunoi, liderul PSD Tecuci, cel care în 2008 i-a suflat în ceafă, dovadă că Toader a obţinut atunci un scor de doar 43,22 la sută.

Colegiul nr. 3

În 2008, Carmen Axenie a ajuns deputat PDL în Colegiul nr. 3, la sud de Tecuci, pe uşa din dos a redistribuirii, cu 23,06 la sută din voturi, în condiţiile în care social-democratul Cornel Hamza avea peste 40 la sută! Axenie se va lupta anul acesta cu candidatul USL, liberalul George Scarlat, fiul patronului complexului de la Hanu Conachi, dar şi cu fostul preşedinte al judeţului, Eugen Chebac, care ar putea candida aici din partea PP-DD.

Colegiul nr. 4

În 2008, deputatul PSD Viorel Ştefan şi-a adjudecat Colegiul nr. 4 cu peste 50 la sută din voturi. Dacă va reitera performanţa depinde de contracandidaţii săi. Deocamdată, din partea PDL se luptă pentru a obţine candidatura Dumitru Buţurcă şi Emil Dragomir.

Colegiul nr. 5

Deputatul PSD Dan Nica a câştigat în 2008 Colegiul nr. 5 (zona Bereşti - Târgu Bujor) aproape fluierând, cu peste 50 la sută. De data aceasta, sunt dornici să-l înfrunte doi pretendenţi la candidatură din partea PDL, Laurenţiu Curduman şi medicul Valeriu Ardeleanu.

Colegiul nr. 6

n acest moment, Colegiul nr. 6, care cuprinde zona veche a Galaţiului, Mazepa, Ţiglinele, pe un aliniament până la Saturn şi sud de Coşbuc, este cel mai disputat. Candidatura celui care în acest moment reprezintă în Parlament colegiul, social-democratul Florin Pâslaru, este incertă din motive de turnătorie şi de nepotism, astfel că fostul prefect Claudiu Brânzan ar putea intra în luptă din partea USL. Din partea PDL îşi dispută candidatura Doruleţ Resmeriţă, cel care a pierdut la mustaţă, în 2008, bătălia cu Pâslaru, dar şi consilierul local Mihai Alin. PP-DD ar putea fi reprezentat de avocatul Romeo Cosma, iar UDMR de Marian Filimon!

Colegiul nr. 7

La fel de nesigură este şi candidatura deputatei PSD Lucreţia Roşca în Colegiul nr. 7, care cuprinde, în mare, cartierul Dunărea. Din partea PDL, concurenţa e mare: consilierul local Cătălin Cristache, fostul consilier local PSD Daniel Apetrăchioaie, dar şi directorul RER, Ion Dumitru, îşi doresc să candideze. PP-DD l-ar putea azvârli în competiţie pe fostul ales local Picu Apostol Roman.

Colegiul nr. 8

În 2008, deputatul Bogdan Ciucă a avut parte de o victorie lejeră, cu peste 50 la sută, în Colegiul nr. 8, care cuprinde Ţiglinele III-IV, zona Siderurgiştilor până aproximativ în zona Viaductului. Pe 9 decembrie, el îl va înfrunta pe buletinul de vot fie pe Paul Ivanov, fie pe Mihai Turcu, asta dacă nu cumva sorţii de izbândă îi vor surâde fostului consilier local Viorel Trif.

Colegiul nr. 9

Colegiul nr. 9 cuprinde cartierul Aviaţiei cu toate microraioanele aferente şi în acest moment nu-l mai reprezintă nimeni în parlament. E greu de spus pe cine şi-ar putea dori gălăţenii din moment ce în 2008 l-au votat în proporţie de 44,91 la sută pe Aurel Nechita (PSD) şi s-au trezit deputat cu Mihail Boldea (PDL)! Pentru ca Nechita să candideze din nou ar trebui să-şi sacrifice funcţia de decan al Facultăţii de Medicină, ceea ce, recunosc social-democraţii, este ca şi cum i-ai cere unui părinte să renunţe la propriul copil. Variantă de rezervă ar fi ca acest colegiu să-i fie dat UNPR, în locul Colegiului nr. 1 de Senat, deţinut în prezent de Laurenţiu Chirvăsuţă. Şi în zona PDL situaţia este confuză, fostul consilier local PSD Stelian Lupu şi Viorel Trif dorindu-şi candidatura. De la PP-DD, Picu Roman cochetează cu gândul că ar putea candida aici, în loc de Colegiul 7.

Cine vrea să fie senator

Senatorul PDL Marius Necula vrea un nou mandat, dar a renunţat la Colegiul nr. 4 din municipiul Galaţi, pe care l-a câştigat la redistribuire în 2008. Necula şi Constantin Petrea îşi dispută candidatura pentru Colegiul nr. 1 din judeţ, deţinut în prezent de UNPR-istul Laurenţiu Chirvăsuţă. USL nu s-a hotărât încă pe cine trimite în luptă, dacă rămâne Chirvăsuţă, care, ce-i drept, şi-a câştigat mandatul pe lista PSD, în 2008, sau intră în joc un social-democrat pur. Dacă se decide că vrea să fie senator şi nu deputat, Eugen Chebac ar putea candida aici din partea PP-DD.

Social-democratul Gheorghe Saghian a înregistrat o victorie zdrobitoare în 2008, cu peste 50 la sută în Colegiul nr. 2 din judeţ. Se simte, însă, pregătit să-l combată democrat-liberalul Aurel Zamfir, fostul director al Îmbunătăţirilor Funciare.

Senatorul Paul Ichim, care, în 2008, a câştigat tot la redistribuire (n-a avut decât 14,57 la sută din voturi) Colegiul nr. 3 din municipiul Galaţi, va avea un contracandidat PDL puternic, liberal la origini, fostul secretar de stat Mihai Capră.

În fine, în Colegiul nr. 4, Eugen Durbacă, liderul PC, l-ar putea înfrunta pe fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco sau pe avocatul Constantin Telegan, din partea Forţei Civice. Depinde pe cine va desemna ARD drept candidat. În plus, PDL susţine că mai are în mânecă doi candidaţi puternici pe care speră să-i convingă să intre în cursă.

În acelaşi timp, candidaţii PNŢCD, George Codreanu şi Petru Trifan, ar putea obţine două din cele 13 locuri ale alianţei ARD, în detrimentul celor de la PDL. În aceeaşi situaţie se află şi Forţa Civică, ai cărei candidaţi ar putea fi Constantin Telegan şi Radu Oprea.

Până la sfârşitul acestei luni, competiţia rămâne deschisă, iar noi vă vom ţine la curent cu mutările de pe frontul candidaturilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Dobre, Ichim şi Scarlat - echipa liberală pentru Parlament

Liberalii gălăţeni şi-au validat, vineri seara, în cadrul Biroului Permanent Judeţean al partidului, cei trei candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, va candida pentru un nou mandat tot în Colegiul 1 din judeţ, senatorul Paul Ichim va candida pentru un nou mandat în Colegiul 3 Senat din municipiul Galaţi, în timp ce George Scarlat, fiul omului de afaceri care deţine complexul Hanu Conachi, a fost desemnat candidatul PNL pentru Colegiul 3 de deputat din judeţul Galaţi. Dacă în ceea ce îi priveşte pe actualii parlamentari ai PNL, deputatul Victor Paul Dobre şi senatorul Paul Ichim, cărţile erau deja făcute, Colegiul 3 de deputat din judeţ ce a revenit PNL, conform negocierilor, a avut trei candidaţi. Este vorba despre fostul deputat Emil Strungă, consilierul judeţean Emil Ţuicu şi omul de afaceri George Scarlat - cel ce l-a şi adjudecat, în final.

După ce Biroul Permanent Judeţean al PNL şi-a ales, vineri seara, candidaţii pentru alegerile parlamentare, delegaţia permanentă a formaţiunii politice gălăţene, care are rolul de a valida orice acţiune a partidului, s-a întrunit duminică la Teatrul Dramatic pentru a aproba candidaturilor celor trei liberali ce vor intra în cursa pentru parlamentare. „Săptămâna viitoare vom prezenta conducerii centrale a partidului propunerile privind candidaţii pentru alegerile parlamentare, candidaturi în colegiile ce revin PNL în cadrul USL Galaţi. De altfel, am avut o reuniune, în urmă cu o săptămână, cu şefii celorlalte trei partide, şi am început să ne pregătim. Calendarul electoral se derulează deja, suntem în a treia săptămână de la declanşarea procedurilor electorale. După definitivarea candidaturilor şi de către celelalte filiale, vom intra în faza de pregătire a campaniei electorale”, a declarat, vineri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Victor Paul Dobre, şeful liberalilor gălăţeni.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Constantin Dumitriu, ofertat de PDL Galaţi

Președintele PDL Brăila Constantin Dumitriu ar putea candida într-un colegiu din Galați, cel mai probabil 7, oraș unde a activat ca viceprimar, președinte al organizației municipale a PDL și europarlementar. Oferta i-a fost făcută de Doru Resmeriță, președintele filialei PDL Galați, cu care Dumitriu se află într-o relație foarte apropiată. „Mi-aș dori să vină să candideze la Galați. Cunosc ce potențial are și ar fi un câștig. I-am făcut o propunere în acest sens zilele trecute”.

Resmeriță a mai precizat că Dumitriu este cel care decide dacă va candida la Galați, cu aprobarea conducerii centrale a PDL. „El are potențial să câștige în municipiu și depinde de el și de decizia la nivel național. Asta nu înseamnă că trebuie să plece de la organizația brăileană. Sunt atâția parlamentari cu domiciliul în București care au colegiul în altă parte”, a mai spus președintele PDL Galați sugerând că o eventuală candidatură a lui Dumitriu în municipiul învecinat nu-l obligă pe acesta să plece de la conducerea filialei brăilene.

La nivel central, există și alte socoteli, fiind luată în calcul debarcarea lui Dumitriu și preluarea filialei de către o persoană care să poată transforma PDL-ul într-un adevărat partid de opoziție la administrația brăileană coruptă și clintelară.

viatabrailei.ro

Link to comment
Share on other sites

”Surprizele” PDL la parlamentare: Titi Dumitriu, Cosmin Păun şi Petrișor Potec

Reconstrucția PDL Galați, sub mandatul echipei Doruleț Resmeriță-Nicușor Ciumacenco, se bazează pe aceleași figuri mai mult sau mai puțin compromise din interiorul filialei. Cu statutul de ”mini surpriză” poate fi considerată reîntoarcerea lui Constantin Dumitriu, care este preferat de Răsmeriță pentru un colegiu din municipiul Galați. Preferința lui Resmeriță pentru omologul său din Brăila (președinte al filialei PDL) are o argumentație clară pentru noul președinte local: ”Titi Dumitriu are notorietate în Galați. A fost viceprimar, a fost europarlamentar PDL de Galați, a candidat la europarlamentare pentru Galați și a fost președintele Organizației Municipale a PDL, așa că are toate șansele într-un colegiu din oraș”.

O ”stupiză” și mai mare poate fi considerată intenția lui Răsmeriță de a-l arunca în luptă pe ex-prefectul Cosmin Păun, care, afirmă surse din partid, se poate bate pentru Parlament în colegiul în care candidează Eugen Durbacă. Intenția nu este confirmată de Doruleț Resmeriță, dar se știe sigur că s-au purtat negocieri în acest sens, chiar dacă Păun a cochetat, în ultima perioadă, cu UNPR. Dacă s-ar realiza această intenție, cei doi contracandidați, Durbacă și Păun, ar putea să se bată politic în colegiul în care vor candida, după care, de mână, să facă vizite la DNA, unde să nareze pe seama afacerilor imobiliare ilegale pe care le-au făcut.

Un alt personaj cu ”notorietate”, care s-a înscris în lupta pentru alegerile parlamentare, este consilierul județean Petrișor Potec. Acesta este recomandat de faptul că a fost dat afară din funcția deținută la Electrocentrale chiar de partidul său. Și la capitolul ”morală în afaceri” stă foarte bine, fapt care îl descalifică din competiție, după codul Monicăi Macovei.

Până și surghiunitul Marius Necula, care umbla din ușă în ușă pe la alte partide, a început să fie sigur că va obține un colegiu la PDL Galați, cu toate asigurările lui Răsmeriță că senatorul nu se califică pentru o nouă candidatură.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Patronul societăţii „Romprima” candidează la parlamentare din partea PNŢCD

Omul de afaceri Petru Trifan, patronul societăţii „Romprima” din Galaţi, va candida din partea PNŢCD pentru un mandat de parlamentar. Inginer de profesie, Petru Trifan deţine, în prezent, funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean al formaţiunii politice gălăţene. Potrivit lui George Codreanu, preşedintele PNŢCD Galaţi, Petru Trifan a fost desemnat candidat, în primul rând, pentru demnitatea şi onoarea care îl caracterizează. „Petru Trifan a mai fost membru al PNTCD, însă a plecat din partid în perioada în care Marian Popa s-a aflat la conducere, iar acum a revenit. În primul rând, este un om al societăţii civile, nu a lucrat niciodată la stat, este întreprinzător. Are foarte mult bun simţ, demnitate, onoare, este reţinut şi modest, calităţi care nu se prea regăsesc în politica actuală”, ne-a declarat George Codreanu.

Potrivit lui Doru Resmeriţă, PDL Galaţi va ceda două colegii către Forţa Civică şi PNŢCD pentru alegerile din 9 decembrie. Astfel, potrivit negocierilor din interiorul Alianţei România Dreaptă (ARD), democrat-liberalii vor avea 11 candidaţi, în timp ce Forţa Civică şi PNŢCD câte unul. Pentru o candidatură la parlamentare din partea Forţei Civice este vehiculat numele lui Constantin Telegan, însă acesta nu este acceptat de către mai mulţi membri din partid. De altfel, scriitorul Andrei Velea - vicepreşedinte al partidului - a declarat că părăseşte formaţiunea politică dacă Telegan va fi desemnat de către conducerea centrală să candideze pentru un fotoliu de deputat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Social-democraţii gălăţeni şi-au nominalizat candidaţii pentru parlamentare

În cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a Organizaţiei Judeţene Galaţi a PSD, care a avut loc în cursul zilei de vineri şi la care au fost prezenţi şi consilierii locali şi judeţeni ai partidului, au fost nominalizaţi candidaţii care se vor lupta din partea USL pentru un fotoliu de parlamentar la alegerile de pe 9 decembrie. Lista cuprinzând nominalizările de candidaţi nu este definitivă, ea putând suferi modificări dacă vor apărea probleme în legătură cu desemnarea unor candidaţi, lucru însă greu de crezut.

Candidatul la un fotoliu de senator este Gheorghe Saghian, care se va lupta pentru obţinerea unui nou mandat în colegiul 2 din judeţ. În ceea ce priveşte aspiranţii la un fotoliu de deputat, aceştia sunt Dan Nica, care va candida pentru un nou mandat în mediul rural, respectiv în colegiul 5, deputatul Florin Pâslaru, care va aspira la obţinerea unui nou mandat în colegiul din centrul oraşului, şi anume 6, deputatul Lucreţia Roşca, care aspiră să obţină un nou mandat în colegiul 7, deputatul Viorel Ştefan, care se va înscrie iar în cursa pentru obţinerea unui mandat în mediul rural, şi anume în colegiul 4.

Candidaţii noi care vor fi aruncaţi în luptă de către PSD Galaţi sunt doctorul Aurel Nechita, care va candida pentru un fotoliu de deputat în colegiul 9, precum şi tecuceanul Daniel Butunoiu, care va candida pentru un mandat de deputat în colegiul 2. Social-democraţii gălăţeni nu au reuşit, aşa cum îşi doreau, să nominalizeze un candidat şi în colegiul 1, unde va candida un reprezentant al UNPR, şi anume senatorul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, fotoliul de senator din acest colegiu fiind dorit şi de social-democratul Luciano Tudor, care şi-a văzut însă năruit visul de a fi nominalizat candidat din partea PSD Galaţi la parlamentare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă candidează împotriva lui Mircea Toader pentru un mandat de deputat

Rocadă în Uniunea Social Liberală privind candidaţii pentru alegerile parlamentare. Senatorul progresist Laurenţiu Chirvăsuţă părăseşte Colegiul 1 Senat, pe care l-a adjudecat în 2008, şi candidează pentru un mandat de deputat în Colegiul 2, deţinut, în prezent, de către democrat-liberalul Mircea Toader.

Daniel Butunoi, preşedintele PSD Tecuci, programat, iniţial, pentru o candidatură în colegiul păstorit de către Mircea Toader, va intra în cursa pentru un mandat de senator în Colegiul 1, în locul lui Laurenţiu Chirvăsuţă. Informaţia ne-a fost confirmată chiar de către senatorul progresist: „Aşa s-a stabilit în cadrul USL, nu există un motiv anume. Pentru mine, este bine oricum. Nu mă deranjează. Puteam foarte bine să rămân în colegiul de Senat. E, într-adevăr, mai puţin de muncă pe un colegiu de deputat, însă îl voi ajuta şi pe colegul meu, Daniel Butunoi. Vom face echipă”.

Candidatura lui Laurenţiu Chirvăsuţă împotriva lui Mircea Toader poate fi considerată o ironie a sorţii în condiţiile în care, nu demult, cei doi parlamentari şi-au dat mâna în Alianţa Pentru Progres, ce a funcţionat la alegerile locale.

Deputatul Mircea Toader ne-a declarat că speră ca în campania electorală „să fie o dispută pe programul politic şi nu pe persoană”. „Nu comentez nimic. Este dreptul fiecărui partid de a-şi desemna candidaţi. Este o bătălie politică. Sper să fie o dispută pe programul politic şi nu pe persoană”, ne-a spus democrat-liberalul.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Nume noi în lupta pentru Parlament

Mirela Praisler, Constantin Dumitriu şi Ion Ivaşcu sunt cele mai noi nume apărute în cursa pentru o candidatură la alegerile parlamentare pe lista Alianţei România Dreaptă. Fostul europarlamentar şi viceprimar Constantin Dumitriu este dorit pentru o candidatură într-unul dintre colegiile din municipiul Galaţi de către liderul PDL Doruleţ Resmeriţă. Profesoara univesitară Mirela Praisler şi patronul IVAS Ion Ivaşcu sunt propunerile Forţei Civice, dar neagreate şi de preşedintele formaţiunii, avocatul Constantin Telegan, care îşi doreşte o candidatură pe Colegiul nr. 4 de Senat din municipiul Galaţi, colegiu pe care USL i l-a rezervat lui Eugen Durbacă. Schimbări au apărut şi în tabăra USL. Senatorul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă nu va mai candida pentru Colegiul nr. 1 de Senat, ci pentru un post de deputat în Colegiul nr. 2 (zona Tecuci), reprezentat acum în Parlament de către deputatul PDL Mircea Toader. Candidatura de senator îi va reveni liderului PSD Tecuci, Daniel Butunoi, cel care în urmă cu patru ani a candidat împotriva lui Toader în colegiul tecucean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

PDL cedează Colegiul 8 de deputat şi Colegiul 4 Senat

Negocierile privind adjudecarea colegiilor de deputaţi şi senatori din cadrul Alianţei România Dreaptă (ARD), filiala Galaţi, s-au încheiat. Democrat-liberalii au cedat Partidului Forţa Civică şi ţărăniştilor Colegiul 4 Senat, în care candidează din partea USL Eugen Durbacă, şi Colegiul 8 Camera Deputaţilor, deţinut de către conservatorul Bogdan Liviu Ciucă - candidatul USL pentru un nou mandat de deputat.

În timp ce PNŢCD are deja stabilit candidatul pentru Colegiul 8, în persoana omului de afaceri Petru Trifan, Forţa Civică are de ales între doi posibili candidaţi. Este vorba despre prorectorul Mirela Praisler de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi omul de afaceri Ion Ivaşcu, patronul „Ivas” Galaţi.

Candidaţii PNŢCD şi Forţa Civică au o misiune extrem de grea, dacă ţinem cont de faptul că vor candida împotriva unor politicieni cu notorietate, recunoscuţi drept foarte buni organizatori. Mai mult decât atât, Eugen Durbacă şi Bogdan Liviu Ciucă se bucură, în aceste colegii, de suport din partea electoratului gălăţean.

Candidaţi bătuţi în cuie pe înserat

Partidul Democrat Liberal îşi va bate în cuie, în această seară, candidaţii pentru alegerile parlamentare, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, care se reuneşte la ora 17, şi ar putea să se încheie târziu, în noapte, dacă ţinem cont de faptul că este posibil ca şedinţa să fie presărată şi cu scântei. „Toată lumea trebuie să treacă prin BPJ, să fie validată prin vot. Fără votul favorabil al BPJ nu eşti desemnat candidat”, ne-a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi. Democrat-liberalii trebuie să finalizeze în această seară lista privind candidaţii la parlamentare întrucât joi, la Bucureşti, se va reuni Colegiul Director al partidului pentru a-şi da OK-ul cu privire la candidaturile filialelor PDL din toată ţara.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.