Jump to content

Club de lectură, la filiala Galaţi a Uniunii Scriitorilor


Recommended Posts

Posted

Club de lectură, la filiala Galaţi a Uniunii Scriitorilor

Dacă iubiți lectura, acum puteți împărtăși acestă pasiune cu ceilalți în cadrul unui club. Uniunea Scriitorilor din România, filiala de Sud-Est Galați organizează, în data de 5 septembrie, începând cu ora 18.00, Clubul de lectură. Se vor desfășura mai multe activități, printre care și lecturi ad-hoc. De asemenea, cântărețul de muzică folk, gălățeanul Săndel Spînu, va susține, pentru cei prezenți, un recital cu melodii calde și vesele și triste, așa cum ne-a obișnuit artistul. La acțiune va participa și cenaclul „Noduri și semne”. Clubul de lectură va avea loc pe strada Labirint nr. 1, iar intrarea este liberă.

pringalati.ro

  • 4 weeks later...
Posted

Seară de poezie, scenariu şi film

Cu un preludiu de dans - un documentar cu şi despre celebra "Pina" (Philippina) Bausch (1940-2009), coregraf, regizor coregraf şi profesor de dans german, seara de miercuri la Clubul de lectură de la filiala Uniunii Scriitorilor a avut parte de momente de poezie într-un film de Paul Budeanu, cameraman TV, în care am putut vedea Dunărea, sculpturile în metal, oamenii, vapoarele, chiar şi un lucru neaşteptat (filmat în 20 septembrie): schi nautic pe fluviu! În film apar şi citesc din poeziile lor: Alina Beatrice Cheşcă, Valeriu Valegvi, Stela Iorga, Elena Donea, Florin Buzdugan, Ana Maria Panagatos, Gabriel Ghimpu, majoritatea membri ai cenaclului literar „Noduri şi Semne”. În ton cu filmul-recital şi filmul care a urmat („Nunta mută”, comedie neagră în regia lui Horaţiu Mălăiele), poeta Simona Tona a citit un scenariu propriu: „Weekend cu mama”.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Realism literar şi amintiri la Clubul de lectură

Realismul liric al lui Gelu Ciorici - Şipote s-a întâlnit, miercurea trecută, în cadrul Clubului de lectură, cu jurnalul de spital al poetului brăilean Virgil Andronescu. Poetul Gelu Ciorici a depănat poeme şi amintiri din „Carte de muncă”, editura „Noduri şi Semne”, 1996, adică de pe vremea când Cenaclul „Noduri şi Semne” avea editură. Flancat de criticul Viorel Ştefănescu, de Corneliu Antoniu, Ruxandra Anton şi Ion Avram, Ciorici s-a aflat printre prieteni vechi întru ale literaturii şi ca urmare s-a povestit mult despre cum era înainte de ’89 cu poezia la Galaţi şi cât de serioase erau serile de cenaclu, când fiecare om care citea pleca aproape plângând de acolo. Se făcea critică pe bune, pielea era tăbăcită. Poemele lui Ciorici nu au venit singure. Au venit susţinute de cronici semnate de Cristea Enache, Carmen Racoviţă, dar şi Viorel Ştefănescu, care încadrează poemele scriitorului gazetar într-o lirică invadată de real, care creează până la urmă un soi de tablouri hiperrealiste şi scot în evidenţa metafizica realităţii. Invadată de real a fost şi proza lui Virgil Andronescu, care a încheiat seara de lectură - un extras din romanul „Foaie de observaţie”, care îşi are sursa în atmosfera de spital şi în interogaţiile metafizice la care te obligă un asemenea cadru. „Foaie de observaţie” îşi aşteaptă tipărirea luna aceasta, la editura Pim, din Iaşi.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.