Jump to content

Bărbat decedat după ce a fost lovit cu bâta


dcp100168

Recommended Posts

Bărbat decedat după ce a fost lovit cu bâta

Un conflict în faţa porţii, petrecut duminică seara, în comuna Lieşti, s-a terminat tragic pentru un bărbat de 62 de ani. Din spusele soţiei sale, totul a început în momentul în care au auzit zgomote şi ceartă în faţa porţii lor. „Ne-am apropiat de gard şi am văzut doi bărbaţi care se băteau. După câteva lovituri, unul dintre ei a căzut la pământ. Adversarul său a profitat de moment şi a fugit. Când s-a dezmeticit şi a reuşit să se ridice, bărbatul a observat că celălalt îşi pierduse pălăria. A luat-o şi a aruncat-o în fântâna noastră. Atunci, am ieşit la el, împreună cu soţul, pentru a-l întreba de ce aruncat pălăria în fântână. Fără să stea pe gânduri, bărbatul a luat o bâtă şi a început să ne lovească. Soţul meu a căzut în şanţul de pe marginea drumului, după prima lovitură”, a explicat soţia celui decedat.

Tot femeia a fost cea care a sunat la 112, cei doi fiind preluaţi şi aduşi la spital de un echipaj medical. După ce le-au fost acordate primele îngrijiri medicale, soţii au fost internaţi în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean. Aici, la o zi de la momentul conflictului, marţi dimineaţa, bărbatul a decedat, posibil din cauza loviturii puternice pe care o primise la cap. Deşi încă afectată din cauza bătăii, femeia a fost externată pentru a se putea ocupa de înmormântarea soţului.

„Poliţia a fost informată de duminică seara despre producerea unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool. În acel moment, partea vătămată a declarat că nu doreşte să depună plângere împotriva agresorului. Marţi dimineaţa, însă, am fost sesizaţi de către Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi că bărbatul lovit a decedat. Suspectul este identificat şi a fost adus la postul de Poliţie din Lieşti pentru interogatoriu. El va fi cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Se aşteaptă, însă, certificatul medico-legal pentru încadrarea juridică a faptei. A fost informat şi Parchetul Galaţi, instituţie care va coordona ancheta”, a declarat comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

I-a dat cu parul în cap unui consătean şi a ajuns după gratii

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis ieri un mandat de arestare pe numele lui Costică Ostrovanu, acuzat de tentativă de omor. Bărbatul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au anchetat cazul. Din datele strânse la dosar reiese că bărbatul, pe 1 septembrie, pe fondul consumului de alcool, şi-a lovit un consătean cu o bâtă în cap. Cearta dintre Costică Ostrovanu şi Chirilă Băncilă a pornit din senin, pe un drum comunal din Lieşti. Costică s-a înarmat cu un par şi l-a lovit pe consătean cu el în cap. În conflict s-a implicat şi soţia lui Chirilă, care s-a ales şi ea cu câteva lovituri. Cele două victime au fost transportate la spital, unde, pe 4 septembrie, Chirilă Băncilă a murit. Conform certificatului medico-legal, bărbatul a decedat în urma unui „stop cardiorespirator în cadrul unui infarct miocardic acut. În cazul supravieţuirii, leziunile neurocerebrale ar fi necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale şi în lipsa complicaţiilor puneau viaţa în primejdie”. Soţia lui Chirilă a scăpat mult mai uşor, având nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, în cazul în care nu apar complicaţii. Costică Ostrovanu se află acum în arest şi va da explicaţii anchetatorilor pentru fapta comisă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT Arestare preventivă - tentativă de omor calificat - PT Galaţi

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, la data de 5.09.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpatului OSTROVANU COSTICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată, la data de 6.09.2012, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistraţii Tribunalului Galaţi, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul, aflat pe un drum comunal, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, s-a înarmat cu un par şi a aplicat părţii vătămate B.C. o singură lovitură de mare intensitate în partea stângă a capului, în urma căreia aceasta a căzut la pământ. Totodată, inculpatul a aplicat lovituri cu acelaşi par şi părţii vătămate B.A., în diferite zone ale corpului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

mpublic.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.