Jump to content

Doi candidaţi pentru şefia Muzicalului


dcp100168

Recommended Posts

Doi candidaţi pentru şefia Muzicalului

Luni, 3 septembrie, a fost ultima zi de înscriere în competiţia pentru fotoliul de manager la Teatrul Muzical "Nae Leonard", scos la bătaie de Primăria municipiului Galaţi. Consiliul Local a stabilit clar condiţiile de participare la concurs, caietul de obiective, regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului şi celelalte detalii. Analiza proiectelor de management se va încheia peste o săptămână, iar interviul în cadrul căruia pretendenţii la postul de manager îşi vor susţine proiectele va avea loc pe 13 septembrie.

De la Primăria Galaţi nu am putut afla decât că sunt doi candidaţi aliniaţi la start pentru postul de manager, datele lor fiind confidenţiale. Ştim, însă, cu siguranţă că unul dintre concurenţi este actualul director interimar, Teodor Niţă. Rămâne de văzut cine va câştiga cursa pentru şefia instituţiei de cultură.

Din Comisia de concurs pentru încredinţarea managementului la Teatrul Muzical „Nae Leonard” fac parte consilierul local PDL Victor Dobrea şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi. Soluţionarea contestaţiilor la este sarcina unei alte comisii formate din consilierul local PNL Mihai Manoliu, Cristina Simionescu, solista Operei Române din Iaşi şi Sandu Cristian, dirijor al Operei Română Cluj-Napoca.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Florin Melinte nu a reuşit să dea peste cap concursul de la Teatrul Muzical

Speranţele fostului director al Teatrului Muzical „Nae Leonard” de a anula concursul pentru ocuparea funcţiei de director s-au năruit ieri, după ce judecătorii Tribunalului Galaţi au amânat pentru 24 septembrie luarea unei decizii în acest caz.

Florin Melinte şi-a dat demisia din funcţia de director al instituţiei de cultură, iar când Consiliul Local a aprobat condiţiile de participare, regulamentul de organizare a concursului, stabilirea comisiei de concurs şi a celei de soluţionare a contestaţiilor, Florin Melinte şi-a făcut apariţia, susţinând că organizarea concursului este nelegală şi abuzivă. Şi asta pe motiv că ar fi atacat în justiţie hotărârea Consiliului Local, prin care postul de director fusese declarat vacant, asta însă tocmai datorită faptului că îşi dăduse demisia. „Vreau să vă reamintesc că am atacat în instanţă hotărârea 31, emisă în 31 ianuarie 2012, a Consiliului Local, prin care s-a luat act de încetarea contractului meu de management la Teatrul Muzical şi de numirea unui director interimar, iar termenul de judecată este pe 10 septembrie. Din acest motiv vă rog să nu aprobaţi organizarea unui concurs la teatru pentru desemnarea managementului până când nu se va clarifica situaţia juridică a acestui post”, spunea atunci Melinte.

În cursa pentru şefia Teatrului Muzical “Nae Leonard” sunt înscrişi Teodor Niţă, directorul interimar al instituţiei şi Laura Sava, secretarul muzical al teatrului, urmând ca la sfârşitul acestei săptămâni să aibă loc ultima probă din concurs, respectiv depunerea proiectelor de management.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Post adjudecat: Teodor Niţă - manager la Teatrul Muzical

Teodor Niţă a câştigat astăzi concursul pentru postul de manager al Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, proiectul pe care l-a propus fiind considerat cel mai bun. Contracandidata lui Teodor Niţă a fost Laura Sava, secretarul muzical al teatrului, cunoscută ca făcând parte din vechea gardă a conducerii instituţiei şi extrem de apropiată fostului director Florin Melinte.

Vestea că a câştigat concursul a venit la câteva ore după ce ambii candidaţi şi-au susţinut proiectele de management în cadrul unui interviu. Discuţia a durat mai bine de o oră, timp în care candidaţii au trebuit să răspundă exigenţelor comisiei de concurs stabilite de Consiliul Local.

Din comisia de concurs au făcut parte consilierul local PDL Victor Dobrea şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi. Soluţionarea eventualelor contestaţii este sarcina unei alte comisii, formate din consilierul local PNL Mihai Manoliu, Cristina Simionescu, solista Operei Române din Iaşi, şi Sandu Cristian, dirijor al Operei Română Cluj-Napoca. Dar contestaţiile nu pot privi decât probleme de procedură, nu de competenţe, deci practic nu mai pot schimba cu nimic soarta concursului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Florin Melinte a mai pierdut o luptă în războiul cu autorităţile locale

Încercarea fostului director al Teatrului Muzical „Nae Leonard” de a suspenda efectele concursului pentru ocuparea funcţiei de director s-au năruit ieri, după ce judecătorii Curţii de Apel Galaţi i-au respins cererea ca nefondată. Acelaşi lucru îl făcuse şi Tribunalul Galaţi, astfel că numirea lui Teodor Niţă în fruntea instituţiei de cultură gălăţene a fost confirmată, cel puţin deocamdată. Şi asta pentru că Florin Melinte se judecă pe fond atât cu Primăria Galaţi, cât şi cu Prefectura, pentru a se întoarce la conducerea Teatrului Muzical “Nae Leonard”.

Fostul director a fost protagonistul unui episod hilar în Consiliul Local. Florin Melinte şi-a dat demisia din funcţia de director al instituţiei de cultură, iar când Consiliul Local a aprobat condiţiile de participare, regulamentul de organizare a concursului, stabilirea comisiei de concurs şi a celei de soluţionare a contestaţiilor, Florin Melinte şi-a făcut apariţia, susţinând că organizarea concursului este nelegală şi abuzivă. Şi asta pe motiv că ar fi atacat în justiţie hotărârea Consiliului Local, prin care postul de director fusese declarat vacant, asta însă tocmai datorită faptului că îşi dăduse demisia.

„Vreau să vă reamintesc că am atacat în instanţă hotărârea 31, emisă în 31 ianuarie 2012, a Consiliului Local, prin care s-a luat act de încetarea contractului meu de management la Teatrul Muzical şi de numirea unui director interimar, iar termenul de judecată este pe 10 septembrie. Din acest motiv vă rog să nu aprobaţi organizarea unui concurs la teatru pentru desemnarea managementului până când nu se va clarifica situaţia juridică a acestui post”, spunea atunci Melinte.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.