Jump to content

Liga pentru Preşedinte a preluat şefia PNŢCD Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Liga pentru Preşedinte a preluat şefia PNŢCD Galaţi

Organizaţia judeţeană PNŢCD Galaţi are un nou preşedinte interimar în persoana lui George Codreanu, şeful „Ligii pentru Preşedinte”, un înrăit fan al lui Băsescu, care îl înlocuieşte pe Marian Popa, exclus din partid în urmă cu aproximativ o lună. Codreanu a declarat astăzi, pentru PresaGalaţi.ro, că a fost numit în funcţie începând cu 1 septembrie, dar decizia semnată de preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu i-a fost înmânată marţi.

Noul preşedinte interimar a spus că a acceptat această funcţie pe de o parte pentru că este nevoie de o nouă imagine a partidului în judeţul Galaţi, iar pe de altă parte pentru că PNŢCD face parte din construcţia politică de centru dreapta, care îl susţine pe preşedintele Traian Băsescu. „La Galaţi, PNŢCD a intrat pe mâna unora care nu au dat doi bani pe istoria partidului. Vrem să readucem PNŢCD la măreţia şi imaginea istorică din 1923, de aceea nu mă interesează oportuniştii care ar vrea să intre în partid, ci nostalgicii ţărănişti. Important pentru mine este şi faptul că PNŢCD face parte din alianţa pro-preşedinte, ceea ce dă şi mai multă tărie şi credibilitate partidului”, a spus Codreanu.

Codreanu a mai spus că până pe 15 septembrie se va rezuma doar în a monitoriza situaţia actuală a partidului în plan local şi a inventaria numărul de membri şi starea logisticii, urmând ca după această dată să înceapă reconstrucţia filialei locale.

George Codreanu este cunoscut în Galaţi prin faptul că este fondatorul organizaţiei civice „Liga pentru Preşedinte”.

„Liga pentru Preşedinte” este prin însăşi structura ei apărător al imaginii şi integrităţii instituţionale a preşedintelui României, Traian Băsescu”, a afirmat Codreanu. El mai este recunoscut şi prin faptul că îşi parchează maşina tapetată cu tricolorul şi numele lui Băsescu pe unde vrea fără să fie amendat de nimeni.

Codreanu a menţionat că a fost şef mecanic în marina comercială, la fel ca şi deputatul Mircea Toader, fostul lui mentor de la PDL.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Scandal în sânul PNŢCD Galaţi: „Membrii o să-l linşeze”

Numirea lui George Codreanu (fondatorul organizaţiei civice „Liga pentru Preşedinte”) în funcţia de preşedinte interimar al PNŢCD Galaţi a stârnit un adevărat scandal în rândul ţărăniştilor, susţinători ai fostului şef de partid, Marian Popa.

Ex-liderul ţărăniştilor, exclus din PNŢCD Galaţi în urmă cu o lună de zile, susţine că excluderea sa din formaţiunea politică gălăţeană este ilegală şi se va opune, astfel, preluării PNÞCD de către George Codreanu. „Nu are cum să vină. Are o hârtie cu care se poate şterge la gură şi atât. Singurul for care mă poate da afară este cel judeţean. Dacă îl mănâncă, să vină la PNŢCD, căci membrii o să-l linşeze. Vine de la PDL exact la conducerea PNŢCD. Spune că bunicul lui a fost ţărănist, dar de ce nu şi-a amintit asta până acum? Trebuia, în mod normal, să vină o delegaţie de la Bucureşti, să facă analiză împreună cu membrii, iar apoi să supună la vot excluderea mea. El îmi vine cu bileţele de la Pavelescu”, ne-a declarat Marian Popa. Acesta susţine că preluarea şefiei PNŢCD Galaţi de către George Codreanu vine ca urmare a directivelor parlamentarilor democrat-liberali Mircea Toader şi Marius Necula. „Eu nu am relaţii bune cu Mircea Toader şi Marius Necula. Ei l-au împins pe Codreanu aici. Mă ocup eu şi de Necula”, a spus Popa.

„Figurile acestui personaj nu mă înspăimântă”

În replică, George Codreanu ne-a declarat că nu se lasă intimidat de ameninţările lui Marian Popa şi va elimina „orice persoană care nu are treabă cu ideologia partidului şi nu-şi doreşte refacerea imaginii acestuia”. „Dacă el crede că se află în jungla amazoniană, nu are decât. Figurile acestui personaj nu mă înspăimântă. Rolul meu este de a readuce partidul acolo unde îi este locul şi de a reface imaginea istorică a acestuia. Mă voi ocupa de reorganizare pentru că vrem să reactivăm PNŢCD. Decizia a venit în urma discuţiei cu Pavelescu”, ne-a spus George Codreanu.

Acesta a precizat că va rămâne fidel „de a apăra imaginea preşedintelui României, Traian Băsescu” a integrităţii instituţionale a şefului de stat şi ideologiei democraţiei.

Noul preşedinte interimar al PNŢCD Galaţi a spus că a acceptat această funcţie pe de o parte pentru că este nevoie de o nouă imagine a partidului în judeţul Galaţi, iar pe de altă parte pentru că PNŢCD face parte din alianţa politică de centru-dreapta, care îl susţine pe preşedintele Traian Băsescu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

De-a râsu'-plânsu' la PNŢCD Galaţi

Actualul preşedinte al PNŢCD Galaţi, George Codreanu, plăteşte chiria sediului partidului, iar fostul preşedinte, Marian Popa, ţine conferinţe de presă. Codreanu a plătit o chirie restantă de 6.000 de lei pentru sediul PNŢCD din Galaţi, a schimbat şi lacătul, dar Popa s-a autosesizat imediat şi l-a tăiat. „Eu îi mulţumesc. Poate să vină şi să văruiască prin exterior, că prin interior trebuie să vină să îi dau eu cheia. Cât sunt eu în viaţă, n-o să intre aici niciodată. Eu sunt de neclintit pentru că mă apără statutul şi colegii. Poate să plătească şi în continuare, nu-i nici un deranj”, a declarat Popa.

Marian Popa se consideră în continuare preşedintele PNŢCD Galaţi, atât timp cât, spune el, înlocuirea lui este nestatutară şi nu a primit nicio hârtie că ar fi fost destituit din funcţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.