Jump to content

Festival de film rusesc, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Festival de film rusesc, la Galaţi

Gălățenii vor avea ocazia de a urmări, timp de șapte zile, cele mai bune filme rusești. Universitatea Danubius va găzdui Festivalul Cinematografic Kino+, în perioada 10-16 septembrie, un eveniment organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Centrul de Programe Interculturale al facultății din Galați. Filmele vor rula în sala Aula Magna a instituției de învățământ, începând cu ora 19.00. În program, printre altele, producțiile: „Ultimul canton” (2010), „Povestea cosmosului meu” (2009), „Credință” (2009), „Georg” (2008), „Efect de seră” (2005). Intrarea este liberă.

„Ultimul canton” (dramă). Acțiunea se petrece în Siberia, în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Mecanicul unei locomotive cu aburi, Ignat, nimerește la capătul lumii, într-o așezare a unor exilați. Ignat simte că rațiunea de a trăi este hrănită de condusul locomotivei, de viteza și de libertatea pe care i-o dă această mașinărie. El o conduce prin vântul ascuțit, prin gerul năprasnic și pădurile înzăpezite spre necunoscut. Astfel, o cunoaște pe Elsa, o nemțoaică ce trăiește de câțiva ani ascunsă în pădure, devenind o fiară sălbatică ce se lupta pentru viața sa.

„Povestea cosmosului meu” (comedie). Filmul este o comedie care a câștigat mai multe premii, printre care și Festivalul de film „Fereastră spre Europa”, Vîborg 2009 – laureat – Marele premiu „Barca de aur”, Festivalul filmelor de comedie „Ulîbnis Rossia”, Moscova 2009 – laureat – Cel mai bun debut în comedie, Premiul juriului studenţesc, sau Festivalul de film „Literatură şi film”, Hatsina 2012 – laureat – Cel mai bun debut. Uitându-se pe fereastră, locatarii unui apartament vor vedea ceva de neînțeles. Până aceștia reușesc să își dea seama despre ce este vorba, întreaga lor viață este dată cu totul peste cap.

„Credinţă” (dramă): Trei povestiri ale lui Vasili Șukșin, scriitorul, actorul și regizorul rus, stau la baza acestui film. Povestirile au în comun eroul principal, Maksim, care este chinuit de o nostalgie pe care nu reușește să o înțeleagă și încearcă să-i găsească o cauză. Astfel, vrea să demonstreze că o boală sufletească este la fel de îngrozitoare precum celelalte boli ale trupului, pe care le poate suferi un om.

„Georg” (dramă): Filmul prezintă viața cântărețului Gheorg Ots,apreciat de nomenclatura comunistă din URSS, dar și de oamenii simpli. O enigmă pentru femei, dar și o autoritate pentru bărbați, acesta a avut o viață deloc simplă, așa cum ar crede mulți. Acțiunea este privită prin ochii soției sale, care a trăit alături de el mai bine de 20 de ani.

„Efect de seră”(dramă): Rita se trezește într-o gară singură, fără acte, bani sau prieteni, într-un oraș străin și neprimitor. Soarta face ca ea s-l cunoască pe Nemoi (Mutul), un vagabond adolescent cu care ajunge să lege o prietenie puternică, aceștia trecând împreună, prin mai multe întâmplări neverosimile.

pringalati.ro

Program complet

Luni – 10 septembrie - ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Uchitel, Irina Gorlova

Marți – 11 septembrie – GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev

Miercuri – 12 septembrie – POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş

Joi – 13 septembrie – BUNICA TOSIA (2003), regizor Lidia Bobrova

Vineri – 14 septembrie – CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova

Sâmbătă – 15 septembrie – GEORG (2008), regizor Peeter Simm

Duminică – 16 septembrie – EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.