Jump to content

Auraş Braşoveanu, supărat pe pariuri şi pe pariori

Recommended Posts

Posted

„Pariurile, un fenomen scăpat de sub control“

* La Adunarea Generală a FRF, desfăşurată ieri, majoritatea şefilor de club s-au plâns că fotbaliştii şi arbitrii sunt clienţi fideli ai agenţiilor!

Şefii de cluburi strânşi la Adunarea Generală a FRF care s-a derulat ieri au luat în discuţie problema pariurilor sportive, care au început să influenţeze multe dintre rezultatele partidelor. Pariurile au devenit o adevărată modă în România, agenţiile de pe întreg cuprinsul ţării fiind frecventate de tot mai mulţi români. Deşi casele de pariuri se înmulţesc într-un ritm ameţitor, Daniel Smeadă, PR manager la Astra Sport Bets, susţine că la noi în ţară această piaţă este acoperită doar pe jumătate, ceea ce dovedeş te că românii sunt mari amatori de astfel de jocuri. Jucătorii români îngroaşă şi ei aceste statistici, lucru care se răsfrânge în mod inevitabil asupra fotbalului românesc. Auraş Braşoveanu, preşedintele divizionarei secunde Dunărea Galaţi, a participat la Adunarea Generală de ieri şi ne-a dezvăluit că şefii cluburilor din primele două eşaloane se plâng cu toţii de faptul că jucătorii mizează sume importante la pariuri şi că nu pot controla acest flagel! „Foarte multă lume din fotbal joacă la pariuri. Şi jucători, şi arbitri, şi conducători! Se pariază ca la nebuni! Mai mulţi conducători de club s-au văitat că nu pot să oprească acest flagel, care a scăpat de sub control! Şefii Federaţiei au spus că se judecă acum cu casele de pariuri, deoarece acestea nu au acordul FRF pentru a introduce meciurile din România în ofertă. Se aşteaptă soluţionarea acestui litigiu“.

Jucători prinşi cu biletul în mână!

Deşi există un regulament al FRF care le interzice să joace la pariuri, fotbaliştii din România profită de faptul că biletele nu sunt nominale şi este aproape imposibil să fie depistaţi. Există totuşi şi cazuri concrete de fotbalişti care au mizat la pariuri chiar împotriva propriei echipe! „Majoritatea joacă la pariuri. Şi în prima divizie, şi în a doua! Pe-ai mei i-am prins în vestiar cu biletul de pariuri în mână. Când i-am întrebat ce e cu el, au zis că l-au găsit pe stradă! Mizaseră chiar împotriva propriei echipe! Am exclus din lot cinci jucători din cauza pariurilor. Vă spun eu că e un flagel care a scăpat de sub control. Federaţia ar vrea să le impună caselor de pariuri ca numele celui care joacă să apară pe bilet, dar nici asta nu e o soluţie. Fotbaliştii vor juca prin intermediari“, ne-a declarat Auraş Braşoveanu. Astă-toamnă, la meciul Poli Iaşi - Dinamo 2-5, a izbucnit un scandal uriaş după ce suporterii moldovenilor au reclamat faptul că numeroşi jucători ai propriei echipe, în frunte cu căpitanul Bogdan Onuţ, pariaseră pe victoria „roş-albilor“! Auraş Braşoveanu, preşedinte Dunărea Galaţi: "Foarte multă lume din fotbal joacă la pariuri! Şi jucători, şi arbitri, şi conducători! Se pariază ca la nebuni! Şi în prima divizie, şi în a doua. Chiar eu i-am prins pe jucători în vestiar cu biletul de pariuri în mână."

Gafa lui Lupescu

Înainte să-şi dea seama că pot reprezenta un pericol pentru fotbalul din România, federaţia a încurajat pariurile! Lucru fără precedent în lume, un oficial FRF, mai exact directorul general Ionuţ Lupescu, a făcut, până nu demult, reclamă pentru una dintre cele mai importante agenţii de pariuri din România. FRF se judecă acum în instanţă cu casele de pariuri şi încearcă să prevină astfel de practici în rândul oamenilor de fotbal.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -control-/

• 11 months later...
Posted

20% din drepturile TV la FRF? Dragomir către cel care a venit cu propunerea: "Ia nişte apă în gură"

Reprezentantul clubului Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu, a propus ca un procent de 20% din drepturile de televizare să meargă la FRF ca taxă, moment în care preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a reacţionat virulent, jignindu-l pe Braşoveanu: "Mergi, domne, şi ia nişte apă în gură". Spiritele au fost calmate la intervenţia preşedintelui FRF.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/20-din- ... 37767.html

• 1 month later...
Posted

Despre blaturi, din interiorul sistemului

* Auraş Braşoveanu este singurul conducător de club care are curajul să demaşte jocurile de culise şi pariurile murdare din fotbalul mic.

„DNA are un dosar bine fundamentat”

Auraş Braşoveanu, preşedintele de la Dunărea Galaţi, a povestit în urmă cu un an o tentativă de blătuire a unui meci din Liga a II-a şi faptul că a găsit jucători cu bilete la pariuri în care mizaseră pe înfrângerea echipei lor! Curajul conducătorului gălăţean de a scoate la iveală mizeria de la acest nivel a fost taxată într-o recentă şedinţă a Adunării Generale. Atunci, Dumitru Dragomir i-a transmis „să ia apă în gură, fiindcă face praf”, după ce Braşoveanu a cerut bani din drepturile TV.

- Domnule Braşoveanu, încep să iasă la iveală lucrurile urâte pe care le-aţi acuzat încă de acum un an.

- Din păcate, opinia publică a fost atentă numai la ceea ce se întâmpla în Liga I. Mai jos nu s-a uitat nimeni, deşi acolo sunt şi mai multe probleme care nu au nimic în comun cu corectitudinea şi spiritul sportiv.

- E mai „alterată” de blaturi Liga a II-a în comparaţie cu prima divizie?

- E greu de spus. Ceea ce pot să spun sigur este că aceste practici au fost învăţate tot de la „tartorii” din prima divizie.

- Dumneavoastră aţi atras atenţia încă de acum un an, însă abia acum au intervenit procurorii DNA...

- Eu am spus, dar aceste lucruri au continuat. Din ce se aude, DNA are deja un dosar bine fundamentat despre blaturi şi pariuri. Sunt multe echipe, mulţi conducători, antrenori, jucători care tremură fiindcă DNA are probe şi acestea ar putea provoca retrogradarea unor echipe şi excluderea unor personaje.

- S-a tot vorbit de blaturi şi rezultate stabilite dinainte pentru pariuri în Liga a II-a. Cât este adevăr, cât fabulaţie?

- Eu nu pot să vorbesc decât despre ceea ce se întâmplă în Seria I. Din punctul meu de vedere, din această serie numai noi (n.r. - Dunărea Galaţi) şi Sportul Studenţesc suntem echipe „curate”. Nu am date certe despre restul, dar ştiu că s-au scos o mulţime de meciuri de la pariuri. Se ştie că în seria noastră n-au mai fost emoţii cu retrogradarea, fiindcă s-au retras sau au fost scoase din competiţie patru echipe. Tot ce s-a petrecut a fost pentru diverse câştiguri financiare. În Liga a II-a, contractele sunt mici, primele la fel... Despre Seria a II-a nu pot să vorbesc, dar nu cred că iese fum fără foc. Sunt aceleaşi lucruri. Cazul ăsta de la Oradea arată clar cum e mersul. L-au folosit pe Cigan, care nu avea nicio funcţie oficială. Aşa fac toţi, cu oameni din afară, pentru că, dacă sunt prinşi, să nu rişte cluburile nimic.

- Dar au apărut suspiciuni şi după jocul Dunărea Galaţi – Dinamo II (scor 7-0).

- Am fost târâţi fără voia noastră în astfel de mizerii. Nu cred nici că jucătorii de la Dinamo II ar fi putut paria pe scor exact. Era aproape imposibil să nimereşti acest scor. Nu cunosc nimic despre acea situaţie.

- N-aţi mai prins niciun jucător cu bilete de pariuri asupra lui?

- Nu, dar nu bag mâna în foc că, în particular, nu mai pariază.

- Cele mai mari probleme sunt cu pariurile, chiar dacă o casă de pariuri şi-a asociat numele cu această ligă. Nu e un paradox?

- Câştigul financiar al cluburilor de pe urma acestei asocieri nu e cine ştie ce. Noi am luat doar vreo 75 de milioane de lei (n.r. - vechi). Liga a II-a şi Liga a III-a sunt folosite doar ca simple maşini de vot. Din cauza acestor suspiciuni şi probleme, cluburile au foarte mult de pierdut. Noi, în ultimele şapte luni, am pierdut trei investitori care s-au săturat să-şi asocieze numele cu mocirla în care înotăm noi. Nu vedeţi cum se schimbă regulamentele de pe o zi pe alta?

- Când aţi fost în Comitetul Executiv, v-a ascultat cineva?

- Nu m-a băgat nimeni în seamă.

- Dragomir v-a trasmis atunci să „luaţi apă în gură fiindcă faceţi praf”...

- Eu i-am răspuns că am luat în gură apă curată, din Dunăre, dar el a luat în gură apă infestată din Dâmboviţa, care i-a întunecat gândirea. S-a încercat să-mi pună pumnul în gură. Şi din federaţie, şi prin interpuşi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... istemului/

• 9 months later...
Posted

Brasoveanu: “Doar Politia si Parchetul pot eradica flagelul pariorilor”

Presedintele echipei Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, considera ca flagelul reprezentat de fotbalistii care joaca la pariuri poate fi stopat numai de Politie si de Parchet, pentru ca, in caz contrar, casele de pariuri nu vor dezvalui identitatea celor care au au incalcat regulamentele Federatiei Romane de Fotbal.

"Fara suportul caselor de pariuri nu se va putea eradica flagelul. S-au cerut detalii, iar casa de pariuri nu a vrut sa ajute Federatia sa afle ce s-a intamplat la Giurgiu. Cred ca singurii abilitati sunt Politia si Parchetul. Daca nu vor solicita ei informatiile, atunci nu se vor pune niciun fel de documente la dosar. Casele de pariuri din asta traiesc. Federatia Romana de Fotbal ar trebui sa ceara sfaturi federatiilor din Germania si din Anglia, care au eradicat acest flagel, dupa ce s-au confruntat cu el. Factorii abilitati din cadrul FRF ar trebui sa ceara lamuriri, pentru ca nu e nicio rusine", a declarat Auras Brasoveanu, in exclusivitate pentru Sport Total FM, in cadrul emisiunii "Fotbal la matineu", realizata de Horatiu Sima.

“Noi am dat afara opt jucatori, dar Federatia nu a fost interesata de astfel de probleme, incat sa deschida o ancheta. Doar au luat act de ce s-a intamplat. Noi nu aveam nicio dovada pentru a le face vreo reclamatie si i-am dat afara. Daca ne ascundem dupa deget nu facem nimic. Am avut grija sa facem publice anumite nume si au disparut din fotbalul romanesc, pentru ca nimeni nu vrea sa aiba in echipa astfel de jucatori”, a mai spus presedintele gruparii galatene.

http://www.sptfm.ro/fotbal-intern/exclusiv_brasoveanu_doar_politia_si_parchetul_pot_invinge_8pario.html