Jump to content

Poliţiştii de frontieră au salvat o persoană de la înec


dcp100168

Recommended Posts

Poliţiştii de frontieră au salvat o persoană de la înec

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi pe timpul executării unei misiuni specifice de supraveghere a traficului naval, au intervenit pentru salvarea de la înec a unui bărbat.

În data de 9 septembrie în jurul orelor 19.10, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Galaţi care efectuau misiunea de supraveghere a traficului naval pe fluviul Dunărea, de pe pontonul din dotarea structurii, s-au sesizat că o persoană de sex masculin a sărit în apele Dunării, chiar lângă ponton, fiind in pericol a se îneca.

După cateva minute de negocieri cu persoana respectiva, care ameninţa că se va sinucide, timp in care poliţiştii de frontieră au anunţat Serviciul de Ambulanţă Galaţi şi Poliţia Transporturi Navale Galaţi, s-a reuşit recuperarea acesteia cu ajutorul unei ambarcaţii tip ONIX 26 SD.

După recuperare, bărbatul, in vârstă de aproximativ 45 ani, a fost predat Serviciului de Ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Nu prea seamănă a salvare, dar...

Link to comment
Share on other sites

A DOUA SINUCIDERE RATATĂ. Supărat pe viaţă şi pe nevastă, un gălăţean s-a aruncat degeaba în Dunăre

Supărat nevoie mare pe nevastă, un gălăţean de circa 45 de ani a încercat să se sinucidă pentru a doua oară. El a stat în apa Dunării până la brâu, strigând că vrea să se înece.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au avut serios de furcă cu un gălăţean care s-a aruncat în Dunăre, exact lângă pontonul lor, mort de beat. Circul a început aseară, în jurul orei 19.10. "Un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a început să strige "Vreau să mă înec, vreau să mă înec!" şi, apoi, s-a aruncat în apă. Stătea în apă până la piept şi spunea că vrea să se omoare", a povestit pentru EVZ ofiţerul de presă al poliţiştilor de frontieră gălăţeni, comisarul de poliţie Ion Irimia.

Pentru a-i salva viaţa, oamenii legii au început să discute cu el, să îl convingă să renunţe la gestul sinucigaş. În acest timp, bărbatul le tot spunea poliţiştilor despre greutăţile care le întâmpină, despre problemele pe care le are cu nevasta... Aceleaşi motive, spunea el, l-au făcut să se arunce în Dunăre şi anul trecut. Atunci a scăpat cu viaţă dar acum, zicea el, vrea să încheie socotelile cu astă lume. Până la urmă, cu duhul blândeţii, după o discuţie "ca-ntre bărbaţi" cu poliţiştii, omul s-a lăsat convins să urce în şalupa Poliţiei de Frontieră, o ambarcaţiune tip ONIX 26 SD.

"În jurul orei 19.40, bărbatul a fost adus la mal. A fost învelit cu o pătură şi apoi predat echipajului de pe Ambulanţă sosit la faţa locului", a mai adăugat comisarul Irimia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.