Jump to content

Eugen Chebac preia conducerea PPDD Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Eugen Chebac preia conducerea PPDD Galaţi

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului(CJ) Galaţi, Eugen Chebac, va fi instalat mâine în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PPDD Galaţi, în prezenţa secretarului general al partidului, Liviu Neagu. Prin această mişcare Chebac revine în prim-planul vieţii politice locale, după ce adversarii politici i-au cântat prohodul în urma pierderii alegerilor pentru preşedinţia CJ. Un simplu calcul aritmetic, care nu este întotdeauna aplicabil unei scheme politice, dar poate fi luat în seamă, ne spune că la zestrea de aproximativ 13% cât a câştigat PPDD Galaţi la alegerile locale se adaugă aproape 22 de procente obţinute de Chebac la alegerile pentru CJ. De aici rezultă că fostul preşedinte CJ este un adversar redutabil faţă de orice candidat USL indiferent de colegiul în care va candida, mai ales că PPDD se află pe un trend ascendent în sondaje profitând din plin de pe urma conflictului politic USL-PDL@Băsescu.

Chebac îl va înlocui pe fostul colonel Constantin Ene, care a fost suspendat disciplinar din funcţie timp de o lună de conducerea centrală a partidului. Lui Ene i s-a reproşat comportamentul inadecvat faţă de conducerea centrală, dar şi unele erori în aplicarea strategiei partidului. Sancţiunea lui Ene expira pe 14 septembrie, dar iată că mazilirea îi vine cu o zi mai devreme. Pe toată perioada suspendării, Ene nu a mai catadicsit să treacă pe la partid, pe care s-a supărat ca văcarul pe sat.

La PPDD, Chebac îl va regăsi şi pe Picu Roman, noul preşedinte interimar al organizaţiei municipale, cu care a lucrat foarte bine în administraţia locală.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Chebac a preluat cârma PPDD Galaţi

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului(CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a preluat astăzi funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PPDD Galaţi, în prezenţa secretarului general al partidului, Liviu Neagu.

El l-a înlocuit pe fostul colonel Constantin Ene, suspendat disciplinar de conducerea centrală a partidului pentru comportament inadecvat faţă de aceasta, dar şi pentru unele erori în aplicarea strategiei partidului.

Liviu Neagu a anunţat că mandatul lui Chebac este pentru 30 de zile, urmând ca acesta să fie prelungit până la alegerile parlamentare, după care se vor organiza alegeri interne. Neagu a stabilit şi targetul pe care trebuie să-l atingă PPDD Galaţi la alegerile din 9 decembrie: două colegii de deputat şi un colegiu de senator la redistribuire. De asemenea, PPDD Galaţi trebuie să se claseze pe locul doi, după USL, la votul politic, în condiţiile în care la alegerile locale formaţiunea politică a obţinut aproximativ 13%.

Chebac a spus că obiectivele imediate pe care şi le-a propus sunt consolidarea structurilor PPDD Galaţi în teritoriu, dezvoltarea durabilă a judeţului şi agenda cetăţeanului. „Se vor face multe speculaţii în legătură cu opţiunea mea pentru PPDD, dar cei care vor face astfel de speculaţii înseamnă că au o temere. O temere mare”, a spus Chebac.

Chebac a mai spus că nu se sfieşte să candideze pe colegiile pe care vor fi nominalizaţi candidaţi PSD, dimpotrivă. El a precizat că nominalizarea candidaţilor pe cele patru colegii de senator şi nouă de deputat se va face după o analiză corectă şi transparentă, principalul criteriu fiind maximizarea scorului electoral.

Eugen Chebac a fost exclus din PSD, după ce şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Galaţi împotriva candidatului USL, social-democratul Nicolae Bacalbaşa, care l-a învins cu 58% la 22%. Chebac a candidat din partea UNPR şi a câştigat un mandat de consilier judeţean. Ulterior, UNPR i-a retras sprijinul politic şi a pierdut astfel mandatul respectiv.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.