Jump to content

Cameră Agricolă a fermierilor gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Cameră Agricolă a fermierilor gălăţeni

După ce în urmă cu circa un an se înfiinţa Camera Agricolă, subordonată Consiliului Judeţului Galaţi, acum vom avea o nouă Cameră Agricolă, finanţată direct de către fermieri. Alegerile pentru noua structură trebuia să aibă loc pe 7 octombrie, dar pentru că perioada de depunere a candidaturilor s-a prelungit până pe 26 septembrie, nu se ştie deocamdată când vor avea loc efectiv alegerile.

„Camera Agricolă va oferi consultanţă fermierilor interesaţi, dar va promova şi politica agricolă comună şi are rol în formarea profesională a fermierilor”, a declarat Violeta Nanu, directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Galaţi. Noua Cameră Agricolă va avea exact aceleaşi atribuţii ca şi cea subordonată CJ Galaţi şi plătită din bani publici, ceea ce ridică întrebarea de ce mai era nevoie de o altă asemenea structură? Şi pentru ca absurdul să fie complet, trebuie spus că cele două camere agricole fac practic acelaşi lucru ca şi fostul Oficiu Judeţean de Consultanţă Agricolă Galaţi.

La alegerile pentru noua Camera Agricolă au dreptul să participe toţi fermierii care explotează terenuri din judeţul Galaţi, fiind vorba de aproximativ 70.000 de agricultori. „Sunt convinsă că, în timp, noile camere agricole îşi vor dovedi utilitatea pentru fermieri, iar noi le vom sprijini în toate demersurile pe care le vor întreprinde”, susţine directorul APIA Galaţi.

Noua instituţie încearcă să imite modelul european, ale cărui atribuţii sunt clar stabilite şi care pe lângă rolul de consultanţă şi formare profesională a fermierilor, are şi o funcţie de lobby pe lângă diverse instituţii private şi de stat, în vederea asigurării finanţării diverselor proiecte din domeniul agricol.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Se amână alegerile pentru Camerele Agricole?

Potrivit unui proiect de hotărâre de urgenţă, Ministerul Agriculurii doreşte să amâne organizarea alegerilor pentru organizarea Camerelor Agricole judeţene, care ar fi urmat să aibă loc, cel mai târziu, pe data de 26 octombrie. Ministerul susţine că este nevoie de mai mult timp pentru asigurarea logisticii necesare unei bune desfăşurări a acestor alegeri. De asemenea, instituţia susţine că doreşte să evite suprapunerea campaniei electorale a candidaţilor la funcţii în viitoarele Camere Agricole şi a viitorilor candidaţi la funcţia de parlamentar. Astfel, scrutinul pentru alegerea reprezentanţilor agricultorilor ar putea avea loc abia în aprilie, anul viitor. Amânarea s-ar putea produce în situaţia în care, potrivit fermierilor gălăţeni, oricum procedurile de înfiinţare a Camerelor Agricole s-au tergiversat, producătorii fiind de ceva timp pregătiţi pentru înfiinţarea unui astfel de organism.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.